Hamileyim, fazla kilo almayım diyenlerin günlüğü

poffala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
1.122
165
73
öncelikle merhaba herkese..
2.çocuğuma hamileyim 72-73 civarında hamile kaldım sağ salim 18.haftamıza kadar geldik çok şükür.
mide bulantım vs olmadı haliyle kilo almam da hiç zor olmadı.
hamile arkadaşlar benim gibi iştahını kontrol etmekte zorlananlar gelin hep birlikte ne yiyoruz kaç kilo verdik-aldık yazalım paylaşalım. hem kendimizi kontrol ederek sağlıklı da beslenmiş oluruz..
bakalım belki topik doğum sonrası da kilo vermeye çalışırken de devam eder..

eveeet başlıyoruzz
bugün bu topiği açtığımdan itibaren yediklerimi yazıyorumm: artık gün be gün günlükteyim

öğle yemeğinden önceki

ara öğünüm:
3 hurma, 1 kuru kayısı, 1 çay bardağına sütlü nescafe

öğle:
1 kase mercimek çorbası
4 kaşık yoğurtlu zeytinyağlı kabak
2 dilim normal ekmek
1/2 şeftali

Öğleden sonra

1.ara:
1 avuç fındık badem karışımı
2.ara:
1 dilim ekmek, 2 kaşık yoğurtlu kabak

Akşam:
4 kaşık ıspanak
2 kaşarlı köfte
2 dilim ekmek
3 kaşık fellah köftesi
1 küçük kase yoğurt

Ara: 1 dilim kavun

Yemeğimi erken yemiştim Şimdi yatmadan acıktım 1 bardak ılık süt içerim. Günlüğüm şimdilik bu kadar yarın akşam yazarım sana

Günlerdir tartılmıyordum kilom 78.7
Son zamanlarda epey almışım ama dikkat etmek gerekiyor.. Morali bozmadan yola devam

Günlük salı günleri tartılacağım bakalım ne olcaz...

Sabah Uyanınca 1 büyük br su

Kahvaltıda:
1/2 yufkadan 1 yumurtalı peynirli dürüm
Bol nane roka maydonoz domates
5 zeytin
Şekersiz 2 bardak çay

Ara:
2 kuru kayısı, 3 fındık, 3 badem, 1 ceviz

Öğle:
1 kase tavuk suyu çorba
1 tabak bamya

Öğle yemeğinin yanına 2 dilim ekmek ve 1 bardak ayran yazmayı unutmuşum:)

topikte pek hamile yok anlaşılan:) ben tatilimi yaptım geldim artık burdayım

olsun ben yine gün sonunda ne yedim ne içtim liste halinde yazacağım çünkü hızlı kilo almaya başladım 20+2 olduk. hamile olduğumu öğrendiğim günden beri 6 kg almışım çok dikkat etmem gerekiyor
tabiki önce anne olabildiğim için, sonra da problemsiz kusmadan tiksinmeden yatmadan kanamadan bir hamilelik geçirebildiğim için çok şükür Rabbime..

sonradan hem kendi takibim için hem de hamile arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum. katılmak isteyen hamişleri beklerim.. ben her akşam listemi ve o gün sabah kaç kg olduğumu yazacağım. menümü toplu halde yazmak istiyorum aksi halde dağınık gibi oluyor.. haydi bakalım

yediklerimin resimlerini çekiyorum bu bana kontrol mekanizması sağlıyor. gün içinde daha kontrollü gidiyorum. zamanla fotoğraf da paylaşacağım. dün(24.08.2014 pazar) kilom 79.9 idi. 1 ayda 1.2 kg almışım. fena değil ama 1 kg olsa iyi olurdu. bebeğim gayet iyi,sağlıklı kilosu yaklaşık 1 hafta önden gidiyor yaklaşık 23 haftalık olduk.

24.08 (dün)

10:00
2 parça simit(yaklaşık 1/2 simit)
1 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
4 zeytin
domates salatalık
limonlu çay

14.30
1 kase tavuk suyuna çorba-bol limonlu
1 fırında tavuk but yanına 3-4 dilim patates
1 dilim tam buğday ekmeği
3 kaşık yoğurt

17.30 1 fincan sahlep (boğazlarım hasta(

19.30
1 kase öğlenki çorbadan
3/4 kase sebzeli bulgur pilavı
yeşil salata
1 kase cacık

21.00
1 ince dilim kek
2 fincan nane-limon çayı

22.00
aslında bu saate kadar fena değildim ama bu saatte kendimi kaybettim 1/2 probis bisküvi,1 tablet çikolata,2 yudum süt içtim.

günüm nasıl geçti? meyve ve sebze açısından kötüydü daha çok yemeliydim.karbonhidrat da fazla kaçtı. genelde porsiyonları büyük tutmamaya özen gösterdim ama denge kuramadım. önümüzdeki 3-4gün daha çok meyve sebze ağırlıklı gitmeliyim. bu yüzden tartımın bugün 80.0 kg göstermesi çok anormal gelmedi. bugünkü menümü de akşama paylaşayım.

dünkü kahvaltımı deneme yapmak amacıyla paylaşacağım bakalım nasıl duracak

canım benim topiğin hayırlı uğurlu olsun bende 22+6 haftalık hamileyim 58 kiloyla hamile kaldım şuan 66.7 kiloyum yani 5.5 ay sonunda 8.7 kilo aldım buda çok fazla müsadenle bende topiğinde yediklerimi kontrol etmek istiyorum ve hatalı abartılı birşey tüketirsem benide uyarmanı rica ediyorum:) artık inşallah sık sık görüşmek üzere

pamukelf hoşgeldin. çok sevindim gelmene. ben de şimdi takvime baktım 22+4 günlük hamileyim. aynıyız yani..
bugüne kadar tam 6.5 kg almışım. ben kalori sayıp porsiyon ölçüp kafayı bunlarla doldurmak istemiyorum o yüzden evde ne varsa veya dışarda dikkat ederek beslenmeye çalışıyorum en azından 1 aydır felan.. resim de çekiyorum buraya ekleyerek paylaşım yapacağım çok daha güzel olacak..

aa ne güzel aynı dönemlerde bebişimizi kucağımıza alacağız inşallah benim oğlum olacak senin bebeğinin cinsiyeti ne canım?

bende bari dün yediklerimi yazarak başlayayım:)
24.08.2014
sabah:
uyanır uyanmaz 1 adet ceviz
sahanda 1 yumurta
1 dilim beyaz ekmek
1.5 adet domates
yaklaşık 50 gram beyaz peynir
yaklaşık 10 gram tereyağı
birazcık kahvaltılık sos

ara öğün: 1 bardak günlük süt
1 adet armut

akşam:
100 gram ızagara tavuk
5 yemek kaşığı iç pilav
1 kase cacık

ara öğün
1 çay bardağı çay
çekrek dilim çikolatalı pasta

1.5 saatte normal tempoda yürüdüm:)

Benimki de erkek
1.5 saat yürümeyi nasıl başardın ben 20 dakika ancak yürütebiliyorum normal zamanda bile yapamam ne diyelim bravo!!
Sen de benim gibi çeşitli yemeyi seviyorsun sanırım kahvaltın çok güzel olmuş. Herseyden yemeli hamilelikte rejım olmaz ama ölçüsü kaçmamalı.

Bugün sabah erken kahvaltı ettik tartıda 80.0 kg gördüm

07.30 1.5 dilim ekmek(resimdekini bitiremedim)
1 yumurta, 1.5 dilim peynir, domates, salatalık, 4 zeytin, 1 çay k pekmez

10.30 1 fincan şekersiz kahve, 3 kuru kayısı
11.30 1/2 muz 1 br süt
12.30
1 fırın tavukbut
4 kaşık bulgur pilavı
Domates biber
1 kupa ayran

15.30
Leblebi, kuru üzüm, ceviz (hepsi 1 çay tabağı)
18.30
1.5 dilim ekmek
1 kase çorba
6-7 kaşık kıymalı kabak yemeği
1 kase yoğurt
21.00
1 dilim kavun

Canım çok tatlı çekiyor biraz çikolata yiyebilirim her an

Eklentiler

• image.webp
    100,4 KB · Görüntüleme: 123
canım pazar günü olduğu için akşam yemekten sonra parka gidip yürüyüş yaptım mümkün olduğunca hergün yürümeye çalışıyorum ama bugün işe arabayla geldim sabah uyanınca belim çok ağrıdı... birde hafta sonu kahvaltısını çeşitli yapıyorum hafta içi kahvaltım hep aynı malesef buarada ikmizinde aynı dönemlerde oğlu olacakmış ne hoş, Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, iyi kalpli hayırlı bir evlat olsun inşallah...

canım sen benden daha sağlıklı besleniyorsun ben dün akşam çok dengesiz beslendim
sabah(7:00)
uyanır uyanmaz 1 adet ceviz
iki dilim uno premium ekmeğe beyaz peynirli domatesli tost
1 adet domates
2 adet zeytin
1 yumurta yağsız tavada pişirilmiş
1 bardak muzlu süt

ara öğün(10:00)
çeyrek simit( içini yemedim sadece dışı)
1 kutu ayran

öğlen(12:00)
yarım kase mercimek çorbası
4 yemek kaşığı kuru fasulye yemeği
1 kaşık salata
1 kaşık havuç tarator
1 kaze yoğurt
1.5 dilim kepekli ekmek

ara öğün(15:00)
yarım elma
1 armut

akşam(19:00)
5 kaşık iç pilav( dünden kalan)
1 kase cacık

akşam yemeğinden sonra meyve kuruyemiş süt gibi şeyler tüketmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…