canım ben mecburen ilk gelin olacaktım çünkü tek erkek çocuk.o yüzden üzerine çok titriyor.Allahtan benimki eğitimli o da öğretmendi.Dediğin gibi bakıcıdansa o baksın yeterki içim o konuda rahat etsin gerisi önemli değil.sen de boşver sıkma canını.
annem çok üzülüyor diyorki kızım bebeğin stresli doğmasın bak bende hamileyken babannen çok çektirdi ablan sinirli doğru hep ağlardı diyor.ablam hala aşırı titiz ve memnuniyetsizdir.öyle olsunda istemiyorum ama.yaş 30 oldu artık sinirlerde yıprandı haliyle hayatta büyük kayıplarımız oldu acılarımız yıpranmışlıklarımız bide üzerimde hiç bir hakkı olmayan iki sehba masa alan insanların sözleri geçsin istemiyorum.tamam eşimi seviyorum onlarda onun ailesi ama tepesinede çıkılmazki insanın.bu kadar ezmek istemenin mantığını anlayamıyorum canım.
bu arada sen nekadarlık hamilesin.yakınmı doğumun.
yok canım ya benim var daha 3 aylık.annen doğru demiş ben de öyle bir makale okumuştum eğer anne sık sık gerginse bu bebeği etkiler ve ileride asabi sinirli çocuk olmasına neden olurmuş.bebişini düşüneceksin ve kafana takmamaya çalışacaksın.onlar gelir geçer önemli olan sen ve bebişin.
canım benimkide daha 6 haftalık oldu işallah.senden de yeni.iyi oldu bende ilk 3 ayı atlatan birilerinin tecrübelerine ihtiyaç duyuyordum.ya şimdi ben aşırı halsizim dermansızım,iştah yok hiç,midem yanıyor kusmuyorum ama,çok fena bağırsaklarım bozuk,işe bugün zor geldim.öğlene kadar yatmak istiyorum.sen kaçıncı ayda kusmaya başladın nasıl geçti senin ilk 3 ayın rahatladınmı biraz.
canım ben daha okullar açılmadığı için o önemli günleri evde geçirdim o yönden şanslıyım.bulantı az oldu.kusma olmadı Allahtan ama tiksinme mahvetti beni.hiçbir şey yiyemedim doğru düzgün 3 kilo verdim o yüzden.tiksinmelerim daha geçmedi geçmesini bekliyorum.tuzlu mideyi bastıran şeyler yiyebiliyorum.meyve yiyorum ama.Allah senin de yardımcın olsun bebişin hayırlı olsun.dikkat et kendine sen de.
Şimdi her kes işde ama işe gitmeden önce kaynanam beni iyice sinirlendirdi öyle gitti.İnanın boş şeylerden.Kendime gelemiyorum:sinifsinif:
O gun dışarıya pikniye çıkıyoduk.Bende yoldan yemek aliriz yoksa evdenmi bişeyler pişireyim dedim.(hamileligimi soylemeye firsat ariyodum yeni kaldim çünkü) Kızın içinmi dedi dedim hayir hamileyim sık acıkıyorum onun için dedim.Nasıl istersen yoldan da ala biliriz dedi.
Hani tebrik ederim, ne güzel, sag-selamet bile demedi.Bilmem ki neden?CADIARZU
Parca parca konuya giris...
Direkt konuya girip ben hamileyim deseydin, anne bir tebrik yok mu deseydin... böyle olmazdi belki de...
Ottan, cöpten kaynanalara catacak bahaneler ariyorsunuz, hamileligi de buna alet ediyorsunuz ya...
Annelere laf yok, kaynanalar kaynar kazana atilacak hale geliyor...
Iste gelecekteki yavrun icin, onun gelecegine saglam temeller atmak icin "hamileyim, kaynanam sinir etti.. tabrik etmedi vs vs" kafaya takmak en basta bebek icin iyi degil.Ben tebrik et dedikten sonra onun tebrik etmesi neyime gerek.İçten gelir böyle şeyler demi?
Hem hiç kimsenin tarafını boşuna tutmayiz. Hem hamileligi alet etmiyoruz her kes bilmeli ki gelecekte saglam bebek için mutlaka hamileye az da olsa dikkat gerekir.Bunu siz büyükler daha iyi bilir demi?Çünki sözde her şeyi bilirsiniz ya
Her kaynana gelinin hatta kizinin hamile oldugunu duyunca tebrik etmez, örnegini görüyoruz Sevgi arkadasta.sevgili HANIMAĞA kayınvalide gelinin hamile olduğunu duyunca
normal şartlarda zaten tebrik eder yani normal biri bunu zaten yapar
birde üstüne kalkıp nolur beni tebrik et anne diye yalvarmak mı gerekir
ve şunu unutma kimse yavrusunu hiç bişeye alet etmez
Şimdi her kes işde ama işe gitmeden önce kaynanam beni iyice sinirlendirdi öyle gitti.İnanın boş şeylerden.Kendime gelemiyorum:sinifsinif:
Iste gelecekteki yavrun icin, onun gelecegine saglam temeller atmak icin "hamileyim, kaynanam sinir etti.. tabrik etmedi vs vs" kafaya takmak en basta bebek icin iyi degil.Ben tebrik et dedikten sonra onun tebrik etmesi neyime gerek.İçten gelir böyle şeyler demi?
Hem hiç kimsenin tarafını boşuna tutmayiz. Hem hamileligi alet etmiyoruz her kes bilmeli ki gelecekte saglam bebek için mutlaka hamileye az da olsa dikkat gerekir.Bunu siz büyükler daha iyi bilir demi?Çünki sözde her şeyi bilirsiniz ya
Her kaynana gelinin hatta kizinin hamile oldugunu duyunca tebrik etmez, örnegini görüyoruz Sevgi arkadasta.sevgili HANIMAĞA kayınvalide gelinin hamile olduğunu duyunca
normal şartlarda zaten tebrik eder yani normal biri bunu zaten yapar
birde üstüne kalkıp nolur beni tebrik et anne diye yalvarmak mı gerekir
ve şunu unutma kimse yavrusunu hiç bişeye alet etmez
kimse cevap vermez çünki bu konu hamilelere alitti.Taşındığı için gelen yok.Neden taşındı anlamadım gittiklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?