hamileyim eşim ve ailesi 12 sene önce ki seyleri bebeğime layik görüyorlar

benimde kv ve örümce 10 yıl saklamışlar çocuklarının eşyalarını kv hepsini döktü önüme hiç iyilmemişleri aldım kullanılmışlarıda dağıttım saga sola.hal komşularınınkini bile getirir kızıma alırım bende kapıcının çocukarna verirm hiç yüz göz olmam.ama seni anlıyorum bişey yapmamaları zoruna gidiyor insanın.çokta sorun edip bugüzel günleri heba etme bence al ama kullanma giysileri.zaten ana kucağında belki bebeğin yatmak bile istemeyecek.ben herşeyi aldım bebişim çogunu kullanmak istemedi.hepsi duruyor şimdi.hiç kasma bence.

Ana kucağı hadi neyse kabul edilebilir belkii ama neden çocuğuma 12 yıllık kıyafetleri giydireyim ki kim ister böyle bişeyi , insan heveslenir tabiki herşeyini kendi seçmek ister

ben olsam kabul etmem zorla verecek halleri yok sonuçta

ister 12 yıllık ister 1 yıllık olsun bende kabul etmezdim. suratta asmazdım açık açık söylerdim. bende hamileyim ve kızıma bütçeme göre herşeyi yeni aldım. 1 ay bile kullanacak olsam ben evladıma aldığım hiç bir şeyi gereksiz görmüyorum. kendim özenerek almak daha çok hoşuma gidiyor. annemlerde bildiği için hiç kendi bildiklerine bir şey almadılar. beraber çıkıp aldık hep, onlar parasını ödedi. kayınvalidem ne yapıyor bilmiyorum hiç bir şey ne dedi ne gönderdi. ister yapsın ister yapmasın. olduğu kadar kendim aldım zaten her şeyini. :)

aferin size tüketim toplumu olmuşuz baya maşallah subhanallah

baby shower, buğday partisi, birinci doğum günü partisi, doğum şekeri, doğum tepsisi, doğum tütüsü vs vs vs

çocuğu çok seviyoruz çünkü dimi? hayır kendi egomuzu tatmin ediyoruz, böyle bir çocuk için eşya ala ala ala ala sevgimizin sınırlarını zorluyoruz sanki. çocuğun güzelliğine gölge düşer çünkü ikinci el giymek

Bu kadar özenti/tüketici olmayalım (bu genel söylemek istedim))

Arkadaşlar kusura bakmayin eve yeni girdim yazamadim sizlere
Herkese tek tek cevap veremiyeceğim kusura bakmayin
Su konuya aciklik getireyim bu sadece ana kucagi meselesi degil kullanilmis ve sararmis tuluma battaniyeye kadar sen alma bunlari kullan diyolar
Ve durumlari cok iyi ve benim cocugum ilk torun nasil beklenti icinde olmayayim onu anlamadim..yani iyi kotu gostrrmelik bari kaynanamin elinde orgu sisi gorseydim bari almayi gectim
Ayrica ben son haftalarimdayim evimizin arasi 15 dk mesafesinde olmasina ragmen gelip seninde yapamadigin bisey var mi kizim diye soran yok..ayrica ben gurbeteyim egerki bunlara diyorsaniz hamilelik alinganligi diye hic bisey diyemiyorum sizlere

Ben cocugumun guzelligine golge dusecek falan degil soz konusu ikinci ellik felan da degil acikcasi bu biraz onsemseme ilk torun heyecani vs.
Bunun egoyla hic mi hic bi alakasi yok benim 9. Ayim daha heyecanlanip sunu da torunumuza aldik diye hic bisey gelmedi

Benim aldiklarimada mudahale ediliyo yok onu alma o var sunu alma bu var vs.

şimdi sevgili konu sahibi en başta ana kucağından bahsettin bize, biz sararmış battaniyeyi hissedemedik bilemedik

sonracıma onlar sana yardım etmiyorşlar, senin kadar heycanlanmıyorlarsa yapacak birşey yok.var mı? yok. söylediklerinden anladığım kadarıyla zaten aranız süper falan değil, o zaman sevmediğin insanlardan hediye alsan nolur almasan nolur? bunun için sinirli olup, eşinle kavga yapmaya değer mi?

Aramizda sevgisizlik hakaret gecimsizlik falan yokki
Benim abesime gitmesinin sebebi bu zaten aramizda hic bi sorun yokken neden ben cocugum yok ve õnemsiz sayiliyor

Benim abesime gitmesinin sebebi bu zaten aramizda hic bi sorun yokken neden ben cocugum yok ve õnemsiz sayiliyor

Ya al giydirme koy kenara, hı hı de gec. Önemli olan senin kendi cocuğuna değer vermen onların ki değil. Nedir bu yani, muhtac da değilsiniz ki....

alın teşekkür edin eğer içinde sevdikleriniz varsa giydirin yok dokunmam bile diyorsanız gidin ihtiyacı olana verin hayrınız dokunur...

ne siz üzülün ne onlar üzülsün..

eski kıyafetleri vermek yada yeni kıyafetler almak bebeği ne kadar sevdiğini gösterecek bir araç değildir..

düşüncesiz olabilirler belki ama sevgilerini kıyafetlerle ölçerseniz yanılırsınız..

Ya al giydirme koy kenara, hı hı de gec. Önemli olan senin kendi cocuğuna değer vermen onların ki değil. Nedir bu yani, muhtac da değilsiniz ki....

muhtaçlik değil de önemsenme ihtiyaci bu
her kadin hamileyken ilgi alaka bekler
ama maddi ama manevi
kolu komsu degilki babaanne dede bu insanlar onlarin bu tavri elbette incitir bayani

Eğer şu konuyu yeğenim doğmamışken okusaydım evet haklısın ne o öyle eski puset ana kucagı bebek arabası mı kullanılır derdim.Ama yaşayarak görünce bu kullanılanlar eğer sağlam kullanılmışsa 3 kuşak çocugu büyütür diyorum hatta kıyafetler bile.Kuzenımın çocugunun tüm zıbınları,çorapları,montlarını yeğenim de giydi.Hemde o kızdı benim yeğenim erkek.Zaten ne bebeklerde ne küçük çocuklarda renk farklılığı hep saçma gelmiştir erkekler mavi kızlar pembe diye.Bizim oğlan mor çıtçıtlı,sarı pembe bile giydi ilk 10 ay.O yuzden o kadar kafana cok takma bunu.

muhtaçlik değil de önemsenme ihtiyaci bu
her kadin hamileyken ilgi alaka bekler
ama maddi ama manevi
kolu komsu degilki babaanne dede bu insanlar onlarin bu tavri elbette incitir bayani

Mutlaka bekler de yapmıyorlar, 9 ay boyunca yapmamışlar. Üzülmenin manası var mı?

elbette üzülmesinin bi anlamı yok ama eşinin de destek cikmasi lazim

Mesela destek cıkıp ne yapmalı? Anne babasına bağırmalı değil mi? Benim cocuğum kıymetsiz mi demeli ve hatta mümkünse görüşmemeli.

Abartmayın Allah aşkına.

bende bebek beklıyorum ve bebekler bu tarz urunlerı fazla kullanmayacakları ıcın para verıp almak cok mantıklı degıl ki bende arkadaslarımdan alıcam onlara verecegım paraya bebeğime başka sey alırım/yaparım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…