- Konu Sahibi alexandria
-
Kızlar Merhabalar,
Bi şaşkınım, tuhafım nereden başlasam bilmiyorum. Eşimle 3 yıllık evliyiz. Kayınvalidemlerle ilgili bir takım sorunlarımız oldu. Bunların tetiklediği başka sorunlarımız oldu. Ama aştık gibi çok şükür. Zaman zaman boşanmayı da düşündüm ben tabi. Çok zor zamanlar geçirdik yani.
Sorunları aştık gibi olduktan sonra (yani hala tartışmalarımız kayınvalideyle ilgili olsun başka şeyler olsun sürüyor ama) eşim çocuk sahibi olmak istedi, ben tam emin değildim ama yine de o istiyor diye korunmayı bıraktık. 2.5 sene hap kullandım. Üstüne ertesi gün hapı aldım bi kaç kez hamile kalmaktan korktuğum için. Ama sonra ben baktım, hap kullanan herkes en az bi 4-5 hatta 6-8 ay sonra hamile kalabiliyor, ben de biraz rahat davrandım açıkçası nasıl olsa olmaz diye. Ama olmuş. Şu an doktora görünmedim ama 1 aylık hamileyim. Yani test pozitif çıktı. Eşim çok mutlu ama ben biraz şaşkınım açıkçası. Hiç hazırlığım yok. Doktora muayene olmuşluğum yok. Riskli bir durum varsa bilemiyorum. Önceden yapılması gereken testler, alınması gereken ilaçlar var mı bilmiyorum. Bu güne kadar sigara da kullandım. Duygularımdan da tam emin değilim yani böyle mutluyum tabi çok şükür diyorum ama beklemediğim için daha çok şaşkınım galiba. Şimdiden sonra ne yapmam lazım? Yani kendimi anne gibi hissedebilmek için, sağlıklı doğum yapabilmek için ne yapmam lazım? Sigara içmiyorum. Dün öğrendim, öğrendiğimden bu yana içmedim ama 1 aydır bilmediğim için içiyordum. Bişey olur mu? Ya ben napcam, çok şaşkınım...
slm tebrik ederim oncelikle. sanirim sigara ictiginiz icin tedirgin olmussunuz anladigim kadariyla. derlerki hamileligin baslangicinda "ya hep ya hic kurali " vardir yani cocuk aldiginiz ilaclardan yada kotu aliskanliklardan etkilenirse zaten tutunamiyor ama eger tutunmussa bu zaten cocugun cok da etkilenmemis oldugu anlamina geliyor. tabi bu hamileligin baslangici icin icin gecerli. 4. haftadan itibaren bebegin hayati organlari olusmaya basliyor ve 12. haftanin sonuna kadar surec devam ediyor. ozellikle bu sure zarfinda ve hamileligin geri kalan suresinde sigara alkol ve ilaclardan uzak durun. saglikli beslenin, yemenize icmenize dikkat edin stresten uzak durun. sigara konusunu kafaya takmayin bence, dusununki milyonlarca kadin hamile oldugunu ogrenene kadar neler yiyor iciyor.:))
hayırlı olsun..
şu anda yapman gereken doktora gidip kontrollerine başlamak..
Hayırlı olsun arkadaşım,allahın izniyle hiçbirsey olmaz ama birdaha içmeyin.
Bende ilk kızıma hamileymisim haberim yok ayağım kırıldı.rontgen falan çektiler 10 gün sonra ogrendim ki hamileymisim. 6 haftalik.
Su an kızım 3 yaşında .gayette sağlıkli ve akıllı bir cock.Allahim melekleri korur..
Hayırlı olsun canımdarısı benim başıma inşallah
hersey cok guzel olacak.henuz saskınlık donemındesın.ınan ben bıle hala acaba yapabılecek mıyım ıyı bır anne olabılecek mıyım dıye dusunuyorum.ama sonra oglusum bı tekme atınca ben burdayım anne deyınce mutluluktan ucuyorum.sen sımdı doktora gıt keseyı gor bak nasıl alısacaksın bebısıne.bende sıgara kullanıyordum.senın gıbı ogrendıkten sonra agzıma surmedım.ınsallah bır daha ıcmem.adet donemı gecıkene kadar bebısler hıcbırseyden etkılenmıyorlarmıs.ınsallah sorunsuz bır hamılelık yasarsın.allah hepımıze yavrularımızı saglıkla kucagımıza almayı nasıp etsın
Yüz bin kere maşallah :) ne güzel yakınlaşmış zamanın da. Sağlıkla, haırlısıyla kucağına al oğlunu inşallah arkadaşım. Belki ben de onun varlığını hissedince, böyle bi hareket başladığında daha çok alışırım bu fikre. Ya sigarayı bırakmak zor olmadı mı? Yani ben biraz zorlanıyorum açıkçası. Neler yaptın arkadaşım? Hani bırakıp bi daha içmemek için... Ben ne yapabilirim? İnşallah bebeğim de etkilenmemiştir. Çok hazırlıksız oldu ya, çok ani oldu. Çok değişik bişey bu...
hayırlı olsun :) çocuk çok güzel bir şey.. 3 yıllık da evliymişsiniz bence tam zamanıymış. o da bunu anlamış ki hopppp diye gelmiş :) sağlıkla inşallah kucağınıza alırsınız...
saol guzel duaların ıcın.kendımı tıksındırdım canım.mıdem bulanıyor dedım.kı gercekten bı sure sonra sıgaradan mıdem bulandı.ınsallah senın de oyle olur.bazen ozenıyorum.sımdı bı sıgara olsa ıcer mıyım dıyorum.ruyamda bıle kendımı ıcerken gordum kac kez.ama hıc denemedım.sende unut bunu.bebısler ıcın saglıklı beslenme zamanı.ılk once doktoruna gıt sonra hayatın degısecek kendılıgınden
Maşallah, Allah bağışlasın. İnşallah benim bebeğime de bişey olmamıştır. Olmamıştır değil mi daha... Henüz rahme yerleşmiş öyle okudum. Rabbim bana da yardım etsin. Şaşkınlıktan sevinemedim bile tam olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?