Hamileyim, istifa baskısına dayanamayıp istifa ediyorum

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
36
Merhaba arkadaşlar,7 haftalık hamileyim bunu iş yerine mail attığımdan beri istifaya zorlanıyordum.Gerek insan kaynakları gerek satış direktörü derken yıldım.Dün işyerinden ayrıldım.Pazartesi gidip istifa edeceğim.Türkiye'de 55 tane şubesi olan kurumsal bir firmada çalışıyorum.Şikayetvara yazıp kötülemek istiyorum yaptıkları onları.Yaptıkları muameleyi anlatmak istiyorum bu kanunda suç sayılır mı tazminat davası açabilirler mi?

Hamile olduğunuz için istifaya zorlanıyorsanız bunun binbir tane yolu var başvurulacak şikayet dışında. Ardarda konular açtınız bu durumla ilgili, neden bir avukatla görüşmüyorsunuz?
Görüştüm ama bana yapılan yıldırma mesaj mail vs değil yüzyüze yapılıyor o yüzden kanıtlanmıyor sadece iş yerinde kalıp çalışma hakkın var kanunen o suratı çekip çalışmak ne mümkün

Kurum icinde hakkinizi savunacak bir yer yok mu insan kaynaklari gibi? Benim onceki is yerimde anlatirlardi hep. Kotu muamele eden haksizlik yapan bir müdürü calisanlarin toplu şikayeti ve delilleriyle işten atmışlardı. Oyle cok da zor degildi yani.

Hamile olduğunuz için istifaya zorlanıyorsanız bunun binbir tane yolu var başvurulacak şikayet dışında. Ardarda konular açtınız bu durumla ilgili, neden bir avukatla görüşmüyorsunuz?
Görüştüm ama bana yapılan yıldırma mesaj mail vs değil yüzyüze yapılıyor o yüzden kanıtlanmıyor sadece iş yerinde kalıp çalışma hakkın var kanunen o suratı çekip çalışmak ne mğm
İnsan kaynakları ve üst yönetim yapıyor bu baskıyı

Yanlışım varsa düzeltin ama siz sahada çalışmak istemediğiniz için istifaya zorlanmadınız mı? En son bir rapor almıştınız riskli gebelik diye gebeliğiniz riskli olmamasına rağmen. Size bel rahatsızlığınıla ilgili sahada çalışamayacağınıza dair rapor alın yazmıştık hatta. Sonrasında ne oldu? Avukatla görüşmediniz mi hiç?

Dava acacak olsaniz da sizden ispat isteyecekler. Emeklerimle geldigim bir işse, bu ise de ihtiyacim varsa katlanirdim. Bir başvuru ile kabul edildiysem, maddi durumumuz da iyiyse, karnim burnumda hamile halimle cekmezdim. Bebegim dogduktan bir sure sonra baska bir ise başvururdum.

Hamile olduğunuz için istifaya zorlanıyorsanız bunun binbir tane yolu var başvurulacak şikayet dışında. Ardarda konular açtınız bu durumla ilgili, nede

hemen bildirmeniz gerekli miydi hamileliginizi?
vazgectim deyin. mucadele edin, kalin isinizde. kanit verene kadar elinize onlar ugrassinlar. suratsa surat ne var yani.. neden hemen geri cekiliyorsunuz.
1 hafta dayandım ama artık yapamıyorum üzülüyorum sürekli seni köşeye çekip sıkıştırıyorlar toplantı adı altında

Maddi durumumuz kötü de değil iyi de değil öalulda
Hayır sonrasında aylarca maaş ödemek istemedikleri için baskıya devam ettiler bu sektörde kahretsin ki 3 ay çalışanın ömrü bi arkadaş daha istifa etti dün

Avukatla görüştüm onlar çıkarsın 4 maaş tazminat versin dedi ama kalamıyorum ki baskı baskı surat

Hanımefendi bin tane konu açtınız burada kusura bakmayın ama hamileliğin arkasına sığınıyorsunuz. Girdiğiniz yere satış temsilcisi olarak girmişsiniz ve yer ev satışı yapan ...evim firması ve sahada çalışamam demiştim dediniz konularda benim arkadaşımda o firmada ve sizin o görevle girip sahada çalışmam deme şansınız yok zaten 1 ay olmuş 1 ay deneme süresidir

fıtığım var oyum buyum var ayakta kalamam diyorsanız o işi seçmeyecektiniz. Daha önceki konuda sözde rapor almşsınız ama riskli gebeliği vardır yazan dilekçeden ibaret. Ne dr ne hastane ne de riskin nedeni yazıyor. Bende tüp bebekte rapor aldım altta nedeni yazar raporlu olunca işe de gidemezsiniz zaten.

2 ay işveren çıkaramıyor diye bundan istifade etmeye çalışmayın şartlarına uyamamışsın kimi niye şikayet edeceksiniz 1 ay bile çalışmamışsınız..

1 hafta dayandım ama artık yapamıyorum üzülüyorum sürekli seni köşeye çekip sıkıştırıyorlar toplantı adı altında
Sizi her sıkıştırmak istediklerinde telefonunuzdan video kaydını açın ve karşıdaki insanı görüşmelerimizi kaydedeceğim diyerek uyarın. Sıkıyorsa baskıya devam etsinler.

Ben görüşme de söylediysem hayır saha satışımız yok burda arama yapıp randevuları ağırliyacaksınız dediyse benim burda kabahatim ne pardon.saha için saha satış temsilcisi vardı zaten ekip olarak.Bu durumda yolda bırakılan ben oluyorum hanımefendi

bu tarz durumlarda baskiyi yapana zaten ordan geliyordur o yetki.
çıkması icin yildirmalari isteniyordur yani.

Kusura bakmayın ama belki taşlanacağım yazmayayım yazmayayım diyorum dayanamayacağım...

Sizin eski konunuzu hatırlıyorum bebek için uğraşıyordunuz diye hatırlıyorum. Şimdi daha yeni başladığınız yere girip hemen ben hamileyim derseniz biraz abes kaçar . Zaten izni , kontrolü derken hiç bir veriminiz olmayacak. Madem bebek için çabalıyorsanız ve belinizde sorun varsa bu işi seçmemeliydiniz.

Ev satısı yapan bir firmada çalışıp nasıl sahaya inmeyecektiniz ki? Sekreter olarak işe başladıysanız orası ayrı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…