Hamileyim kayınvalıdem sinirlerimi zorluyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sevil_83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben size bişi anlatayım ben ilk kızıma hamileyim böbreklerimden hastanede yattım ama ölüyorum sancıdan bizim hanfendi yazlıkta bana tabiiki annecim bakıyor aradan 10 gün gecti bizimki ancak geldi ben kulaklarımla duydum görümceme aman suratı beş karış bidaha gelmem dedi ben şoklardayım arkadaslar söylermisiniz ben orda canımla uğrasırken nasıl gülebilirdim şuandada 38 haftalık hamileyim yeni geldi yazlıktan ama hiç yüzlerini göresim yok acıkcası ALLAHIM yardım etsin hepimize.:Saruboceq:

Boş ver canim ne yapsan insanin caninda olmali böyle şeyler.İstiyorsa mutlaka gelirdi.Eger kizi hamile olupta yatsaydi hastanede 10 gun degil de 10 dak bile gecikmezdi./Kendine kabul ettir ki bu kadin boyle deyişmez/ diye belki rahatlarsin canim
Kendine bebegine eşine annene iyi bak gerisi boş.İnşallah sağlıkla kucağına alırsın

aynı dertten muzdaripim arkadaşlar benimki başta bi sevindi falan bebek oluyo diye ama ben 4 buçuk aylıkken köyüne gitti şuan 38. haftamdayım bir kere aramadı kızım nasılsın bebek nasıl falan diye duydumki tam doğum arefesinde geleceklermiş ki eminim benim için değilde ele güne karşı diye geliyordur birde torununu sahiplenmek için zamanında oğlunu çok kıskandı benden şimdide aynı şeyi benim bebeğim içi,n yapacak severkenki cümlesi şu alacak eminim yavrumun yavrusu..... :)) hanımefendi hazıra konacak arkaadşlar son anda geldi bulundu diye oğlunun gözünde kahraman olacak! annem anneanneme bakıyo (yatalak) anlayacağınız yalnızım aylardır temizliğimi hazırlığımı şu halimle tek başıma yaptım görümcelerde hiç bi işe yaramıyo, hadi bunu geçtim onlardan iş falan hatta hiç bişey beklemiyorumda birde şimdi gelip benim bebeğimi benden esirgemeye kalkışacaklar biliyorum.. onları çok iyi tanıyorum bunu yapacaklar bu yüzden çok zor günler beni bekliyo biliyorum :(( ayyy ne kadar dertliymişim :)) sevil cim anlayacağın hepimizde var bu dert yalnız değilsin Allah hepimize sabır versin...:enbuyukkk:

İnşallah bebegin olunca rejimde sakla her isteyen istedigi zaman gelip almasin her şeyden koru.Duzelir demek zor ama biz kendi hayatimizi duzenlemeliyiz ki etrafdakiler de bize uysun.Hatirlatiyim iyi ki de yaninda olmamş bu zamana kadar çünki sinirlerini bozardi.Kendine iyi bak saol arkadaşım:CüvCüv:

canlarım iyi ki açıldı bu konu.herkes herkes muzdarip.eşlerine iyice sarılan arkadaşlar ne kadar şanslısınız.benim öyle bir şansım yok.eşim sürekli anne ve ablasıı savunmada.biz beraber oturuyoruz.biraz önce kahvaltıda söylediği sözlere şok oldum.doğumu dr arife ve bayramın ilk günü tarihli olarak verdi.bu da bayram hazırlığı yapacaz diyen komşulara"bizde kim yapcak,kızım çalışıyo.gelin gebe.bide kalkıp bayramı boğazımıza dizecek iş yapmadığı gibi..."ve eşimi uyandırım annen bunları dedi deim ve ağlamaya başladım.sizce eşim ne dedi?boşversene sen.o öyle demek istememiştir.gene sen büyütmüşsündür...varın gerisini siz düşünün.ha bu arada doğur doğur diye başımın etini yiyen,1 yıl sonra hamile kalmayınca bütüüüün tanıdıklara kısır diye adımı çıkaranda kendisi.ve eşim bunları demesine karşın gene beni haksız buluyor.ha ara bulmaya mı çalışıyor kocaman bi HAYIIIIIRR!sadece onları savunuyor.daha bebeğime bir iğne aldırmadılar bana.neymiş efendim kendi hevesleri varmış onlar almışlar ne gereği varmış.ewet aldılar bebeğin 4 yaşına kadar giyeceği herşeyiiiii.ve kendi annem şehir dışında okullar kapanınca bir yılın soınunda ilk kez gittim annemin yaptığı bebek eşyalarını eşim getirtmedi.daha eşimle 2 yıldır başbaşa oturup bi yemek yemiş insan değilim.hadi onlar neyse cahil diyorum.ya eşim???neyse bitmez benim yazacaklarım.çünkü yanyana durduğumuz her an bir olaay.

Son düzenleme:
canlarım iyi ki açıldı bu konu.herkes herkes muzdarip.eşlerine iyice sarılan arkadaşlar ne kadar şanslısınız.benim öyle bir şansım yok.eşim sürekli anne ve ablasıı savunmada.biz beraber oturuyoruz.biraz önce kahvaltıda söylediği sözlere şok oldum.doğumu dr arife ve bayramın ilk günü tarihli olarak verdi.bu da bayram hazırlığı yapacaz diyen komşulara"bizde kim yapcak,kızım çalışıyo.gelin gebe.bide kalkıp bayramı boğazımıza dizecek iş yapmadığı gibi..."ve eşimi uyandırım annen bunları dedi deim ve ağlamaya başladım.sizce eşim ne dedi?boşversene sen.o öyle demek istememiştir.gene sen büyütmüşsündür...varın gerisini siz düşünün.ha bu arada doğur doğur diye başımın etini yiyen,1 yıl sonra hamile kalmayınca bütüüüün tanıdıklara kısır diye adımı çıkaranda kendisi.ve eşim bunları demesine karşın gene beni haksız buluyor.ha ara bulmaya mı çalışıyor kocaman bi HAYIIIIIRR!sadece onları savunuyor.daha bebeğime bir iğne aldırmadılar bana.neymiş efendim kendi hevesleri varmış onlar almışlar ne gereği varmış.ewet aldılar bebeğin 4 yaşına kadar giyeceği herşeyiiiii.ve kendi annem şehir dışında okullar kapanınca bir yılın soınunda ilk kez gittim annemin yaptığı bebek eşyalarını eşim getirtmedi.daha eşimle 2 yıldır başbaşa oturup bi yemek yemiş insan değilim.hadi onlar neyse cahil diyorum.ya eşim???neyse bitmez benim yazacaklarım.çünkü yanyana durduğumuz her an bir olaay.

canim bende de oyle annen boyle dedi neden oyle desin ki sen biseymi yapt;n ona o da boyle soyledi her halde diyo.Ve ya yalnis anladin diyo annemi,tarafini tutar ama bana da saygi duyar.Sinirlenince daha bi yumsalirAlistik artik vallahi her bir seye.Aldirma canim bebege zarrar bebegin buyuk artik anliyo her sheyi:emir_bebek:

ya kızlar yazdıklarınızı okudukça çok üzüldüm hamilelik ve doğum stresi yetmezmiş gibi uğraştığınız şeylere bakın yaa :S bu konuda ben diilde eşim dertli aslında çünkü annemlerle karşılıklı dairelerde oturuyoruz. onlar sahiplencek hiç bebekle yalnız kalamıcaz herşeyine karışıcaklar die ilk günden beri kendi kendini yiyip bitiriyo. anlıycağınız bende napıcağımı şaşırmış durumdayım. sen onun babasısın senin dediğin olur takma kafana onlar öyle yapmazlar diyorum ama nafile. ama allahtan evim ayrı ve kayınvalidemle yaşamıyorum çünkü mutlaka bi tatsızlık oluyo...
sıkmayın kızlar canınızı ben sakin olmaya çalışıyorum bebeğimi düşünüp sakinleşiyorum. Allah sabır versin hepimize :)

anneanneler çekinirler çoğu zaman babaanneler gibi degillier.Babaanneler sanki bebegi kendiler 9 ay karninda gezdirip dogurmuş gibi davranirlar.Eşin canını sıkmasın çünki anneanneler dedigim gibi çok utangaç ve çekingen olurlar.:CüvCüv:

kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalıııı Yandım gelin dedikçe altına odun atmalıı kötükedihüsokötükedihüso

dıye cok hosuma giden bi sözü sizle paylaşayım dedimmmm -tatlicadiarzu-

kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalıııı Yandım gelin dedikçe altına odun atmalıı kötükedihüsokötükedihüso

tabi hepsini degil de çogunu ...alkisalkisalkisvereliniortak:içelim:kaydirigubbakcemile3:enbuyukkk:

çok güldüm çoooooooooooooooook:teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::dance::dance:

kızlar ya allah yardımcınız olsun zor valla böyle kayınvalide bide aynı evde daha zor ama boşverin takmayın bebeklerinizi düşünün böyle demek belki kolay ama takmayın sinir oluyorum sanki kendileri hiç gelin olmamış gibilerr

tabi hepsini degil de çogunu ...alkisalkisalkisvereliniortak:içelim:kaydirigubbakcemile3:enbuyukkk:

arada enderde olsa ıyılerı cıkıyo canım ama ıyısının bıle bazen dıkenlerı batıyooo oyuzden ıyının yanında yasıda yakalım gitsinn:lepi:

ahhhhhhh ahhhhh kızlar.kaynananın adı kaynana.benim kaynanamda aynı.genç kocasıda sağ ama.görmeniz lazım cayları edaları hepsi aynı şekerim.evlenene kadar narin kuşum diye severdi beni.evlendik şimdi sevmiyor.laf sokmasa şişer kadın.annemin yanında sokamıyor kaşlarını çatıp oturuyor.insan hiçmi sevmez ya.eltim için canını veriyor bana gelince köpeğin b... afedersiniz.çok sinirlendim ya.bide hamileyim hiç söylemek istemiyorum sevmiyorumya niye mutlu edeyimki söyleyip diyorum.bu sefer daha çok üzecek diyorum.ama hamileler lütfen üzülmeyin.bebeklerimiz sinirli doğmasın lütfen.yoksa onun sıkıntısınıda bizler çekicez.
onlar size lafmı sokuyor sizde sokun onlara altta kalmayın sakın.içinizi dökün ya nolacak dövecekmi sövecekmi.sallayın ya.inanın Allah(c.c.) rızası için ikram yapıyorum saygı duyuyorum.sizde öyle yapın.sadece insanlar.

İnsan sevinince yüzünden azacık olsa okunur.Ben hiç okumadım o sevinci onun yüzünden[/QUOTEsen sürekli berabersen bişey diyemem canım tek diyeceğim sabırlı ol gerilme bebeğede zararlı bilyorsun sen dedğim gb yap boşver idare etcez bu yaştan sonra eski kafaları nasıl değiştirebilirki sabır etmekten başka çaremz yok bebklerimiz kucağımıza alırız her stresimiz geçer o zman :ecrin_bebek: inşallah sağlıklı bebişlerimiz olur hayırlısyla hepimizi allah darda bırakmasın hayırlı doğumlar nasip etsin rabbim

ahhhhhhh ahhhhh kızlar.kaynananın adı kaynana.benim kaynanamda aynı.genç kocasıda sağ ama.görmeniz lazım cayları edaları hepsi aynı şekerim.evlenene kadar narin kuşum diye severdi beni.evlendik şimdi sevmiyor.laf sokmasa şişer kadın.annemin yanında sokamıyor kaşlarını çatıp oturuyor.insan hiçmi sevmez ya.eltim için canını veriyor bana gelince köpeğin b... afedersiniz.çok sinirlendim ya.bide hamileyim hiç söylemek istemiyorum sevmiyorumya niye mutlu edeyimki söyleyip diyorum.bu sefer daha çok üzecek diyorum.ama hamileler lütfen üzülmeyin.bebeklerimiz sinirli doğmasın lütfen.yoksa onun sıkıntısınıda bizler çekicez.
onlar size lafmı sokuyor sizde sokun onlara altta kalmayın sakın.içinizi dökün ya nolacak dövecekmi sövecekmi.sallayın ya.inanın Allah(c.c.) rızası için ikram yapıyorum saygı duyuyorum.sizde öyle yapın.sadece insanlar.

atalacacım hepsi aynı diycem benim annem öyle değil ya kurban oluyum ona gelinlerin i hiç karışma z2 gelini var evine gider yemklerini yapar yardım eder anlatamam kızı gb ama gelinler bir bardak su vermeyi bırak ayda bir belki gelirler belkide hiç buda şans .Ama benim kayınvalidemde ne annemi tanır ne karabamı ne arkadaşımı kaşlarını çatmayı bırak laf soka soka oturur artık eşimde anladı helede ilk söylediğim tepki vremmesi okumuştrsun yazmıştım sevile yorum eşimle benim hiç aklımızdan gitmyor eşimde anladığı için ayda 15de bir arıyorum telefonla o kadr yani .sende boşver söylesnde hep sahte sözler herkesin kendi annesi gb varmı ya hergün ne yedn diye arayıp duruyor düşün yani senin dedğin gb sadece allah rızası için susuyorum saygımdan ama laf gelincede lafıda sokuyorum öyle olcaksın en güzeli:lepi:

valla canım bende laf sokuyorum.bide benimki kıvıracam diye yalanda söyler oldu ya.bende yalanını yüzüne vuruyorum.kayınpederimle konuştum diyoki napayım kaç yıllık karım kızayımmı diyor.düşün artık adam bile ne dedi.ama kadını görsen bizim yanımızda kocasıyla sevişir.tamda menapoz durumlarında.kıskançlıktan kuduruyor.kocam bana iyi davrandıkça oda bana kötü davranıyor.Allah(c.c.) şükürler olsunki evimiz ayrı.ama yakın sayılırız.bunada şükür napalım.
düşünüyorum diyorumki amannn boşver başkası olsa oda aynı olacaktı.kaynanalar çatlasın oğullarını aldık.onları unuttuk.kaydirigubbakcemile2
kocanız annesini çok savunuyorsa ona daha fazla ilgi gösterin.kendi tarafınıza çekin.kocanın destek olmaması daha kötü.kaynanaya diyosunki kaynana ama kocan ondan yanaysa ben buna kadınlık yapıyorum bide bebek vericem adam anasından yana diye.
hepinize KAYNANASIZ VE MUTLU GÜNLER DİLEĞİYLE.
AEO.ÖPÜLDÜNÜZ.

Ya bu topiği çok sevdim herkes aynı dertten muztarip.Arkadaşlar biliyorum zor ama kafaya takıp bebişinize ve kendinize zarar vermeyin.benimki öyle çok birşey yapmıyor çünkü ayrı yerlerdeyiz.ama bize geldiklerinde deliriyorum.evde oturup benim okuldan gelmemi bekliyor.ben ypıp yedireceğim.neymiş bana gelince rahat ediyormuş.bir de durmadan kendini över.ay biz ne zorluklar gördük yok ne durumlarda hamile kalmış falan filan hiç bitmez anlatmaları.oğluna asla toz konduramaz ben bazen şakadan biraz eşime takılsam hemen onu savunmaya geçer.Beraber çok zor yani istemeeeeem :olmaz: ama çalıştığım için doğumdan sonra bebeği bakmaya gelecekler aynı evin içinde ne yapacağız bilmiyorum.inşallah papaz olmayız.

HEPİNİZE KAYNANASIZ GÜNLER DİLİYORUM.kaydirigubbakcemile4 AEO.

:CüvCüv:ah canım bende de aynı dert var varlığı kötü yokluğu kötü çocuk baktırmak için iyi ama annem diyoki sen şunu yedirme dersin inadına onu yedirir diyor annemin kaynanası öyle yaparmış yatalak kadın diyor sürünerek giderdi yedirme dediğim şeyi alır yedirirdi.bende diyorumki aman gitsinler kendi annelerimiz baksın ya.bide benimki ilk torun artık naparlar bilmiyorum.hayırlısı olsun.hepimizin öncelikle bebekleri hayırlı olsun.Allah(c.c.)hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin işallah.

benim annem çalıştığı için uzun süreli bakmaya gelemeyecek o yüzden bizimki şimdiden diyor isterseniz geliriz diye.ben de ne diyeyim tabi buyurun diyorum.ama dediğim gibi şimdiden diorki sanki yeni nesil çok iyi biliyor çocuk bakmayı herşeye karışıyorlar.güya kızına laf ediyor yok herşeye karışmış anne onu yedirme bunu giydirme demiş ona kızıyor maksat bana laf gönderiyor sen böyle yapma diye.ama yoooook bebeğimi ben bildiğim gibi büyüteceğim inşallah.

benim annem çalıştığı için uzun süreli bakmaya gelemeyecek o yüzden bizimki şimdiden diyor isterseniz geliriz diye.ben de ne diyeyim tabi buyurun diyorum.ama dediğim gibi şimdiden diorki sanki yeni nesil çok iyi biliyor çocuk bakmayı herşeye karışıyorlar.güya kızına laf ediyor yok herşeye karışmış anne onu yedirme bunu giydirme demiş ona kızıyor maksat bana laf gönderiyor sen böyle yapma diye.ama yoooook bebeğimi ben bildiğim gibi büyüteceğim inşallah.

ya canım bende sen gibi düşünüyorum ama sonuçta biz akşama kadar işte olucaz.kadın istediğini yapıcak.üstelik kaynana falan ama bakıcıdanda çok çok iyi kıyaslanmaz bile.Allah(c.c.)korusun neler oluyor dünyada.biraz biz alttan alıcaz biraz kaynanalar tabi alırlarsa.bide eğitim çok önemli benim kaynanam ilkokul mezunu ve kaynanası ona ne yaptıysa oda bana aynısını yapmaya çalışıyor.inanırmısın ne gezmeye götürür ne misafirine çağırır kimseyle tanıştırmadı beni.ama eltim geldğinde onu heryere götürmüş tanıştırmış.üstelik daha nişanlı.işte ilk gelin olmanın zararları.ilk olmayacaksın.olmayacaksın.ama elinde değilki kısmet ne diyelim.Rabbim (c.c.)hayırlısını versin.

canım ben mecburen ilk gelin olacaktım çünkü tek erkek çocuk.o yüzden üzerine çok titriyor.Allahtan benimki eğitimli o da öğretmendi.Dediğin gibi bakıcıdansa o baksın yeterki içim o konuda rahat etsin gerisi önemli değil.sen de boşver sıkma canını.

Back
X