Hamileyim kayınvalıdem sinirlerimi zorluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sevil_83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

annem çok üzülüyor diyorki kızım bebeğin stresli doğmasın bak bende hamileyken babannen çok çektirdi ablan sinirli doğru hep ağlardı diyor.ablam hala aşırı titiz ve memnuniyetsizdir.öyle olsunda istemiyorum ama.yaş 30 oldu artık sinirlerde yıprandı haliyle hayatta büyük kayıplarımız oldu acılarımız yıpranmışlıklarımız bide üzerimde hiç bir hakkı olmayan iki sehba masa alan insanların sözleri geçsin istemiyorum.tamam eşimi seviyorum onlarda onun ailesi ama tepesinede çıkılmazki insanın.bu kadar ezmek istemenin mantığını anlayamıyorum canım.
bu arada sen nekadarlık hamilesin.yakınmı doğumun.

yok canım ya benim var daha 3 aylık.annen doğru demiş ben de öyle bir makale okumuştum eğer anne sık sık gerginse bu bebeği etkiler ve ileride asabi sinirli çocuk olmasına neden olurmuş.bebişini düşüneceksin ve kafana takmamaya çalışacaksın.onlar gelir geçer önemli olan sen ve bebişin.

canım benimkide daha 6 haftalık oldu işallah.senden de yeni.iyi oldu bende ilk 3 ayı atlatan birilerinin tecrübelerine ihtiyaç duyuyordum.ya şimdi ben aşırı halsizim dermansızım,iştah yok hiç,midem yanıyor kusmuyorum ama,çok fena bağırsaklarım bozuk,işe bugün zor geldim.öğlene kadar yatmak istiyorum.sen kaçıncı ayda kusmaya başladın nasıl geçti senin ilk 3 ayın rahatladınmı biraz.

canım ben daha okullar açılmadığı için o önemli günleri evde geçirdim o yönden şanslıyım.bulantı az oldu.kusma olmadı Allahtan ama tiksinme mahvetti beni.hiçbir şey yiyemedim doğru düzgün 3 kilo verdim o yüzden.tiksinmelerim daha geçmedi geçmesini bekliyorum.tuzlu mideyi bastıran şeyler yiyebiliyorum.meyve yiyorum ama.Allah senin de yardımcın olsun bebişin hayırlı olsun.dikkat et kendine sen de.

evet maşallah şanslısın daha bir ay var okullara ya bende yaşım 30 oldu artık diye istedim.3 yıllık evliyim bitti 3 yıl.epey zamanda geçti.artık olması gerekiyordu.çok şükür ilk denemede de oldu.bünyem çok zayıf benim.zaten zayıfım şimdi hiç bişey yiyemiyorum.sabah akşam süt sadece.saat kaç oldu bir simit ve bir bardak sütle duruyorum işallah iştahım açılır.geçen benimde midem çok kalktı annem gelmişti kızartma yaparken.kusucaktım nerdeyse.ama senin geçmiş.3. aydan sonra iştah çok açılıyormuş merak etme.Allah(c.c.)yardımcın olsun işallah seninde.

kesinlikle kafana hiç kimseyi takma

olmuyor malesef fakat bebeğin için

benimde hamileliğim çok stresli geçmişti

bebeklerim 11aylık şuan sinirlerinden yanlarna varılmıyor

küçükkende çok huysuzlardı

sakin olmaya çalış

sana zarar veren kişilerede mesafe koy

nasıl mesafe koyabileceksin ki?sürekli yanlarında olunca?tavrını koyunca kovuyorlar:)tabi oğulları yanlarında kalmak koşullarıyla hadi ananın evine:)ya da orada burada hakkında atıp tutuyorlar.hani derler ya iki ucu b... değnek.onun gibi.ewet takmayalım ama nereye kadar?olmuyor olmuyor.onlar iyi bişey deselerde biz onların kinayelerini çok iyi anlayabiliyoruz ama oğulları anlayamıyor.bebişimiz için sabretmek lazım deyip Allah'a sığınıyorsun başka ne var?biriyle paylaşayım desen kim var?ailem burada değil.bulunduğum mahallle tam bir dedikodu kazanı.aileme anlatsam geri alır bizimkiler.bunları yaşayan ikilemde kalan o kadar çok kişi var ki..Allah yar ve yardımcımız olsun

bende hamleyim ve kayınpederim dışında kimse tebrik etmedi
ağızları mühürlü gibi kaldılar
kız olacak eşim yanımda telde söylüyor annesi beni telefona isteyipte bi hayırlı olsun diyemedi
hiç sormaz canın bişey istermi bi sıkıntın var mı diye
laf olsun diyede sormaz yedi kat yabancılar sorar o ağzını açmaz

aynı sorun herkezde var ama benimkisi kayınpederim perşembe ve cumartesi arar oğlunu biz çok zenginiz ya harç ister bizden rahat bırakmak için yoksa kurtuluş yok devamlı laf sokma halinde hergün parayı alırsa bi kaç gün rahatız allahtan bir oturmuyoruz eşimin ailesinden hiç kimseyi görmek istemiyorum şuan hamile olduğum için sabah 9 da eşim annemlere bırakıyor akşam 8 de alıyor allah razı olsun ondan çok seviyorum canımın içini

Şimdi her kes işde ama işe gitmeden önce kaynanam beni iyice sinirlendirdi öyle gitti.İnanın boş şeylerden.Kendime gelemiyorum:sinifsinif:

Parca parca konuya giris...

Direkt konuya girip ben hamileyim deseydin, anne bir tebrik yok mu deseydin... böyle olmazdi belki de...

Ottan, cöpten kaynanalara catacak bahaneler ariyorsunuz, hamileligi de buna alet ediyorsunuz ya...

Annelere laf yok, kaynanalar kaynar kazana atilacak hale geliyor...

Ben tebrik et dedikten sonra onun tebrik etmesi neyime gerek.ıçten gelir böyle şeyler demi?
Hem hiç kimsenin tarafını boşuna tutmayiz. Hem hamileligi alet etmiyoruz her kes bilmeli ki gelecekte saglam bebek için mutlaka hamileye az da olsa dikkat gerekir.Bunu siz büyükler daha iyi bilir demi?Çünki sözde her şeyi bilirsiniz ya

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili HANIMAĞA kayınvalide gelinin hamile olduğunu duyunca
normal şartlarda zaten tebrik eder yani normal biri bunu zaten yapar
birde üstüne kalkıp nolur beni tebrik et anne diye yalvarmak mı gerekir
ve şunu unutma kimse yavrusunu hiç bişeye alet etmez

Iste gelecekteki yavrun icin, onun gelecegine saglam temeller atmak icin "hamileyim, kaynanam sinir etti.. tabrik etmedi vs vs" kafaya takmak en basta bebek icin iyi degil.
Ben her seyi bilirim demiyorum ki, ayrica ben kaynana da degilim, kaynanalardan en büyük kazik yemis olarak tekrar söylüyorum ki otu cöpü kafaya takmayi hic anlayamiyorum.
Büyükler her seyi iyi bilmezler, akil yasta degil bastadir.

Her kaynana gelinin hatta kizinin hamile oldugunu duyunca tebrik etmez, örnegini görüyoruz Sevgi arkadasta.
Kimse yavrusunu bir seye alet etmez ama edenler de var(Sevgi'yi kastetmiyorum)...
Demek istedigim su; hamileyim, tebrik etmedi vs. sebepler...
Insanin hamilelik disinda da, günlük olarak morale, cevresindeki insanlarla saglikli, mutlu iliskilere karsilikli ilgiye ihtiyaci varsa, bunun icin hamileligi ön plana hemen cikarmaz...

Sevgi, yanlis anlama lütfen Allah bebegini saglikli olarak kucagina almani nasip etsin, her sey gönlünce olsun.a.s.

Iste gelecekteki yavrun icin, onun gelecegine saglam temeller atmak icin "hamileyim, kaynanam sinir etti.. tabrik etmedi vs vs" kafaya takmak en basta bebek icin iyi degil.
Ben her seyi bilirim demiyorum ki, ayrica ben kaynana da degilim, kaynanalardan en büyük kazik yemis olarak tekrar söylüyorum ki otu cöpü kafaya takmayi hic anlayamiyorum.
Büyükler her seyi iyi bilmezler, akil yasta degil bastadir.

Her kaynana gelinin hatta kizinin hamile oldugunu duyunca tebrik etmez, örnegini görüyoruz Sevgi arkadasta.
Kimse yavrusunu bir seye alet etmez ama edenler de var(Sevgi'yi kastetmiyorum)...
Demek istedigim su; hamileyim, tebrik etmedi vs. sebepler...
Insanin hamilelik disinda da, günlük olarak morale, cevresindeki insanlarla saglikli, mutlu iliskilere karsilikli ilgiye ihtiyaci varsa, bunun icin hamileligi ön plana hemen cikarmaz...

Sevgi, yanlis anlama lütfen Allah bebegini saglikli olarak kucagina almani nasip etsin, her sey gönlünce olsun.a.s.

arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyimki burda kaynanalarımızı anlatarak rahatlıyoruz.ben bundan son derece mutluyum.birine sinirlenince ya ondan sinirinizi alırsınız yada arkasından söylenirsiniz.bunu biriyle paylaşınca son derece rahatlarsınız ama kendi kendinize konuşunca tam bir rahatlama sağlayamayız.ben şahsen kaynanama çok kızdığımda ve ona laf sokamadığımda en yakın arkadaşıma bütün detaylarıyla anlatırım.eşime anlatırım karşımdaki haklısın dediğinde mantıklı düşünmeye başlarım ve haksızsamda derimki haklısın dedin ama benimde şurda şöyle hatam vardı.
söz konusu anneyi değilde kaynanayı çekiştirme değil bence.kaynanada anne gibi olsun canımızı yesin.hiç kimse insanın annesi gibi olmaz olmaz.bunu anne olanlar daha iyi bilirler.(ben henüz taze adayım işallah).
bende hamile olduğumu söylediğimde kaynanam ben sana sordum günün geçtimi diye niye söylemedin diye azarladı resmen.2 gün oldu arkamı aramadı.
annem hergün 2-3 kez arıyor.
hadi arasın kaynanamda çekiştirmeyeyim.gelsin evime temziliğimi yapsın yemeğimi yapsın annem gibi çekiştirmeyeyim.
sevgili hanımağa kaynanalık tuhaf bir duygu.biraz çekememezlik biraz ezme çabası büyüklük taslama oğlunu sahiplenme vs vs.
bu duygudan ne kaynanalar kendini alabilir nede gelinler dedikodudan vazgeçebilir.
o yüzden burakında herkez istediğini istediği gibi dile getirsin.üstelik kaynanalarda bizi çekiştiriyor merak etmeyin hemde aynı odanın içinde karşımda benim dedikodumu yaptı fısfıs.ben ne yaptım.hiç bişey.geldim buraya anlatıyorum işte.orda onu rezil edebilridim.çünkü yaptıklarının bir kısmı burak kaynanalığa insanlığa sığmaz.
hepinizi öpüyorum.AEO.hayırlı ramazanlar...

hu hu kimse yokmu arkdaşlar buraktığım gibi klmış hiç cevap veren olmamış.lütfen gelin.

kimse cevap vermez çünki bu konu hamilelere alitti.Taşındığı için gelen yok.Neden taşındı anlamadım gittiklava:

kimse cevap vermez çünki bu konu hamilelere alitti.Taşındığı için gelen yok.Neden taşındı anlamadım gittiklava:

ya üzüldüm şimdi bak evet hamilelikten eş ve ailesine taşıdılar malesef yinede ben yazanları gelir demiştim kimsecikler yok.sen nasılsın canım ilk sen değilmidin burayı açan kaynanan nasıl biraz düzeldimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…