Hamileyim😕

Zigot denmez ona hala aynı devam ediyorsun .
neyse daha uğraşamayacağım .
Millete sadece cahil muamelesi yapmana takıldım. Sen de bir üst levelisin sadece.
Sizi alintiladim ama cevap vermediniz, verdiyseniz de gözümden kacmis. Ogrenmek icin sormustum sırf. Sizin alaniniz herhalde, o nedenle israr ediyorsunuz diye düşündüm. Hafta hafta donemleri yazar misiniz?

Sizi alintiladim ama cevap vermediniz, verdiyseniz de gözümden kacmis. Ogrenmek icin sormustum sırf. Sizin alaniniz herhalde, o nedenle israr ediyorsunuz diye düşündüm. Hafta hafta donemleri yazar misiniz?
Bahsi geçen üye anlık Tarayıcı-google-hafta hafta gebelik oluşumu.

En iAllah razı olsun
Kardeşim insanın kaderinde ölüm saatini ve doğum saatini asla değiştiremez sadece doğum ve ölüm sebebini değiştirebilir. Yani sen kürtaj olursun ömür boyu vicdan azabı çekip evladının nasıl olacağını ciinsiyetini düşünür durursun ama bıraksan o çocuğun ömrü yoksa zaten o çocuğun canını Allah verdi alirkende emin ol ancak Allah isterse alır. O yüzden bırak evladının sebebi olma hele böyle ikilemdeyken bunun sonunda çok etkilenebilirsin. Kürtajın her türlüsü zor olmalı sonuçta çoğu insan içgüdüsel olarak biraz anne o yüzden bu yükü yüklememek için neler yapabiliriz diye düşünün derim birde şöyle dusunun evladının nefes almamasına vesile olmak mı daha ağır gelir zaman ilerledikçe yoksa bu dünya şartlarında onu yetiştirebilmek mi bunu anca siz ve eşiniz karar verebilir.

2 haftalık dönem zigot demişsiniz , diyemezsiniz. Zigot döllenmiş yumurta. Hücre bölünmesi geçirmeye başlayınca zigot demesek hücre kümesi desek daha doğru. Ayrı isimleri var evrelerin Onları yazmak istemedim günlük hayatta kullanmıyoruz.
Daha sonra hücre kümesi farklılaşmaya başlıyor, organlaşmanın başlamasıyla fetüs oluşuyor .

Çok takılmıyorum nasibini verir mevzusuna herkes bakacağı çocuğu doğurur, isterse yasal sınırlar içinde aldırır. Kimseye laf söylemek düşmez. Onun annesi babası karar verir. Niye bakamıyorsun yaptın demek de saçma, Niye aldırıyorsun demek kadar.

sadece millete akıl vermeye çalışılmasına rahatsız oldum. Herkes olduğu kadar kullanıyor. Eksik aklımızla millete ders vermeyelim.

[
Zigot denmez ona hala aynı devam ediyorsun .
neyse daha uğraşamayacağım .
Millete sadece cahil muamelesi yapmana takıldım. Sen de bir üst levelisin sadece.
Ona derken o ne? döllenmiş yapı ilk aşamada zigottur. Tüm insanların oluşumunun ilk evresi. Terminolojiyi nedense kabullenemiyor ama tanımlayamıyorsun da
Yaklaşık 12 haftadan sonra merkezi sinir sistemi ve de organlar oluşur. Kürtaj süresi de böyle belirlenir. Merkezi sinir sistemi gelişmemiş embriyonik yapıda acı algısı da yoktur. Daha gebeliğin ilk haftalarındaki bir embriyo icin bile "evladına kıyma" demek de her canlı organizmayı aynı sanmak da cehalet kaynaklıdır. Gocunup durduğun gruba sen de dahil olduğunun farkındasın bence anlamamaktaki ısrarınla.

Son düzenleme:

Algılamayacağın şeyin nesini tanımlayayım.
Cahilden bir level üst cahilsin diye niye böbürleniyorsun. Kısaca söylediğim bu

Yakin zamanda prenatal gelisim evrelerinin de anlatildigi bir ders almistim. bize verilen kaynaklarda bu sekilde yaziyor simdi kontrol ettim.

Baska kaynaklarda zigot yerine ovum evresi yazilmis.
Bize ogretilen de aynen yazdigim gibi.

Konunun uzmani degilim, yalnizca yuzeysel bilgim olacak sekilde dersini aldim. Dollenme sonrasi 2 haftaya Zigot denmeyecek kadar yanlis olsaydi, bize de oyle ogretmezlerdi diye düşünüyorum. Belki zigot demek eksik bir bilgidir ama buna "diyemezsiniz" demek tuhaf geldi. Diyemeyeceksek kaynaklara bu bilgi neden bu sekilde giriyor?

Yorumlastiginiz uye ile ayni fikirde oldugum icin yazmadim o yorumu. Sperm ile dollenmis hücreyi eş tutmak bana çok sığ geldi. Spermi bu kadar onemli gormek, kadini ve kadinin ureme hucresini hiçe saymak gibi hissettirdi. Sanki yumurta olmadan da uremeyi gerceklestirebilecekmis gibi dusunulmesi.

Ben yalnizca bilgimi ve ogretileni sorguladim. Uzmanı iseniz bir de sizden dinlemek istedim.

Ne alaka spermi önemli görmek? Sperm örneğini canlı haldeyken ejekülasyon olduğu için yazdım menstruation ise ölü yumurta hücreleri. Seri eksileyene kadar dikkatli okusaydınız yumurtayla döllenmiş yumurtanın da hücre olduğunu yazmıştım zaten Döllenmiş hücre direkt algısı olan komplike bir organizma falan değil hatta çoğu da rahme tutunamayanlar düşüyor bazen dış gebelik de oluşuyor. Bana karşı çıkan üye de kendi deneyiminden yola çıkıyor sadece

Evre derseniz olur ama zigot diye tanımladığında tek hücreden bahsetmiş olursunuz. Zigotun gelişip embriyoya dönüştüğü evre anlamında evre diye belirtmiş. O şekilde söyleminiz doğru oluyor.

Evre derseniz olur ama zigot diye tanımladığında tek hücreden bahsetmiş olursunuz. Zigotun gelişip embriyoya dönüştüğü evre anlamında evre diye belirtmiş. O şekilde söyleminiz doğru oluyor.
Diger uyenin yazdigi gibi kendi deneyiminizden mi yoka çıkıyorsunuz yoksa mesleginiz bu alanda mi?

Aslında eşim korunmaya başlamıştı , ani kaza oldu diyebilirim
Eşiniz nasıl korunmaya başlamıştı? Geri cekilme mi? Eger oyleyse o bir korunma yontemi asla değil. Prezervatifle korunuyor ve patlama mi oldu? Ertesi gün hapı diye bir gercek var. Gerçekten bakamayacaksaniz, dogum kontrol hapi var. Tüpleri baglatma var. Spiral var. Var da var. Cift koruma yapacaksiniz hatta. Oglunuz için tum iyi dileklerim sizinle Onun dışında, bu ülkede korunma yollarinin bilinmemesi, uygulanmamasi ya da yanlış uygulanmasına nasil çözüm bulunacak bilmiyorum. Olan mahrum kalan yavrulara oluyor...

Diger uyenin yazdigi gibi kendi deneyiminizden mi yoka çıkıyorsunuz yoksa mesleginiz bu alanda mi?

Ben bütün yorumları okumuyorum. En başta sperm de tek hücre zigotta. Zigot kadar üzülelim diye sığ görüşe cevap yazdım. O test sonuçlarında zigot haliyken çıkmazdı zigot 3-5 gün ders aldıysan bilirsin mitoz bölünmeler yapıp hücre sayısını artırarak rahme doğru ilerler. Bu sırada bu hücrelere zigot demeyiz. Hücre kümesi ya da bastula-morula-gasturula
Hamilelik deneyiminiz sebebiyle mi bu bilgiler yoksa mesleginiz/uzmanliginiz bu alanda mi?

Eğitim aldım evet bu alanda da
.

Nerede zigot kadar üzülelim demişim?

Nerede zigot kadar üzülelim demişim?

Zigotla spermi bir hücre olarak gösterip. Ortaokul bilgisi diye gösterdiğin sığ ama eksik açıklaman. Şu an gebelik görüldüğüne göre zigot değil. Hala anlamıyorsun.
Gelişmişten kastım organlar oluşmuş değil . İlk mesajımda da bahsettim .
Ama zigot da değil.

Karşındaki insanla dalga geçerken kendin aynı konuma düşüyorsun anlatmak istediğim bu.

Daha alıntı yapma artık konuşmak istemiyorum.

Genel olarak konuda konu başlığında ahkam kesenlere gıcığım. Biri evladına kıyan cani diyecek nerdeyse, diğeri aldır bakamayacağın çocuğu diyebilecek yeterliliğe sahip. Bu konular hassas kimseyi yönlendirmek doğru olmaz. Annesi babası bilir.

Daha bildirim almak istemiyorum . En iyisi sizi engelliyim

Rahme ilerlerken beta hcg salgilanmaya basliyor diye biliyorum. Tuplerdeki bolunme evresinde degil. Bastula morula gasturula dendigini de animsadim simdi okuyunca. Yine de yuzeysel bilgiye sahip biri icin bu doneme zigot donemi demek yanlis olmaz diye düşünüyorum. Detayli bir bilgi olarak bakacak olursak eksiktir ama yuzeysel temel bir bilgi olarak doğrudur. Notlarimda "mitoz bölünmeyle hızla bölünen zigot, fallop tuplerinden rahme ilerler" diye geçiyor.

Senin ne dediğini herkes anlıyor. Ama sen hala 10 kez açıklamama rağmen kavrayamıyor üstüne söylemediğim şeyleri uydurup yel değirmenleriyle savaşıyorsun.
Her canlı organizma aynı gelişmişlikte komplike değildir tek hücreliler ilkel yapılardır diye örnek verdim ben. Evet sperm de zigot da tek hücreli. Zaten gebelik de temel canlı yapısından komplekse olan gelişim sürecidir.
Gebelik zigottur (?) gibi saçma şeyleri sen uydurup ben yazmışım gibi önüme koyuyorsun. Sonra da eksik diyorsun ya şaka gibi.
Eğitim aldım ama günlük tabirler kullanıyorum diye de uyduruyorsun bir de kendini rezil duruma düşürüyorsun. Alıntılanmak istemiyorsan da alıntılamayacaksın bu kadar basit

Son düzenleme:

Sperm de tek hücre zigot da derse. bir de dalga geçerse yanlış olur.
Çünkü onun tanımına göre şu an annenin karnında zigot var tek bir hücreden ibaret. İfadesi bu.

Yüzeysel bilgisiyle elalemle dalga geçmesin o zaman.

Elalemle dalga geçerken sanki tam biliyormuş gibi davranılmasın bir zahmet.

O cahilse ben de ondan biraz az cahilim demek oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…