Hamileyim:(

Gercekten zor bir karar seni cok iyi anlıyorum. Bende kendimi hazır hissetmediğim sorumluluk almak istemediğim yani daha yeni evliyken (1 aylık) hamile kaldım. Olayın sokuyla agladım. Hayatımda ilk defa böyle birsey basıma gelmiş insan sasırıyor. Sonra bebeğimin yerine kendimi koydum '' acaba annem beni istemeseydi benden vazgecseydi nasıl hissederdim'' dedim kendi kendime. Bende aldırıp aldırmamak arasında küçük bir gelgit yasadım. Ve kıyamadım evliyim nasılsa eninde sonunda olacaktı dedim ve küçük prensim suan ayaklarımda uyuyor bende KK konularını takip ediyorum bu arada :)

Cocuk kreş/okul cağına gelene kadar öyle ciddi bir masrafı olmuyor emin ol. Zaten ilk dogdugunda kıyafet para altın falan hediye maksatında verenler oluyor. Bez ya da mamayı illa pahalı almak zorunda değilsiniz cebine göre orta halli alırsın. En ucuz park beşiği suanda 200 liraya alabiliyorsun belki araştırsan daha ucuzada bulursun. Bunun dısında zaten şimdiki sağlık ocakları ya da devlet hastaneleri yeni doganların ayrı bir üstüne düşüyorlar.

Olaya maddi acıdan baktıgınız için bunları anlattım. İllaki kendinden kıstıgın zamanlar olur ama hiç gözüne batmıyor emin ol. Cocuk gercekten masraf cıkartmaya basladıgı zamana kadar toplamıs olursunuz sanırım kendinizi.

Ayrıca arabanız varsa cocuk bakamayız paramız yok demeniz gercekten cok abes kacıyor biraz da söyliyim. Olaya biz anne baba olma sorumlulugunu alabilecek miyiz diye bakmalısınız

ogluma hamile kaldigimda esim 1000 lira maas aliyordu hic düsünmedik parayi ve 8 aylik hamileyken bi sekilde nasip oldu kendi isimizi kurduk

oglum 3 yasina girecekken ikizlerim((korunurken,prezervatif ile)) oldu ve inanin o kadar cok paramiz gitti ki hastane küvöz mama bez derken bilemezsiniz

amaa Rabbim bi sekilde koyuyo yoluna oluyor yani
biz üstesinden geldiysek siz daha kolay gelirsiniz diye dusunuyorum

Özgüveninize ve umursamazlığınıza hayran kaldım
Merak ettim aldığınız ev, araba yaptığınız birikim falan bi yerden garanti mi aldınız hepsi sende kalacak ömür boyu diye. Evlat yetiştirmek dizilerdeki eşyalardan onda da mı olması demek?
Ne desem bilemiyorum, iyi yetişmemiş, sadece fiziki rahatlığı düşünen nesiller sonumuz olacak!

Hanımefendi kendiniz için en doğru kararı verecek olan sizsiniz.
Sorularınıza gelince kürtaj kısırlık yapmaz cehalet kötüdür kanmayın. Rahim incelmesi doğum kontrol hapları yüzünden olur.. o da herkeste olmaz. Kürtaj olup defalarca gebe kalan bir arkadaşım var. Yapışıklık çok ileri gebelik haftalarında oluyor. Ayrıca kürtaj 15 dakikalık işlemdir.
Benim fikrim de eğer yardim alacağınız anne babanız varsa aldırmayın. Bebiş güzel bir şey.
Buradaki korkunç kürtaj hikayelerine de kulak asmayın.

Eşi 3200 tl maaş alıyormuş. Kiradalar ancak arabaları da var.
Arabası olan herkesin durumu iyi değil ki. Ne kadar gelirleri varsa giderleri de vardır. Belki eşi parasızlığa gelemeyen sıkıntıya düşünce değişen saldırgan olan bir insandır o yüzden korkuyordur. Diyorum ya bilemeyiz hayatını. İçindeki canı öldürmeyi istemek öyle kolay değil.

Rabbim bu bebegi size korunarak dahi verdiyse bi bildigi vardir eminim. Sizin icin belkide hayirli olan budur. Ve ben inaniyorumki bebek rizkiyla gelir ve ilk bebeginiz ona kiymayin o daha minicik ve kalbi eminim atiyordur Insallah dogru bir karar verirsiniz.

Eşimle ben çocuk sahibi olmayı düşünmüyoruz. Ama korunduğum halde hamile kalsaydım kesinlikle aldırmazdım. Sağlık sorunları olmadığı sürece keyfi kürtaja karşıyım.
Çok fazla yorum var hepsini okuyamadım kusura bakmayın. Nasıl korunuyordunuz?

Maddi durum zamanla düzelmez mı?
Maddi druma takılmayın zamanla düzelir sonuçta. Siz bilirsiniz buna karar verecek olan sizsiniz elbette.. hakkınızda hayırlısı olsun..

Medyum gibi konusmussuniz..bebek dogarsa iyi seyler olmaz vs..
Kardesim verenin yokmudur bir bildigi...
Kalbin sahibi bellidir,gogsunde atiyor diye senin mi sanirsin derler!!!!
Bence akisina birak he..rizki veren belliyken bence akisina birak..
Bunlari dusunecegine bi rahatla en guzel zamanlarini boyle hatirlama..

Son adet tarihini söyle 7 haftadan büyükse kalp atışı artık kesin var

Yorumları tam okumadım ama derdiniz maddiyatsa bebeğin çok yük olmadığını bizzat ikinci çocuğumda yaşadım
Öyle bir dönemde hamile kaldımki tam eşim iş kurdu herşey yoluna girecek dedim yokluğun dibini gördüm.millet hamileyken her istediğini yerken ben ekmek arası yemekten bıkmıştım.mecbur devlet hastanesine gittim hep,hatta doğumumu bile orada yaptım.bu süre zarfında vitamin dışında hiç birşeye ücret ödemedim.şükür çocuğun kıyafetleri de akrabamın küçülenlerinden geldi.siz herşeyini kendiniz alsanız 2000i geçmez.ben sadece bi hastane çıkışına para verdim bir de her ay 50tl kadar bez masrafına.eğer bebek emerse ben bebeğin masraf olduğunu düşünmüyorum.
Zamanında iki çocuğum arası kürtaj oldum,ilki çok küçük ve sabahlara kadar uyumuyor, o şartlarda bakamam diye ve hiç de pişman olmadım taki 2.çocuğumu kucağıma alana kadar...sürekli şimdi yaşasa şu yaşında olacaktı keşke aldırmasaydım bi şekilde bakardım derken buluyorum kendimi.ona haksızlık ettiğimi yeni anladım ne yazıkki

Hanımlar kötü içerikler nedeniyle yorumları okuyorum, özür dilerim ama bazı yazılarınız çok acımasızca, sitede bebeklerinin kalbi durduğu, düşük yaptığı için kürtaj olmak zorunda kalan kadınları hiçe saymışsınız.

Allah isteyen herkese bebek sahibi olmayı nasip etsin, anne olanlarında yavrularına sağlıklı ömürler versin fakat aldırmalısın ya da aldırmamalısın derken yazdıklarınız, zorunlu kürtaj yaptıran kaç kadını yıktı umursamamışsınız, ben hiç düşük ya da kürtaj yaşamadım, dilerim kimse de yaşamasın ama okurken benim bile içim kötü oldu.

Kadını katillikle suçlamışsınız, doğurmak istiyor, kürtajdan da korkuyor, kaç kere ben istiyorum ama ... demiş, eşi istemiyor belli ki, fikirler söylenir ama kırıp incitmeden.
Siz yakıp geçmişsiniz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…