- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Çocuk uzulecegine cocuk ölsun daha iyi diyorsun yani.Ben 6 yıl önce hamile kalsaydım aldırırdım.Bu dünyaya çocuk getireceksem ona bazı iyi hayat Şartları sunmam gerkecek hayat öyle dizilerdeki gibi sözlerdeki gibi değil maalesef.Çocuğum herşeyden eksik kalacak ben üzüleceğim o üzülecek hayat zor.İmkanlarımı iyileştirmeyene kadar yapmadım çocuk.Çalıştım evimi arabamı aldım kenara okul masraflarını koyduktan sonra düşünürüm.Sırf anne baba olmak için borçla harçla dünyaya çocuk getirmek bencillik.
evetÇocuk uzulecegine cocuk ölsun daha iyi diyorsun yani.
Geri çekilmenin korunma yöntemi olmadıgını bildiği halde hamile kalıp aldırmak istemek bence de bencilliktir orada hemfikiriz ztnSizin için belki doğurmak bencilliktir hanimefendi,benim için de öldürmek bencilliktir...
Bebek rizkiyla gelir Allah seninde rizkini! veriyorsa o sabinin de verir hic meraketme..Kesinlikle aldırın derim.çocuk masrafıyla gelir.Biz tedaviyle olduk.yalnız.şimdiden bütçesi o kadar korkutuyor ki bizi biz 6 yıl hazırlığı yapmamıza rağmen kesinlikle rızıkmızık diyenleri dinlemeyin.İstenmeyen gebeliklerin tek çözümü aldırmakta
Icimden bir ses konu sahibinin aldirmayacagini söylüyor öyle olsa konu acmazdi diye düşünüyorum.beklemediği bir sey oldugu icin şaşkın eşindende destek yok ne yapsın bu kadin..İyi de siz zaten bu bebekten vazgeçmişsiniz. Kim ne derse desin , kendize göre mantıklı bir sebebiniz var . buraya konuyu neden açtıgınızı anlamadım
Bizi böyle sınıflandırdığınız için çok saolun !!! Evet doğru biz bulamıyoruz ve siz bizim yaşadığımız bu zorluğu resmen dalga geçermiş gibi sınıflandırmışsınız !!Ne kadar yazık !! Doğru bu kararı yanlızca konu sahibi verebilir ama insanlar yokluğuyla çektikleri zorlukların,üzüntülerin varlığının getireceği maddi zorluklardan daha yıpratıcı ve daha ağır olduğunu anlatmaya çalışıyor ..Biz bulamıyoruzcular gelir birazdan
Bu kararı ancak kendiniz verebilirsiniz. Hazır hissetmiyorsanız kimseye birşey demek düşmez...
Ama sadece maddi açıdansa bir şekilde tolere edilebilir diye düşünüyorum.
Özel hastaneye değil de devlet hastanesine gidersiniz.
Büyük eşyaları ikinci el, kıyafet vs şeyleri ucuz yollu alırsınız.
Maddi olarak hazır olanların nasıl bir garantisi var hep öyle kalacaklarına dair ?B
ben istiyorum ama maddi yönünu düşününce olmaz diyorum dağılırız
Eşi 3200 tl maaş alıyormuş. Kiradalar ancak arabaları da var.Ya öf ne kadar anlaşılmaz ve acımasız insanlar var. Nereden biliyorsunuz o kadının hayatını??? İşini eşini evini???? rızkıyla gelir evet ama bunun içinde sen çaba gösterirsin. Evde dururken kapıya para bırakılmaz ya da gökten yağmaz. kıtı kıtına geçiniyorlar belki herkes burda ahkam kesiyor kimse kimsenin hayatını bilemez. Hele içinde yaşayan kendi kanı olan bebeği aldırmayı düşünen biri durup dururken yapmaz.
5 yaşında oğlu olan bir aile tanıyorum gelirleri 15 bin civarıydı işlerinden oldular bir arabaları kaldı.O çocuk para varken teyzesinin kızının eskilerini giyerdi çoğunlukla anneside ablasının eskileri şuan hala aynı durum birşey değişmedi demek ki neymiş rızık değişmezmiş.Aynı şekilde birgün evde çeyrek ekmek vardı eşim yemeğe gelecekti gittim aldım az yemesin diye geldi tam o kadar ucundan kesip yedi hala hayret ederim...Geçen bir yazı okumuştum özel arabanız yoksa lütfen çocuk yapıp otobüslere bindirip kafamızı şişirmeyin.”diye bir yazı okumuştum nasıl da acımasız laflar bunlar diye düşünürken özel halk otobüslerinde bebek
evet
Yorumlari okumussundur eminim tek tek.seninle ayni surecten bende gectim.o cift cizgiyi gordugumde dunyam basima yikildi bende 9aylik evliydim.saatlerce agladim.aldrmak icin gun aldim.sabah hastaneye gtmek icin uyandm yapamadm.kmseyede fikrini sormadim hatta kocama bile.simdi bebegim dogmak uzere ve yasadgm mutlulugu bilemezsin.evet zor oldu olacak da biliyorum ama aldrmadgm icin oyle mutlymki.bunu dunyanin en rahatina duskun bi en bencil insanlarindan birinden dinliosun.esinle bosanmayi dusunmuosan bebegini aldrma.Üç test yaptım hep çift çizgi .Korunmamiza rağmen hamil e kaldım . Maddi olarak hiç hazır değiliz. Daha 9 aylık evliyiz doğurursam hiç iyi şeyler olmaz aldırmakta beni çok korkutuyor nr yapacagimi bilemiyorum . Aranızda böyle bir dönemden geçen ya da aldıran varsa yaşadıklarınızı paylaşır mısınız çok kararsızım eşim aldırmaktan yana
1- SEN değil SİZ. Haddinizi bilin!
2- İstediğimi yazarım, buna siz karışamazsınız. Yine haddinizi bilin!
Açın forum kurallarını okuyun. Sonra ahkam kesmeye kalkışın.
Ağzınıza sağlıkGenelde korunurken olan bebekler en hayırlı evlat oluyor.
Konu sahibi sen maddi durumun iyi olmadığı için korunmuşsun ama bebek olmuş artık. Bebeği sana veren Allah'ın kitabında
"Öyleyse artık yoksulluk korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Onları da sizi de doyurup rızıklandıran biziz. Şüphe yok ki onları öldürmek pek büyük bir suçtur." yazıyor. Bu ayeti belki bakış açınız değişir diye yazdım. Hayat zaten planladığımız gibi gitmiyor ki. Umarım en doğru kararı verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?