- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi Sirine_4553
-
Annenize güvenip çocuk doğurmayın zaten eşinize güvenin. Tek taraf istemiyor ama eşin çok istiyor.desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum annem de destek olmayınca .kimseyle konuşup dertleşemiyorum mide bulantılarım vs yaşadığım yoğun belirsizlik ..işyerinden çıkarılma korkusu ...deli olcam
İşyerime haberi verdiğim gün gözümün içine baka baka yeni birini bulup o işi öğrenir öğrenmez krizimiz var e sende hamilesin 4 ay izin veremeyiz deyip kapının önüne koyarlar beni
korunmayı uygun görmeyip devlete bırakmak daha rahat geliyor kimisine. bunun bebeğin rızkıyla ilgisi yok...
bebeğin rızkı var ama ailelerin cahilliği ,umursamazlığı mevcut.
ayrıca konu sahibi korunmuyormuş dikkat ederseniz.
Yorumları okuyunca ruhum sıkıldı. Kimse anne olmak zorunda degil ve herkes bir evlat buyutmek zorunda da degil. toplumsal cinsiyet rolleri o kadar yerlesmis ki beyinlere, evlenen her kadının cocuk yapmak zorunda oldugu dusunuluyor. Degil efendim degil. Bu bir tercih bir secimdir. Bebek rızkıyla falan da gelmiyor. Aclıktan olmez karnı doyar ama bi cocugun tek ihtiyacı yemek icmek degildir. Bunun egitimi var saglıgı var, layıgıyla cocuk yetistiremeyecek kimse sırf kendi annelik duygusunu tatmin etmek icin, kocasını baba yapmak icin cocuk dogurmaya kalkmasın. Tonlarca borc varmıs zaten ortada, cocugu da o borc batagına suruklemenin luzumu yok. Bir kadının anne olamamasından daha uzucu sey, cocuguna bir oyuncak alacak parayı bulamamasıdır. Konu sahibi arkadasın cekincelerini yerinde buluyorum. Maddi acıdan sıkıntılı bir surectesin, calısmazsan gecinemeyeceksiniz ve ustune o bebekcik de magdur olacak. esin sabah ceker gider butun is sana kalır cocugun butun yuku annenin omuzlarındadır o yuzden babanın cocugun dogma kararında hic soz hakkı yok. Nasıl istiyorsan oyle yap, cocugun maddi manevi sorumlulugunu goze alıyorsan, kendini hazır hissediyorsan ve ihtiyaclarını karsılayabilcek gucteysen dogur. Yoksa dogurma. evlat sahibi olmamak kotu yetisen bir cocuktan daha iyidir emin olun.
desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum annem de destek olmayınca .kimseyle konuşup dertleşemiyorum mide bulantılarım vs yaşadığım yoğun belirsizlik ..işyerinden çıkarılma korkusu ...deli olcam
İşyerime haberi verdiğim gün gözümün içine baka baka yeni birini bulup o işi öğrenir öğrenmez krizimiz var e sende hamilesin 4 ay izin veremeyiz deyip kapının önüne koyarlar beni
Dünyaya gelen hangi varlık aç kalmış yetiştirme yurtlarındaki çocuklar açlıktanmı açıklıktanmı ordalar sanıyorsunuz !! Hepsi ailelerinin akılsızlığından merhametsizliğinden ordalar o çocuğu kucağına aldığında şuanki düşünceleri yüzünden kendinden nefret bile edebilir.
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum annem de destek olmayınca .kimseyle konuşup dertleşemiyorum mide bulantılarım vs yaşadığım yoğun belirsizlik ..işyerinden çıkarılma korkusu ...deli olcam
Konu sahibine aldırmasını tavsiye etmem. Kürtaja da genel olarak sıcak bakmıyorum ama çocuğun dünyaya rızkıyla gelmesi sadece aç kalmayacağı anlamına mı geliyor onu anlamadım. Dünya diye genellemişsiniz ve hatta varlık diye genellemişsiniz ama emin olun hem insanlardan hem diğer hayvanlardan açlıktan ölen var bu dünyada. Hem de pek çok. Meşhur bebek ve akbaba fotoğrafını hatırlatırım size:
http://s1.dmcdn.net/AmQUF/526x297-RZN.jpg
Cok,cok,cok fazla katiliyorum size.Boyle bir durumda o cocugu dogurmak bencillikten baska bir sey degildir!Bebek rizkiyla falan gelmez!Ne aileler goruyoruz cocuga istedigi bi oyuncagi alamiyor bez alacak mama alacak doktora goturecek parasi yok.Hani onlar niye rizkiyla gelmemis?Sakin ha sakin cocugun genel ihtiyaclarini karsilayamayacaksaniz dogurmayin.O cocugu doktora goturecek,ilac alacak,mama alacak,oyuncak alacak,iyi bir egitim veremeyecekseniz sakinn dogurmayin.Kendi vicdaninizi rahatlatmak icin o cocuga mutsuz bir hayat vermeyin.
Konu sahibine aldırmasını tavsiye etmem. Kürtaja da genel olarak sıcak bakmıyorum ama çocuğun dünyaya rızkıyla gelmesi sadece aç kalmayacağı anlamına mı geliyor onu anlamadım. Dünya diye genellemişsiniz ve hatta varlık diye genellemişsiniz ama emin olun hem insanlardan hem diğer hayvanlardan açlıktan ölen var bu dünyada. Hem de pek çok. Meşhur bebek ve akbaba fotoğrafını hatırlatırım size:
http://s1.dmcdn.net/AmQUF/526x297-RZN.jpg
Dünyaya gelen hangi varlık aç kalmış yetiştirme yurtlarındaki çocuklar açlıktanmı açıklıktanmı ordalar sanıyorsunuz !! Hepsi ailelerinin akılsızlığından merhametsizliğinden ordalar o çocuğu kucağına aldığında şuanki düşünceleri yüzünden kendinden nefret bile edebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?