hamileyim eşim ve ailesi 12 sene önce ki seyleri bebeğime layik görüyorlar

Saglicakla bebeginizi kucaginiza aliemrsiniz insaAllah :)

6 kardesiz bir birimizin esyalarini giye giye buyuduk maddi durumumuz iyi degildi..

11 tane yegenim var onlarada ablamlar giyisilerini sakladilar iyi olanlarini hep bir sonra ki giyindi..

Paylasmak guzel bisey..

Ozellikle bebekler cok cabuk buyuyor ve kisa surede beden degisiyorlar..

Maddi durumunuz iyi ise o yaman herseyi alin tabi ki en guzelinden..

Ama yok biraz sıkısıgiz diyorsaniz boylesi yardimlari kabul edebilirsiniz..

2 hafta sonra anne olacaksiniz ne mutlu size darisi basima insaAllah :)

Son düzenleme:
öncelikle allah sağsalim kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi
zor bir dönemden geçiyorsun gebelikte olur bunlar alınganlık gösterdiğinizi düşünüyorum elbetteki bebeğiniz için herşeyi kendiniz seçme hakkına sahipsiniz ancak
maddi imkanlarınızı ve olanklarınızı bilmiyorum ana kucağı da inanın o kadar mühim bir araç değil belki birkaç ay birkaç sefer kullanılıp bir kenara kaldıracaksınız mevcutta varsa değerlendirebilirsiniz ona ayıracağınız bütceyle bebişinize daha farklı harcamalar yapabilrsiniz. :)

Bu düşünc€l€ıl€ k€ndin€ zarar v€riyorsun. Kims€ bir ş€y yapmak, h€diy€l€r almak zorunda d€ğil. Çocuk sad€c€ s€nin v€ €şinin çocuğu, onunla ilgili h€r masraftan s€n v€ €şin sorumlu. Gönül ist€r ki ilgi göst€rsinl€r ama göst€rmiyorlarsa da m€cbur d€ğill€r.

Ayrıca sakın €şin€ 'B€nim ail€m böyl€, s€ninki şöyl€' diy€ t€pki v€rm€, çok s€vimsiz.

Not: Arkadaşlar € l€rim€ bir ş€y oldu, görüntü kirliliği yarattım ist€m€d€n.

Son düzenleme:
Canım eski insanlar böyle ama yani daha görümceniz 12 yaşındaymış ay bunu diyince de komik oldu 12 yaşında görümce

Neyse işte az giysiyse bir yerinde sökük filan yoksa zaten az süre giyiyorlar diye teklif etmiştir alıp almamak sana kalmış. Öyle yani onlar herşeyi değerlendiriyorlar. Hem alırlar daha canım zamanın var hem almasalar bile beklentiye girme boşver karı koca ne yaparsanız artık.

canım ben de hamileyim, bana biri bu teklifi yapsa önce bi bakarım belki beğeneceksin çok eski olsa zaten teklif etmezler heralde çünkü cidden çok para ne gerek var

Bence bu ana kucağı teklifini, konu sahibin kendi ailesinden biri teklif etse

Ay düşünceli annem-ablam masraf etmeyelim diye bize bunu verdi olurdu

Ama şimdi görümcenin ana kucağı olunca niye yenisini almıyolar ilk torun vs. ye döndü iş

içinde kalmasın en güzel bebek arabasını ve anakucağını al yoksa her gördüğüne dönüp bakarsın.ben istediğim arabayı pahalı diye almamıştım hala içinde kaldı.insanların ne dediğine çok takılma.bu günleri iyi değerlendir.bebeşin için bol bol dua et.Allah sağlık sıhhat versin

Canım o eski dediğin kıyafetlerini bulamayan bir sürü anne var bence böyle meselelere takılıp eşini kırma derim.

Benim yeğenim de ailenin ilk torunu, bugüne kadar bir çorabı bile eskitemeden büyüdü çocuk. Eşyalarını götürüp mağazaya koysanız yeni diye satabilirsiniz. Hele ki kıyafetleri... Çocuğunu bir kez giyip fotoğraf çektirdi, o kadar. Anakucağı da öyle, yepyeni. Eskitemiyor ki bebişler :)) Yani teklif öyle kötücül gelmedi bana, hele ki doğumdaki masraflar düşünülürse. Tabii yine istemiyorsanız siz bilirsiniz ama bunu teklif ederek sizi aşağılama amacı güttüklerini hiç sanmıyorum ben.

Esinizin ailesiyle ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama çok sorun edecek bir durum göremedim. İstemiyorsanız bu size teklif edildiginde ben x markanın anakucagını beğendim onu alacağım teşekkür ederim deyip geçiştirseydiniz keşke. Sizi anlıyorum benimde bebeğim var bende istemem bu tarz bir yaklaşım. Banada hiç ihtiyacım olmadığı halde görümcem oğlunun yamulmuş ilk adım ayakkabısını getirmisti giydir diye ,almadım hatıra kalsın sakla dedim.ondan önce de 10 yıllık buharlı pisirme makinesini teklif etti ben x markanın beğendim onu alıyorum dedim bozuldu ama bi daha lafını etmedi. Ihtiyacım yok alabilirim, ihtiyaç sahibine ver dedim. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsiniz yani istemiyorsanız alamazsınız. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bebeginizi.

bence doğuma yaklaştıkça duygusallığınız iyice yükselmiş sizin.. eşinize surat asmak yerine güzelce konuşup istemediğinizi söyleyebilirsiniz.

evet insan ilk çocuğu olunca hep yeni en iyisi olsun istiyor ama inan daha sonra aldıklarının çoğunun gereksiz olduğunu göreceksin.. sadece ben değil tüm tecrübeli anneler söylüyo sana bunu biraz kulak ver bence.

zira oğluma aldığım ana kucağını sadece 1 ay kullandım...şimdi kızım için bişeyler alırken hevesten ziyade pragmatist olmaya çalışıyorum.. kendim de çalıştığım halde 1 şey alacağım zaman 40 kez düşünüyorum. eskilerden kullanabileceklerim var mı diye bakıyorum..hatta eltimin kullanmadığı park yatağı var acaba bize verir mi diye içimden geçmiyo değil :))))

kayınvaliden hiç bişey yapmıyorsa da beklentide olma..nitekim senin gözündeki değerini belirliyo yaptıklarıyla. eskileri vermeye kalkarsa da ya ses çıkarmadan al ama kullanma ya da uygun bi dille almak istemediğini söyle

Sorun edilecek birşey göremedim zaten ana kucagını ne kadar kullanıyor bir bebek en fazla 7-8 ay sizde kullabilirsiniz.Ben 20 küsür yaşındayım bebeklikten kalma elbislerim duruyor hemde yepyeni bir delik dahi yok.Elbiseler, tulumlar,örgü ceketler,örgü yelekler patikler vb hatta battaniyelerimi bile saklamış annem aynı şekilde erkek kardeşimin kıyafetleride duruyor bende eğer evlenirsem ve çocugum olursa kendi kıyafetlerimi giydiririm çocuguma.

olay sadece ana kucağı olsaydı konu sahibi arkadaşın buraya yazacağını sanmıyorum
anladığım kadarıyla eşin ve ailesi gereksiz tasarruf yapma peşindeler
o çocuğun annesi sensin bıraksınlarda sen karar ver böyle ihtiyaçlara
hem allah aşkına 12 senelik ne ya yuh...

ana kucağı konusu değerlendirilebilir en azından bi görülebilir çünkü tecrübeli anneler de yazıyo en fazla kullanan 6 ay kullanmış fakat görümcenin 12 senelik kıyafetleri falan o işi geçsinler iyiii anne bebeğine bi çöp almasın oğullarının eli cebine gitmesin ne ala

işin garibi 12 yıl boyunca beklemişlerde.oğlumuzun çocugu olursa torunumuz kullanırmı demişelr.12 yıl bekleteceklerine ihtiyacı olan birilerine verselermiş.bikaç yıllık olsa olurda ne diye tutmuşlar on ca yıl o eşyaları ellerinde:26:

Kötü bir şey yapmamışlar ki?
12 senelik olsun kullanılabilir ve temiz olduktan sonra ne fark eder?
İstemezseniz de benim başka bir beğendiğim var onu alalım olmaz mı hevesim var derseniz kimsenin size karşı çıkacağını sanmıyorum.
Olay sadece bu ise çoooook fazla abartmışsınız ve haksız konumdasınız.

Para sorununuz yoksa direk söyleyin eşinize ben yeni şeyler istiyorum diye niye surat asıyosunuz anlamıyorun eşinizle konuşmak varken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…