Hamileyim :(

Canım okumadın herlde bir senedn fazla beraber yaşıyoruz ve aynı eve yerleşmeden önce imam nikahmzı yptrp geçtik. Nikahımız içinde okulun bitmesini bekliyorduk ki olmadı. Zatn dini inancım olmasa bunları göze almaz kürtaj olur hayatıma devam ederdim. Nikahı küçümsemediğim için alalacele evlenp geçiştirmek istemedim

Ya canım o nikah ne kadar yerinde ve eksiksiz sence ? Bunun tam olarak hükümünü bilemem yorum yapmayayım o yüzden ama eskiden imam nikahı yaptın mı bu insanlar karı koca sayılıyor ve karşılıklı hak ve hukuklar geçerli oluyormuş şimdi resmi nikah olmadan bu bir evciliğe benziyor biraz. Madem inançlarına önem veriyorsun, yarım yamalak değil tastamam nikahlan. Çocuğunu da doğur yoluna bak. Sana şunu söyleyeyim çocuğuna karşı sorumluluğun annene olandan daha fazla. Önce onu koruyup kollamak için yaşamalısın anneni memnun etmek için değil. Annen artık bu birlikteliğe karşı çıkmak için çok geç olduğunu da farketmeli.

Yapman gereken, okulu dondurup sevgilinle evlenmen. Bebek 4 aylik olmus bile, daha da gec kalma. Gerekirse annenin rizasi olmadan evlenmelisin, hem mecbursun, hem zaten istiyorsunuz sen de sevgilin de, degil mi? Okulu da iki yillik dondur ki hem bebeginle ilgilen, hem sinif arkadaslarinin sorularindan uzak kal. Umarim sevgilin cok iyi bir aile babasi olur ve mutlu bir hayat surersiniz.

Canım okumadın herlde bir senedn fazla beraber yaşıyoruz ve aynı eve yerleşmeden önce imam nikahmzı yptrp geçtik. Nikahımız içinde okulun bitmesini bekliyorduk ki olmadı. Zatn dini inancım olmasa bunları göze almaz kürtaj olur hayatıma devam ederdim. Nikahı küçümsemediğim için alalacele evlenp geçiştirmek istemedim

resmi nikahtan önce yapılan ve gizli saklı nikah daha açık söylemek gerekirse rahat rahat sevişebilmek için yapılan nikah geçersizdir git kime sorarsan sor.kılıf arıyorsun taptıklarına yazık o günahsiz sabiye dini kullanmayın yaptıklarını örtmek için

Yapman gereken, okulu dondurup sevgilinle evlenmen. Bebek 4 aylik olmus bile, daha da gec kalma. Gerekirse annenin rizasi olmadan evlenmelisin, hem mecbursun, hem zaten istiyorsunuz sen de sevgilin de, degil mi? Okulu da iki yillik dondur ki hem bebeginle ilgilen, hem sinif arkadaslarinin sorularindan uzak kal. Umarim sevgilin cok iyi bir aile babasi olur ve mutlu bir hayat surersiniz.

evet biz istiyoruz problem yok ben sadece ağlaya ağlaya değilde annemi ikna etmek istemiştim çünkü o benim herşeyim gerçi artık düşünmem gereken bir ailem var. İyi dileklerin için çok teşekkürederim. Asşında yaşadığımız hayat zorlukları ve başka başka nedenlerle çok sağlam bir aile geçmişim yoktu ama bu hamileliğinde etkisi olsa gerek çok fazla duygusallştım düşünmeden üzülmeden bir dk aklımdan atamıyorum anneme çok düştüm

resmi nikahtan önce yapılan ve gizli saklı nikah daha açık söylemek gerekirse rahat rahat sevişebilmek için yapılan nikah geçersizdir git kime sorarsan sor.kılıf arıyorsun taptıklarına yazık o günahsiz sabiye dini kullanmayın yaptıklarını örtmek için

İkimzin aileside birlikte yaşadığımızı dni nkhmzn oldğnu bilyr gizlisaklı oldğnu nrdn çıkrdn zatn yazmştm bilyrlar diye

Bana biraz tuhaf geldi, beklenmeyen bir hamilelik durumu var ve sen evlilik fikrine hala uzaksın. Tanıdıkların, akrabaların çok geniş olmalı.:19:

anneniz bu hamilelige kızmamalı dini nikahla birlikte yasadıgınızı evli insanlardan farklı olmadıgınızı bildigi halde ne bekliyordu anlamadım hamilesiniz ve en yakın zamanda evlenmeniz uygun olur bence artık kendinizi degil cocugunuzu dusunmeniz gerekmekte anneniz istemese bile artık onun verebilcegi bir karar olmaktan cıkmıs

İkimzin aileside birlikte yaşadığımızı dni nkhmzn oldğnu bilyr gizlisaklı oldğnu nrdn çıkrdn zatn yazmştm bilyrlar diye

madem herkes biliyor resmi nikaha engel neydi arkadaşım o zaman .dini nikahlıyken yapıpta resmi nikah olunca yapamayacağız şey nedir.sorarım bütün bekar hanımlar böyle bir durum başınıza gelse evlenmek için delirmezmiydiniz yada bebeği aldırmak için .ama imam nikahı yapacak kadar dininize düşkünsünüz madem dinin gereklerini yapınız din emretmiş meşru ilişkiler yaşayın demiş şuan bu bebeğin durumu meşru değildir nereye gidersen git böyle bu.ona bunu yaşatmaya hakkınız yok kınamak için söylemiyorum fakat bebeğe üzülüyorum bu ne sorumsuzluk

valla yapılan yorumların çogunu okumaya çalıştımda,
siz evli deyilsiniz ama imam nikahlısınız
imam nikahı ile hamile kalıyosunuz ama resmi nikah şuan düşünmüyosunuz
inaclı biri oldugnuz için çocuk aldırmyosunuz ama evlenmeden hamile kalıyosunuz
herkezin haberi var aileniz falan gizli hiç bişey yok ama evlenmiyosunuz...

yanlışım varsa düzeltin çünkü bende hamileligimin son günlerindeyim,yanlışmı anladım bütün bunları:26:
yada biri bana anlatsın bukadar çelişkileri.....

ha birde nasıl bir yardım bekliyosun yani neden konu açtın,biz ne yapabiliriz.......

niyetim sizi üzmek değil yanlış anlaşılmasın herkes kendi hayatını yaşar, sizi yargılamak da bize düşmez ama biz evli, iş güç sahibi olduğumuz halde dünyaya bir çocuk getirmek için defalarca düşünüyoruz ...

hal böyleyken hamile kalmışsınız o zaman arkasında duracaksınız, evlenmeden beraber yaşamaya başlamışsınız o zaman devam ettireceksiniz...

bu hayat güçlü olmayanların minicik mutluluklarını bile elinden alacak kadar acımasız.
öyle annem istemiyor şu oldu bu oldu yok.

adam evlenmek istiyor bence haline şükret ya istemeseydi

Sevgili kardeşim içinde bulunduğun durumu tüm açıklığıyla gördüğüne emin misin sen

Artık sorumluluklarının farkına varmalısın.

Birlikte yaşadığın kişiyi seviyorsun hamile kalmışsın evlenmekte istiyor neden hala bekliyorsun en kısa zamanda nikahınız olmalı

Çocugun büyüdüğünde kendi hakkında olumsuz laflar işitmesine izin vermemelisin onu şimdiden korumalısın.

Zaman kaybediyorsun hemen yıldırım nikahı yapmalısınız .

Bence evlenmek istemiyorum diyecek lükse sahip değilsin

Çocuğun için doğru olanı yapmalısın tabiki geleceğin içinde

evet biz istiyoruz problem yok ben sadece ağlaya ağlaya değilde annemi ikna etmek istemiştim çünkü o benim herşeyim gerçi artık düşünmem gereken bir ailem var. İyi dileklerin için çok teşekkürederim. Asşında yaşadığımız hayat zorlukları ve başka başka nedenlerle çok sağlam bir aile geçmişim yoktu ama bu hamileliğinde etkisi olsa gerek çok fazla duygusallştım düşünmeden üzülmeden bir dk aklımdan atamıyorum anneme çok düştüm

Annenle konus, son kez soruyorum de, eger rizasi olursa ne guzel, olmazsa da aglayarak ta olsa evlenmelisin. Su durumda onceligin nikah. Ruyalarindaki gibi dugun olmaz belki ama Allah'tan sonrasi icin hayir dile, bu son aglaman olur umarim. Gecmis olmus, onune bakmalisin. Bebegin onemli. Umarim annen de (bana gore cok sacma) inadindan vazgecer, torununu seni tekrar yuregine basar.
Olumlu dusunmeye calis. Zaten bu uzuntu ders olmustur, hayatinin geri kalaninda mumkun oldugunca hata yapmamaya calis.

valla yapılan yorumların çogunu okumaya çalıştımda,
siz evli deyilsiniz ama imam nikahlısınız
imam nikahı ile hamile kalıyosunuz ama resmi nikah şuan düşünmüyosunuz
inaclı biri oldugnuz için çocuk aldırmyosunuz ama evlenmeden hamile kalıyosunuz
herkezin haberi var aileniz falan gizli hiç bişey yok ama evlenmiyosunuz...

yanlışım varsa düzeltin çünkü bende hamileligimin son günlerindeyim,yanlışmı anladım bütün bunları:26:
yada biri bana anlatsın bukadar çelişkileri.....

ha birde nasıl bir yardım bekliyosun yani neden konu açtın,biz ne yapabiliriz.......

resmi nikah düşünmüyorum değil annemn tepksni söyledm. çünkü bebek oldu nikah olacak ve işler resmi olck fakat bunlar olmadan önce o zatn biteceğine inanıyordu ve beklediği gibi olmadı işler şimdi karşı çıkıyor. Resmi nikahmz olmassa çocuğu üstmze almıcaz ve onun istediği gibi olcak bebek bizde kalmck. Bende bir anne adayı olarak her ne kadar annem bnm üzüldüğüm bnm için yanlş olduğunu düşündüğüm kararlar versede annemi üzmek istemiyorum çünkü ben ne kadar üzülüorsam o da zülüyor. Ben annemi kırmak istemiyorum ama bebeğimide tabiki svglmn ailesine vermek istemiyorum bu çok saçma. annemide üzmeyip okul bitene kadar nikah yapmayıp okul bitnce nikh yapıp çocuğu öyle mi üstüme almalym yoksa annem ne derse desin beni üzsede svglmi ailesni üzsede bnle konşmasada onu dinlmyp bir an önce nkmı mı yapmlym. Sonçta iki yolda da aynı kapıya çıksa da bn iki arada çok kalıyrm her saniye farklı düşnyrm çnkü sonçta annm ne kadr yanlşta olsa itirz edemyrm ve hamllgnde etksle duyglrmı çok yoğun yaşıyrm. Sadece sizlerde anne ve evlatlar olarak olaya bakablrsnz en andan şuan bnm yapamadğm mantğı kullanark. Çelişkyi nerde buldn burda anlmdm hrşy gayt açk açk anlattm

resmi nikah düşünmüyorum değil annemn tepksni söyledm. çünkü bebek oldu nikah olacak ve işler resmi olck fakat bunlar olmadan önce o zatn biteceğine inanıyordu ve beklediği gibi olmadı işler şimdi karşı çıkıyor. Resmi nikahmz olmassa çocuğu üstmze almıcaz ve onun istediği gibi olcak bebek bizde kalmck. Bende bir anne adayı olarak her ne kadar annem bnm üzüldüğüm bnm için yanlş olduğunu düşündüğüm kararlar versede annemi üzmek istemiyorum çünkü ben ne kadar üzülüorsam o da zülüyor. Ben annemi kırmak istemiyorum ama bebeğimide tabiki svglmn ailesine vermek istemiyorum bu çok saçma. annemide üzmeyip okul bitene kadar nikah yapmayıp okul bitnce nikh yapıp çocuğu öyle mi üstüme almalym yoksa annem ne derse desin beni üzsede svglmi ailesni üzsede bnle konşmasada onu dinlmyp bir an önce nkmı mı yapmlym. Sonçta iki yolda da aynı kapıya çıksa da bn iki arada çok kalıyrm her saniye farklı düşnyrm çnkü sonçta annm ne kadr yanlşta olsa itirz edemyrm ve hamllgnde etksle duyglrmı çok yoğun yaşıyrm. Sadece sizlerde anne ve evlatlar olarak olaya bakablrsnz en andan şuan bnm yapamadğm mantğı kullanark. Çelişkyi nerde buldn burda anlmdm hrşy gayt açk açk anlattm

Dogru yanlis ne yaptiysan sonucunda bu yolu ve yasami kendin sectin. Ortada dogacak olan bir bebek var annenin hala bu kadar tepki gostermesine anlam veremedim ben, sonucunda dun ogrenmedi ya 4 aylik hamilesin. Simdi nikah sonra nikah olmaz eger o cocuk bu dunyaya gelicekse bence sizin evlenmeniz en mantiklisi. Annenizi tabiki ezip gecmeyin ama yani yok annemi kirmayim birakayim nikahi sonra yapayim demekte olmaz. Beraber yasamaniza izin vermis bir senedir ha evli ha degil ayni sey sonucunda. Canim sen en iyisi git annenle adam akilli kavga etmeden konus. Daha dogmamis bir yavrunun hayati soz konusu. Anne ve babasiyla aile icinde dogmasi en mantikli yol sonucunda.
Olan olmus annenizin bu kadar tepki gostermesi bu saatten sonra bisey degistirmeyecek.

sen büyük yanlış yapmışsın.
o konuya hiç girmeyeyim olmuş artık.
ama anneni anlamak mümkün değil.
ne istiyor sence.
evlilik dışı ilişki yaşamış üstelik bi de çocuk aldırmış
ama kariyer sahibi bir kadın olarak hayatına devam etmeni mi.

çocuğu sevgilinin ailesine postalayacaksınız ve sen o çocuğu unutup
hiç yokmuş gibi yoluna devam edeceksin. öyle mi. bu mu annenin arzusu.
bunca şeye göz yumup, şimdi çıkardığı arızaya bak.
normalde onun hemen nikah kıyılsın diye tutturması gerekirdi.
madem istemiyordu beraber yaşamanıza nasıl ses çıkarmadı.

annen deli mi.
değilse iyi niyetinden şüphe etmelisin.
nasıl mutlu olacakmışsın sonrasında.
annenle yaşayacaksın sanırım.
kendini mi düşünüyor acaba.

anne kokusu olmadan o çocuk nasil buyyucek
elbet buyurde bi$ey eksik olmazmi
sen nasil duracaksin bi kere koklayinca
annen mantikli davranmiyor , sen kendi mantigini kullan

öncelikle hemen git bir nikah at.artık evlenmemek gibi bir lüksün kalmamış.annen de bir kızar iki kızar sonra susar tabi ayrılmadığınız sürece.sonuçta üni hayatı çalışma hayatından daha rahat.hem okuyup hem çocuğunu büyütebilirsin.ilerde çalışacaksan çocuk işi aradan çıkmış bile olur senin için.bu beklenmeyen durumu avantaja dönüştürebilirsin.e mantıklı olmak gerekirse nişndı düğündü gelinlikdi bunlara bir cızık atacaksın senden geçmiş artık.çocuktan sonra düğün yapmak kendinizi ele güne rezil etmekten başka işe yaramaz.tabi yaşanmamış bu güzellikler zamanla daha da içine oturacaktır.neyse yol belli şekerim.

anlayamadıgım şey anneniz ,çelişki dedigim imam nikahına anneniz tamm diyo ve hamile oldugunuzu biliyo ve neden nikah istemiyo yani herşey olmuş bitmiş sadece nikah kalmış.
sorunuza gelincede evet evladlarım var ve evladlarımı hiç kimseye bırakmam
madem benim ben istedimki bebegim oldu
benim ve eşimin sorumlulugunda olan durumu hiç kimseyi dinlemem çünkü o bebegin hiç şuçu günahı yok.
biz ona iyi bir anne ve baba olmalı
ve gelecek hazırlamak zorundayız...
çünkü o ben geldim demiyo onları biz dünyaya getiriyoruz.....

Son düzenleme:
Sen anneni neden dinliyorsunki esin kotu bir insanmi? Sen esini sevmiyomusun? Ben askim icin annemin istememesini umursamadim, sonucta bu benim hayatim ve annemin hic bir gecerli nedeni yoktu o sadece benim mutsuzlugum icin cabalaniodu, bunu senin annende buyuk bir ihtimalle yapiodur, ama sen askindan sevdiginden eminsen annende zamanla anlicaktir. Ben simdi nikahliyim, ve annemde kabulendi. O yuzden annenin dedikleri icin fazla uzulme o sadece kendi tecrubeleri uzerine seni korumaya calisiyo, anneler boyledir ama unutuyolarrki herkez farkli seyler yasar kimsenin biseyi diyerinkine benzemez, ayrica bu onun karari degil senin kararin. Sonucta karnindaki bebbegi nedne istemio anlamiorum tamam sana cok kizgin ola bilir ama o yavrunun ne gunahi varki. O bebek su an karninda ve senin boyle uzulmenide his ediyodur, onun sagli icin aglamayi kesmelisin bence. Nekadr zor olsada o cocugun sagili senin icin su an en onemli sey olmali. O senin hayatina renk katan kisi olacak... bence uzulmeye hic gerek yok. Annende zamanla kabulenir seni seviyosa.

Back
X