Bu düşünceler hayra alamet değil eminim başka konularda da takıntı düşünceleri yaşıyorsunuz güzel şeyler düşünmeye çalışın yoksa çocukla ilgili her konuda kendinizi mi suçlayacaksiniz?Çok sagolun resmen agliyacagim bugun takildi aklima ya barinaktan mikrop kaptiysam ya kopekten kaptiysam arabada surekli salya akitiyordu kendimi sucladim durdum sen nasil annesin inşallah deginiz dibidir cok tesekkurler
Ben hayvanlari cok severim evimde sokak kedilerine baktim terk edilmis miniklere eşim yikadi 2gun oldu zaten 2 defa yikandi yikanmayi cok seviyor beni yalnis anladiniz sanirim benim pis kokmasi umrumda degil ortamı anlatmak icinKöpeklerden toxoplazma kapmazsınız. Ne kaoabilirsiniz konusuna gelirsek iç parazit larvaları tüylerine bulaşmış sizde onu sevip elinizi yıkamadan bişeyler yerseniz vs o şekilde oral yolla alabilirsiniz ve parazitin yerleştiği yere göre enfekte olabilirsiniz. Kist oluşabilir bir organda yada bağırsaklarınızda kurtlar oluşabilir kısacası. Köpeği veterinere götürüp iç parazit tableti verin. Daha sonra da hayvanın sağlığı için karma aşı yaptırın. Kokusuna gelirsek çok kötü bir yerde siz kalsanız sizde kokarsınız. Bu hayvanın suçu değil. Banyo yaptırın. Köpek şampuanı kullanmayı unytmayın. Bizim şampuanlarımız onların deri pHına uygun değil.
Fazla evham yapmayın hayvanla büyüyen çocuklar hep daha dayanıklı olur. Köpekle ilişkinizi hamileyken kurarsanız bebeğiniz olduğunda onu kontrol etmek daha kolay olur.
Babanızı tebrik ediyorum. Çok güzel bir şey yapmış.
Saglik ocagindaki testlerime baktim yapilmis hamileyken normal çıkmış
iyi yikanmamis meyve veya sebzeden toksoplazma kapma ihtimali kedi kopek diskisindan kapa ihtimalinden daha yuksek maalesef ulkemizde. Hele ki asisi paraziti tam yapilmis hayvanlarda bu imkansiza yakin. Endiselenmenizi anliyorum ama airborne dedigimiz hava yoluyla bulasan tipte hastaliklar cinsler arasinda pek gecmiyor zaten. bir sivi alisverisi olmasi gerekli. iciniz rahat olsun. ama babaniz ihmal etmeden tum saglik onlemlerini alsin. siz de hamileyken bol bol gidin sevin ki bebeginiz de bagisikligi yuksek dogsun :)Ikisininde diskisinda toksoplazma taşıma ihtimali oldugunuı biliyorum ben
EvetSağlık ocağında toksoplazma tahlili yapılıyor mu ki?
Bende sizin gibi dusunuyorum cok guzel bisey yapmis bence konu sahibi hayvan sahiplenmekleiyi yikanmamis meyve veya sebzeden toksoplazma kapma ihtimali kedi kopek diskisindan kapa ihtimalinden daha yuksek maalesef ulkemizde. Hele ki asisi paraziti tam yapilmis hayvanlarda bu imkansiza yakin. Endiselenmenizi anliyorum ama airborne dedigimiz hava yoluyla bulasan tipte hastaliklar cinsler arasinda pek gecmiyor zaten. bir sivi alisverisi olmasi gerekli. iciniz rahat olsun. ama babaniz ihmal etmeden tum saglik onlemlerini alsin. siz de hamileyken bol bol gidin sevin ki bebeginiz de bagisikligi yuksek dogsun :)
Köpeği veterinere neden götürmediniz barınaktan aldıktan sonra.Sadece sizin için değil barınaktan gelmiş hasta olabilir bulaşıcı hastalıgı olabilir.Kokuyor dediniz iç parazit diş parazit karma aşıları falan yaptırmanız gerek.Aşıları tammi hic bilmiyorum evin icinde degil kopek bide yürüyüşte yapıyor sadece diskisini ben sadece su ve yemek önüne koyuyorum beni endiselendiren barinakta bulunmam ve kopekle yolculuk yapmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?