Hamileyken Boşanmak ??

gulacmaz

ÖKÜZ SEVERLER DERNEĞİNİN DAİMİ ÜYESİ
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2014
573
442
73
Öncelikle söylemeliyim ki evli yada hamile değilim bu konuyu açma sebebim gerçekten kafamı meşgul eden bir soru olması...

forumda ve çevremde gördüğüm kadarıyla bayanlar ya hamileyken yada doğumdan hemen sonra boşanıyorlar. bunun sebebi nedir neden hep aynı dönemlerde boşanma vakaları artış gösteriyor ? hormonlar mı yoksa erkekler mi bu dönemde değişiyor anlayamıyorum. evlisin mutlusun ki o adamdan yada kadından çocuk yapmıssın dünyalar güzeli bir meleğin olmuş. ama boşanmak neden ? bu dönemde düşünceler mi değişiyor yoksa erkekler mi rahat durmuyor anlamış değilim. evlenmektende çocuk yapmaktanda korkar olduk... Allah herkese evliliğinde daimi mutlulut ve huzur versin...

Bende siz mağdursunuz sandım.
Hamileyken veya değilken boşanma kararı alan kadınların bu kararı çok zor aldıkları kesin.
Önyargıya HAYIR diyorum konunuzla alakalı!

Hamileyken veya değilken boşanma kararı alan kadınların bu kararı çok zor aldıkları kesin.

Ben katiliyorum, kudugum konularin %100undeki adamlar cok cok cok kotulerdi. Yoksa kim bebeginin babasiz buyumesine razi olur ki?

Demekki buyuk sorunlar var , yoksa kim bebegini babasiz buyutmek ister.

bi kadinin hamileyken yada yeni dogum yapmisken bosanmasi için çok ama çokk buyuk sorunlari olmasi lazim ..
neden bosaniyolar bu konuda bi fikrim yok

Erkeklerin en çok istediği şey seks olunca normal olarak hamile eşlerinin hormonları, karınlarındaki melekler filan pek umurlarında olmuyo. İstisnalar kaideyi bozmaz tabii.

Ben de hamileyken bosanma surecine girmistim cunku aldatilmistim. Hic kimse kurdugu ailesini oyle kolay bozmaz. Artık son noktaya gelinmistir ki bu karar alinir. Bunu yasamayan bilmez Allahim kimseye yasatmasin atesten gömlekti o gunler

Genelde şöyle oluyor: Cinsellik azalmaya başlıyor,kadının hormonal durumları oluyor daha sınırlı,daha tahammulsuz,her daım duygusal ve alıngan,kusmalar,gelen kılolar,vucut catlamaları,sac dökulmelerı,cılttekı degısımler vs de cabası..sonra herıf bı anda kendıne dönuyor ve bencılce ben napıyorum hayatım bıttı dıyor ve arayıslara gırıyor..O dönemde de bulursa kendı gıbı bı ... olan oluyor maalesef..Ben de hamıleyken aldatıldım ve en barız sorunlarımız bunlardı,cinsellık yasamıyorduk uzaklasmıstık ..
Ben hamıleyken kendımı kutsalmıs gıbı hıssedecegımı,el ustunde tutulacagımı,dunyanın en mutlu kadını yapılacagımı umarken evlı eskı sevgılısıyle mesajlasmıstı..Bence kadınların hıc sucu yok,adam adam olmadıgını keske bı öncekı levelde gösterseydı en azından BABA yapılmadan kurtulabılme sansımız olurdu..Koca olmaması gereken adamları BABA yapıp terk edılıyoruz anlayacagın..

Cok buyuk problemler oldugu icin bosanmak istiyorlar. Hamilelik oncesi problem olmuyor cunku buyuk endiseler yok. Hamileyken veya cocuk yeni dogmusken en onemli sey bebek oluyor, e haliyle diger taraf bu bebege eziyet edecekse, adam gibi bakamiyacaksa, devamli kadin bebegiyle surunecek gibiyse her anne cocugunu dusunup cikmak ister o iliskiden. Zaten bu kadar sorunu olan kadinlar buraya gelip dert ortagi ararken, bir kac destek sozu duymaya bu kadar muhtacken sacma sapan agresif yorum yaparak begeni toplamaya calisan duygusuz, sacma kadinlarin ego triplerini izlemek cok uzucu. Daha gecen gun bir tanesini gordum, bi kibirli kibirli yazmis altinda da uc bes begeni, ne buyuk is basarmislar. Ahmak insanlar.

Ben de hamileyken bosanma surecine girmistim cunku aldatilmistim. Hic kimse kurdugu ailesini oyle kolay bozmaz. Artık son noktaya gelinmistir ki bu karar alinir. Bunu yasamayan bilmez Allahim kimseye yasatmasin atesten gömlekti o gunler

bosandınmı?

hayalkenti, post: 39067841, member: 647492"]bosandınmı?[/QUOTE]
Bosandim

Kadin olmak her konuda zor oldugu gibi anne olmak cok daha zor. Keske annelik duygusu gibi erkeklerdede babalik duygusu olabilseydi binbir zorluga katlanan kadin birde erkegin kahrini cekmek zorunda kaliyor ya cok uzuluyorum nereye baksam hamile ve bosanmak uzere olan bir anne

Onyargili degilim sadece anlamaya calisiyorum cevremde hamileyken bosanan sayisi oldukca fazla ben erkek yada kadin suclu demedim elbetteki sorun yoksa ayrilikta olmaz

Erkeklerdeki serefsizlik seviyesi gun gectikce artiyor bence.

Bence erkek düşmanlığı kimliğini bir kenara bırakırsak. Hamilelik öncesini, hamilelik dönemini ve sonrasına baktığımızda, hamilelik dönemindeki hormonal değişiklikleri de hesaplarsak, evliliklerin nasıl bir zorlu dönmeler serisine girdiğini anlamamız çok da zor olmayacaktır. Tabi olayı tamamen hamileliğe bağlamak da doğru değil. Erkek aldatacaksa hamile olmasına gerek yoktur kadının. Aldatma ölçüsü değildir hamilelik. Öyle hamilelikler gördüm kadın bir anda 5 yaşındaki çocuk gibi zahmetli bir ruh haline bürünüyor eşine eziyet ediyor. Öyle hamilelikler de gördüm kimin hamile olduğunu anlamıyorsunuz bile. Yani bu olayı sırf hamileliğe bağlamak doğru değil diye düşünüyorum. Ancak şu da bir gerçek ki, erkekler eşlerinin hamileliği sırasında büyük bir sınavdan geçerler. Sabrı sağlam olan erkekler bu sınavı geçerler ve ailelerinin genişlemesinin zevkini çıkarırlar. Sınavdan kötü not alanlar ise 2 haftada bir (hafta sonları olmak üzere) genişleyen ve parçalanan ailelerinin meyvesi olan çocuklarını görürler.

Evet cok entrsan katiliyorum..Ama erkeklerin hepsi bu degil..
Adam olan adam karisini sex objesi gormez hamileyken can tasiyorken daha kiymet verir hormonlarinin verdigi tepkilere saygi gosterir allah verdi diyip onun derdine düsmez..Hic karsilasmadim bu sitede gordum bunlari banada entresan geliyo..
Demekki cok buyuk sorunlar yoksa imkansiz ne anne bunu yapar ne baba!

Bi saattir konu acmaya calisiyodum buda yakin sayilir..ben 4 yillik evliyim ve hersene bi aorun yasadim kayinvalideden kaynimdan cevreden..gecen sene cocuk istiyoduk butun testlerimizi yaptik kaynimla birbirimize girdim ve evi terk ettim..neyse yeniden baristik ettik 1 sene gecti ve suan kayinvalideyle sorunlar yasiyorum bu ay asilama yaptirdim ve 29 da belli olucak,bugun artik son noktadaydim kv. Karsi bu cocuk olmazsa bosanirim diye mirildandim kendimle..ben cocugu evliligim daha iyi olsun diye degil artik bi evlat istiyorum..esim dunya tatlisi biri ama cok anneci simdi simdi anliyo degerimi..ama laf sokma sanati var kv. Bem yetisemiyorum hep sonradan geliyo aklimaa

arkadaşlarımın tüm yazdıklarına ek olarak:
bir de şu yüzden boşanma o döneme veya hemen sonrasına denk geliyor
malesef bazı kadınlar bir "bebeğin" mutsuz giden evliliklerine mutluluk katacağını, gözü dışarıda olan eşlerinin bir "bebek" sayesinde "baba" olacağı için evlerine bağlanacağını düşünüyor ve bebek yapıyor.
veya
yine bazı kadınlar evliliklerindeki sorunları idare edebileceklerini düşünüyor, zaten mutsuz olan evliliklerinde inatla hamile kalmaya çalışıyorlar. yazılanlara bakıyorsunuz "mutsuzum, eşim bana değer vermiyor, eşim benimle ilgilenmiyor" AMA 2 cümle sonra " 6 aydır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz". (Haklı olarak arkadaşlardan da tepki geliyor tabi "madem mutsuzsun niye çocuk yapıyorsun" diye)

işte bu durumlar arkadaşların yazdığı hormonlar, hamilelik, eşin ilgisizliği vs problemleri ile birleşince boşanmaya varıyor evlilik

gelebilecek tepkiler için: tüm kadınlar yazmadım, bazı kadınlar yazdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…