Hamileyim ve bebeğimi aldırmalı mıyım bilmiyorum???

tatlımm gercekten cok zor bı durumdasın yaa..biz sana aldır yada aldırma diyemeyiz ama sunu unutma bebek mutsuz evlılıklerı kurtarmaz..bebeğim olunca düzelir diye düşünmee çünkü düzelmezz..mutsuz bi evliliğin varken sıft hamıle kaldın dıye o evlılığı surdurmek bana hıc doğru gelmıyor..ayrıldıgın zaman cocuğuna bakabılırsın belkı ama babasız buyumesı daha ıyı..şimdi bebeği olan yada olamayan arkadaşlar olaya duygusal bakıyor ama ya doğacak cocuğun hayatı ne olacak...

arkadaşa altdan altdan bu bebeği doğurursan yazık edersin mesajı veriosun yani...
ne olmuş bebeğin hayatına... doğdu, annesi babası ayrıldı... bebek annesiyle kalıyo...nolmuş yani, sokağa mı atıldı, suçlu damgası mı yedi.. bu çocuk, ömür boyu travma yaşayacak mı demek oluyo yani... ne alakası var ya. bu ülkede milyonlarca annesi babası ayrı çocuk var... asıl saçma olan, bu kadar gülünç bi bahane yüzünden, bi insanın yaşama hakkının elinden alınması...
hani bi ara kürtaj gündemi çok meşgul etmişti ve kadınlar elerinde pankartlarla "bedeneim benimdir dokunma" diye yürüyüş yapıolardı...
peki karnınızda ki bebeğin tek suçu "bedenim benir dokunma diyememesi mi... inanın, ona sorsanız o da o kadınların söylediğinin aynısını sölicekti...
bu ne annelikle, ne duygusallıkla, ne hormonlarla alakalı... bu tamamen vicdanla alakalı....

tatlımm gercekten cok zor bı durumdasın yaa..biz sana aldır yada aldırma diyemeyiz ama sunu unutma bebek mutsuz evlılıklerı kurtarmaz..bebeğim olunca düzelir diye düşünmee çünkü düzelmezz..mutsuz bi evliliğin varken sıft hamıle kaldın dıye o evlılığı surdurmek bana hıc doğru gelmıyor..ayrıldıgın zaman cocuğuna bakabılırsın belkı ama babasız buyumesı daha ıyı..şimdi bebeği olan yada olamayan arkadaşlar olaya duygusal bakıyor ama ya doğacak cocuğun hayatı ne olacak...

arkadaşım doğucak çocuğun hayatı nolucak demişsin ama o çocuğun hayatı doğunca diyil ana rahmindeyken başlıyor konu sahibi ben olsam aldırmazdım kontrole gittiğinde daha 7 haftalıkken hareket ettiğini görmedinmi bebeğinin o henüz doğmamış ama yaşıyor onun bi suçu yok hem yeni hamile olduğuna göre eşinle hala bişeyler paylaşabiliyorsunuz demektir

bu senin hayatın senin kararın .burdan kimse sana aldır yada aldırma diyemez bence .sonuçta burda can söz konusu .asla aldır diyemem .yaşadığın şey gerçekten çok ağır .yatağımı ayırmadım dedin de güzelim keşke ayırsaymışsın ne diyeyim .yani boşanmayı düşünüyorsun kötü bir evlilik çocuk yapılmamalı diye düşünüyorum .bide şu var yani seks hayatı devam ediyor diye birşeylerin bitmediğini çıkaramazsın .bu çok yanlış .erkek erkektir yani .seks hayatı evliliğin kurtarıcısı asla olamaz .bebekde olamaz .yerinde olsam bebeğimi doğururum sonrasına bakarım eşimin devranışları değişirse devam ederim yoksa etmem evliliğime ama bebeğe kıyamam .ben bunu söyleyebilirim anca tabiki hayat senin hayatın sen bilirsin.

Canim Hakikaten cok zor bir durum ama bence kesinlikle aldirma. İnan o yavrucagin hicbir gunahi yok. Evliliginiz duzelsin ya da duzelmesin o senin canin parcan . Canini parcani geciyorum inan dogsun diceksin ki sen benim canim benden bir parca olamazsin cunku ben seni kendi canimdan parcalarimdan daha cok seviyorum oyle muhtesem birsey. Ben ikinci kizima ilk kizim 15 aylikken hamile kaldim ve burda aldirsam mi acaba diye konu acmistim. Ustume cok gelen olmustu kararimdan vazgectim cunku dogarsa oda benim yavrum olacakti. Sonra dusuk atlattim hamileligim cok zor gecti sanki bebegim bana kusmuste tutunmak istemezmis gibi erken dogum yaptim. Ve inan yavruma her baktigimda hala agliyorum ben nasil senden vazgececektim diye Allahima binlerce kez sukur ediyorum . Sakin kiyma sakin belki duzelir belki duzelmez
Evliligin ama bu cocuk sana Allahin bir hediyesi. Kendine ve bebisine iyi bak umarim hakkinda dogru karari verirsin.

konunun hepsini okumadım fakat bir arkadaş "el" yüzünden kopma noktasına geldiğinizi yazmış. bence eşinizle konuşun sonra dışarıda kalan insanlara kapınızı kapatın ve eşinizle geçinmenin yoluna bakın. Bir birinizle sorununuz yoksa neden bitiriyorsunuz el yüzünden. Üstelik günahsız masum bir yavrunun canına mal olacak bu durum. Bence eşinizle konuşun, bebeğe günah.. inanın bebeği olmasını isteyen ama olmayan okadar çok bayan varki.. Bende istiyorum ama olacağını sanmıyorum ümidim bitti sanki. genede nasip. Rabbim ne derse o olur..

Eşinle arandaki problemleri çözmeye çalış. Bebekte olursa tam bir aile olursunuz. Kız kardeşim 50 gün önce doğum yaptı. Çok kavga gürültüleri oldu eşi ile. mevzu çoğu kez eşinin ailesi idi. Geçenlerde bana dediki. "abla, bebek yokken biz filört eder gibiymişiz. çoğu kavgada boşanma lafı dolaştı etrafta. Şimdi kavgalarımızda ayrılık lafı bile edemiyoruz. Kolay olmadığını biliyoruz. Sanırım şimdi bir aile olduğumuzun farkına vardık" Bebeğini kucağından indirmeyen bir anne, gözünden bile sakınan bir baba oldular. Rabbim herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah (banada) lütfen birbirinizle kişisel bir probleminiz yoksa sorunlarınızı halletmeye çalışın. Nacizane fikrim budur. Genede son karar sizin . Rabbim hakkınızda hayırlısını versin inş.

Son düzenleme:

Arkadaş tabiki aldır der daha önceki konusuna bakın koıcasını aldattığı adamında küçük bebeği var onlara ayak bağı olan.
Allahım sana akıl fikir ve vicdan versin (eminim vermişte sen kullanmayı bilmiyorsun)
Konu sahinbi arkadaşa sıra gelince rabbim o çocuğu sana vermişki belide bundan sonra hayatın yoluna girecek.
Kötü olacak kaygısıyla hayatına giren iyi şeyleride es geçme ve sahip çık lütfen
Allaha emanet ol.

Bu konu fikir verilecek bir konu değil, bir can var ortada et beni aldırırmış gibi aldır gitsin demem ben, bir canın hakkına giremem. Doğur da diyemem...

Konu sahibi kendi karar versin, burada hiç tanımadığı insanların düşünceleri ile mi bebeğinin yaşamasına ya da yaşamamasına karar verecek?...

Çaresiz bir durum varsa ortada, konu sahibinin değil her şeyden habersiz o bebeğindir...

Ama yine de konu sahibi kendinizi benim yerime koyun diyorsa, eğer ben evliliğimde tekrar tekrar geri dönüşler yaşamışsam, denemişsem, bir kez de bebek için denerdim diye düşünüyorum. Evliliğim kötü ise cinsellik yaşayamazdım, yaşayabiliyorsam eşime dokunabiliyorsam demek ki evliliğimde hala bir şeyler bitmemiş demektir...

eşiniz çok sorumsuz
ayrıca aldatma eğilimi var

eğer bu çocuğa onsuzda rahat bakabilirim derseniz ailemle, doğurun, çünkü eşiniz sorumsuz
evet o da can ama şunuda düşünün ileride birşey olduğunda baştan belliydi kendin ettin denilecektir....
ayrıca ailenizle aranızı düzeltin, eşiniz sizi takmıyor ailesi için (gerçi arkadaşları için de problem yaşadığınızı hatırlıyorumda neyse)
eşiniz son derece sorumsuz o çocuk evet günahsız ama dünyaya getirdiğinde herşeyine bakabilecek misin. bence ailenin yanına gidip etraflıca yüzyüze görüş...

Eğri oturalım doğru konuşalım.
Tamam çocuk en güzel nimet ama uygun şartlarda.
İyi bi evliliğiniz olsaydı kavgasız patırtısız bi ortam olsaydı aldırmaya kıyamazdın aldırmaz doğuurdun.
Ama ayrılma kararı almışsın kavga gürültülü bir ev...Bu ortama çocuk olmz arkadaşım.
Eğriye eğri doğruya doğru.Mantıklı olanıda budur.
Çünkü ayrılma kararı aldın mı aldın.Mutsuzmusun öylesin e o zamn.
O bebğede yazık asıl bebeği düşünüyosan aldırman uygun olur ama en doğru karar sana ait tabi.

bak canım benim bende anneyim yavrum benim herşeyim sende anne olunca anlayacaksın
aldırıp aldırmamayı düşüneceğine eşini karşına al bak biz birbirimizle uğraşırken Rabbim bize bu çocuğu nasip etti
gel gilelim benim ailemle senin ailenle barışalım küslük bitsin
senin ailen benim ailem olayı bu bebek rahmime düştüğünde bitti
çünkü artık biz aileyiz de
eskileri hem sen hem ben unutayım de
sünger çekip önümüze bakalım de baktın eşin olmaz diyor ailenin yanına git onlarla barış

Sen çok iyi biliyosun tabi bu işleri pink_
Evli olduğun halde eşini çocuklu bi adamla aldattığın için..

Çocuktan çok kendini düşünüyorsun eminim o konuda.. Senin kaçamak yaptığın sevgilinin eşi de bebeğinin aldırtsaydı vs. hayalindesin hala..

öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar sizinle paylaşacağım bu konu benim için çok önemli ve biliyorum ki özellikle beni anne ve anne adayları çok iyi anlayacaktır birnevi çok çaresizi bir durumdayım duygularınıza ve düşüncelerinize çok ihtiyacım var...

beni eski konularımı okuyan arkadaşlar daha iyi tanır ve bu konumunda o konularım üstünden değerlendirilmesinde eminim ki fayda vardır ben evliyim ve yarın evlilik yıldönümümüz 1. yılımız... ve 23 yaşındayım zor süreçli bir evlilik geçirdim aile bağlarımız çok zedelendi ve eşimle özellikle ilk 6 ay çok ciddi tartışmalarımız oldu defalarca ayrılığın eşiğine geldik evliliğimizin bağları da kopmuştu ama öylesine yürütürsün ya bir şekilde ikimizde yürütüyorduk birara düzelmiştik herşey yoluna girmiş gibiydi sonra yine aynı olduk düzelemedik bir türlü ben artık aileme hak veriyor eşimle bu evliliğin yürümeyeceği kanaatine varıyordum ailemle 4 aydır görüşmüyordum evliliğim aile bağlarımı zedelemişti tam artık aileme hak verme kararındaydım ve ailemle irtibata geçip bitti demek onların yanına gitmek hayatıma ailemle devam etmek istiyordum bunun içinde özellikle bu bayramı bekliyordum ki 10 gün önce hiç beklemediğim ve beni şaşırtan bir haberle şok oldum hamileydim şuan 7 haftalık hamileyim...ilk haberi aldığım da inanamadım kanım donmuş gibiydi ilk gebeliğimdi bu haberi daha farklı şekilde almayı okadar isterdim ki hayatta hiçbirşey istediğim gibi olmadığı gibi hamilelik haberimde olmamıştı herşey üstüste gelmişti eşimin ailesi bebeği çok istiyor ve ilk torun olacağı için özellikle kaynanam çok seviniyor.zor bir hamilelik geçiriyorum birde üstüne bu sorunları düşünüyorum hamileliğe ne ben ne de eşim hazır değil çünkü biz kendi aramızda ki problemleri halledemedik ben boşanmayı aileme gitmeyi düşünürken hamileliğimi öğrendimve düşüncem eşimle bu problemlerimizin hiç bitmeyeceği bebek olunca sorumluluk daha fazla olacak bu bize de yansıyacak ne kadar dengeli hazır anne baba olabileceğiz bilmiyorum!! bebek olunca çocuk için evliliği sürdürmeye de pek pozitif bakmıyorum aldırmayı düşündüm ama cesaret edemiyorum, kıyamıyorum onun günahı ne diyorum!! arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız herkesin yorumuna sonsuz saygım var... anlayışınız için teşekkür ederim...

oncelikle ayni durumu yasamis biri olarak sana nacizane soyliyceklerim var
ilk esimle cok problemlerimiz oldu ve zaten evliligimizde cok kisa surdu 3ay kadar tabi bosanma bir sene dolmadan olamadi cok problemler yasadik 2.gunden itibaren ilk esiminde ailesinin etkileriylede ve bende psikoloji felan hic bisey kalmadi konuya gelirsek hamile kalmistim ve aileme durumumu soyleyince gelip beni aldilar ertesi gun kaynana arayip cocugu aldircaksiniz dediler ben zaten doktora gitmistim ve psikolojimin cok kotu oldugundan cocugun alinmasina ve ilac tedavisine baslanilmasina karar vermisti 6ay ilac kullanmistim odurumu atlatmak icin suan 2. evliligimi yaptim ve bir kizim var simdi 2. bebegime hamileyim ama ilk bebegimi aldirmanin acisini hala yasiyorum ne olursa olsun o benim canimdi ben canimi aldirdim bu okadar buyukbi aciki tarifi mumkun degil bi cocuga bakmak icin illede babasina ihtiyac oldugunu dusunmuyorum babasi ilgilenmesede bakmasada bir anne bebegini bakar ben yillarca acisini yasadim ve hala yasiyorum cok iyi dusun canim karar senin kararin ben acisini bilen biri olarak sadece yasayabilceklerini soyluyorum bu aci bitmiyo belkide olunceye kadarda bitmiycek

senin eşini senden başka hiçbirimiz iyi tanıyamayız.eğer evliliğinin düzeleceğine ,eşinin düzeleceğine inanıyorsan aldırma arkadaşım.o çocuk seni hayata bağlar.ben evliliğimin çatırdama noktasında hamile kaldım senin gibi çocuk erkeği bağlarmı eve bağlarmı diye kafamda sorulr döndü durdu.ama eşimin düzeleciği yönünde umudumu yitirmedim şuan ellerinden öper bir oğlum var evet iyikide doğurmuşum eşimi eve bağlamayı bırak beni normal zamanda aramayan adam hergün enaz 3 kez arar oldu saatinde işe gider saatinde gelir ondan bir eş olarak beklediğim herşeyi yapıyor oğlum oldu birbirimize tekrar aşık olduk ,yani yeniden doğduk yeniden evlendik gibi aslında bu her erkekte aynı sonucu vermiyor ama ben yine aldırmazdım oğlumla bir ömür bekar bile yaşardım onun sevgisi bana yeter.

Son düzenleme:

eşini evli çocuklu adamla aldatıp bir de bununla gurur duyan kadın başkalarına akıl vermeye gelmiş millet kaçın:10::10::10:

valla beni topa da tutsalar yazıcam yoksa çatlıycam sizin gibi evliliğin zedelenmesine sebep olan biri olmasa insanların hayatında, biz bu tür olaylarda sizin değiminizle geri kafalı olduğumuz için ne yuva yıkılır nede o çocukların hayatı dağılır.siz şuan bu arkadaşın çocuğunu düşünseydiniz bu hatayı sizde yapmaz sayenizde dağılıcak bir ailenin çocuklarının ve eşinin mutsuz olmasına sebep olmazdınız

Son düzenleme:
Yazık günah, o canlınında yaşama hakkı yok mu?, Bak ben çocuğum olsun istiyorum malesef şartlar oluşmadan olmuyor. Senin ne güzel herşey yolunda gitmiş ve hamile kalmışın.. Evliliğin ilk zamanalrında herkes sorun yaşıyor. Belki bu bebek aranızın düzelmenisine vesile olur ne dersin?

esini karsina al ve konus dusunmeye ihtiyacin var ailenlede gorusmeye basla biraz dusunmeye ihtiyacin var lutfen iyi dusun bu konu bizimgoruslerimizi soylememizle sonuca ulasmasin daha yeni evlisin zaten yerine oturamamis bir evliilik soz konusu esinle ozel bir konusma yap ve ikiniz karar verin buna demekki aranizdaki asktam bitmemis birbirinizi istemissiniz iyi dusununderim anne olmak cok guzel bir duygu

Back
X