- 25 Aralık 2020
- 5.985
- 21.551
- 298
- 41
- Konu Sahibi kucuksusam
-
şantiye işleri öyle değilÖzbekistan'a 30 günü aşmamak koşuluyla vizesiz seyahat edebiliyor Türk pasaportu taşıyan kişiler. eşiniz daha uzun süredir ikamet ettiği ve çalıştığı için çalışma iznine başvurmak zorunda kalmıştır. yüksek ihtimalle bu başvuru esnasında işvereninin sponsor olmuş olması ve yüksek ihtimalle de bununla beraber maaş bordrosunu ibraz etmiş olması gerekir. ödenmeyen maaşlardan ötürü de birçok ülkede çalışanlar maalesef çalışma izinlerini kaybedebiliyor.
bu durumda ya siz bizi kandırıyorsunuz ya da eşiniz sizi maaş ödenmediği konusunda kandırıyor.
küçük bir araştırma ile şunu buldum:
her şey rüşvetle halloluyo şikayet etsem de bir şey çıkacağını sanmıyorumbu dediğinizin hukuki bir düzlemi yok. bu şekilde de yıl içerisinde o bölgede bulunabileceğiniz gün sayısı kanunen sınırlandırılmıştır. ayrıca turist vizesi ile çalışmaya izin verilmez. eşinizin dönmesini mi istiyorsunuz? gerekli makamlara inşaatta kaçak işçi çalıştırıldığına dair ihbarlarda bulunun. eşiniz sınır dışı edilir.
dediğim gibi, ya siz bizi yanıltıyorsunuz ya da siz, eşiniz tarafından ne olduğu tam tarif edilmeyen bir saçmalık içindesiniz.
şantiye işleri öyle değil
o kişiler oranın sigortasına tabii değiller, maaşları ve SGKları türkiyeden yapılıyor, normal çalışma izni gibi olmuyor prosedürleri. o da çok zor değil yani yapmış bile gösterebilirler.
Bir de özbekistan orası yani sanki Avusturya Hollanda da o kadar sıkı takip edecekler bordrosunu çalışma iznini.
Kaldı ki inşaat işinde Hollandaya bile yüzlerce adam götürdüler tr'den pandemiden sonra -ülkede usta kalmadı bazı alanlarda- öyle normal beyaz yakalı kadar sıkmıyorlar. Bilgisyar mühendisi arkadaşlarımdan çok daha rahat vize aldı fayans ustası vs. olan adamlar (hollanda inşaatta mühendis almadı usta aldı) ve bunları hep belli şirketler/formenler toplayıp götürüyor.
Ben de anlamıyorum bu yüzden boşanmayı düşünüyorum ama ona haksızlık yaparım günahını alırım diye korkuyorum.Avrupa'ya çalışmaya giden ustalar elbette ki hepimizden kolay vize almıştır. yerel halkının nispeten "kalifiye" (neye göreyse) kaldığı ülkelerde zanaatkarlara korkunç bir ihityaç var.
neyse, ben bu mevzuda hiç iyi kokular almıyorum. her şey sizin dediğiniz gibi olsa dahi 6 aydır ödenmeyen maaş ve halen oraya gitmekte direten adamı anlayamıyorum.
ben de bu kadarAvrupa'ya çalışmaya giden ustalar elbette ki hepimizden kolay vize almıştır. yerel halkının nispeten "kalifiye" (neye göreyse) kaldığı ülkelerde zanaatkarlara korkunç bir ihityaç var.
neyse, ben bu mevzuda hiç iyi kokular almıyorum. her şey sizin dediğiniz gibi olsa dahi 6 aydır ödenmeyen maaş ve halen oraya gitmekte direten adamı anlayamıyorum.
Ben de anlamıyorum bu yüzden boşanmayı düşünüyorum ama ona haksızlık yaparım günahını alırım diye korkuyorum.
Kayınvalidemi arayıp oğlunla konuş gidersen sütümü helal etmem de dedim yok ben karışamam dedi boşayacağım dedim sen bilirsin dedi
Gerçekten üzüldüm konuna canım bende şu açıdan birşey söyleyeceğim eşin gerçekten haklı olabilir kalan parasını almak istiyor olabilir ama hamilelik bile bu kadar zorken inan hamilelik fragman çocuk büyütmek o kadar zor ki, Baba bu süreçte en büyük destekçi insan eşinin gelmesini resmen camlarda bekliyor az çocuğu alsın bende nefes alayım diye çocuk ona da aşırı düşkün oluyor benim ki her gün işe giderken ağlar mesela, gitmemesini istemekte çok hak verdim sana , çocukta olduktan sonra tek başına napacağım burada kuralım düzenimizi de yada sen de orada düzen kurmaya bak, yuva kurmak çok zor çocukla boşanmakta öyledir eminim çok iyi düşün ve bence çözüm odaklı ol başka çözümsüz problemler yoksaBugün gebelik şekerini ölçtürmeye gittim tek başıma bayıldım. O kadar üzüldüm ki halime
Sorun bütün hamileliğimi tek geçirmem ve bunun bi karşılığı olmaması. Maaş almadığı halde tekrar yurt dışına gitmek istemesi
O patron değildir belki nereden biliyorsunuz? Yani Özbekistanın böyle bol metresli olduğunu da yorumlardan öğrendim çok şaşırdımEşim de istemiş gelmemi ama partonu istememiş ben de inanmadım partonuyla beni konuşturdu
mantikli bir öneri evet , sikayet edin bence debu dediğinizin hukuki bir düzlemi yok. bu şekilde de yıl içerisinde o bölgede bulunabileceğiniz gün sayısı kanunen sınırlandırılmıştır. ayrıca turist vizesi ile çalışmaya izin verilmez. eşinizin dönmesini mi istiyorsunuz? gerekli makamlara inşaatta kaçak işçi çalıştırıldığına dair ihbarlarda bulunun. eşiniz sınır dışı edilir.
dediğim gibi, ya siz bizi yanıltıyorsunuz ya da siz, eşiniz tarafından ne olduğu tam tarif edilmeyen bir saçmalık içindesiniz.
hamile bir kadinin böyle kolay gözden cikarilmasi beni cok sasirtiyor , sizin yerinizde olsam bosanmaz beklerdim .Ben de anlamıyorum bu yüzden boşanmayı düşünüyorum ama ona haksızlık yaparım günahını alırım diye korkuyorum.
Kayınvalidemi arayıp oğlunla konuş gidersen sütümü helal etmem de dedim yok ben karışamam dedi boşayacağım dedim sen bilirsin dedi
Tğrkşyede çalışsa parasının üstüne yatmışlar derim de yurtdışında çok olabilecek bir şey değil. Orda başka bir hayatı olmadığına emin misiniz6 aydır eşim yurt dışında ve sadece 1 maaş aldı. Ben izin için geldiğinde yurt dışına tekrar gitmesini kabul etmediğim için boşanmayı düşünüyorum
orada şantiyede kalıp yeme içme, resmi işler için bir yere gitme gelme vs. gibi şeyleri hep şirketler yapıyorTğrkşyede çalışsa parasının üstüne yatmışlar derim de yurtdışında çok olabilecek bir şey değil. Orda başka bir hayatı olmadığına emin misiniz
Bana yalan söylüyor gibi geldi
Onca zaman nasıl geçinecek yoksa
Yalnız ilk anlattığınız sefillik. Sefil olacaksam da memleketimde olayım ya hu o ne öyleorada şantiyede kalıp yeme içme, resmi işler için bir yere gitme gelme vs. gibi şeyleri hep şirketler yapıyor
uçak biletlerini de şirket alıyor
hatta traş bıçaklarını da şirket alıyor, bu böyle bir iş.
tabi ailesini getirip orada ev tutan adam şantiyede kalamaz -en azından hep kalamaz, o zaman orada da belli bir miktar vermeleri gerekir oradaki ev dönsün diye...
ya şirket gerçekten aile getirip bir de burada masraf çıkarsın o kadının da gitmesi gelmesi, oturumu belgesi, çocuğu hastalığı osu busu uğraşmak istemiyordur. ki gerçekten rezil bir şirketse olabilir...
ha ya da orada maaşını alıyor başka bir hayat da tabii ki yaşıyor olabilir, asla dememek lazım.
normalde mühendis bunu çekmezYalnız ilk anlattığınız sefillik. Sefil olacaksam da memleketimde olayım ya hu o ne öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?