Hamileyim ve bebeğe bişey olur diye korkuyorum

birazfazlapimpirikli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
29
8
16
27
Merhabalar. Aklıma her bişi takıldığında burda sizleri okudum. Benim bir kimyasal gebeliğim oldu, 2. Gebeliğimde de karnımda kalbinin durduğunu öğrendim ve şimdi 1.5 sene sona tekrar hamileyim. Genetik testte kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendim bu yüzden enox 0.4 kullanıyorum. Şuan 7+5 im ama önceki yaşadığım olumsuzluklardan dolayı sürekli bişi olacak mı korkum var sürekli doktora gidip görmek istiyorum. Burda okuduğum kadarıyla benim gibi pimpirikli anneler de çok. Aslında herşey çok iyiydi ta ki 6.2 lik istanbul depremini yaşayana kadar ondan sonra eski panik ataklarım geri geldi.. benim gibi olan anne ve anne adayları ile dertleşmek istiyorum

Son düzenleme:
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kardeşim. Benzer süreçlerden geçmişiz. Benim de bi ölü doğumum, 2 kimyasal gebeliğim vardı. 4. Gebeliğim sağlıkla nihayete erdi. Doğana kadar aynı senin gibi kaygılıydım. Ama çok şükür şimdi yanımda seninki de öyle olacak.

Ahh hemen yazan olmaz dedim ama size denk geldim. Maşşallah bebişinize öncelikle çok teşekkür ederim,inşallah

Benim de iki kaybim var ikincisi ikizdi, üzerine yaklaşık bir sene sonra hamile kaldım yine ikizdi başlangıçta, ilk hafta korkudan uyku uyuyamadım... Sonrasında stresten kasilmaktan kanamam başladı, kendi kendime yapmış oldum yani, birisi gelişmedi, sonra dedim olacağı varsa olacak elimde olan birşey değil, ben yapabileceğim herşeyi yapacağım dua edeceğim gerisi takdiri ilahi, ha iyice rhaatlamadim ama bebeğime stresle zarar veriyordum bu durumu bıraktım, elimden geldiğince olumsuz düşünmedim, kafamı meşgul edecek şeylerle uğraştım, diğeri gelişti 32.haftaya geldik şükür, olacağı varsa gebelikte de sonrasında da yaş kaç olursa olsun olur, Allah korusun deyip duamızı edip biraz rahatlayacagz, başka yapacak birşey yok... Rabbim saglicakla kavuştursun

Aaaa Senın bu gebeliğin ikiz miydi yeni öğrendim bunları suan çok gecmıs olsun

Ya çok teşekkür ederim. Size de öncelikle geçmiş olsun sonra hayırlı olsun önceki benim sanırım pıhtılaşma sebepliydi, cunku kese cok küçüktü doktor yaşamaz dedi zoruma gitti ama bi gün bel ağrısında anladjm terslik olduğunu. Doktor 2 gunde bişi değişmez saçmalama dedi ama kendi de şok oldu. Bakıyorum kalp durmasının da belirtisi yokmus. Ben aslında yüksek anksiyete sahibiyim çok iyi gidiyordum birden ilaç kesilmesne rağmen. Ama biliyosunuz geçen hafta istanbulda olan depremi , beni o çok tetikledi korkularım açısından. Aslında mantıken bende biliyorum elimden geleni yapıp tevekkül etmeliyim, yiycek ekmeği varsa ne olursa olsun doğuyor çevremde de çok örnekleri var.. ama annelik işte sanırım okuduğım baslıklarda da hep anneler korkuyor.

Aaaa Senın bu gebeliğin ikiz miydi yeni öğrendim bunları suan çok gecmıs olsun
Sağol balimm, öyleydi bir buçuk yıl olmuş ya şimdi düşündüm de 16.haftada kaybettigim de ikiz başlamisti, bu da ikiz başladı 8.haftadan sonra gelişmedi, diğeri büyüdükçe o kaybolup gitti

benim 9 ay öyle gecti. her kontrol günü içeri giricem ve doktor bebeğin kalbi atmıyor diyecek diye saçma sapan senaryolar kuruyordum. bebeğimin hareketleri başladı bu defa da 1-2 saat hareketsiz kalsa krizlere giriyordum ki oğlum da sağ olsun öyle çok hareketli değildi karnımda. ama öyle böyle sona geldik ve kucağıma aldım. bir daha olsa sadece iyi seylere odaklanırdım. kötü seyler evet oluyor, benim de iki kez kanamam oldu. hastaneye nasıl kostuğumu hatırlamıyorum. ama stres yaparak süreci daha da sıkıntıya sokuyoruz. kolay değil ama bebeğinize odaklanın sadece ben bebeğim kıyafetlerine bakıp onları hiç giyemeyecek gibi hissediyordum. hep bebeğini kaynedenlerin hikayelerini okuyordum. beneğim şükür hepsini giydi küçülttü bile

Benim sebebi yoktu, ben de İstanbul'dayım, depreme odaklanarakta yaşanmaz, bugün mü yarın mi, seneler sonra mı bilemiyoruz ki, kaç gün diken üstünde durabilirz, kaç günü kendimize zehir edebiliriz, aklını oyalacak birşeyler bul, odağını değiştir, bu negatif düşüncelerle kalmak iyi gelmez uzun vadede daha kötü hissettirir

Olumsuz düşünmek gerçekten çok kötü asıl o zama etkiliyorum bebeğimi öyle düşünüyorum böyle kafamı dağıtacak aktiviteler bulmaya calısıyorum kendimi yormyacaak boyama yapmak gibi ya da lif dokumak vs. Hepimize kötü tecrubeler için geçmiş olsun hamilenin duası tutarmış rabbim hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın sağlıklı hayırlı evlat olsunlar

Oy maşşallah kuzuma hep sağlıklı olsun anneliğin doğası sanırım korkup senaryo üretmemiz ya . O hikayeler de aksine benim karşıma çıkıyor ya neden denk geliyorum diye söyleniyorum annemde bana okumaaa diye bağırıyor

Canım annelik böyle birşey heralde. Yada bazı insanlar daha yatkın oluyor böyle düşünmeye. Ben ilk hamile kaldığımdan beri stres içindeyim betam artacak mı kese var mı dış gebelik olmasın kalp atışı duyulur mu.. çok güzel ilerliyordu bu kadar strese rağmen ama 8. Haftada lekelenmem ve kanama alanı gözüktü şimdi 10 haftalığız hep aklımda iyi olsun sağlıklı olsun diye. Yani yanlız değilsin bunu unutma

öyle gercekten.. neyden korksanız karsınıza daha çok çıkıyor

Ben ilk gebeliğimde 20. Haftada kaybettim oğlumu bu ikinci gebeliğim bu da oldukça zor geçiyor. Sürekli yatıyorum. Ama doğacağı varsa doğacak diyorum evet çok korkuyorum ona bir şey olsun istemiyorum ama elden de gelecek bir şey yok. Doktorun dediği her şeyi yapıp dua ediyorum inşalah rabbim evlatlarımızı bize bağışlar. Stres düşüğü arttıran bir faktör o yüzden olabildiğince sakin olmak lazım

Sağlıkla gelsin minik kuzu

Acınız deşmek istemem neden 20. Haftada oldu acaba? Genelde 12. Haftaya kadardır diye okumuştum

Acınız deşmek istemem neden 20. Haftada oldu acaba? Genelde 12. Haftaya kadardır diye okumuştum
Risk hiçbir zaman geçmiyor ki sadece azalıyor. Evet kayıplar genelde ilk 3 ayda oluyor ama doğumda bile evladını kaybeden anneler var. O yüzden risk hiç bitmiyor malesef. Enfeksiyon sebepli kesem patladı suyum geldi suyum bitince doğum başladı. Küçük olduğu içinde yaşamadı

Hamileliğimin 6. Haftasında lekelenmem olmuştu kan uyuşmazlığımız vardı tam her şey birti rahatladım artık derken 34.haftada lekelenme ile uyandım yine bir sabah, hamileliğimde çok hareketliydim 37.haftaya kadar çalıştım hiç mide bulantım ağrım sızım bile olmadı ama 38. Haftada plasenta ayrılması sebebiyle genel anestezi ile acil sezaryen doğuma alındım yine bir mucize gibi bebeğimi sapasağlam kucağıma aldım yani uzun lafın kısası olacak olan oluyor durduramıyorsun tamamen şans kader işi sen kafanda milyon tane senaryo kursan da ne yaşayacaksan onu yaşıyorsun bu yüzden iyi düşün güzel düşün boş yere stres olma en önemli şey senin sağlığın ve huzurun sen iyi hissedeceksin ki bebeğin huzurlu ve sıhhatli olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…