Hamileyim, istifa baskısına dayanamayıp istifa ediyorum

0

evet vermek zorunda!

burada calisan kisi 1 aylik calisanmis, yazarken onu bilmiyordum, bence hamilelik deneyen insan ise de baslamamali boyle durumlar icin.

ama pek cok kadin hamile iken bu baskiyi yasiyor. konu sahibinin cok kisa sureli calisan olmasi bu gercegi degistirmiyor. o nedenle ilk yazdigim mesajin tamamem arkasindayim. bu tip durum yasayan kadinlarin baskiya boyun egip aylar yillardir verdikleri emeklerin sömürulmesine izin vermemeleri lazim.

Bu yazdiklarinizi okumam iyi oluyor. Bahsettigim kurumdan dolayı saniyordum ki her kurumda ik ayni sekilde çalışır. Dogal olarak bunu bekliyordum. Hayatin gercekleriyle yüzleştim ve mecburen memnun oldum...

Kurumumuza sıkı sıkı sarılın
Benim IK dan maaş bordromu almam 5 ay sürdü. TEk bir bordro
sizin IK yı arada bize verseniz keşke

Geçen gün aynı konuyu açmıştınız. Riskli gebeliğiniz olmadığı halde riskli gebelik raporu aldığınızı, onu da kabul etmediklerini yazdınız. Ben de işveren hakem hastaneye gönderir, riskli gebelik olmadığı ortaya çıkar yazmıştım. Sizin probleminiz bel ise ordan heyet raporu almalısınız. Uzun saatler ayakta duracağınız bir iş vermemeliler.

Konu sahibinin konusunu dahil etmeden yazıyorum. Örneğin ; birkaç yıllık çalışan olursun elbette tüm hamilelik haklarını kullanırsın ki şirket çıkarmak isterse sonuna kadar mücadele edersin. Mobbing varsa sonuna kadar uğraşırsın.

Buradaki konu çok başka . Konu sahibini diğer konularından da hatırlıyorum. Zaten bebek istiyordu. Belinde de sıkıntısı varmış. Ayakta durmakta zorlanıyorsa raporu vs varsa en başta şirkete bildirilmeli. Daha bir aylık çalışanmış ve 7 haftalık hamileymiş . Diğer konusunda da yazmıştı sahada çalışmak istemiyormuş. Eeee Ev satışı temsilcisi olupta sahada olmayan yok ki..

Dilekçenize uygulanan mobbing sebebi ile istifa ediyorum yazabilirsiniz. Kabul etmek etmemek onlara kalır. Tabi bu süreçte Çalışma bakanlığında şikayet edilebilecek merciler var. Sessizce ayrılmayın. Size yapılan yazılı bir baskı var mı veya sözlü mü? Tekrar bu firmaya dönme düşünceniz yoksa dilekçeniz böyle keskin olabilir.

Şaka gibi, para almadığım durumda yüzünüzü görmeye katlanamam deseydin

İşveren niye çalışmak istemeyen kadına para versin pardon? Hastalığı varsa hakem hastaneden rapor alır, ona göre iş verirler. Bunun dışında her belim ağrıyor diyene koltuk uzatılmaz.

normal şartlarda konunuzu okuduğumda şirketi haksız buldum hamile çalışanı işten çıkaramaz fakat sizin durum farklı siz bu yere yeni girmişsiniz 1ay olmuş başlayalı ve 7haftalık gebesınız deneme süresi aslında.Madem işin niteliği de size uygun değil bence istifa edin.İşiniz gayrimenkul satışı ve pazarlama saha da çalışacak elaman lazım normal şartlarda olsa çalışan bu konuda hamilelik dahil tölare edilir ama sizi ne diye alsın ki cidden ne faydanız olacak??saksı diye ofistemi oturtacak ??deneme süresindesinizdir zaten bir hakkınız yok şuan boşuna uğraşıp kendinizi rezil etmeyin derim.İş hayatına devam etme planınız varsa büyük firmalar birbirinden haberdardır özellikle ik departmanları burda sorun çıkarırsanız sektörde başka firmada daha sonra iş bulamazsınız da.

Siz beliniz yuzunden sahaya cikmak isyemeyen personeldiniz ve o sirada hamile oldugunuzu sakliyordunuz. Muhtemelen sozlesmenizde “belediye sinirlari icerisinde isverence verilen her turlu gorevi her lokasyonda yapmak” gibi bir is tanimi vardir, size sozlu sekilde saha elemanimiz var siz sahaya cikmayacaksiniz demeleri yeterli degil. Zira o personel ayrildiysa icerdeki personel saha cikmak zorunda. Uzerine garip bir riskli gebelik raporu aldiniz hicbir riskli gebeliginiz olmadigi halde. Bu kadar kotuniyetli davranip iyiniyet bekliyor olmaniz takdire sayan dogrusu

Bir ay rapor alıp evde yatmak kolay değil ki.. hadi kadın doğum doktoru riskli gebelik olmadığı halde raporu yazdı, işveren hakem hastaneye gönderince ne olacak?

Kaçtır konularınızı takip ediyorum. Gerçekten ne yapmaya çalıştığınız belli değil.
Bi kere bu kadar usülsüz iş yapmanız çok yanlış. Gebeliğiniz riskli olmadığı halde öyleymiş gibi doktordan yazı alıyorsunuz. İş yeri sizi hamileliğiniz den ötürü istifaya zorlamadığı halde öyleymiş gibi gösterip karalama yapıyorsunuz. Hatta bunun o kadar farkındasınız ki bir yerlere yazsam tazminat durumu olur mu diye sorguluyorsunuz. Gerçekten bunlara maruz kalan insan böyle bir şeyden korkmaz, çekinmez.
Daha önce benzer bir firmayla iş görüşmem oldu. Deneme süresinde sahaya çıkılmadığını söylemişlerdi. Muhtemelen sizin durumunuzda böyle. Hatta ofis içi çalışanları görüp sonrasında fıtıktı, bel ağrısıydı çıkarmış olabilirsiniz. Keza böyle bir durumunuz olsa bunla ilgili rapor alırdınız. Gebeliğiniz riskli olmadığı halde riskliymiş gibi göstermeye çalışmak yerine.
1 ay zaten deneme sürenizmiş. Deneme sürenizde anlaşamamışsınız sizinle devam etmek istememişler. Siz de hamileliğinizi bahane ediyorsunuz şimdi. Bence işler sizin düşündüğünüz gibi sonuçlanmayacak. Neticede ortada çok fazla usulsüz iş var. Hem hamileymişsiniz de yazık günah. Böyle şeylerle uğraşmayın boşverin. Hamileliğiniz tadını çıkarın, bebeğinize saklayın enerjinizi.

Burada bir üye vardı, sürekli işyerinde sıkıntılar yaşıyordu, sizi ona benzettim.

İşveren niye çalışmak istemeyen kadına para versin pardon? Hastalığı varsa hakem hastaneden rapor alır, ona göre iş verirler. Bunun dışında her belim ağrıyor diyene koltuk uzatılmaz.
Ozur dilerim ben “calismak isteyen kadin” diye okumustum.

ben konu sahibinin bel rahatsizligini, calismak istedigi pozisyonu falan bilmiyordum. Baslik ve ilk mesaj hamilelik uzerine yazili. Ben mesaj yazarken bunlar yazilmamisti. Benim yazdiklarim hamilelikte mobing uygulanan bir calisana yazildi. Farkli durumlari olan kisiye degil.

Ikisi ayni sey degil. Konu sahibi 1 aylik calisan yarisinda da riskli gebeligi olmadigi halde rapor alip ise gtmedi.
Ayrica 1 aylik calisan icin dedim bir ozluk hakki yok diye yoksa soke soke alsin tabiki.

Estağfurullah ne demek... Konu sahibi eski konularında bahsetmişti.

Günlerdir konu açıyorsunuz.
Günlerdir herkes size avukatla görüşün istifa etmeyin deniyor.
Siz hala istifaya zorlanıyorum hamileyim diyorsunuz.
İstifa edin lütfen edin.
İstifa ettikten sonra hiçbir hakka sahip olamazsınız.Orda burda şirket hakkında kötü yazılar yazarsanız da tazminat ödersiniz.
Hakkınızı istiyorsanız haklı olduğunuz mecrada arayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…