Hamileyim:(

Prezervatifle korunurken oldu sanırım :)) arkadaşımında başına geldi. Bebeği dünyaya geldi. Çok zor dönemler atlattı şu an iyi ki diyor iyi ki bir delilik yapıp aldırmadım. Rabbim doğru zamanda sağlıklı sıhhatli hayırlısını nasip etsin. Doğru zamanı buymuş demek ki kısmet.

Allah senide evlatlarınıda bolluk ve huzur içinde yaşatsın

Demeyin öyle lütfen gerçekten üzülüyorum
Sizin sorununuz maddiyat değil. Maddiyatınız borcunuz 3-5 yıl sonra bitince düzelecek ya da arabanızı satınca. Hazır değilim rahatım bozulacak diye düşünüp linç yememek için maddiyattan bahsetmişsiniz sanki. Yazdım tekrar yazıyorum bu çocuk şimdi olmazsa 10 yıl sonra olacak mı ? Cevap evet ise şu an ki çocuğa kıymak katil olmakla eşdeğer. Mamasını bezini alamayacak olsanız amenna ama sizin buna durumunuz müsaitmiş. Burada vicdan rahatlatmayın rica ediyorum. Yapmayacaktınız dikkat edecektiniz. Daha doktora gitmemişsiniz ya yasal süreyi geçtiyse merdiven altı bir yerde mi aldıracaksınız ? Siz rahatınız bozulsun istemiyorsunuz eşinizle birlikte bunu kendinize itiraf ederek işe başlayın.

Insanlar bir bebek icin tum servetlerini dokuyor ortaya biliyorsunuz degil mi? Bende 1bucuk yildir evliyim esim yurtdisinda yani 6 ay evlilik hayati yasadik. Ev aldik kredisi var vs vs ama yine de bi ikiz bebek sahibi olsak guzel olur diyoruz. Maddi kaygilar yuzunden bebegine insan nasi kiyabilir. Aileniz yok mu bi sekilde esyalari tamamlanir. Obur turlu o borc emin olun yillarca hic bitmiyo. Yasiniz kac bu arada?

Lutfen kimseyi korkutmayin.oyle birsey yok her k

Kesinlikle kurtaj boyle biseye sebep olmaz herkes farklidir.

herkesin inancı fikri maddi şartları farklı. herkes kendi durumuna göre yorumlamış. ama kesinlikle söylemem lazım ki bunu en iyi siz bilirsiniz. önce bir dr ile görüşüp aldırma düşüncenizi sile getirin fikir alın. buradan doğur diyen de söz sahibi değil. aldır diyen de. içine annelik ateşi düşmüşse şayet bebeğine sahip çık. eşine bu bebeği istediğini gerekirse (bedensel yükü olmayan bir işte) yasal doğum iznine ayrılma süresine kadar çalışıp para biriktireceğini belirli bir zaman bu parayla bebeğe harcama yapacağını söyle. sadece eşinin aldır demesiyle olmaz. senin de fikrin önemli. insan kendini her duruma adapte ediyor. buna rağmen istemiyorum derse o zaman tekrar değerlendirirsiniz bebeğin kalbi oluşmadan bir an evvel.. çünkü kalbini duyunca asla vazgeçemeyebilirsin... ama buradan bol keseden atanlara bakma sen. sonuçta sen doğurup sokakta dilendirmiceksin. götürüp cami avlusuna çöp kenarına bırakmıcaksın. illa ki bakacaksın bu çocuğa.. dünyada ki maalesef aç çocuklar örneği çok uç örnekler..

Demek ki iflas etseler, birilerinin ölmesi gerekecek.

Ağzına sağlık . Maddiyat sikintili denilince açlıktan ölüyor sanırsınız evet zorlanilabilir sıkıntı yaşanabilir ama bu kadar keskin bir karar vermek için bir sebep olmamalı .

Evlenip o sorumluluğu yüklenen kişilerin böyle bir ihtimali de yuklenmeleri gerekiyor .

Maddi açıdan sizi zorlayacak başka şeyler de bir anda çıkabilir karşınıza konu sahibi bunu da unutmayın . Hayat her zaman planlanamiyor malesef .

Bende doğum kontrol hapı ile korunuyotdum.Hiç beklemiyordum hamile kalmayı,öğrendiğimde neredeyse 2 aylık hamileydim.Yeni evliydik, herseyi kendimiz yaptık eşyaların taksidi bitmemişti.Aldırmaya kıyamadım, 7. Ayda işten ayrıldım çünkü aileler başka şehirdeydi ve doğuncada bakacak kimse yoktu.Aldığım üç beş kuruşu bakıcıya kreşe vereceğime kendim bakarım dedim.Kötü mü oldu hayır.İyikide kazara oldu bana kalsaen az 5 yıl çocuk istemiyordum ev kredisi çekecektik vs.Maldan mülkten kıymetli değil ki.

Aldirmayi sakin ola dusunmeyin o bi can nasil kiyacaksiniz gunahhh Rabbim vermis size onun rizkinida vericektir benim de maddi durumum yok mesela evlenir evlenmezde hamile kaldim sukur Rabbime ev borcumuz var bizimde ama aldirmak ne benim nede esimin aklina gelmedi simdi 9 aylik dunya tatlisi bir oglum var ve iyikide var Rabbim acisini gostermesin

allah saklasın eğer aldırırsan rüyalarına girecek pişman olucaksın günahını zaten söylemiyorum bile.Rabbim rızkını verir yattığı kulunun belkide sana hayırlı ve uğurlu gelicek iyi düşün vicdan azabı çekme

Ben bi odada dort kardes buyudum hepimiz ayni odada yatiyorduk.annem haftayi karsilasin pazar masrafi diye bir elmayi iki kardes paylasirdik bazen.yapacagimiz banyo suyunu ibrikta sobada isitirdik ya da yazin kovayi gunese koyar isitir banyo ederdik.bayramdan bayrama okuldan okula babam a dan z ye kiyafetlerimizi alir bizdeki mutluluk arsa cikardi.yatmaya yakin aciktiniz mi der aciktik der annem sobada sogan pisirir patates pisirir ekmegi isitir yag ve salca surer yerdik.koyden sehire gidecegimiz zaman bir saat yol yururduk araba yoktu. Ama simdi hepimiz okuduk hayatimizi kurduk evimizde var arabamizda. Bugune bakarsak gercekten cocuklugumdaki mutluluk huzur sicaklik bugun yok malesef.gercekten yok.simdi evim dogalgazli heryer sicak dolaplar giysilerle dolu yiyecekler bazen yenmeden bozuluyor.cocuklugumdan daha zenginim ama o yokluk gunlerindeki gibi mutlu degilim. Biz simdi herseyin en iyisi en guzeli olsun diye evladimiza mi kiyalim.dugun borclari bitsin diye evlada mi kiyalim.arabayla daha cok gezelim diye mi evlada kiyalim.napalim.

hissiz değil midir.... (imalı değil, şaşkın yazdım, polemik olmasın diye açıklama ihtiyacı duydum)

Kararını sen ver arkadaşım Anne olan sensin.Annelikle babalik çok farkli o neye kiydigini farkinda bile değil.git bir kalbini dinle 13 haftalikken ultrasonda minik minik ellerini gör karninda tekmelerini hisset,çok guzel duygular bunlar.erkekler bi sevişmeye baba oluyor ne anlarlar ne bekleyebiliriz ki ..

Hangi bütçeden bahsediyorsunuz allah aşkına!Zaten ilk 6 ay sadece anne sütü bir bez marsafı kalıyor, onuda kendi bazı harcadıklarınızdan kısınca hissedilmiyor bile.İlk 2 yıl kıyafetler hep hediye gelmiş oluyor.Bebek arabası , yatağı vs dert değil altın vs mutlaka geliyor illa ki birşeyler geliyor.Şu bebek bakımını masraflı diyenleri gercekten anlamıyorum.KendiniZden kısacaksınız tabi.

konuyu ve yorumları okuyunca anladıgım rahatınız bozulmaması ıcın kurtajı dusunup maddıyat bahanesını one surmenız oldu.
bu hayatda herkesın bı sınavı var ıste
bakalım sız bu sınavdan gececek mısınız kalacak mısınız

Bende aynisini düsündüm sinavda ama farkinda deil.umarim galip ayrilirsin sinavdan.

Ben 6 yıl önce hamile kalsaydım aldırırdım.Bu dünyaya çocuk getireceksem ona bazı iyi hayat Şartları sunmam gerkecek hayat öyle dizilerdeki gibi sözlerdeki gibi değil maalesef.Çocuğum herşeyden eksik kalacak ben üzüleceğim o üzülecek hayat zor.İmkanlarımı iyileştirmeyene kadar yapmadım çocuk.Çalıştım evimi arabamı aldım kenara okul masraflarını koyduktan sonra düşünürüm.Sırf anne baba olmak için borçla harçla dünyaya çocuk getirmek bencillik.

Orada bir kalp atıyor ve siz nasıl kalbi durdur diyebiliyorsunuz. Allah buna karar vermiş siz aldır diyorsunuz niye maddi imkansızlıklarmış. Ailenin arabası var hiç yoksa o araba satılır. Bir can arabadan daha az kıymetli sizin gözünüzde.. Bırakın bu işleri insnalar anne karnında down sendromlu bebeklerini aldırmıyorlar siz keyfiniz boZulmasın derdindesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…