- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi dangerousangel
-
Ben yaptirdim. Devlet hastanesinde kurtaja alalim dediler. Ben istemem gidip ozelde yaptirm. Benimki Evlilik disiydi. Buraya konı actigimda cok aglattilar beni. O kurtaj masana aglaya aglaya yattim. O gunden sonra defalarca intihar ettim tedaviler gordum. Hanımlar yazacaginiza dikkat edin. Lutfen. Soz ucar yazi kalir. Konu sahibi burayi donup donup okuyup kafayi yer ben gibi. Kimse zevk icin aldirmiyor cocuk yapmiyor. Kazayla olan olmus. Acinizi anliyorum ama insanlarin canini yakmayin. Onlarin ruhunda derin yaralar acmayin. Kurtaj cinayet degildir. Cinayet olsa devlet in vermez. Bakamayacak sokaga atilacak insanlarda dogursun diyorsunuz. O insanlara o bebege siz mi bakcaksiniz. Siz mi yemek verip anneye bakacaksiniz. Dusunmeddn konusmayin yazmayin. İleride kınadiginiz sey basiniza gelir altindan kalkamazsiniz.Ben devlet hastanelerinde zorunlu haller dışında yaptırana rastlamadım demekki yada insanlar o zaman devleti tercih etmiyolar.
Yasal veya değil mevzu o değil zaten.
Önemli olan yapılan şeyin ilerde pişmanlık verip vermeyeceği. Yapacak olan iyi tartıp ölçsün artık
Ben bilimden bahsediyorum, siz kişisel tecrübelerinizden. Aramızdaki fark bu, anlatmak istediğim de bu farktı zaten.Benim mantığım beni, sizin mantığınız sizi ilgilendirir. Kürtajı ben yaşadım siz yaşamamışsınız belliki. Bunun bide psikolojik yönü vardır. Yaşayan birinin yaptığı yorum yaşamayanınkinden daha mantıklıdır hanımefendi.
Genc anne olmanin da avantajlati var, hic hazir degilim diye dusunme zaten hic bir zaman hazir olunmuyor. Psikolojini darma duman etme, ileride ne gunlerdi diyeceksin. Baban neden karsi cikiyor? Annen sana destek mi? Hamile oldugunu ogrendiginde sana destek mi olur daha cok mu sıkıntı yaratır? Anneme hamileyim diye gitseydim trip yapardi ama arkami kollardi, ben de kizima ayni sekilde davranirim buyuk ihtimalle. Neyse uzun lafin kisasi cok dallandirip budaklandirmadan hemen aile icinde nikahinizi kıyın, kendi evinize girin, bebeginizi saglikla kucaginiza alinMerhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
sevgiliniz kaç yaşında peki? işi var mı? ve hamile olduğunuzu duyduğunda nasıl tepki verdi?Her şey için o kadar erken geliyor ki daha sevgilimle bi TAtile çıkmışlığımız bile yok gençliğimizi ziyan etmek de istemiyorum öte yandan nöbet usulü benim mesleğim napicam bu halde nasıl çalışılacam göreve adapte olmadan anne nasıl olucam hep bunları düşünüyorum
Aynen kadina zorla dogurtacaklar.. kadın ailem beni öldürür diyor bunlar burda boş edebiyat yapıp sonra konu açıyorlar hamileyim terk edildimm çocuğum küçük ailem kovdu vs diyeBuradaki herkesin dini inancı aynıymış gibi düşünüp, "cehennemde yanarsın, bu dünyanın öteki tarafı da var", ve "biz uğraşıyoruz olmuyor, Allah size veriyor kıymet bilmiyorsun" cular baydı artık gerçekten. Evet kadın hatalı. Korunmasız cinsel ilişki yaşamış ve sonuçlarını tahmin etmesi gerekiyordu ama olan olmuş. Yardım isteyen bir insanın psikolojisini daha da fazla bozacak yorumlar nedir yani?
Bu dediginize katılıyorumBence sen kararını vermissin kürtaj olmak istiyorsun. Saygı duyuyorum (tasvip etmemekle beraber) ama sunu iyi düşünmelisin. Artık eskisi gbi bir çift olmayacaksınız. Yüzyüze baktığınızda hep bu olay gelicek aklınıza ikinizinde. Birbirinizi kaybediceksinis belki de. Bununda farkında olarak karar verin. Bu kadar da büyütmeyin artık olayları birsey yasamıssınız. Doğurmak, evlenmek, kürtaj artık herneyse kararınız arkasında durun ve uygulamaya gecin, mantıklı olmak zorundasınız. Sizde sahip Oldugunuz candan sorumlusunuz sonuc olarak. Olayları zorlastırmayın, sırtlayın.
Ben yaptirdim. Devlet hastanesinde kurtaja alalim dediler. Ben istemem gidip ozelds yaptirm. Benimki Evlilik disiydi. Buraya konı actigimda cok aglattilar beni. O kurtaj masana aglaya aglaya yattim. O gunden sonra defalarca intihar ettim tedaviler gordum. Hanımlar yazacaginiza dikkat edin. Lutfen. Soz ucar yazi kalir. Konu sahibi burayi dpmup donup okuyup kafayi yer bem gibi. Kimse zevk icin aldirmiyor cocuk yapmiyor. Kazayla olan olmus. Acinizi anliyorum amansanlarin canini yakmayin. Onlarin ruhunda derin yaralar acmayin. Kurtaj cinayet degildir. Cinayet olsa devlet in vermez. Bakamayacak sokaga atilacak insanlarda dogursun diylrsunuz. O insanlafa o bebege siz mi bakcaksiniz. Siz mi yemek verip anneye bakacaksiniz. Dusunmeddn konjsmahin yazmayin. İleride kınadiginiz sey basiniza gelir altindan kalkamazsiniz.
Ben yasayarak yazdim bunu. Kiz kendisi diyor. Reddederler diye. Ailesini taniyor musunuz? Dedigim gibi. Eger cinayet olsaydi devlet 10. Haftaya kadar yasal hak tanimazdi. Devlet bile bile cinayet islettirir mi? Dogsa diyelim sokaga atildi. Siz bakacak misiniz konu sahibine? O ise gideren bebegine bakacak misiniz, dogumfan sonra yardimci olacak misiniz? Ben burada kaniya varmadim. Sadece kurtaj cinayettir diyip cenini parcalamayi anlatmaniz beni uzdu. Benim canim yandi. İnsanlarin bu sekilde psikolojisine etki etmeye hakkiniz yok. Burada istemeden kurtaj olanlar da var.Ben kimseyi kınamam bu kanıya nerden vardınız? Benim için doğru olmayan bişeyi önermiyorum sadece. Ama o kişi için doğru olacaksa o onun kararıdır beni ilgilendirmez. Ortada rahme düşmüş bir canlı söz konusu hem nerden biliyosunuz belki sanmadığı kadar sahip çıkacak bebeğine
Doğsa farzedelim sokağa atacağından nasıl eminsiniz bu kadar? Bazen anlık psikoloji yüzünden insanlar çok yanlış kararlar alabilir ve bu karar bütün hayatını etkileyebilir. Ben sizden daha çok düşünerek yazdım.
Devlet zorunlu hallerde demiyor orda. Ben doktorlarla konuştum baskı yedikleri için alamıyorlar. Yoksa kanunen zaten böyle bir kısıtlama yapamaz. İnsan haklarına aykırı Klinikde bile farklı dümen çevriliyor bu yüzden. Neden böyle yapıyorsunuz denince de başka çare yok. Dosya açılıyor adımıza deniyor. Özel hastahanelerdeki doktorlarda aynı şeyi söylüyor. Bazıları bu sebeple çocukta problem yok ise almıyor. Kliniklerde ölmüş olarak gösteriyor parça temizledik diyor. 10 haftaya kadar olmak koşulu ile. Bu gerçek . Yani böyle bir zorlama böyle sonuçları doğuruyor. Daha önce kürtaj olmak zorunda kaldım. Onuda geçtim kan testi sonucu çıkar çıkmaz bilgi gidiyor. Sağlık bakanlığına . Ben yaşadım bizzat. Kan testim çıktı. Ertesi hafta sağlık ocağına izlenim gitmiş. Hâlbuki aldırmak zorunda kaldım. Bu sebeple de ceza yemiş hem sağlık ocağı hem yapan klinik. Halbuki yasal çercevede.Yalnız dikkatinizi çekerim devlet sadece zorunlu hallerde belli bi süreye kadar kürtaj yapıyor. Sizin bahsettiğiniz farklı bir olay. Hayatımızın hangi kararımızla kararıp kararmayacağından emin olamayız.
Ben yasayarak yazdim bunu. Kiz kendisi diyor. Reddederler diye. Ailesini taniyor musunuz? Dedigim gibi. Eger cinayet olsaydi devlet 10. Haftaya kadar yasal hak tanimazdi. Devlet bile bile cinayet islettirir mi? Dogsa diyelim sokaga atildi. Siz bakacak misiniz konu sahibine? O ise gideren bebegine bakacak misiniz, dogumfan sonra yardimci olacak misiniz? Ben burada kaniya varmadim. Sadece kurtaj cinayettir diyip cenini parcalamayi anlatmaniz beni uzdu. Benim canim yandi. İnsanlarin bu sekilde psikolojisine etki etmeye hakkiniz yok. Burada istemeden kurtaj olanlar da var.
Bence çocuğu aldır tatil filan daha önemli çocuğu sonra bi daha yapabilirsin nasılsa tarifi basit, tatili yapamayabilirsin .Her şey için o kadar erken geliyor ki daha sevgilimle bi TAtile çıkmışlığımız bile yok gençliğimizi ziyan etmek de istemiyorum öte yandan nöbet usulü benim mesleğim napicam bu halde nasıl çalışılacam göreve adapte olmadan anne nasıl olucam hep bunları düşünüyorum
Burada kimse bu vebalin altina girmedi. Yorumlarin bir cogunda buna sevgilinle karar vermen daha mantikli denildi.Ailesinin ne yapacağı belliyse o zaman buraya yazmanın anlamı yok.Ben yinede kürtaj ol kurtul diyemedim. Vicdanlı olmam sizi rahatsızmı etti? Ben bir anneyim ve duygusal düşünüyorum.
Annem evlilik konusunda destek ama babanın da rızası olsun biraz zaman geçsin diyor.siz çok şanslıymışsınız benim annem bana destek olmaz böyle bir konuda tanıyorum yani kendini paralar psikolojik sıkıntıları var zaten bunu yapamam onaGenc anne olmanin da avantajlati var, hic hazir degilim diye dusunme zaten hic bir zaman hazir olunmuyor. Psikolojini darma duman etme, ileride ne gunlerdi diyeceksin. Baban neden karsi cikiyor? Annen sana destek mi? Hamile oldugunu ogrendiginde sana destek mi olur daha cok mu sıkıntı yaratır? Anneme hamileyim diye gitseydim trip yapardi ama arkami kollardi, ben de kizima ayni sekilde davranirim buyuk ihtimalle. Neyse uzun lafin kisasi cok dallandirip budaklandirmadan hemen aile icinde nikahinizi kıyın, kendi evinize girin, bebeginizi saglikla kucaginiza alin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?