Hamileyken emzirme

sipsip52

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2008
876
631
303
İstanbul
Herkese merhaba,
Benim sormak istediğim bir şey var bebeğimi emziriyorm buarada hamileyim ve 3 aylık olduk.emzirmeye devam ediyorum ama hamile kaldığımdan beri bebeğim sık sık hastalanıyor ve kilo kaybı oldu . İştahsızlık başladı , ben zararı olmayacak diye emzirdim bıraktırmak istemedim çevremde herkes bak bebeğine zarar veriyorsun diyorlar ama ben bunların hurafe olduğunu düşündüm hep. Şimdi çocuğumu böyle gördükçe acaba denk mi geliyor yoksa istemeden ona kötülük mü yapıyorum diyorum böyle bişey yaşayan emzirmeye devam edip olumsuzluk yaşayan oldu mu ? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

aslında doktorlar zararı yok diyor açmak ben de hamile kaldığımda emziriyordum fakat kızım ishal olmaya başladı. ben de kestim. sütün yapısının bozulduğunu düşündüm açıkçası

Herkese merhaba,
Benim sormak istediğim bir şey var bebeğimi emziriyorm buarada hamileyim ve 3 aylık olduk.emzirmeye devam ediyorum ama hamile kaldığımdan beri bebeğim sık sık hastalanıyor ve kilo kaybı oldu . İştahsızlık başladı , ben zararı olmayacak diye emzirdim bıraktırmak istemedim çevremde herkes bak bebeğine zarar veriyorsun diyorlar ama ben bunların hurafe olduğunu düşündüm hep. Şimdi çocuğumu böyle gördükçe acaba denk mi geliyor yoksa istemeden ona kötülük mü yapıyorum diyorum böyle bişey yaşayan emzirmeye devam edip olumsuzluk yaşayan oldu mu ? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Merhaba , tandem emzirme olarak geçiyor bu durum. Emzirmeye devam eden ve herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyen anneler var.

İnternette "Tandem emzirme" olarak aratırsanız hem doktor hem de annelerin konuyla ilgili görüşlerine ulaşabilirsiniz.

Bebeğinizi güle güle büyütün. Diğer bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.

Merhaba , tandem emzirme olarak geçiyor bu durum. Emzirmeye devam eden ve herhangi bir sorun yaşamadığını söyleyen anneler var.

İnternette "Tandem emzirme" olarak aratırsanız hem doktor hem de annelerin konuyla ilgili görüşlerine ulaşabilirsiniz.

Bebeğinizi güle güle büyütün. Diğer bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.
Çok teşekkür ederim evet bunu araştırdığım için zaten rahatlıkla emzirmeye devam ettim ama huzursuz olduğum oğlumdaki zayıflama hastalanma iştahsızlık yani bu belirtiler olmasaydı zaten böyle bi düşünce oluşmazdı kafamda ama acaba hata mı yapıyorum demeden edemiyorum haliyle

Böyle bir deneyim yaşamadım ,ama büyüklerimiz emzirmenin doğru olmadığı emen bebeye zararlı olacağını söylerlerdi,,( sütün bebeğe yaramaz emzirme derlerdi) Bazı şeyler hurafe olsada bu tarz söylemlerin tecrübeyle söylendiğini düşünüyorum Eskiden çok doğum olurmuş mutlaka gerçekliği vardır. Çocuklarınızla mutluluklar dilerim

Bence bir doktora danışın ve kendinizde bir süre gözlemleyin. Ona göre karar verirsiniz.

Çok teşekkür ederim evet bunu araştırdığım için zaten rahatlıkla emzirmeye devam ettim ama huzursuz olduğum oğlumdaki zayıflama hastalanma iştahsızlık yani bu belirtiler olmasaydı zaten böyle bi düşünce oluşmazdı kafamda ama acaba hata mı yapıyorum demeden edemiyorum haliyle

Emzirmeye devam edip , çok şükür 2 evladı da sağlıklı olan bir anne tanıyorum.

Emzirme ve hamilelik eş zamanlı ilerlediğinde , önce anne kendine bakmalı tabi; vitamin değerleri kontrol edilmeli ve sağlıklı,yeterli gıda alımı yapabilmeli.

Uzman görüşleri ve tandem emzirme anneleri yorumlarını okuyup fikir edinebilir, doktorunuzla görüşerek kendiniz ve bebekleriniz için en uygun ve en sağlıklı yolu seçebilirsiniz.

Merhaba ben emzirdim 5 ay boyunca . Hiç bir sıkıntı yaşamadım . Sadece daha kuvvetli besleniyordum . Şimdiden hayırlı doğumlar 🌸

Hamilelikte emzirdim doktorum dört aya kadar devam edebileceğini sonra emzirmemin uygun olmadığını söyledi. O dönem baya üzüldüm bebeğime haksızlık gibi geldi sütünden mahrum olacakmış gibi hissettim yinede doktorumu dinledim şuan çok iyi bir karar vermişim diye şükrediyorum. Çünkü bebeğimin yeme düzeni gelişti iştahı açıldı ve kilo alımı güzel ilerledi gece emmek için çok uyandırdı oda duzene girdi. Doğumum yaklaştı ve anlıyorum ki ikisine birden yetecek
kapasitem yokmuş benim 😅

Herkese merhaba,
Emzirmenizin herhangi bir zararı yok. Ancak sizin hormonlarınız ile birlikte sütünüz de değişiyor. Bebeğinizin ishal olması, sütünüzün artık yetmemesi, tadı değiştiği için bebeğinizin emmek istememesi çok normal.
Bu süreçte çok daha fazla kalsiyum almanız lazım. Düzenli olarak iyi bir kefir içmenizi öneririm. Kendiniz mayalayamıyorsanız, migros kefirzadem, sütaş kaf kefir (sade olanı) temiz içerikli ve gerçek kefir mayalı.
Bu süreçte çocuğunuzun da ek gıdalarını kuvvetlendirmeli, yüksek proteinli beslemelisiniz.

Hamilelikte emzirdim doktorum dört aya kadar devam edebileceğini sonra emzirmemin uygun olmadığını söyledi. O dönem baya üzüldüm bebeğime haksızlık gibi geldi sütünden mahrum olacakmış gibi hissettim yinede doktorumu dinledim şuan çok iyi bir karar vermişim diye şükrediyorum. Çünkü bebeğimin yeme düzeni gelişti iştahı açıldı ve kilo alımı güzel ilerledi gece emmek için çok uyandırdı oda duzene girdi. Doğumum yaklaştı ve anlıyorum ki ikisine birden yetecek
kapasitem yokmuş benim 😅
Güldürdün gece gece 😅 sağlıkla gelsin bebeğin sağlıkla büyüsünler inşallah

Seni ürkütmek istemem. Yengem araları 1 yaş olan çocuklarını emzirdi. 2side hep zayıf ve hastalanıyorlardı. Takibinizi yapan doktora danışın muhakkak

Back
X