Hamileyim ve eşimle anlaşamıyorum lütfen yardım ;(

Şunu sormak istedim, bu ev sizin için hazırlanmadı değil mi? Eşyalar zaten vardı, muhtemelen kayınvalideniz de zaten dönem dönem orda yaşıyordu, siz sonradan gittiniz.
Bu şartlar altında onlar zaten rahatsız olup bir yere gitmez, alıştıkları düzen bu.
Burdaki sorun eşinizin bir yalancı olup sizi sürekli kandırması.
Sadece nişanlıyken bana sormadan benim için yeni yatak odası ve mobilya almışlar onları bile ben beğenmemiştim yani.

4 sene nasıl dayanabildiniz çok zor bir durum gerçekten işte eşim birlikte yaşamayacagımiza dair sözler veriyor ama o kadar boş sözden sonra buda yalan gibi geliyor .bayramda ailesiyle konuşup kesinlikle aynı evde yaşamak istemediğimi tekrardan dile getireceğim evi boşaltın diyeceğim sorun çıkarırlarsa da annemin evine gideceğim .insallah düzelir herşey
Aynen öyle yapın siz ses cikarmazsaniz uzar gider bu mesele paraları da varmış ayrılmamak için bir engelleri yok.

Ovv görumcem çok çok fena ve aşırı kurnaz ve fesat biri. Onun yüzünden eşim tarafından defalarca hırpalandım . Kayınvalidemin memleketteki lakabı da çıngıraklı sarı yılan. O da öyle tehlikeli biri işte. Ne yapacağım bilmiyorum. Âmâ çözülmezse boşanacağim.B en üniversite mezunuyum rahat bir şekilde iş bulabilirim ve bebeğime bakabilirim. Âmâ insallah iş o raddeye gelmez .çünkü esime karşı sevgim var .

Valla bu karakterdeki bir eşe nereye kadar saygı ve sevgi duyabilirsiniz ki.
O size ne kadar saygı ve sevgi duyuyor da sürekli size yalanlar söylüyor?

Seven insan bu şekilde defalarca yalan söylemez ve sizi de ezdirmezdi. Hemde siz hamileyken..

Aynen öyle yapın siz ses cikarmazsaniz uzar gider bu mesele paraları da varmış ayrılmamak için bir engelleri yok.
Par

Valla bu karakterdeki bir eşe nereye kadar saygı ve sevgi duyabilirsiniz ki.
O size ne kadar saygı ve sevgi duyuyor da sürekli size yalanlar söylüyor?

Seven insan bu şekilde defalarca yalan söylemez ve sizi de ezdirmezdi. Hemde siz hamileyken..
Haklısınız . Onun ki sevgi değil belki de.Ailesine bakacak bir hizmetçi aradi belki de .

Kayınvalidemin bir ladı vardır . Ev ev üstüne kurulmaz der çokta haklı . Madem durum böyleydi neden birde bebek yaptınız ?

Üzmek istemem sizi ama malesef kandiriyor sizi esiniz yine. Birde Bu kadar belirsizlik içinde bebek neden Allah vermiş mutlulukla sağlıkla büyütün tabi ama neden ? Sizce de çok erken olmamış mi ?

Kayınvalidemin bir ladı vardır . Ev ev üstüne kurulmaz der çokta haklı . Madem durum böyleydi neden birde bebek yaptınız ?
B
Üzmek istemem sizi ama malesef kandiriyor sizi esiniz yine. Birde Bu kadar belirsizlik içinde bebek neden Allah vermiş mutlulukla sağlıkla büyütün tabi ama neden ? Sizce de çok erken olmamış mi ?
Boşanmayı düşündüğüm zaman hamile kaldım isteyerek olan bir şey değildi.Gizliden hap kullanıyordum ama işte hapımı atamadığım bir anda hamile kaldım.

Belki de bebek kısmetiyle gelecek de annesine yardım edecek. Biraz git evden de ki daralıyorum. Bunalıyorum insan nefesi hissetmek istemiyorum. Sese tahammül edemiyorum. Sonra ailenin yanına gidince de aaa çok iyi doktor bulduk falan de. Ben burada kalacam burada doğuracam lohusa dönemini de burada geçircem de. Zaten nasıl yapıyım o evde falan de. Bak nasıl dize geliyor kocan da. Ama kesin bi git de bi korksun o sen yumuşak davranınca kendini bişey zannetmiş şuna bak

Belki de bebek kısmetiyle gelecek de annesine yardım edecek. Biraz git evden de ki daralıyorum. Bunalıyorum insan nefesi hissetmek istemiyorum. Sese tahammül edemiyorum. Sonra ailenin yanına gidince de aaa çok iyi doktor bulduk falan de. Ben burada kalacam burada doğuracam lohusa dönemini de burada geçircem de. Zaten nasıl yapıyım o evde falan de. Bak nasıl dize geliyor kocan da. Ama kesin bi git de bi korksun o sen yumuşak davranınca kendini bişey zannetmiş şuna bak
İstanbulda ki doktorum gerçekten işinin en iyilerinden .bizim memleket küçük iyi doktor pek Yok. Eşimde sağlıkçı olduğu için en iyisini buldu özel sigorta yaptırdı bunun için.o yüzden böyle söyleyemem malesef.

Blöfün ağa babasını yapacaksın. Toplayacaksın eşyalarını terk edeceksin evi. Madem onlar gitmiyor, beni de ayrı eve çıkarmıyorsun o zaman ben yokum diyeceksin.

Belli ki yine kandırılıyorsun.

Evden gitmek istediğimde bu evden adımını atarsan bir daha içeri giremezsin diyor ne yapacağım bilemiyorum. Bebek konusunda eşim bebegımiz yeni evimizde doğacak diye söz vermişti ama istemediğim bir zaman da hamile kaldım hiç beklemiyordum malesef ama gene de eşimin iy i bir baba olacağını biliyorum.
Tamam bu evE dönmek istemiyorum zaten kendi evimize dönerim diyip giderim beN olsam

Evet.
Çok mantıklı.
Nasıl olsa ayrılmayacaksınız, rest çekmekten de korkuyorsunuz.
Kabile hayatı yaşamaya alışacaksınız mecburen.
Ya neden bu kadar nefret dolusunuz..çaresiz kalmış bir insan..zaten hayatindan bıkmış buraya konu açıp fikir alip dertlesmek istiyor..ama yaptiginiza bakin ya sadece siz degil.. konuya yazan bir çok kiside aynı uslupta.. aşık olunca mantikli karar vermek zordur..gozun ondan başkasını görmez..olaylari akil süzgecinden gecirmessin..onla mutlu olayimda gerisi boş deyip katlanirsin bir cok fedakarliga yada sonradan pisman olacagin seyleri yapmaya..

Kiz zaten üzgün ve çaresiz en azindan düşüncelerinizi "KİBAR" bir şekilde söyleyin..ne bu kin yaa..herkesin hayati ayni degil elini kolunu bağlayan sebepler vardir..cesareti çok yoktur vs vs uzar gider..normal hayatta birisi size bu derdini anlatsa ahh ahhh vahhh vahh deyip dinlersiniz ama internet ortami ya yardır ne de olsa tanimiyosun..BU KADAR NEFRETLE ALAY EDERCESINE YORUM YAPMAYIN..

Ya neden bu kadar nefret dolusunuz..çaresiz kalmış bir insan..zaten hayatindan bıkmış buraya konu açıp fikir alip dertlesmek istiyor..ama yaptiginiza bakin ya sadece siz degil.. konuya yazan bir çok kiside aynı uslupta.. aşık olunca mantikli karar vermek zordur..gozun ondan başkasını görmez..olaylari akil süzgecinden gecirmessin..onla mutlu olayimda gerisi boş deyip katlanirsin bir cok fedakarliga yada sonradan pisman olacagin seyleri yapmaya..

Kiz zaten üzgün ve çaresiz en azindan düşüncelerinizi "KİBAR" bir şekilde söyleyin..ne bu kin yaa..herkesin hayati ayni degil elini kolunu bağlayan sebepler vardir..cesareti çok yoktur vs vs uzar gider..normal hayatta birisi size bu derdini anlatsa ahh ahhh vahhh vahh deyip dinlersiniz ama internet ortami ya yardır ne de olsa tanimiyosun..BU KADAR NEFRETLE ALAY EDERCESINE YORUM YAPMAYIN..
Kendisini sürekli kandıran, hırpalayan kocasını hala seven üniversite mezunu bir kadına gayet yumuşak yazdım bence.

Kocan ilk defa baba olscak.Hic mi ozenmiyor cocuguna oda yapsin,besik alsin,dolap alsin.Nereye sigacaksiniz siz?Cek resti git annenin evine,gerekirse de ac davani belki akli basina gelir kocanin.

Yaklaşık 1 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim. Eşim 6 yıldır istanbulda çalışıyor ve kardeşi de istanbulda çalıştığı için ailecek kışları istanbul da geçiriyorlar.evin kirasını marketini senelerce eşim karşılamış.neyse evlenirken be n birlikte kalmak istemediğımi söyledim eşim de söz verdi kışın gelirler bi r iki hafta durup giderler diy e. Neyse be n inandım evden çeyizlerimi bile getirecek yer yoktu sadece kıyafetlerimi getirdim evlenirken..Aradan 2 hafta geçti aylar geçti eşim e dedim hani gidiyorlardı ne zaman gidecekler diye eşim sabret seneye kışa yeni evimize çıkacağız dedi ve beni gene oyaladı.6 ay birlikte geçirdik eşim ve ailesiyle 50 metre kare evde resmen hayatımın en kötü günlerini geçirdim. Ailesi çok yüzsüz ve yalancı insanlar. Meselâ tuvalete kapı tıklatmadan kayınvalidem bi r kaç kere girdi ay pardon kızım sandım falan filan dedi.kızıyla tuvalette kapı açık halde hem sohbet edip hem tuvalet yaparlar. Hayatımda kendi ailemde böyle birsey görmediğim için çok co k yadırgadım.namehram denilen birsey Yo k. kayınvalidem b ir kaç kez yatak odamıza da kapı tıklatmadan girdi .Eşime mesaj atıp artı k dayanamadığımı söyledim eşim ailesiyle konuştu kayınvalidem ağlayıp duygu sömürüsü yaptı falan filan. O gün tekrar dan karar alınıp ekimde kesin olarak ayrı eve çıkacağımızı kayınpederim söyledi. Ekim yaklaştı ve eşim e sordum ne zaman ayrı eve çıkacağız diy e eşim biz çıkmayalım evin herşeyini ben aldım ailem çıksın dedi. Âmâ ailesiyle hala konuşmadı. Madem ayrı eve çıkacaklar eşyalarını götürsünler bebegimin kıyafetlerini koyacak yerim yok dedim .bu sefer bana işte zaten bebek doğunca gelecekler getirdikleri bavulları nereye koyacağız diy e şaçma sapan bir şey söyledi ne alaka dedim evde 100 bavul esyalari pazar malzemeleri var onların bi r iki haftalık gelecekleri bavulları mı sıgdıramayacagız dedim gene beni kandırıyor bence ailesi ayrı eve çıkmayacak .ve ayreten eşimin kardeşi sadece haftada 1 işe gidiyor aylık bin tl anca alıyor.lütfen yardım edin yalancı ve huysuz bi r eşle nasıl başedebilirim bilemiyorum. Boşanmaktan başka çözüm var mı?
Esınızın tek sıkırısı sızı oyalamak,onun dısında huysuz olan sız gıbısınız

İnsanların ne yaşadığını, ne şartlarda büyüyüp ne tür bir çevreye mahkum olduğunu hiç bilmeden buradan aşağılayıp eleştirerek kendi mutsuzluklarını gideriyorlar diye düşünüyorum ben artık. Yine de konu açıp derdini paylaşanlar bence içimizde en cesur olanlar, zira bu kadar taşlanacağım bir yerde dert anlatmaya ben asla cesaret edemezdim. Neyse, sonuçta hepimiz insanız ve kimse sınanmadığı günahın masumu değil, kınadığı şey başına gelmeden de ölmez diye de bir laf var sonuçta.

Back
X