Hamileyim :(

sevgilinizle aynı evde yaşamanıza izin veren anneniz,çocugunuzun olmasına mı bu kadar tepki veriyor..
ee bundan daha normal ne olabılırkı?!

Önünde iki seçenek var, ya nikahlanacaksın evladın meşru bir çocuk olarak dünyaya gelecek.
Ya da nikahlanmayacaksın maalesef o masum yavru gayri meşru bir ilişkinin bebeği olarak dünyaya gözlerini açacak.
Hamile kalmaya aklın eriyorsa evladını meşru bir ilişki de dünyaya getir bari. Pes diyorum ,bütün şartlar nikaha uygun hala ne yapayım diye mızmızlanıyorsun. ne yapacaksın kardeşim tabiki nikah.Hem de hiç beklemeden. Anne de ne diyeyim bilemedim.:50:

Merhabalar. Ben ünv okyrm ikinci sınftym ve 4 aylk hamileyim. Annem çok tepki gösterdi kavga ediyoruz çok mutsuzum. Allah'tan eşim (evli değiliz ama evli çiftlerden tek farkmz nikahmzn olmaması) çok anlayışlı ve çok iyi. O evlenmemizi istiyor ama bn evlilk düşncek halde değilim annm istemiyr zatn ne bebeği ne eşimle evlenmemi. Zatn hamilelk beni aşırı duygusallaştırdı hem okul hem aile baskısıçok yıprandım hayattan çok korkar oldum napıcağımı bilemiyorum gözümden yaş eksik olmuyor artık Allah'ım kendime zarar vermekten korkuyorum
Çocuğunu Asla Yarı yolda bırakma Zevkini Aldın Acısınıda Göğüsleneceksin. İmam Nikahına Göz Yumuyorda Neden bebeğe Karşı Çıkıyor ? Madem Üstlenemeyecektin Neden Korunmadın Üniversite Öğrencisiyim Demesini biliyorsun Ki Cinsel İlişki olmazsa olmazın olmuş bu yolla Çocuk olucağını bilmiyormuydun ? Nasıl Güvenerek İnanarak Korunmadan İlişki yaşadın ? Bilmiyormuydun bunların başına geleceğini ? Anneni Dinlememişsin Şu Saatten Sonrada Dinleme Çocuğunu bağırına bas Ona Sarıl hayata tutunmaya Çalış Çocuğunu kaybedersen Hayatındaki herşeyi kaybedersin. Ne kadar Şanslı olduğunuda Unutma İnsanlar Uğraşıyor Çocuğu olsun diye. Bebek Hasreti Özlemi Çeken Nice İnsanlar var Şükür Et Otur Aşşağı. İmam Nikahlı Eşinde Kabul etmiş Devlet Nikahını Daha Ne İstiyorsun Kaçsa Gitse Seni bi Çocukla başbaşa bıraksa daha mı iyiydi ? Nikahını yap yuvana sarıl yoksa İlerde Çocuğunu ve Seni Büyük Problemler Karşılıyacak. Psikolojisi bozuk Toplum huzuruna ayak sağlayamayan Ailesi Dağınık bir Çocukmu yetiştirmek istiyorsun???

Öncelikle o konu başlığındaki üzgün ifadesini kaldır. Bebeğin, her bebek gibi bir mucize ve sağlıkla gelsin inşallah.

Çoğu arkadaş niçin korunmadınız demiş oysa ki konu sahibi hamileyim vah tüh demiyor ki sadece annesinin niçin kendisine bu şekilde davrandığına üzülüyor. Konu dert değilde dertleşmek.

İki lafın başı toplum toplum toplum ne toplumu arkadaşlar ?

O toplum dediğimiz topluğun içinde yaşayan insanlar benim için önemli mi, onlar kim, eğitimleri, kültürleri değer yargıları ne, töre cinayetleri işleyenlerde o toplum değimiz topluluğun bireyleri değil mi ?

Tanımadığımız insanlar bizim için niçin önemliler ? Milletin ahlak bekçisi olacağımıza, hırsızlığın yolsuzluğun, adam kayırmayın, yandaş kollamanın bekçisi olsak.

Bak genç kardeşim, hayat senin hayatın yapacağın tercihlerde sadece seni ilgilendirir. Ne yapmak istiyorsan öyle yap, evlenmek istiyorsan evlen anneni dinlemek istiyorsan dinle.

Ama unutma ki içinde dünyanın en kıymetli hazinesi büyümekte. Kimse kimsenin ahlak bekçisi değil, sakın insanların ve annenin seni ve bebeğini üzmesine izin verme

Benim anlatmak istediklerimi cok güzel dile getirmisin tskler....

Bencede kiz cocugu konu etmiyor , millet saldiriyor niye korunmadin o halti yerken,
nikahsiz olunca o halt oluyor, nikahli olunca askli iliskimi oluyor ?

Yine tekrarlıyorum hiç okumadan bir iki cümleye cevap verenlerin canı sıkılıyor stresw atck yer arıyorlar herlde. Bnm içimde çock sevgsi olmasa zatn kürtj olurdm bu cvbm bnu diynlre. ikincsi bazı insanların içi gerçkten çok fesat bn çocuğu eşmn ailesine bile veremem diyorkn başkasına vereblcğmi söylynler ayıp size aklnz fikrnz festlkta. Üçüncsü diğer forumlrda okuyrm arştryorm ve çocğmiçin hazrlk yapıyrm tabkide bnu daha öncde söylemştm eğer onu istemesm en baştan aldrrdm. ve bir diğeri bir yıldan fazla brlkte yaşıyrz bn dört aylk hamileym buda korunamyrsn diynlre cvbm. Bazı yorumlara o kadar şaşıryrm ki size km bu yetkiyi veriyrki olmayan şeylr uydrp tamamn konunun dışnda cvplar veriyrsunuz. Lütfen anlamadn okumadn ortlk karştrr gbi cvplr yazmayn ayp gerçktn yazdklrnzı bi okuyun

Benim anlatmak istediklerimi cok güzel dile getirmisin tskler....

Bencede kiz cocugu konu etmiyor , millet saldiriyor niye korunmadin o halti yerken,
nikahsiz olunca o halt oluyor, nikahli olunca askli iliskimi oluyor ?

Evet bazılarına göre öyle oluyr sanırım. Ben hamile oldğm için çok sevnmştm ta ki annme söyleyene kadar şimdiyse üzülmktn başka bşy yapamyrm ama bnun nedeni bebeğm değil gerçktn okuynlar ne demk istedğmi anlyor ama okumadn cvp vernlr sadce saçmlyr. Siz yapmayın sizin çevrnzdklr sizin çocğnz yapmsn ama bn yaptm ve yaptğm şeydn hiç utnmyrm

artk böyle yorumları okumkta cvplamakta bni daha çok üzüyor. Ben bu konuyu açtm belki bnm gbi ünvrste okurkn şuan hamile olan veya böyle şeyler yaşamş veya annsni ikna etmş kişiler vardr dertlşrz konşrz neler yaşamş onlarda diye açtm millet kafasına göre yarglsn diye değil. Böyle yorum yapcklar ltfn hiç yazmsn tek dedğim Allah size ve sizn çevrnzdklre byle bişey yaşatmsn. Siz toplm ahlknı bozmyn bozanlarlada (size göre)muhattb olmyn

Sen bosver bak yoluna.... dogur ve mutlu ol, ama simdiden stresden uzak dur, ve yauilarini lütfen kisaltmadan yaz, okumasi daha zor ve konu senin biraz itina gösterirsen sevnirim tskler.:)

Benim de eklicem su ,
okadar sasiriyorumki bu yazilanlara... inanamiyorum herkesin daha bukadar toplum vs düsündügünü ?
Daha 20-25 sene önce dogru el ele bile tutusamiyordu insanlar sokakda Polis durdurup Nüfüs soruyordu. Saka gibi ama saka degil , bana bunu cok insan anlatti...
Bundan daha 10-15 sene öncesine kadar kim nikahsiz gidipde Hotel de tatilde kala bilirdi ? Kimse ozaman söz konusu bile degildi belki bi cok insan icin.
Serbest oldugundan beri , Hotel ler dolu Nikahsiz insanlarla, demekki insanlarin icinde varmis özgür yasayabilmek degilmi ?
Simdi nikahsiz Hoteller doluyor bunlara bile alisti herkes, beraber yasamlarda var artik bir cok nikahsiz, ve inanin en cok 10 sene sonra Nikahsiz olan cocuklara da aliscak toplum.
2+2 daha 4.

10 sene önce kim cika bilirdi bir evlilik programina ? hele hangi bayan gide bilrdi begendigi erkege ?

Bir cogunuz olan degisimlerin farkinda degil heralde ?
Ve siz vay vay diyenler dua edinki kendi kizlariniz bi kac sene sonra ayni durumda olmasin.

Önce biz toplum olarak insanlar vay vay yapmayi birakalim herkesin özeli tercihi kendine saygi gösterelim.

Merhabalar. Ben ünv okyrm ikinci sınftym ve 4 aylk hamileyim. Annem çok tepki gösterdi kavga ediyoruz çok mutsuzum. Allah'tan eşim (evli değiliz ama evli çiftlerden tek farkmz nikahmzn olmaması) çok anlayışlı ve çok iyi. O evlenmemizi istiyor ama bn evlilk düşncek halde değilim annm istemiyr zatn ne bebeği ne eşimle evlenmemi. Zatn hamilelk beni aşırı duygusallaştırdı hem okul hem aile baskısıçok yıprandım hayattan çok korkar oldum napıcağımı bilemiyorum gözümden yaş eksik olmuyor artık Allah'ım kendime zarar vermekten korkuyorum

kimselere açıklama yapmak zorunda değilsin hayat senin ailende biliyorsa madem işm bu noktaya geldi evlenmek en iyisi keşke dememek için önlemini alsaydın be canım hem diyosun evlenmeyi düşünmüyorum evlilikten ne fark kalmışki bi imzan kalmış ... okurkende hamile olunur ne var yani tabi ben evliydim son sınıfta kızımıa hamileydim bide ikinci öğretim gece 12 lere kadar teknik bölümde bi başıma derslere girerdimm bence sein asıl halletmen gereken nikah olayı

Evet bazılarına göre öyle oluyr sanırım. Ben hamile oldğm için çok sevnmştm ta ki annme söyleyene kadar şimdiyse üzülmktn başka bşy yapamyrm ama bnun nedeni bebeğm değil gerçktn okuynlar ne demk istedğmi anlyor ama okumadn cvp vernlr sadce saçmlyr. Siz yapmayın sizin çevrnzdklr sizin çocğnz yapmsn ama bn yaptm ve yaptğm şeydn hiç utnmyrm

Hamile olmak seni mutlu ettiyse lütfen kimseye bozdurma moralini, ben bebegimi 8 haftalik kayip ettim simdi ise 5 aydir ugrasiyorum hamile kalmak icin, aslinda okadar zor ki, o yüzden sevdigin insanda hamilesin bak huzurlu mutluolmaya, annen de kendini alistiracak bu duruma yapcak baska birseyi yok,sende fazla muhatapolma onunla , simdilik kendini dinle.
En gec cocuk dogunca oda anneane olunca sanirim erir:)
Sanirim annen genc ve anneannelige hazir degil :(

kk ailesi olarak bazen ne cok acımasız oluyoruz. evet evlilik dışı bir cocuk ve bu çocugu kızın annesi biliyor. yani herkesin doğrusu kendine.

bizim için doğru olmayabilir, bende böyle bir durum yaşamak istemem.. ama benimde bir kız kardeşim var, ilerde bir kızım olabilir. ve o ne yaşarsa yaşasın benim kızım ve kardeşim olarak destek olurum.

kaldi ki konu sahibi bize yanlışmı yaptım diye sormuyor. cok önemli bir süreçte. moralini bozmak yerine motive etmeliyiz.

bu kız bu yorunları okuyup kendine bişey yapsa mutlu mu olucagız :kkk:

konu sahibine diyecegim sey çocugu aldır diyemem, ama git o adamla da evleb diyemem..ailen agır basıyorsa ve evlenecek kadar sevmiyorsan onu ya da okul hayatın bitecekse ve cocuk helak olucaksa o zaman çocugu aldırmak bir seçenek ama kürtaj süren gecmedimi senin ?

ben cocukta yaparım kariyerde, evlendiğim adama güveniyorum, hazırım, hem anne olurum hemde öğrenci hemde iyi bir eş diyorsan o zaman bir an önce evlilik işlemlerine başlayın :ssz:

Hem cinslerimin bu kadar gaddar olması beni hem çok üzüyor hem çok sinirlendiriyor . Bi kadının halini bir kadından başka en iyi kim anlar ? Kadın aldatmamış evli birini seviyorum dememiş sert tavırlarınızı haketmiyor bence , derdimizi açıyoruz ya da fikir almak istiyoruz ya sert bi üslup kullanıyorsunuz ya da ukalaca cevap veriyorsunuz . Kim bilir sizler zamanınızda neler yaptınız ? bir kadının sorunu mutlaka bir gün diğer kadına tanıdık gelir ..

Her neyse .. Arkadaşım eşim dediğin insan seni seviyor evlenmek istiyor sen onu seviyorsun dahası ne ? anne baba evet önemli ama sende kendi aileni kurmalısın . Anne torununu kucağına aldığında hiç bişisi kalmaz :) Üzme kendini . Rabbimin izniyle güzel olacak herşey.

Valla yine söylüyorum sizin dini nikahınızı kıyan kişiyi bilsem hiç acımam şikayet ederim çünkü bu bir SUÇtur..

Size gelince hanımefendi size şunu söyleyeyim kısmet olursa sizde bende Haziran annesiyiz.. Haziran anneleri sayfasına da girmişsiniz. Gidin TÜRKİYE CUMHURİYETİ yasalarınca ev arkadaşınızı gerçekten EŞİNİZ yapacak olan resmi bir nikah kıyın aksi takdirde benim çocuğumu bekleyen aile hayatıyla sizin çocuğunuzu bekleyen aile hayatı bir olamayacaktır.

Kendi handikaplarınızda çocuğunuzu boğmayın. Çocuk yapmayı biliyorsanız sizin pekte umursamadığınız o nikahı kıydırın. Ayrıca siz erkek ev arkadaşı edinirken sesini çıkarmayan çok sevgili anneciğiniz bir zahmet gerçekten annelik görevlerini hatırlasında kuzusunun kuzusuna da sahip çıksın. Yok öyle bir dünya yavrula yavrula at sokağa.. Yazık çok yazık.. Çok tecrübesizsiniz aslında sizede yazık..

Hamile olmak seni mutlu ettiyse lütfen kimseye bozdurma moralini, ben bebegimi 8 haftalik kayip ettim simdi ise 5 aydir ugrasiyorum hamile kalmak icin, aslinda okadar zor ki, o yüzden sevdigin insanda hamilesin bak huzurlu mutluolmaya, annen de kendini alistiracak bu duruma yapcak baska birseyi yok,sende fazla muhatapolma onunla , simdilik kendini dinle.
En gec cocuk dogunca oda anneane olunca sanirim erir:)
Sanirim annen genc ve anneannelige hazir degil :(

Çok üzüldm inş hrşy istedğin gbi olur. evet o da 19yşndykn bni almş kucağna ne bnm bu yşta anne nde kndnn anneanne omsna hazr birde okulumu etklck diye korkuyr ama anlamıyokş böyle yapark bnm moralimi daha çok bozuyor hiçbşye gücüm kalmıyor aslında yanımda osa bna güç verse yapamayacğm şey yok. ama bnmle konşmuyor şimdide

Hem cinslerimin bu kadar gaddar olması beni hem çok üzüyor hem çok sinirlendiriyor . Bi kadının halini bir kadından başka en iyi kim anlar ? Kadın aldatmamış evli birini seviyorum dememiş sert tavırlarınızı haketmiyor bence , derdimizi açıyoruz ya da fikir almak istiyoruz ya sert bi üslup kullanıyorsunuz ya da ukalaca cevap veriyorsunuz . Kim bilir sizler zamanınızda neler yaptınız ? bir kadının sorunu mutlaka bir gün diğer kadına tanıdık gelir ..

Her neyse .. Arkadaşım eşim dediğin insan seni seviyor evlenmek istiyor sen onu seviyorsun dahası ne ? anne baba evet önemli ama sende kendi aileni kurmalısın . Anne torununu kucağına aldığında hiç bişisi kalmaz :) Üzme kendini . Rabbimin izniyle güzel olacak herşey.

Desteğin için teşekkürederim. evet zatn burda eviliği hamileliği yaşamş insanlar var diye derdimi açtım sizler daha iyi anlarsınız çünkü bnm arkadaşlarımdan çevremden bunları yaşamş ne de evli kimse yok ve onlar gerçekten bni anlamyrlar onlara göre herşey kolay ama aslında hiç kolay olmuyor. Zamanla geçer düzelir inş ama o zaman nasıl geçer bnm bna dayanck gücüm var mı yaşamayan bilemez

O bebiş için gücün olmalı , senin yerinde olsam evlenirim hamileliğimin tadını çıkarırım , anneler evlatlarını atamaz illa ki yanında olur . Ama nikahı ihmal etme lütfen . burada bile bu kadar tepki gördün bide dış dünyayı düşün . insanlar kötü arkadaşım ne onlarsız ne onlarla oluyor nikah hem senin için hemde bebeğin için çok önemli .

Yine tekrarlıyorum hiç okumadan bir iki cümleye cevap verenlerin canı sıkılıyor stresw atck yer arıyorlar herlde. Bnm içimde çock sevgsi olmasa zatn kürtj olurdm bu cvbm bnu diynlre. ikincsi bazı insanların içi gerçkten çok fesat bn çocuğu eşmn ailesine bile veremem diyorkn başkasına vereblcğmi söylynler ayıp size aklnz fikrnz festlkta. Üçüncsü diğer forumlrda okuyrm arştryorm ve çocğmiçin hazrlk yapıyrm tabkide bnu daha öncde söylemştm eğer onu istemesm en baştan aldrrdm. ve bir diğeri bir yıldan fazla brlkte yaşıyrz bn dört aylk hamileym buda korunamyrsn diynlre cvbm. Bazı yorumlara o kadar şaşıryrm ki size km bu yetkiyi veriyrki olmayan şeylr uydrp tamamn konunun dışnda cvplar veriyrsunuz. Lütfen anlamadn okumadn ortlk karştrr gbi cvplr yazmayn ayp gerçktn yazdklrnzı bi okuyun

anladık da...siz yine de o güzel TÜRKÇE mizi bu şekilde baltalamayın.....

Çok üzüldm inş hrşy istedğin gbi olur. evet o da 19yşndykn bni almş kucağna ne bnm bu yşta anne nde kndnn anneanne omsna hazr birde okulumu etklck diye korkuyr ama anlamıyokş böyle yapark bnm moralimi daha çok bozuyor hiçbşye gücüm kalmıyor aslında yanımda osa bna güç verse yapamayacğm şey yok. ama bnmle konşmuyor şimdide

Ssli hrflrnz nrd?

yazarken yoruldum, Allah rızası için yutmayın şu sesli harfleri...

Size gelince hanımefendi size şunu söyleyeyim kısmet olursa sizde bende Haziran annesiyiz.. Haziran anneleri sayfasına da girmişsiniz. Gidin TÜRKİYE CUMHURİYETİ yasalarınca ev arkadaşınızı gerçekten EŞİNİZ yapacak olan resmi bir nikah kıyın aksi takdirde benim çocuğumu bekleyen aile hayatıyla sizin çocuğunuzu bekleyen aile hayatı bir olamayacaktır.

Sevgili mutlu arkadaşım sizi de tanımam, konu sahibini de tanımam. Ancak gerçekten merak ettim sizin çocuğunuzu bekleyen aile hayatıyla, onun çocuğunu bekleyen aile hayatının farklarının ne olduğunu ?

(Eğer sıpam gelmek için tüp bebek tedavisini beklemeseydi, kendiliğinden gelseydi bende evlenmeyi düşünmüyordum. Ha diyeceksiniz ki yurtdışı var ancak 13. tüpte gelen bir çocuğa sahibim sadece evlenmemek adına da 3 katı para harcamak hiç akılcı olmazdı. Şartlar gerektirdi evlendim.)

Sizin arkadaşa sorduğunuz soru üzerine düşünüyorum da, sıpam kendi gelseydi şimdiden ne farkı olacaktı ? Şimdi de anne ve babası birbirlerine saygı ve sevgiyle bağlı, o zamanda.

Yanlış anlaşılmasın hep nikahsız birliktelik olsun, kimse evlenmesin nikah tukaka demiyorum. Ancak evlenmek istemeyene de öcü gibi bakılmasın, toplum bu denmesin. Kişiler kendi kararını verip kendi kararına göre yaşar.

Ben ayakları üzerinde duran, ne istediğini bilen, işi gücü, mesleği olan bir insanım. Nikah bana artı birşey katmaz. Herhangi bir boşanmada kimsenin hiçbirşeyine ihtiyacımda yok, nikahın güvencesine de.

Ama eşlerine muhtaç, çalışmayan hiçbir geliri olmayan insanlar için tabi ki nikah şart.

Yani her durum kendi şartını yaratır. Bu şart karşısında da başta aile hayatına vurgu yaparak çıkarımlarda bulunmak bence çok yanlış.

Son düzenleme:
İyi de ben şunu anlamıyorum.

Konu sevgilimle yaşıyorum tarzı bir konu değil ki millet herkesin hayatını kendine deyip gaddar ilan etmiş evlen diyenleri.

Eşi (!) ile beraber yaşamasını tartışmıyoruz, o onun kendi tercihi..

Sadece baba- anne evliliği olmadan büyüyecek bir çocuğun hayatını kurtarmaya çalışıyoruz.

Toz pembe değil hayat, burada aman ne güzel, rahat rahat büyüt derseniz inandırıcı olmaz.

O çocuğun sosyal bir güvenceye, hukuki haklara ve en önemlisi sağlıklı bir aileye ihtiyacı var..

Back
X