Hamileyken hayvan barınağı ve köpek sahiplenmek

nonay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
370
106
123
Diğer
Lütfen bilgisi olan varsa o an aklima gelmedi babam barinaktan köpek sahiplenmek istedi gittik okadar kötü kokuyorki ordan köpek sahiplendik ayni araba icinde yolculuk yaptik 2 gundur ben besliyorum ama dokunmuyorum barinagin veya oradan sahiplendigimiz köpeğin hamilelere zarari olurmu 16 haftalik hamileyim

Aşıları tamam mi siz mi yaptircaksiniz. Aşilarini tamamlayip bi veterinere muayene ettirdikten sonra sevin istediginiz gibi dışkısindan uzak durun. Benim 2 kedim var. Kedi tüyü yapisir kopek tuyu ucar gider. Asilari tam olunca tuyunden vs korkmuyorum kedilerimin. Doktorlada konustum veterinerlede

Aşıları tammi hic bilmiyorum evin icinde degil kopek bide yürüyüşte yapıyor sadece diskisini ben sadece su ve yemek önüne koyuyorum beni endiselendiren barinakta bulunmam ve kopekle yolculuk yapmam

Kediler ve kopekler diskilariyla bi hastaligin tasiyiciligini yaparlarmis. Disarda duran kedi ve kopekler. Benim kedilerimde disari cikip gezip geliyolar ban kumlarına yaklasmiyorum o yuzden. Esim hallediyo dışkı işini. Veterinerede bi goster asilari ne durumda bilmiyorum de onlar yaparlar zaten. Bi hastaligi vs varmi diye muayenede ettirirsin. Icin rahat etmiyosa esin gezdirsin

Çok sagolun resmen agliyacagim bugun takildi aklima ya barinaktan mikrop kaptiysam ya kopekten kaptiysam arabada surekli salya akitiyordu kendimi sucladim durdum sen nasil annesin inşallah deginiz dibidir cok tesekkurler

Kediler için toksoplazma tehlikesi var da köpeklerde de var mı bi araştırın

Çok sagolun resmen agliyacagim bugun takildi aklima ya barinaktan mikrop kaptiysam ya kopekten kaptiysam arabada surekli salya akitiyordu kendimi sucladim durdum sen nasil annesin inşallah deginiz dibidir cok tesekkurler
Ne demek :) bence cok guzel bisey yapmissiniz dert etmeyin icinize :)

Canım korkutmak istemem ama barınak hastalıkları diye birşey var malesef.
Bence sen hemen bir veterinere danış, aşılarını yaptır.
Kalbini ferah tut, inşallah birşey yoktur.

Sanmiyorum birşey olacağını çünkü zaten hayvanların hastalıkları bize geçmiyor. Sadece toksoplazma kedilerin yada hayvanların dışkılarindan yada iyi yıkanmamis sebze meyveden geçer.diskilariyla muhatap olmadiysaniz sorun olacağını sanmıyorum.ne güzel bir can kurtarmissiniz barinaktan bu konuda tebrik ederim sizi. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza aldığınızda da aşıları tam olmak şartıyla hiç sakınmayin ondan köpeğinizi . İnanın en iyi arkadaşı olacaktır yavrunun.

Sanki biraz evhammi yapiyorsunuz?bizim ciftligimiz var her turlu hayvanimiz mevcut gebeyken kendimi hayvanlardan uzak falanda tutmadim,birsey olmadi birsey olmazda zaten korkmayin bu kadar.Musait oldugunuz ilk is gidin asilarini yaptirin,bakimini da yaptirsaniz iyi olur derim,hatta babaniz kuvette pek ala yikayabilirde,temiz bakilan bir hayvandan hastalik bulasmaz,bu biraz sizin elinizde yani.

Köpeklerden toxoplazma kapmazsınız. Ne kaoabilirsiniz konusuna gelirsek iç parazit larvaları tüylerine bulaşmış sizde onu sevip elinizi yıkamadan bişeyler yerseniz vs o şekilde oral yolla alabilirsiniz ve parazitin yerleştiği yere göre enfekte olabilirsiniz. Kist oluşabilir bir organda yada bağırsaklarınızda kurtlar oluşabilir kısacası. Köpeği veterinere götürüp iç parazit tableti verin. Daha sonra da hayvanın sağlığı için karma aşı yaptırın. Kokusuna gelirsek çok kötü bir yerde siz kalsanız sizde kokarsınız. Bu hayvanın suçu değil. Banyo yaptırın. Köpek şampuanı kullanmayı unytmayın. Bizim şampuanlarımız onların deri pHına uygun değil.
Fazla evham yapmayın hayvanla büyüyen çocuklar hep daha dayanıklı olur. Köpekle ilişkinizi hamileyken kurarsanız bebeğiniz olduğunda onu kontrol etmek daha kolay olur.
Babanızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir şey yapmış.

Hayvanı veterinere götürün kendiniz doktora gidin. İçiniz rahat eder

Asilari tamsa problem olmaz. Hamileler icin toksoplazma riski icin kendinize test yaptirin iciniz ferah olsun. Veteriner de asilarini takip ettirin. Barinakta yapmislardir asilarini diye dusunuyprum ama siz gene de vete baktirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…