Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm mesajları yargılamaktan ve laf sokmaktan ibaret.

Alintilara cevap geliyormuş ya bir de bana cevap yazmasin diye alintilamadim düşün

Daha neden uzerine gidiliyor anlamiyorum.30 haftalik ikizlerime hamileyim.Yani hormonlar duble duble.Konu sahibiyle empati yapabiliyorum.Zor durumda olmayan kimse bu karari almaz.
Ogretmenim.Ilkokul,ortaokul,lisede de gorev yaptim.Annelikten bi'haber olan kadinlarin cocuklari bin km oteden belli olur.Henuz hazir degilim diyor konu sahibi daha ne desin? Cocuga yetecegini su anda hissetmiyor.Bu kadar. Korunmamis ya da korunamamis napalim asalim mi kadini? Yok vebal,yok vicdan azabindan kavrulucaksin diye niyet okumalar vs...Birakin niyet okumayi yasayacagini kendisi gorecek zaten.

Konu sahibi kararını baştan vermiş zaten, bu konuyu niye açmış pek anlayamadım.

Herşeyi layıkıyla yaptığı için kürtaj olmaya karar vermiş..

Birçok konuda "kazayla" hamile kalınması kısmına veryansın edip hatta bu konuyla dalga geçilirken, bu konuda gayet makul ve anlayışlı cevaplar verilmiş. Evlilik dışı ilişkilerde korunma çok daha önemliyken hâlbuki..

Son düzenleme:
Çocukları okumasın diye evine posta gazetesi almayan insanlar
Inanciz olabilirsiniz lakin inancli olanlara bu sekilde yaklasmaniz hic hos degil bence.
Evet Kürtaj Günah ama o Günaha girmemek icin bi cok sey ztm haram kilinmis. Bence bilginiz olmadigi konuda bilip bilmeden yorum yapmak asil Cahilliktir...
Ve siz keske biraz Aydin olup Korunma yöntemini arastirip kullansaydiniz

Sonuna kadar katılıyorum. Tüm anlatmak istediğimin özeti.

bence aldırın. gerçi nasıl hamile kaldınız, saçma sapan korunma yöntemleri mi kullandınız bilemiyorum ama doğmamış çocuk sizden daha değerli değil. dünya da çok matah bi yer değil zaten, bebeğe yazık etmiş olmazsınız kendi psikolojinize yazık etmişsiniz.

son olarak da beni öldürürler dediğiniz bi aileyle çok da yakın ilişkiler kurmayın, ben olsam uzaklaşırdım.

Vallahi ben gayet güzel korundum son derece de aydın bilgili kültürlü bir insanım merak etmeyin.allah verdi.meselenin inançla ne alakası var posta gazetesi alıp almamanın?

Başka bir konuda yazdığım mesajla çelişicek ama ben bu konuda buraya danışılmasını saçma ve gereksiz buluyorum. Ha kürtaj olduktan sonra teselli aramaya yine evet ama olsam mı olmasam mı diye sorulması zaten önceden belli olan böyle bir tartışmayı isteyerek açmak manasına geliyor. Ki hatırladığım kadarıyla konu sahibi şimdiye kadar açılmış konulardaki en kararlı anne adayı gibi geldi.
Ruhun üflenmesi kaçıncı günde olur, o bir canlı mıdır yoksa et parçası mıdır konuları bilimin, teolojininin konusu. Ondan ötesi insanın ne kadar inandığı ile ilgili. 10 haftalık bebeğin ultrason görüntülerine bakınca onun cansız bir et parçası olduğuna inanmak çok zor da olsa kadının kendi vücudu hakkında kanunun izin verdiği ölçüde karar vermesine kimse karışamaz.bir çocuğun uygun olmayan şartlarda bir çok istismara açık bir şekilde büyümesindense kürtaja izin veren alimler, yine tecavüz sonucu meydana gelen hamileliklerin sonlandırılmasının günah olmadığını söyleyen alimler de var. Daldan dala atladım ama bu konularda da tek bir doğru yok. Öncelik annenin ruhsal ve bedensel sağlığıdır. Din de önce yaşayana öncelik tanır. Bu demek değil ki insanlar bilinçsizce birliktelik yaşayıp kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullansın.bundan sonrası zaten kadının vicdanı ve ruhsal durumuyla alakalı. Çoğu kadın için kürtaj bir travmadır, bir kere yapanın bir daha başına gelmemesi için herşeyi yapacağını da düşünüyorum.keşke olmasa ama dediğim gibi bu konunun burada tartışılması, bunu bahane ederek herkesin birbirinin inancına saldırması son derece saygısızca bir hareket. Gidin dilediğinizi yapın, hayat zaten gösterecek neyin doğru neyin yanlış olduğunu.

Vallahi ben gayet güzel korundum son derece de aydın bilgili kültürlü bir insanım merak etmeyin.allah verdi.meselenin inançla ne alakası var posta gazetesi alıp almamanın?
Cevapladiginiz yorum hitafen yazdim.

Birde piskin piskin Allah verdi diyorsunuz Allah iyliginizi versin ne diyeyim..... Cehaletin böylesi

Ben düşüncesizce hamileliklere karşıyım yoksa bekarken hamile kalmış,evliyken hamile kalmış önemli değil.Önemli olan o bebeği düşünmek.Minicik,savunmasız bir varlığın hayatını düşünmek.O yüzden hem çocuk istemiyorum hem de korunmadan ilişki yaşıyorum demek çok büyük bir düşüncesizlik.Eğer çocuğa iyi bir gelecek sağlanamayacaksa,ben neden doğdum ki bir gün diyecekse aldırın yok ben onun her zaman yanında olurum,o benim canım diyebilecekceniz aldırmayın.

Cevapladiginiz yorum hitafen yazdim.

Birde piskin piskin Allah verdi diyorsunuz Allah iyliginizi versin ne diyeyim..... Cehaletin böylesi
E korunurken gebe kalmak başka nasıl açıklanir?? Pembe kadrajla sen bi polemik okulu falan kurun bari araya gitmesin bu çeneniz

saygidan da yoksunsunuz Masallah. Cahilliginiz ve saygisizliginz ile kalin...
Doktorum bu Arada ben 6 yıllık tıp fakültesi bitirdim.tüm korunma yöntemlerini ezbere biliyorum yanii,siz hiç merak etmeyin.siz de kendinizi beğenmişliğinizle ve sağa sola saçtınız nefretle kalın olur muu,polemikli günler ay pardon iyi günler

Aynen başka bi konuda kadın 3. Çocuğuna hamile diye yemediği laf kalmamış

Hanimefendi Mesleginiz beni ilgilendirmiyor kendinizi mesleginizle gelistirmis olabilirsiniz ki hic inandirici gelmedi bana lakin Insanlikdan ,sagidan nasibinizi almamissin cahil kalmissiniz. Rica ederim daha fazla alinti yapmayin Zira cehaletiniz beni cok yordu ....

ben yazarım normalde daha sana ama ban yerim o yüzden sizi ve önyargılarınızı ve kibrinizi Allah’a havale ediyorum selametle.

E korunurken gebe kalmak başka nasıl açıklanir?? Pembe kadrajla sen bi polemik okulu falan kurun bari araya gitmesin bu çeneniz

İstemediğiniz cevapları almak için buraya geliyorsunuz. Hayır sonra atar gider ben anlamıyorum. Kardeşim git çocuğu kimle yaptırysan ona sor zaten kararını vermişsin. Amacın ne

Ayy bide doktor muçun çen
Daha da güldüm. Kardeşim hiç mi doktor arkadaşın çok istişare edeceğin? Neden burası o zaman. Soğuk kanlısındır işte karar baştan belli git aldır ağlama duvarı veya günah çıkarma yeri olarak kullananlara sinir oluyorum forumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…