- 21 Eylül 2021
- 3.631
- 10.587
- 158
- 30
- Konu Sahibi cameronhowe
-
Aracimiz manuel. Esim araci değiştirip otomatik alayim sonra ehliyet alirsin dedigi icin bekledim bu vakte kadar. Ama aslinda gerek yok, az cok kullanabiliyorum manueldeValla ben de hamileyken ehliyet almıştım. Kaydolurken gebe olduğumu bilmiyordum. 2.trimestera yeni girmiştim yanlış hatırlamıyorsam, hepsini rahatlıkla geçmiştim. Üstelik kanamalı bir gebelik geçirdim ben. Doktorum sorun olmayacağını söylemişti, direksiyon sınavına da öyle girmiştim
Sadece sınav görevlilerine söylememiştim hamile olduğumu, çok anlaşılmıyordu karnım da. Sınav sırasında ani fren yaptırmışlardı, freni yaptıktan sonra karnımı tutmuştum ufak bi kasılmayla, bana hemen dediler neden söylemedin hamile olduğunu yaptırmazdık ani freni, iyisin değil mi vs vs çok kibardılar..
Hevesiniz varsa bebek yokken hem daha rahat yazılı sınava çalışır, direksiyon derslerine gidersiniz. Bir de aracınız düz vites değilse otomatik vites ehliyete yazılmanızı öneririm. Manuel sürmekten çok daha kolay oluyor sınavda da.
Ben aktif olarak kullandığım halde hamileliğimin sonlarına doğru zorlanıyordum. Tecrübeniz var heyecanda yapmazsanız yaparsınız.Direksiyon biliyorum aslinda, pek de gergin bi insan degilimdir, oldukca soğukkanlıyim. Yapabilirim diye dusunuyorum. Ben fiziksel olarak engeli olur mu diye merak ediyorum
Neden olmasin ?18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Oooo çok fazla yazilin bencede cocuk yokken ders çalışmak daha kolaySehirden sehre degisiyormus. Bizim burda kursa gelecek zam ve vergiye gelecek zamla toplam 1650 lira aartacakmis
Niyetiniz varsa hemen yarin bi kursa gidin görüşün. Pazartesi zamli fiyat uygulanmaya baslanacakmis. Ben kar yagmayan bir yerde yasiyorum hava koşulları hic aklkma gelmedi o yuzdebBen zam geleceğini bilmiyordum bende sürekli erteliyorum.
Olamazsa bende gidip goruseyim de alayım.
Yakın zamanda etrafımdan çok kişi ehliyet aldı.
3 ay sürdü yada sürmedi merak etmeyin.
Ama hiç bilginiz yoksa belki biraz uzar.
Arkadaşım 6 aydır uğraşıyor birinci sınava giremedi korkuyor,pratiği yok.
Bu durumda olan arkadaşım vardı 2. Sınavda aldı ehliyeti en fazla 4 ay sürdü diye biliyorum.
Ama kar yağınca ehliyet almak zor olur mu diye düşünüyorum bende.
Yağmur,kar olacak ya o zaman zorlanabilir belki
Bizim burada kar yağacak bende zorlanirsin diye düşünüyorumNiyetiniz varsa hemen yarin bi kursa gidin görüşün. Pazartesi zamli fiyat uygulanmaya baslanacakmis. Ben kar yagmayan bir yerde yasiyorum hava koşulları hic aklkma gelmedi o yuzdeb
Benim sordugum yerde kurs ucreti 1500, 130 tl yazili sınav ucreti, 100 tl direksiyon sinav ucreti, 1090 tl vergi harci verilecekmis. Zamli tarifede sadece kurs fiyati 2770 olacakmis, diğerleri de devletin yapacagi zamma bagli ama ortalama %30-35 onlar da zamlanacakmis. Ucret odeyip nisanda baslarsaniz sadece kurs zammindan kacinirsiniz. Digerleri yine yuksej fiyattan olurBizim burada kar yağacak bende zorlanirsin diye düşünüyorum
Gidip goruseyim en azından ücreti vereyim Nisan da başlasam da olur
Şuan net ücret ne bilmiyorum ama sadece kurs ücretine arkadaşım 1.200 vermişti sonra 1.500 oldu şuan ne kadar acaba
Vergi harcı dediğin ehliyeti alırken ödenen ücret değil mi.Benim sordugum yerde kurs ucreti 1500, 130 tl yazili sınav ucreti, 100 tl direksiyon sinav ucreti, 1090 tl vergi harci verilecekmis. Zamli tarifede sadece kurs fiyati 2770 olacakmis, diğerleri de devletin yapacagi zamma bagli ama ortalama %30-35 onlar da zamlanacakmis
Ben 36. haftaya kadar araba kullandım ki göbeğim haftasına göre hep büyüktü, fiziksel olarak sıkıntı yaşamazsınız. Ben olsam o stresi bebeğime yaşatmam ama siz rahat bir insansanız olabilir bence.Direksiyon biliyorum aslinda, pek de gergin bi insan degilimdir, oldukca soğukkanlıyim. Yapabilirim diye dusunuyorum. Ben fiziksel olarak engeli olur mu diye merak ediyorum
10 Aralık son gün fiyatlar artacak. Yazılı sınava Aralığın sonu gibi girer geçerseniz direksiyon eğitimleriniz başlar. Ocak ayındaki direksiyon sınavı ayın sonunda olursa girersiniz. Yoksa Şubattaki sınava girersiniz. Yapılır neden yapılmasın.18 haftalık hamileyim. 27 yasindayim Bugun benden birkac yas küçük 2 kiz kardesim pazartesi baya bi zam gelecekmis diye duyunca bi gaza gelip sürücü kursuna kaydoldu. Ben bekarken bi turlu alamamistim, sonrasinda da zaten ayri arabamiz yok diye bi turlu gerek görmedim. Esim cok heveslendi, o da baya gaza geldi yani. Gel al su ehliyeti artik bebekle daha zor olur dedi. 1 günüm var karsr vermem icin. Ben de cok istekliyim. En fazla 3 ay surer diyorlar. Yani 7 bucuk aylik falan olucam sinavda. Yapabilir miyim bilmiyorum. Su ana kadar cok sorunsuz ve rahat bi gebeligim oldu bu arada, masallah diyeyim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Kuzu bizim kurs var ya şu an 1900 den alıyoruz sadece kurs ücretini. 3300 dediler bu sene ben çok dedim 2600 de anlaştık il olarak. Durumları biliyorsun benzine mazota gelen zamları. Her yer artıracak bu şekilde fazla fazla mecburVergi harcı dediğin ehliyeti alırken ödenen ücret değil mi.
Asıl ona çok zam gelecek diye biliyorum bende.
Ama sadece kurs fiyatı 2770 de çok fazla 2 kat artıyor
Bende biran önce goruseyim o zaman canım.Kuzu bizim kurs var ya şu an 1900 den alıyoruz sadece kurs ücretini. 3300 dediler bu sene ben çok dedim 2600 de anlaştık il olarak. Durumları biliyorsun benzine mazota gelen zamları. Her yer artıracak bu şekilde fazla fazla mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?