Hamileyim ve eşimle anlaşamıyorum lütfen yardım ;(

Yargiladigim için sormuyorum , lütfen sözlerimi doğru algılayan ;

Olan olmuş evet ama gerçekten anlamak için soruyorum.

1 yıllık evlilikte 50 lik evde onca kalabalıkta , evliliğimiz oturmamisken , eşinizin size saygısı yokken, hirpalarken neden hamile kaldınız ?

Üniversite mezunusunuz , neden calismadiniz ?

Esinizi bu denli vazgeçilmez yapan ne , böyle bir hayatı neden kendinize reva gördünüz ?

Onlarca soru geçiyor aklımdan bu şekilde.

Siz ve sizin gibi kişilerin seçtikleri bu hayatlar, evlilik oturmadan , sonu karanlık görünen evliliklerde neden çocuk sahibi olunuyor ?
Ne

1 yıllık evlilikte 50 lik evde onca kalabalıkta , evliliğimiz oturmamisken , eşinizin size saygısı yokken, hirpalarken neden hamile kaldınız ?

Esinizi bu denli vazgeçilmez yapan ne , böyle bir hayatı neden kendinize reva gördünüz ?

Siz ve sizin gibi kişilerin seçtikleri bu hayatlar, evlilik oturmadan , sonu karanlık görünen evliliklerde neden çocuk sahibi olunuyor ?
1.eşimin tıbbı anlamda sorunları vardı .bebek olmasına engel bir durumu vardı ben gene de hap atıyordum.zaten tıbben çok zor hap atamadığım bir zamanda da bebek olmaz diy e düşünüp bir hata yaptım.ama Allah nasip etti oldu imkansız gibi görünen bir şey oldu .
2.kpss ye çalıştığım için özel bir yerde çalışmak istemedim.
3.eşim ailesinden çok etkileniyor bizim sorunumuz ailesi ve eşimin tutamadığı sözler baska bir sebeple kavga etmiyoruz sadece ikimiz mutluyuz beraber eğlenip güzelce vakit gecirebiliyoruz . Dün ailesini arayıp bizi aramayın bizim sizden başka problemimiz Yo k dedi . Rahat bırakın artık bizi dedi. Eşimde mücadele ediyor görüyorum.ama bayramda ailesiyle çok açık konuşup evi boşaltmalarini söyleyeceğim eşimde arkamda konuşalım dedi .

Bazen hayat seni öyle bir noktaya getiriyor ki geri dönüp baktığın zaman ben ne yapmışım diyorsun.

Yani çok da büyük konuşmamak lazım.Arkadas zaten şaş kaza hamile kalmis.
Aile bastan beraber yaşanacağını ya da maddi olarak eşin her şeyi üstleneceğini söylememiş

Evlenince hemen aman boşanayım durumu da olmuyor.malum kadınlar anaç ve yuva kurtarıcı daha çok.

Çalışma kısmına gelince herkes bu konuda çok şanslı değil.iki üni bitirip ıssız gezen arkadaşlarım var.

Bebegım le rahat yasayabılecegım bir eve cıkıyorum istersen gelirsin de cık git 1+1 fılan kiralık eve. Rest cek kısaca.

biz 80 metre kare evde yaşıyoruz şuan. bazen bunalıp eşimi öteleyecek yer bulamıyorum. geçenlerde akrabaları geldi, bir kaç saat oturdular. her gün kalacak olsalar insan kafayı yer. resmen kendinle bile kalacağın bir yer yok

Bazen hayat seni öyle bir noktaya getiriyor ki geri dönüp baktığın zaman ben ne yapmışım diyorsun.

Yani çok da büyük konuşmamak lazım.Arkadas zaten şaş kaza hamile kalmis.
Aile bastan beraber yaşanacağını ya da maddi olarak eşin her şeyi üstleneceğini söylememiş

Evlenince hemen aman boşanayım durumu da olmuyor.malum kadınlar anaç ve yuva kurtarıcı daha çok.

Çalışma kısmına gelince herkes bu konuda çok şanslı değil.iki üni bitirip ıssız gezen arkadaşlarım var.

Kazayla hamile kalmamak için çift koruma yapılmalı ve belkide daha çok önlem alınmalı evliliğin ilk başlarında.

Evlendikten şaşırma başa gelenlerin bir kısmı insanın elinde değildir ancak 6 ay boyunca en azından boşanmaya göze alıp rest çekmek gerekirdi.

Is bulamamak değil mesele, calismamayi tercih ediyor kadinlarin çoğu evlendikten sonra. Maalesef büyük yanlış.

Kazayla hamile kalmamak için çift koruma yapılmalı ve belkide daha çok önlem alınmalı evliliğin ilk başlarında.

Evlendikten şaşırma başa gelenlerin bir kısmı insanın elinde değildir ancak 6 ay boyunca en azından boşanmaya göze alıp rest çekmek gerekirdi.

Is bulamamak değil mesele, calismamayi tercih ediyor kadinlarin çoğu evlendikten sonra. Maalesef büyük yanlış.

Soru sahibi kpss çalıştığı, özel sektör istemediği için iş aramamış ama burdan hem size hem ona yazmış olayım sınava 11 ay var. 50 metrekare evde çocuk olmasa da o kadar insan varken 11 ay düzenli çalışılacağını düşünmüyorum. Çalışılsa bile 11 ay işsiz evde oturmak demek bu durum.

Yaklaşık 1 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim. Eşim 6 yıldır istanbulda çalışıyor ve kardeşi de istanbulda çalıştığı için ailecek kışları istanbul da geçiriyorlar.evin kirasını marketini senelerce eşim karşılamış.neyse evlenirken be n birlikte kalmak istemediğımi söyledim eşim de söz verdi kışın gelirler bi r iki hafta durup giderler diy e. Neyse be n inandım evden çeyizlerimi bile getirecek yer yoktu sadece kıyafetlerimi getirdim evlenirken..Aradan 2 hafta geçti aylar geçti eşim e dedim hani gidiyorlardı ne zaman gidecekler diye eşim sabret seneye kışa yeni evimize çıkacağız dedi ve beni gene oyaladı.6 ay birlikte geçirdik eşim ve ailesiyle 50 metre kare evde resmen hayatımın en kötü günlerini geçirdim. Ailesi çok yüzsüz ve yalancı insanlar. Meselâ tuvalete kapı tıklatmadan kayınvalidem bi r kaç kere girdi ay pardon kızım sandım falan filan dedi.kızıyla tuvalette kapı açık halde hem sohbet edip hem tuvalet yaparlar. Hayatımda kendi ailemde böyle birsey görmediğim için çok co k yadırgadım.namehram denilen birsey Yo k. kayınvalidem b ir kaç kez yatak odamıza da kapı tıklatmadan girdi .Eşime mesaj atıp artı k dayanamadığımı söyledim eşim ailesiyle konuştu kayınvalidem ağlayıp duygu sömürüsü yaptı falan filan. O gün tekrar dan karar alınıp ekimde kesin olarak ayrı eve çıkacağımızı kayınpederim söyledi. Ekim yaklaştı ve eşim e sordum ne zaman ayrı eve çıkacağız diy e eşim biz çıkmayalım evin herşeyini ben aldım ailem çıksın dedi. Âmâ ailesiyle hala konuşmadı. Madem ayrı eve çıkacaklar eşyalarını götürsünler bebegimin kıyafetlerini koyacak yerim yok dedim .bu sefer bana işte zaten bebek doğunca gelecekler getirdikleri bavulları nereye koyacağız diy e şaçma sapan bir şey söyledi ne alaka dedim evde 100 bavul esyalari pazar malzemeleri var onların bi r iki haftalık gelecekleri bavulları mı sıgdıramayacagız dedim gene beni kandırıyor bence ailesi ayrı eve çıkmayacak .ve ayreten eşimin kardeşi sadece haftada 1 işe gidiyor aylık bin tl anca alıyor.lütfen yardım edin yalancı ve huysuz bi r eşle nasıl başedebilirim bilemiyorum. Boşanmaktan başka çözüm var mı?
Bunlar evlenmeden önce net ve kararlı bir şekilde konuşulması gereken konular . Belli ki sizi kararli görmüyor. Siz evliliğe hazır olmayan bir adamla evlenmissiniz

Back
X