hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Annenize güvenip çocuk doğurmayın zaten eşinize güvenin. Tek taraf istemiyor ama eşin çok istiyor.

belki yarına işten çıkarılacaksın nereden biliyorsun? hayatta neyin garantisi var?

1dakika sonra ne olacağını kim bilebilir_?

aldırmak ya da aldırmamak size kalmış bir şey ama bence o size bahşedilmiş bir mucize evinize gelecek olan neşe ve bereket olarak görün onu maddi sıkıntıya düşürecek bir neden gibi görmeyin mevlam neylerse güzel eyler demişler 10 sene korunmadan hamile kalmamışsınız ama şimdi kalmışsınız hiç birşey nedensiz değildir...

rabbim sana bi emanet sunmuş koruyup kollamak veya aldırıp onu yok etmek senin elinde. ya bu sınavdan geçiceksin ya da kalıcaksın. vicdanını dinle derim sadece. ben hamile olduğumu öğrendiğim an rabbimin emaneti olarak gördüm bebeğimi büyük konuşmak istemem ama ne iş ne para ne de geçim önemli olurdu benim için. rabbim herkesi farklı sınar kimine evlat vermeyerek kimine vererek. artık gerisini sen düşün.

Ben de onu diyorum işte. Ha 10 yılda bir tane ha 10 yılda 10 tane bakamayacak olmalarına rağmen insanlar korunmuyorlar. Konu sahibi bebek düşünmüyormuş, nasılsa olmaz diye korunmadığını varsayıyorum.

Başka biri de bir tane daha yapayım nasılsa devlet bakar diye korunmuyodur. Veya prezervarifler 10 ekmek parası olduğu için de korunmuyor olabilir. Veya kocası prezervatif takmayı sevmediği, doğum kontrol hapının da ne olduğunu bile bilmediği, cehaletinden ötürü korunmuyordur.

Bla blası önemli değil, ortada bir embriyo var, bebek demiyorum zira şuan o benim için bir hücre yumağı, benim bakış açım bu. Rızkı olan bir şey değil. Kaç haftalık olduğuna göre bir ihtimal ektoderm tabakası şekillenmiştir. İleride bir bebek olursa da maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı sorunlu bir bireye dönüşecek.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok,cok,cok fazla katiliyorum size.Boyle bir durumda o cocugu dogurmak bencillikten baska bir sey degildir!Bebek rizkiyla falan gelmez!Ne aileler goruyoruz cocuga istedigi bi oyuncagi alamiyor bez alacak mama alacak doktora goturecek parasi yok.Hani onlar niye rizkiyla gelmemis?Sakin ha sakin cocugun genel ihtiyaclarini karsilayamayacaksaniz dogurmayin.O cocugu doktora goturecek,ilac alacak,mama alacak,oyuncak alacak,iyi bir egitim veremeyecekseniz sakinn dogurmayin.Kendi vicdaninizi rahatlatmak icin o cocuga mutsuz bir hayat vermeyin.

Gün doğmadan neler doğar, kapılar kapanır, kapılar açılır
Hiç anne olamamak nasıl bir şey biliyor musun ?
Bazen düşünüyorum, neye debeleniyorum kime kalacak diye ...
Hayattan beziyor insan
Şu an bilsem hamileyim, dünyayı arkamda bırakabilirim
Cesur ol biraz, hayat çalıştığın yerden ibaret değil, rızık Allah'tandır kuldan değil
Hamile olmasan ne olacak, orada ömür boyu çalışacağının garantisi mi var ?

Konu sahibine aldırmasını tavsiye etmem. Kürtaja da genel olarak sıcak bakmıyorum ama çocuğun dünyaya rızkıyla gelmesi sadece aç kalmayacağı anlamına mı geliyor onu anlamadım. Dünya diye genellemişsiniz ve hatta varlık diye genellemişsiniz ama emin olun hem insanlardan hem diğer hayvanlardan açlıktan ölen var bu dünyada. Hem de pek çok. Meşhur bebek ve akbaba fotoğrafını hatırlatırım size:
http://s1.dmcdn.net/AmQUF/526x297-RZN.jpg

allah verir rızkını aldırma kesinlikle 10yılın sonunda gelmiş bi daha olmayadabilir annelik dünyanın en güzel şeyi sıkarsın biraz dişini dayanırsın aldırma çok pişman olursun

eğer bebeğini aldırırsan ilerde çok ama çok pişman olursun üstelik bu ilk bebeğin... geçim sıkıntısını anlıyorum ama ilerde keşke kuru ekmek yeseydim de çocuğum da yanımda olsaydı dersin.

üç beş kuruş için evlat katili olcaksın isterse milyarlar trilyonlar olsun sen kendi evladının katili olucaksın ..yapma bunu allah rızası için kıyma yavrucağa ..bebek bereketiyle nasibiiyle gelir..hem rabbin rızık kapısı geniştir allah o yavrucağında rızkını verecektir yapmayın cana kıymayın..

Eşimin iflas ettiği bir dönemde hamile kaldım.
Tek güvencem daha evvel yaptırdığım sağlık sigortasıydı.
Bir dünya borç ve yıkılan hayaller arasında umut oldu bize o minik yürek.
Bir an bile düşünmedik ona kıymayı.
Aksine kenetlendik, aştık zorlukları beraber.
İki tulumu vardı oğlumun birini yıkar , diğerini giydirir, yıkadığımı hemen kuruturdum.
Şans , bereket getirdi yavrum bize , işlerimiz düzeldi, herşey yoluna girdi, ummadığımız kapılar açıldı şükür.
10 sene sonra gelen bebeğinizi aldırmayın bence
Anne baba olmak mücadele demek , hayata karşı, imkansızlıklara karşı, bazı şeylerden vazgeçebilmek, feragat edebilmek demek.
Siz şimdiden vazgeçiyorsunuz bebeğinizden, bence biraz daha düşünün.
Siz istediğiniz vakit te o size gelmeyebilir

Koysunlar,evlat katili olmak daha mı iyi...
Allahın verdiği canı Allahtan başka kimse alamaz..
Her canlının yaşamaya hakkı var.
Ki Allah onu yaşasın diye yaratmış,sende yaşamasın diye aldırmamalısın.
Geçim sıkıntısı çekmek,oyuncak alamamak çok mu önemlim...Senin imtihanın da budur geçim sıkıntısı.İmtihanlarından kaçamazsın.
Arkadaşların da aldır aldır diye yönlendirmesini aklım almıyor gerçekten...

işten çıkmak istemiyosan korunsaydın o zaman nasıl olsa olmuyo diyemi korunmadın.10 yıl boyunca olmamış bi daha olcakmı bakalım belkide bu tek şansın. şu an o bebeğin her şeyden kıymetli olması gerekiyo sen saçma bahanelerle aldırcam diyosun
böyle bi konu karşısında sakin kalamıyorum

iş yerinizden rica edin bence söylediğiniz taktirde sizi 7.aya kadar idare etsinler izne çıktıktan sonra doğum parası alırsınız bi açığınız kapanır.
ayrıca hamile bi kadını işten sebepsiz atmak yasak

Son düzenleme:

bu kişinin imtihanıyla alakalıdır . ne aç insanlar var bir piyango cıkar dunyanın zengini olur ne trilyonerler var bir iflasla sefaletin içine oturur.insan çeşitli imtihanlardan geçer kimi sağlığı kimi parası kimi malı kimi canı kimi de evladıyla ..bu hayatta kimse birşeyin garantisini veremez ama bebek rızkıyla gelir rızk da kişiden kişiye değişir sizin rızkınız ne kadardır bilinmez bunu ancak allah bilir tatlım

4 çocuklu, dul bir annenin kızıyım, oyuncakları,elbiseleri devrede ede büyüdük, yeri geldi et yemedik mercimek yedik. Az giydik, az gezdik demek ki takdir edilen buymuş, ikimiz üniversite okuyamadık, ikisi okudu. Okuyanlar ev hanımı oldu, okumayanlar bugün kendileri gibi darda büyümüş beş çocuk okutuyor. Allah herkese dört dörtlük hayatlar vermiyor. Çocuklara da artık 18 yaşına kadar sağlık hizmeti veriliyor. Oyuncaktan, mama kalitesinden falan bakarsak bu ülkede kimse çocuk sahibi olamaz. Rızıktan kasıt ballar börekler, köşkler saraylar değildir. Konu sahibi aç değil, açıkta değil, kolay mıdır tabi ki değil, kendisinin kararıdır ancak bu da sıkıntıya gelemem deyip keyfi verilmiş bir karar olacaktır, bu da köküne kadar haksızlıktır. O çocuk ana rahmine düşmüş artık, planlanacak bir şey değil ki bu, sizin hesabınıza göre aylık hesabı tutturamayacak herkes aldırsın, olur mu öyle şey. Allah her yarattığının rızkına kefildir, azlığı çokluğu kişinin imtihanıdır bu ayrımı iyi yapmak lazım

Son düzenleme:

Bu resim isyerimizin duvarindada asili ve okadarkotu oluyorumki gordugum zaman hele resmi cekenin intihar ettigini cocuga ne oldugunu bilmedigi icin

Siz bunu yazarkanki sürede Afrika da kaç çocuk açlıktan öldü sizce? Benim düşüncem ve inancıma göre rızk yok. Bu kadar.

her çocuk rızkıyla dünyay gelir sen bilirsin tabii ama bence kesinlikle böyle bişey yapmamalısın ya bile bile o minik mucizenini canına nasıl kıyarsın..bak şans getrcek o bebek size yolunuz açıolacak eşin de istemiyomuş aldırmanı bence kesnlikle yapma.aklıondan o fikri de çıkart...allahm bi kapıyı kapatr başka bir kapıyı açar..sağlıkla kucağına alablmek için dua et bence....

her şeyi geçtim şu forumda bile bir sürü başlık var hamile kalmak için her gün dua eden her yolu deneyip hala anne olamayan. rabbim hepsinin yardımcısı olsun ama nankörlük olarak görüyorum bunu ben kusura bakma gerçekten. bi çocuğa en lüks şeyleri almak zorunda değilsin onu iyi ahlaklı, hayırlı bir evlat olarak büyütebilmeniz daha önemli. varsın bi pantolonu olsun giyebilecek ama ahlaklı yetinmeyi bilen gayretli bi çocuk olsun. yüreğim el vermiyo onu hala sadece bi embriyo olarak görenlerin sadece geçim sıkıntısını baz alarak gelişiminin durdurulmasına onay vermesine, yazık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…