• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken Boşanmak ??

Cunku erkek daha yeni koca rolunun sorumluklarinla bogusurken, cikip baba rolune girince affalliyor sanirim..
Amma dayaniksiz bu erkekler yahu En Büyük KK

Böyle bir istatistiğin olduğunu zannetmiyorum.
Öyle süper - güzel - mükemmel - sorunsuz giden bi evlilik hamilelik dönemine gelince çatırdıyor da boşanmalar oluyor gibi bir örnek nerede gördüyseniz, lütfen gösterin.
Sizin okuduğunuz örnekler muhtemelen, zaten üstü kapalı veya açık çeşitli sorunları olan evliliklerin tahammülün karşılıklı olarak azaldığı bir dönemde (sizin örneğinizde hamilelikte, veya genel olarak büyük bir badirede) çatırdayıp yıkılması aslında sadece.
Yoksa mesele ne sorumluluk, ne cinsellik, ne de erkekler.

esımın arkadasının eşi de benımle hemen hemen aynı ayda hamıle...

ben ıkız annesı o tek cocuk...sorsan zor bır hamılelık gecırıyor..benım kanamalarım 4 ay boyunca o korkularım cabasıyken o keyfı nazlanmaları sonucu eşi artık nefret ettı ondan..kı kocası esımle konusur;aldattıgından bıle suphelıyım.hamılelıgı boyunca sureklı seyahatlarde .haftasonu evde...

esım bır gun konu arasında; '' erkekler hamıle kadını anlayamaz dogru...o hıslerı bılmıyoruz...tekmelerı elımızle hıssedene kadar olayı anlamayı beklemeyın bızden.ama sureklı de nazlanmak erkegı uzaklastırır karısından..bebege adapte bıle olamaz...ınsan sevecegı varsa da sevmez o bebegı demıstı...

bazılarımızın hamılelıgı hastalık olarak gormesı,b.ktan püsürden herseye naz yapıp aglaması, zayıf karakterlı eslerı uzaklastırıyor.buna artı bı de cınsellıgın yasanmaması da eklenınce genelde bosanmalar kacınılmaz oluyor.rabbım kımsenın yuvasını bozmasın...

Senin soruna hem hamile hem de boşanmak üzere birisi olarak cevap veriyorum. Kocam ben hamile kalmadan önce bebeğimizin olmasını çok istiyordu . Ben ise daha gebelik için erken olduğunu düşünüyordum çünkü beş aylık evlilik ve benim k.p.s.s hazırlığım vardı. Ama o çok istedi,ısrar etti benden 5 yaş büyük olduğu için yaşı geçmeden baba olmak istediğini söyledi ve sonunda hamile kaldım.
Sonra ne mi oldu? Ben hamile kalınca sanki artık ona tamamen muhtaçmışım gibi tavırlar takındı. Sürekli moralimi bozdu. Hiç bana karşı özenli ve anlayışlı davranmadı. Çocuğu aldırmamı bile istedi. Ben ise sonunda aileme gittim. Şimdi bir aydır ailemdeyim. Ne arar ne sorar ne de canın bir şey çekti mi diye düşünüp bana bir lokma getirmeyi düşünmez bile. Ben de yakında boşanacağım inşallah. Bu sorunsalı yapan kocalar bnce ve kadınlar mağdur.

Genelde böyle değil durum. Hatta çoğu zaman kadınlar boşanacakları varsa bile çocuk veya hamilelik yüzünden kalır ya da geciktirirler boşanmayı. Burası derdi olanların forumu. Sorunu olmayan, evliliğinde mutlu olanlar zaten bu tür konular açmadıkları için açanlar dikkat çekiyor yalnızca. Ama evlilikte zorlu dönemler vardır. Kritik seneler vardır boşanmaların olduğu. Bir avukat arkadaşım da 5 yıllık terminlerde boşanmaların en sık olduğunu söylüyordu. İlk beş yıl, sonra 10, sonra 20 gibi. Çocuk ve hamilelik kritik bir dönemdir, insanlar zorluğa gelemeyecekse kendilerini belli eder ve kadına boşanma yolu görünür. Ama bu yalnızca bebekle alakalı değil, geçim sıkıntısı, engelli çocuktan kaçmak, sorumsuzluk,cinsellik, aileye düşkünlük gibi pek çok farklı değişken var boşanmalarda. Siz bir açıdan yaklaşmış ve buna yoğunlaşmışsınız.

Her kadın evlenir evlenmez çocuk yapma isteğiyle doluyor bence. Bu heyecanı mutlulugu tatmak sevdiği adamdan bir çocuk sahibi olmak istiyor. Ama gel gorelim ki erkekler kavun değil ki koklayarak alınsın. Hayatının erkeği sandığın adam bir bakıyorsun çekilmez bir çile oluyor. Kendimden biliyorum 9 aylık evliyim 3 aylık da hamile. Bir kızım olacak inşallah. Ama artık ben doğacak bebeğimin babasını tanıyamıyorum..

Back
X