hamileyken eşimin bana davranışları :(

Rossella

♡^♡♧○
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.079
831
43
Kızlar merhaba öncelikle hepimizin başı sağlosun Ankara da ki patlama da yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyorum inşallah böyle acı olaylar bir daha yaşanmaz.

Ben 7 aylık evliyim ve 1 aylık hamileyim şu an. Çok garip bir şekilde olma ihtimali zayıf bir önem de kaza ile hamile kaldım. Eşimle biraz oturmamış prblemlerim varı hamilelikte de maalesef bunlar beni rahatsız ediyor. Çok düşüncesiz kadın kıymeti bilmeyen biriyle evliyim kızlar. Bu yüzünü evlendikten sonra her geçen gün biraz daha farkediyrum.
Her sabah işe kahvaltısız yollamam eşimi hemde sıcak şeyler yapardım. Ben şu an çalışmıyorum evdeyim o çalışıyor diye ve bende erken kahvaltı yaparım normalde ... Şimdi hamile olduğum için mide bulantım oluyor çok şiddetli ağrılarım oluyor kızlar. Bugün kahvaltı hazırlamadım. Bana hazırlamak istemiyorum de yalan söyleme karnım ağrıyor diye bahane yapma dedi. bi an öyle kötü oldum ki ben nasıl bi insanla evlenmişim dedim şu an yazarken bile ağlamaya başladım. Bana surat yaptı ve sorduğum sorulara cevap vermeden dolaptan birşeyler atıştırıp çıktı ve biliyorm kahvaltı hazırlamaıdm iye yaptı. Ben hamileyim ağrılı geçiyor bi de zaten hazır eğilim anne olmaya... Kendimi hazırlamaya çalışıyorum. sınava hazırlanıyrum bi taraftan. Bana destek olacağı yere böyle şeyler yapıyor. Hiç hamile kalmama bebek olacağına sevinmiyor.... Bu aralar gerçekten sancım oluyr ve dış gebelikten korkuyrum çarşamba günü ultrasonda görünecek inşallah. zaten ağrılarım var adet ağrısı gibi.. Bu aralar eve pek iş yapamıyorum akşam yemeğini hazırlarım. normalde kahvaltıyı da hazırlıyorum ama bugün hazırlayamaıdm. Ev çok dağınık falan laf çarpıtmalar. Ev dağnık falan değil sadece kendisi oturma odasında spor yapıyor akşamları ve halı koltuklar kayıyor eğri duruyor. oda sınava hazırlanıyor etrafta kalemleri kağıtları kitapları. yerde çorabı... önceden yapardım artık kendi dağıttığı şeyleri kendisi toplasn diye yapmıyorum ve bana dağınık oluğumu söylüyor ya hamileyken dağınık olsam bile bana bu şekilde söylemesi doğru değil bi de kendi dağınıklığı....
Hastaneye kontrolllere tek gidiyrum inanın nasıl zoruma gidiyor anlatamam kızlar... Yarın bilerek kontrolu saat 5 e yirmi kalaya aldım beraber gidelim bana diyor ki sen tek gitsen olur mu diyor... sınava gireceğim diyor. bende sınava gireceğim diyorum. Sonra surat yapıyrum tamam beraber gideriz diyor. kızlar daha okadar çok şey var ki..... Siz olsanız böyle bir eşiniz olsa ne yapardınız?

Not: kızlar bebeği aldırmak istediğimi söylediğim ve adam değişti epey düşünceli biri oldu birden hala değişmedi saatler geçti inşallah değişmez

Son düzenleme:
kendi yapsın dağınıksa. gıcık oldum okurken. Allah yardımcın olsun valla.
Biz 1 senedir çocuk istiyoruz. ikimizde çalışıyoruz. her ay olma ihtimaline karşı eşim elimi bile sürdürmüyor. aman belki olmuştur bişey olmasın diye :(

sen kendini yorma yine de. nasıl devam eder böyle bilmiyorum ama hayırlısı olsun. kıymet bilmemesi değer vermemesi çok kötü :KK14:

Siz kendinize değer vereceksiniz ki başkası size değer versin. Karnım ağrıyor kahvaltı hazirlayamam nokta. Bu kadar. Kendinden ödün verdikçe memnun olmayacak, aksine daha fazlasını isteyecek. Günün birinde verecek kanın olmadığını tükendiği göreceksin ve o kan emici yine seni suçlayacak. Bence yine agresif olmadan sakince tavrınıza devam edin. Ağrınız varsa canınız o gün yapmak istemiyorsa veya her ne durum var ise yapmayın anlatıp kenara Çekilin derim ben. anlayissiz insanı sonradan anlayışlı yapamazsiniz. Bu arada hayırlı olsun. Sağlıkla kucaginiza alırsınız inşallah:)

Adam sevinmemis bile ben sorun yapmaz diye dusundum. Sahsen hamileyken esim bir doktor randevusunu kacirmadi benim. Heves yok bu adamda.

daha çok yeni hamileliği, erkeklerde o heves bazen geç gelebiliyor.

yani eşin davranışları garip elbette ama çocukla ilgili mi bu durumlar ondan emin değilim, ondan öncesinde de sorun varmış da gün yüzüne çıkmamış gibi.

yine de sanmıyorum aldırmaya onay versin.

Bu erkeklere de yaranlmıyor.Sabah eşi işe giderken,yerinden bile kalkmayan kadın baştacı oluyor.Her gün hazırlayıp bir gün hazırlamayınca tü kaka oluyorsun.Hamile de olmayabilirsin.Ev hali evde dağınık olabilir.Hakaret ettirmeyi gerektirmez ki.Annesi herşeyine koşturan,hizmetini hürmetini ayağına kadar getiren bir anneydi,alıştırdı da o yüzden mi öyle yapıyor acaba?:KK64:Şu an kendini düşünmelisin.O öyle istiyor diye canın yanarak iş yapma.Gördüğün gibi insana kendinden başkasının faydası yok.

Peki bu duygularını eşinle paylaştın mı.

Hamileliğini bahane olarak görmesi çok kırıcı.
Kırıldığını ve üzüldüğünü,
değer görmediğini düşündüğünü mutlaka anlatmalısın.

daha çok yeni hamileliği, erkeklerde o heves bazen geç gelebiliyor.

yani eşin davranışları garip elbette ama çocukla ilgili mi bu durumlar ondan emin değilim, ondan öncesinde de sorun varmış da gün yüzüne çıkmamış gibi.

yine de sanmıyorum aldırmaya onay versin.

Diyelim izin vermedi. Bebek dogunca insan birak evi toplamayi agzina bi lokma yemek koyamiyor bazen. Bende durum buydu en azindan. Bu adam o zaman da niye kahvalti hazir degil ev daginik falan der resmen ömur torpusu bence...

Anlamışsın adamı ama iş işten geçmiş gibi olmuş, insanların temelde değiştiğini sanmıyorum. Nasıl başlar ise öyle devam eder. Hamile iken nazını çekemeyen yarın çocuk olduğunda senin ilgin hepten azalacak bunları da bilmesi gerekir. Oturmamış şeyler var bence aranızda, hakkınızda hayırlısı olsun.

Bebeği neden istemiyodu eşin
Bi de kahvaltı olayına gelince bazen benimde yataktan çıkasım gelmediğinde geri dalarım kalkamam eşimde sana kıyamam ben diye seslenmez sonra mesaj atar içinden gelmiyo kalkmıyosun beni yolcu etmiyosun diye bazende kendisi yat kalkma der
Senin eşini kahvaltıyla ilgili durumunu normal
karşıladım ama bebekle ilgili kontrole sen git
sınavım var demesi bebeği istemediğini bariz
belli etmesi hoş değil ikinizin bebeği aynı
özveriyi göstermesi lazım ki sen bir de
karnında taşıyacaksın ikinizin bebeği
olduğunu hatırlat ona o farkına varamamış henüz

Cocugu aldirir adami da bosardim. Hem cocugu olacagina sevinmemis hem de bu triplerle ömur gecmez diye dusunuyorum.

beni taşlarlar diye yazmaktan vazgeçtim ki sizin yazdıklarınız okudum , bu ne yaaa hayvanın önde gideni bunlar,

ben yarın dr gidiyorum çocugu aldırmaya ne sen hazırsın ne de ben , sen benim kıymetimi nezaman bilmeye başlarsan sana ozaman çocuk doguracam de . derdim

Diyelim izin vermedi. Bebek dogunca insan birak evi toplamayi agzina bi lokma yemek koyamiyor bazen. Bende durum buydu en azindan. Bu adam o zaman da niye kahvalti hazir degil ev daginik falan der resmen ömur torpusu bence...

Doğru söylüyorsun ama şunlar bir çocuğu aldırabilmeyi düşündürecek kadar büyük sebepler değil.

beni taşlarlar diye yazmaktan vazgeçtim ki sizin yazdıklarınız okudum , bu ne yaaa hayvanın önde gideni bunlar,

ben yarın dr gidiyorum çocugu aldırmaya ne sen hazırsın ne de ben , sen benim kıymetimi nezaman bilmeye başlarsan sana ozaman çocuk doguracam de . derdim

Aynen. Valla isteyen taslayabilir ben durust olma taraftariyim. Baba sevgisi olmadan buyuyecegine dogmasin daha iyi bence.

Doğru söylüyorsun ama şunlar bir çocuğu aldırabilmeyi düşündürecek kadar büyük sebepler değil.

Bi adam simdiden boyleyse -ki hamilelikte tum erkekler esini bastaci yapiyor cevremde- duzelecegini hic sanmiyorum. Bilmiyorum ya babanin ya da annenin cocugu istememesi benim icin yeterli aldirmak icin. Sonucta iki kisinin de hayati degisecek..

vala en bulantısız sorunsuz hamileliği ben geçirdim ben bile ilk 3 ay halsizlik bilmem ne elimi işe süremedim. hele ramazandı yemek yapamıorm tiksiniyorum eşim oruç tutuo ama bir gün gıkı çıkmadı. ben eşime kıyamadığım için kv.mi çağırdım gel anne ben yemek yapamıorm çok üzülüorm eşime sen bak die. o da sağolsun gelip işlerimi bile yapmıştı.
bizim kültürümüzde ne olursa olsun hamile kadın el üstünde tutulur.
konu sahibinin evliliği daha sağlıklı bir hal alamamış bence çocuk çok sıkıntılı bir durum.. aldırmak cinayet olabilir ama bu şekil bi evlilikte adam böyle devam ederse hem anne hem çocuk ruhen ne kadar sağlıklı olur orası meçhul..

benimkide öyle aman aman baştacı yapmadı hamileliğimde şimdi oğluna tapıyor,kaldıki tedaviyle oldu,erken doğum riski vardı, hastalık,vefat misafir her türlü durumuda yaşadım,tabi egoistte olmadı ama...diyeceğim o ki herkes tepesinde gezdirmeyebiliyor.......hamileliğin vermiş olduğu durum dan dolayıda hassas ve kırılgansın bu yüzden ona hislerini anlat emin ol işe yarayacaktır..........

Back
X