Hamileyim ve bebeğimi aldırmalı mıyım bilmiyorum???

kalbimdurur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
343
0
0
İzmir
öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar sizinle paylaşacağım bu konu benim için çok önemli ve biliyorum ki özellikle beni anne ve anne adayları çok iyi anlayacaktır birnevi çok çaresizi bir durumdayım duygularınıza ve düşüncelerinize çok ihtiyacım var...

beni eski konularımı okuyan arkadaşlar daha iyi tanır ve bu konumunda o konularım üstünden değerlendirilmesinde eminim ki fayda vardır ben evliyim ve yarın evlilik yıldönümümüz 1. yılımız... ve 23 yaşındayım zor süreçli bir evlilik geçirdim aile bağlarımız çok zedelendi ve eşimle özellikle ilk 6 ay çok ciddi tartışmalarımız oldu defalarca ayrılığın eşiğine geldik evliliğimizin bağları da kopmuştu ama öylesine yürütürsün ya bir şekilde ikimizde yürütüyorduk birara düzelmiştik herşey yoluna girmiş gibiydi sonra yine aynı olduk düzelemedik bir türlü ben artık aileme hak veriyor eşimle bu evliliğin yürümeyeceği kanaatine varıyordum ailemle 4 aydır görüşmüyordum evliliğim aile bağlarımı zedelemişti tam artık aileme hak verme kararındaydım ve ailemle irtibata geçip bitti demek onların yanına gitmek hayatıma ailemle devam etmek istiyordum bunun içinde özellikle bu bayramı bekliyordum ki 10 gün önce hiç beklemediğim ve beni şaşırtan bir haberle şok oldum hamileydim şuan 7 haftalık hamileyim...ilk haberi aldığım da inanamadım kanım donmuş gibiydi ilk gebeliğimdi bu haberi daha farklı şekilde almayı okadar isterdim ki hayatta hiçbirşey istediğim gibi olmadığı gibi hamilelik haberimde olmamıştı herşey üstüste gelmişti eşimin ailesi bebeği çok istiyor ve ilk torun olacağı için özellikle kaynanam çok seviniyor.zor bir hamilelik geçiriyorum birde üstüne bu sorunları düşünüyorum hamileliğe ne ben ne de eşim hazır değil çünkü biz kendi aramızda ki problemleri halledemedik ben boşanmayı aileme gitmeyi düşünürken hamileliğimi öğrendimve düşüncem eşimle bu problemlerimizin hiç bitmeyeceği bebek olunca sorumluluk daha fazla olacak bu bize de yansıyacak ne kadar dengeli hazır anne baba olabileceğiz bilmiyorum!! bebek olunca çocuk için evliliği sürdürmeye de pek pozitif bakmıyorum aldırmayı düşündüm ama cesaret edemiyorum, kıyamıyorum onun günahı ne diyorum!! arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız herkesin yorumuna sonsuz saygım var... anlayışınız için teşekkür ederim...

gerçekten zor bir durum eğer bebek olmasa idi birbirinizi iyi tanıyıp evliliğinizi rayına oturtana kadar düşünmeyin derdim ancak olan olmuş madem ki bunu da eşinin ailesi biliyor o zaman aldırman zor. sanırım bebeği bekleyeceksiniz ve inşallah bebek sizi daha çok yakınlaştırır ve çk mutlu olursunuz. biraz da bebek ile deneyin inş yoluna girer.

Keşke dkktli olsaydınızda bunları düşünmek zorunda kalmasaydın tam hayatını değiştirmeyi planlarken. Ailelerinizin yorumundan önce eşinin ne düşündüğü ve olumluysa seni ne kadar tatmin edebileceğini düşün bence. Bebek bencede bu derdinin tam anlamıyla devası değil ama yinede aranızdaki bağı tekrar kurmaya destek olacağına inanıyorum.umarım herşey gönlünüzce üçünüzün mutluluğuna sonuçlanır

Son düzenleme:
gerçekten zor bir durum eğer bebek olmasa idi birbirinizi iyi tanıyıp evliliğinizi rayına oturtana kadar düşünmeyin derdim ancak olan olmuş madem ki bunu da eşinin ailesi biliyor o zaman aldırman zor. sanırım bebeği bekleyeceksiniz ve inşallah bebek sizi daha çok yakınlaştırır ve çk mutlu olursunuz. biraz da bebek ile deneyin inş yoluna girer.

Yorumun için teşekkürler canım eşimin ailesi biliyor evet ama kararı bize bırakıyorlar ama içten asla istemiyorlar önemli olan eşim ve ben bu evliliğin devam edeceği kanaatin de değilim ben bu yüzden ço çaresizim..

bitmek üzere olan bir evlilikte başa gelecek en kötü şey hamile kalmak olmalı..ama eşinizle aranız bu denli kötüyken hamile kalabildiğinize göre aslında aranızda bazı şeyler bitmemiş bence..hala birbirinze dokunabiliyorsunuz sonuçta...

ne sizin ne eşinizin aielesnin ne dediğinin önemi yok,siz ne düşünüyorsunuz bu önemli..eğer kesin boşanacaksanız...

ama ben olsaydım yani kendi adıma konuşuyorum hiçbir şeikde bebeğimi aldırmazdım! iki evladı olan bir anne olarak şunu diyebilirim ki kıyamazdım ona.

Yorumun için teşekkürler canım eşimin ailesi biliyor evet ama kararı bize bırakıyorlar ama içten asla istemiyorlar önemli olan eşim ve ben bu evliliğin devam edeceği kanaatin de değilim ben bu yüzden ço çaresizim..

"eşimin ailesi bebeği çok istiyor ve ilk torun olacağı için özellikle kaynanam çok seviniyor."

Sizin ilk iletinizde böyle bir cümleniz var ama şimdi de içten asla istemediklerini söylüyorsunuz..Hangisi doğru?

Açtığınız konulara baktım..Ben aranızda çok ciddi bir problem göremedim..
Sizin problemleriniz hep aileler yüzünden çıkmış..
Maalesef bir çok evlilikte en büyük sorun bu..

bitmek üzere olan bir evlilikte başa gelecek en kötü şey hamile kalmak olmalı..ama eşinizle aranız bu denli kötüyken hamile kalabildiğinize göre aslında aranızda bazı şeyler bitmemiş bence..hala birbirinze dokunabiliyorsunuz sonuçta...

ne sizin ne eşinizin aielesnin ne dediğinin önemi yok,siz ne düşünüyorsunuz bu önemli..eğer kesin boşanacaksanız...

ama ben olsaydım yani kendi adıma konuşuyorum hiçbir şeikde bebeğimi aldırmazdım! iki evladı olan bir anne olarak şunu diyebilirim ki kıyamazdım ona.

yorumun için teşekkür ederim canım eşimle biara durumumuz düzelmişti karıkoca hayatımız bitmedi ben ne yaşanırsa yaşansın tartışsamda kırılsam da asla yatağımı eşimden ayırmadım benim düşüncem eşime güvenemiyorum şimdi hamileyim diye iyi ama sonrası eminim yine aynı olacak belki daha beter belki çok iyi olacak ama güvenemiyorum çok çaresizim kıyamıyorum çünkü bebeğimin günahı yok rabbimin bir bildiği vardır ki bebeği bize verdi diyorum ama sonrasını düşününce bebeğimi doğurup yazık etmek istemiyorum

Bence bebek için sorunsuz bir aile ortamı şart arkadaşım..çünkü bebek,karşılıklı fazlaca bir fedakarlık istiyor kanaatindeyim..
Allah yardımcın olsun...

"eşimin ailesi bebeği çok istiyor ve ilk torun olacağı için özellikle kaynanam çok seviniyor."

Sizin ilk iletinizde böyle bir cümleniz var ama şimdi de içten asla istemediklerini söylüyorsunuz..Hangisi doğru?

Açtığınız konulara baktım..Ben aranızda çok ciddi bir problem göremedim..
Sizin problemleriniz hep aileler yüzünden çıkmış..
Maalesef bir çok evlilikte en büyük sorun bu..

canım orda eşimin ailesi kararı bize bırakıyor ancak içten asla bebeği aldırmamızı istemiyorlar demek istedim..evet en büyük problem ailelerimizdi ancak ben en önemlisi bu evlilikte eşime henüz güvenememişken iyi bir baba olacağına da güvenemiyorum bu evliliğin yüreyeceğine de..

bende bi anne adayıyım ve inan çok zor oldu anne adayı olmam aldırma isteğinizi anlayamıyorum o bebeğin günahı yok yada şöyle diyeyim belki sanane diceksin ama madem bu kadar sorununuz vardı ayrılmak falan nasıl oldu bu bebek daha çok yeni evlisiniz kavgalarınız atışmalarınız tam detayıyla bilmiyorum ama ilk etapta olabilecek şeylermi evliliğe alışma sürecinde

Eşinizle anlaşamıyorsunuz, tamam. İyi de o yavrunun suçu ne? İyi, her eşiyle anlaşamayan bebeğini aldırsın o zaman. Anlaşamıyorsanız korunsaydınız.

Bence bebek için sorunsuz bir aile ortamı şart arkadaşım..çünkü bebek,karşılıklı fazlaca bir fedakarlık istiyor kanaatindeyim..
Allah yardımcın olsun...

bende aynı kanaatteyim canım ama inan insan için de can taşıyınca bir başka oluyor karar veremiyorsun aldırmanın adını dahi duymak istemiyorum ama ilerisi için bebeğime yazık etmek te istemiyorum çok kararsızım..

yorumun için teşekkür ederim canım eşimle biara durumumuz düzelmişti karıkoca hayatımız bitmedi ben ne yaşanırsa yaşansın tartışsamda kırılsam da asla yatağımı eşimden ayırmadım benim düşüncem eşime güvenemiyorum şimdi hamileyim diye iyi ama sonrası eminim yine aynı olacak belki daha beter belki çok iyi olacak ama güvenemiyorum çok çaresizim kıyamıyorum çünkü bebeğimin günahı yok rabbimin bir bildiği vardır ki bebeği bize verdi diyorum ama sonrasını düşününce bebeğimi doğurup yazık etmek istemiyorum

canım ne yaşadığını elbette en iyi sen bilirsin..ama eşinle düşman değilsiniz demek ki..yoksa insan sevmediği,istemediği birine dokunabilir mi?

demek istediğim buydu benim..eğer tek sorun ailesiyse bence iyi düşün..belki bu bebek herşeyi değiştirir..

ama sen diyorsan ki değişmez,hep üzülen ben olurum bir de çocuğum çeker o zaman bişey diyemem.

canım ne yaşadığını elbette en iyi sen bilirsin..ama eşinle düşman değilsiniz demek ki..yoksa insan sevmediği,istemediği birine dokunabilir mi?

demek istediğim buydu benim..eğer tek sorun ailesiyse bence iyi düşün..belki bu bebek herşeyi değiştirir..

ama sen diyorsan ki değişmez,hep üzülen ben olurum bir de çocuğum çeker o zaman bişey diyemem.

sonunda pişman olmak istemiyorum ama bebeğime de kıyamıyorum okadar çocuk sahibi olmak isteyip olamayanlar var şükür ediyorum ama sorunları düşnünce bebeğime yazık diyorum ileride boşanma kararı verince faturasını anne babadan ziyade çocuklarımız ödüyor buda bir gerçek!!!

Bir buçuk yıldır bebeği olsun diye uğraşan biri olarak cevap veriyorum asla "ALDIRMAZDIM!"

Şu an senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok kadın var biliyor musun?

O günahsız yavrunun hiçbir suçu yok!

Çocuk, evliliğe düşen bomba gibidir,

Çatırdayan evlilikleri iyice sarsar ya da bitirir,
saglam olanları kuvvetlendirir...

Aldır ya da aldırma diyemem,
kararı verecek olan sensin...

Evliligini ilk zamanlarinda sorunlar oluyor, ama ilerleyen zamanlarda her sey yerine oturuyor diyorlar. Sizin sorunlariniz da belki evlilige adaptasyon surecidir. Olumlu dusunmek istiyorum. Cunku yeni bir can yeni bir umut var icinizde.

Ben ilk hamileligimde her gun aldirmayi dusundum, kimseye hamileligimi soylemedim, esime bile uc aylikken soyledim. Aklim sira gizlice aldiracaktim. Her gun istedim bunu ama yapamadim. Simdi oglum benim her seyim. Ikinci hamileligimi de sakladim ben, esimden degil ama diger herkesten. Ailem ikinci cocugu yapma diyordu cunku esimi sevmezler. Yani kisacasi iki hamileligim de gizli sakli, sevinemeden gecti. Doktor kontrollerim bile aksadi. Simdi dunyanin en guzel iki cocuguna sahibim. Onlar benim Dunyam, nefesim, en degerlim. Esim de de gercekten duzelmeler gordum ve baslarda olmasa da simdilerde iyi baba olmak icin elinden geleni yapiyor.

Hic bilemiyorum hangisi hayirli olur senin icin, bebekten sonra daha iyi de olabilir, daha kotu de, umarim en dogrusu nu bulma da Allah yardimcin olur. Iyi bir ailesi bebisin de hakediyor tabi

Henüz çok yeni bir anne olarak söylüyorum asla ama asla kıymazdım!!!
Belki şimdi size anlamsız gelebilir ama inanın bana doğum anında ve sonrasında ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız...

Bir buçuk yıldır bebeği olsun diye uğraşan biri olarak cevap veriyorum asla "ALDIRMAZDIM!"

Şu an senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok kadın var biliyor musun?

O günahsız yavrunun hiçbir suçu yok!

inan sana şuan bütün kalbimle dua ediyorum en kısa zaman da rabbim sana nasip eder ve hayırlı bir evladın olur...bebeğimin hiçbir günahı yok bunu biliyorum ama sonrasını düşünüyorum bugün eşimle konuştuk sen ne düşünüyorsun dedim bir yandan abba olmayı istiyorum dedi bir yandan da %50 istiyorum % 50 istemiyorum dedi bunlarda bende hep soru işareti bırakıyor

Back
X