Tabi canim cani calismak istemeyen kadina mecbur maas vermek zorunda zaten firmalar. Yalan yanlis rapor vs almasinda sorun yok kullansin hamileligi.
Siz ve sizin gibi zihniyetler yuzunden firmalar kadin calisan almaya korkar oldu. Sizlerin yuzunden calisacak insanlarda yaniyor..
Haa bu arada konu sahibi bilgin olsun 1 aylik çalışana ne kidem ne ihbar tazminati odenir. Hamile diye cikardim demek zorunda degil ki firma verimsizdi cikardim der hicbir is mahkemeside sizi hakli bulmaz. Kaldi ki o sirkette biliyordur bunu. Sizin hikayenizDe anlatmadiginiz seyler var. Bence burdan akil alip ne yapsamda şirketten koparsam diye düşünüyorsunuz.
Bu yazdiklarinizi okumam iyi oluyor. Bahsettigim kurumdan dolayı saniyordum ki her kurumda ik ayni sekilde çalışır. Dogal olarak bunu bekliyordum. Hayatin gercekleriyle yüzleştim ve mecburen memnun oldum...
Konu sahibinin konusunu dahil etmeden yazıyorum. Örneğin ; birkaç yıllık çalışan olursun elbette tüm hamilelik haklarını kullanırsın ki şirket çıkarmak isterse sonuna kadar mücadele edersin. Mobbing varsa sonuna kadar uğraşırsın.0
evet vermek zorunda!
burada calisan kisi 1 aylik calisanmis, yazarken onu bilmiyordum, bence hamilelik deneyen insan ise de baslamamali boyle durumlar icin.
ama pek cok kadin hamile iken bu baskiyi yasiyor. konu sahibinin cok kisa sureli calisan olmasi bu gercegi degistirmiyor. o nedenle ilk yazdigim mesajin tamamem arkasindayim. bu tip durum yasayan kadinlarin baskiya boyun egip aylar yillardir verdikleri emeklerin sömürulmesine izin vermemeleri lazim.
Dilekçenize uygulanan mobbing sebebi ile istifa ediyorum yazabilirsiniz. Kabul etmek etmemek onlara kalır. Tabi bu süreçte Çalışma bakanlığında şikayet edilebilecek merciler var. Sessizce ayrılmayın. Size yapılan yazılı bir baskı var mı veya sözlü mü? Tekrar bu firmaya dönme düşünceniz yoksa dilekçeniz böyle keskin olabilir.Merhaba arkadaşlar,7 haftalık hamileyim bunu iş yerine mail attığımdan beri istifaya zorlanıyordum.Gerek insan kaynakları gerek satış direktörü derken yıldım.Dün işyerinden ayrıldım.Pazartesi gidip istifa edeceğim.Türkiye'de 55 tane şubesi olan kurumsal bir firmada çalışıyorum.Şikayetvara yazıp kötülemek istiyorum yaptıkları onları.Yaptıkları muameleyi anlatmak istiyorum bu kanunda suç sayılır mı tazminat davası açabilirler mi?
Şaka gibi, para almadığım durumda yüzünüzü görmeye katlanamam deseydinHaha ne güzel kurummuş o öyle
Ben en son IK ya zamlı maaşım ne kadar olacak diye sorduğumda (bakın sadece özlük hakkımla ilgili bir soru sordum) daha ofise gitmeden müdürüme şikayet etmişti nasıl yeni maaşımı sorarım diye ?!?
Müdür de bana kızmıştı arayıp sanane maaştan diye. Gerçekten hayret etmiştim
İşveren niye çalışmak istemeyen kadına para versin pardon? Hastalığı varsa hakem hastaneden rapor alır, ona göre iş verirler. Bunun dışında her belim ağrıyor diyene koltuk uzatılmaz.0
evet vermek zorunda!
burada calisan kisi 1 aylik calisanmis, yazarken onu bilmiyordum, bence hamilelik deneyen insan ise de baslamamali boyle durumlar icin.
ama pek cok kadin hamile iken bu baskiyi yasiyor. konu sahibinin cok kisa sureli calisan olmasi bu gercegi degistirmiyor. o nedenle ilk yazdigim mesajin tamamem arkasindayim. bu tip durum yasayan kadinlarin baskiya boyun egip aylar yillardir verdikleri emeklerin sömürulmesine izin vermemeleri lazim.
normal şartlarda konunuzu okuduğumda şirketi haksız buldum hamile çalışanı işten çıkaramaz fakat sizin durum farklı siz bu yere yeni girmişsiniz 1ay olmuş başlayalı ve 7haftalık gebesınız deneme süresi aslında.Madem işin niteliği de size uygun değil bence istifa edin.İşiniz gayrimenkul satışı ve pazarlama saha da çalışacak elaman lazım normal şartlarda olsa çalışan bu konuda hamilelik dahil tölare edilir ama sizi ne diye alsın ki cidden ne faydanız olacak??saksı diye ofistemi oturtacak ??deneme süresindesinizdir zaten bir hakkınız yok şuan boşuna uğraşıp kendinizi rezil etmeyin derim.İş hayatına devam etme planınız varsa büyük firmalar birbirinden haberdardır özellikle ik departmanları burda sorun çıkarırsanız sektörde başka firmada daha sonra iş bulamazsınız da.Merhaba arkadaşlar,7 haftalık hamileyim bunu iş yerine mail attığımdan beri istifaya zorlanıyordum.Gerek insan kaynakları gerek satış direktörü derken yıldım.Dün işyerinden ayrıldım.Pazartesi gidip istifa edeceğim.Türkiye'de 55 tane şubesi olan kurumsal bir firmada çalışıyorum.Şikayetvara yazıp kötülemek istiyorum yaptıkları onları.Yaptıkları muameleyi anlatmak istiyorum bu kanunda suç sayılır mı tazminat davası açabilirler mi?
bence kesinlikle etmeyin. Doktora gidip is yerinizde cok agir mobbinge ugradiginizi soyleyip rapor isteyin. Riskli gbelikmis deyip 1 ay evde istirahat edin.
Sonra sallayin basinizi alin maasinizi. Dogumunuza kadar idare edin. Hic bir sey umursamayin. Su halde sizi yasal olarak isten cikaramazlar o nedenle sizin istifa etmenizi umud ediyorlar. Onlara istediklerini vermeyin.
Hic bir seyi de alttan almayin. Cadi olun birazcik. Sizi sindirmelerine izin vermeyin. Gerekirse bir avukat ile konusun ve ustlerinizi arayip onlari korkutsun.
zaten firmayi rezil etmek diye bir sey yok. Ben mesela turkiyenin en buyuk gruplarindan birinde calisiyordum. Ayrilirken cinsel tacize ugradigimi ve ust yoneticimin buna goz yumdugunu genel mudur yardimcisina ve ik direktorune yazdim. Hic bir sey olmadi o insanlara, beni taciz eden calisan hala orada calismaya devam ediyor en basiti. O yuzden cikayim onlara gunlerini gostereyim diye bir sey soz konusu olmuyor.
Ozur dilerim ben “calismak isteyen kadin” diye okumustum.İşveren niye çalışmak istemeyen kadına para versin pardon? Hastalığı varsa hakem hastaneden rapor alır, ona göre iş verirler. Bunun dışında her belim ağrıyor diyene koltuk uzatılmaz.
Ikisi ayni sey degil. Konu sahibi 1 aylik calisan yarisinda da riskli gebeligi olmadigi halde rapor alip ise gtmedi.0
evet vermek zorunda!
Estağfurullah ne demek... Konu sahibi eski konularında bahsetmişti.Ozur dilerim ben “calismak isteyen kadin” diye okumustum.
ben konu sahibinin bel rahatsizligini, calismak istedigi pozisyonu falan bilmiyordum. Baslik ve ilk mesaj hamilelik uzerine yazili. Ben mesaj yazarken bunlar yazilmamisti. Benim yazdiklarim hamilelikte mobing uygulanan bir calisana yazildi. Farkli durumlari olan kisiye degil.
Nasıl bir avukatmış ki o 1 ay çalışana 4 maaş tazminat verileceğini söylemiş acaba?Avukatla görüştüm onlar çıkarsın 4 maaş tazminat versin dedi ama kalamıyorum ki baskı baskı surat
Cok basarili avukatsa demekNasıl bir avukatmış ki o 1 ay çalışana 4 maaş tazminat verileceğini söylemiş acaba?
Odtü hukuk mezunuymuşCok basarili avukatsa demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?