Hamileyken Boşanmak

şantiye işleri öyle değil
o kişiler oranın sigortasına tabii değiller, maaşları ve SGKları türkiyeden yapılıyor, normal çalışma izni gibi olmuyor prosedürleri. o da çok zor değil yani yapmış bile gösterebilirler.

Bir de özbekistan orası yani sanki Avusturya Hollanda da o kadar sıkı takip edecekler bordrosunu çalışma iznini.

Kaldı ki inşaat işinde Hollandaya bile yüzlerce adam götürdüler tr'den pandemiden sonra -ülkede usta kalmadı bazı alanlarda- öyle normal beyaz yakalı kadar sıkmıyorlar. Bilgisyar mühendisi arkadaşlarımdan çok daha rahat vize aldı fayans ustası vs. olan adamlar (hollanda inşaatta mühendis almadı usta aldı) ve bunları hep belli şirketler/formenler toplayıp götürüyor.

her şey rüşvetle halloluyo şikayet etsem de bir şey çıkacağını sanmıyorum

Eklentiler

• IMG_1268.webp
    39 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG_1267.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG_1266.webp
    11 KB · Görüntüleme: 113

Avrupa'ya çalışmaya giden ustalar elbette ki hepimizden kolay vize almıştır. yerel halkının nispeten "kalifiye" (neye göreyse) kaldığı ülkelerde zanaatkarlara korkunç bir ihityaç var.
neyse, ben bu mevzuda hiç iyi kokular almıyorum. her şey sizin dediğiniz gibi olsa dahi 6 aydır ödenmeyen maaş ve halen oraya gitmekte direten adamı anlayamıyorum.

Ben de anlamıyorum bu yüzden boşanmayı düşünüyorum ama ona haksızlık yaparım günahını alırım diye korkuyorum.

Kayınvalidemi arayıp oğlunla konuş gidersen sütümü helal etmem de dedim yok ben karışamam dedi boşayacağım dedim sen bilirsin dedi

Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Nerdeyse bedavaya çalışmak hele ki hamile karısını bırakıp da orda kalmaya diretmek çok anlamsız. Altında başka bir şey var. Bayrama gelecek dediniz sanırım bence orda net bir şekilde konuşun saçmalıkları anlatın.

Ben olsam bir daha yollamam. Azıcık aşım kaygısız başım hesabı. Bu şekilde aileler bölünüyor.

ben de bu kadar
Tacikistandan gir-çık yapacak kadar olduğunu bilmiyordum tabi ben sektörden değilim, sektörde çalışan kişiler biliyorum farklı farklı sebeplerle.

ama hani o taraflarda çalışan üst klasman firma kalmadı hiç -diye biliyorum. demek artık buralara kadar gelinmiş. hani gerçekten koşulları bu kadar kötü olabilir, olmaz demem (ya da başka bir b.kluk için de olmaz demem)

ki neyse ne,
dediğiniz gibi 6 ayda 1 ere maaş alabilmiş, o zaman bu kahrı neden çeker insan karısı bırak gel derken bilmiyorum.

bu ültimatomu yapmayacaksınız hiç vermemek lazımdı.
çocuk sahibi olmadığım için bundan sonra bir kadın, bir anne ve eş olarak ne yapabileceğiniz konusunda tavsiye veremeyeceğim ama lütfen verdiğiniz her kararın bir değil; artık iki kişinin kararı olduğunu bilerek ilerleyin.
huzur sizinle olsun.

Bugün gebelik şekerini ölçtürmeye gittim tek başıma bayıldım. O kadar üzüldüm ki halime
Gerçekten üzüldüm konuna canım bende şu açıdan birşey söyleyeceğim eşin gerçekten haklı olabilir kalan parasını almak istiyor olabilir ama hamilelik bile bu kadar zorken inan hamilelik fragman çocuk büyütmek o kadar zor ki, Baba bu süreçte en büyük destekçi insan eşinin gelmesini resmen camlarda bekliyor az çocuğu alsın bende nefes alayım diye çocuk ona da aşırı düşkün oluyor benim ki her gün işe giderken ağlar mesela, gitmemesini istemekte çok hak verdim sana , çocukta olduktan sonra tek başına napacağım burada kuralım düzenimizi de yada sen de orada düzen kurmaya bak, yuva kurmak çok zor çocukla boşanmakta öyledir eminim çok iyi düşün ve bence çözüm odaklı ol başka çözümsüz problemler yoksa

Sorun bütün hamileliğimi tek geçirmem ve bunun bi karşılığı olmaması. Maaş almadığı halde tekrar yurt dışına gitmek istemesi

Maaş almadığını nereden biliyorsunsunu? Çünkü para olmadan orada yaşamak çok zor başlarda. Tekrar gideceğine göre para almama gibi bir durumu olası görünmüyor. Kafanızı karıştırmak istemem, ama eşiniz bir şeyler saklıyor gibi. Ona hissetirmeden sorgulayın.

mantikli bir öneri evet , sikayet edin bence de
hamile bir kadinin böyle kolay gözden cikarilmasi beni cok sasirtiyor , sizin yerinizde olsam bosanmaz beklerdim .

6 aydır eşim yurt dışında ve sadece 1 maaş aldı. Ben izin için geldiğinde yurt dışına tekrar gitmesini kabul etmediğim için boşanmayı düşünüyorum
Tğrkşyede çalışsa parasının üstüne yatmışlar derim de yurtdışında çok olabilecek bir şey değil. Orda başka bir hayatı olmadığına emin misiniz
Bana yalan söylüyor gibi geldi
Onca zaman nasıl geçinecek yoksa

orada şantiyede kalıp yeme içme, resmi işler için bir yere gitme gelme vs. gibi şeyleri hep şirketler yapıyor
uçak biletlerini de şirket alıyor

hatta traş bıçaklarını da şirket alıyor, bu böyle bir iş.

tabi ailesini getirip orada ev tutan adam şantiyede kalamaz -en azından hep kalamaz, o zaman orada da belli bir miktar vermeleri gerekir oradaki ev dönsün diye...

ya şirket gerçekten aile getirip bir de burada masraf çıkarsın o kadının da gitmesi gelmesi, oturumu belgesi, çocuğu hastalığı osu busu uğraşmak istemiyordur. ki gerçekten rezil bir şirketse olabilir...

ha ya da orada maaşını alıyor başka bir hayat da tabii ki yaşıyor olabilir, asla dememek lazım.

Yalnız ilk anlattığınız sefillik. Sefil olacaksam da memleketimde olayım ya hu o ne öyle

Ya gelsin işte ailesi ailen herkes varken otur konuşun. Adam gelmeden boşarım demek sadece seni çok özledim demek gibi.
Gelsin, anlat kendini o da sana anlatsın, bu düzen ne kadar böyle sürecekmiş planı neymiş giderken hiç konuşmadınız mı? Naz niyaz yap zorlanıyorum falan dersin ama gelince yap. Uzaktan olan etki etmemiş etse giderim demez. Yanımda olmayan kocanın planına da parasına da tükürürüm gelince göndermezsin biter gider. Özbekistan’da ne işiniz var zaten

Boşanacağım dediğin halde umursamıyorsa yiyordur bir haltlar. Maaşını da orada yemiş. Bana hiç güven hissi vermedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…