Hamileyken Hergün Düzenli Olar Arkadaşlar Bebiş Için Neler Yiyorsunuz

canım senınle aynı durumdayız neredeyse
bende 19 hadftalıgım 9 kılo aldım şimdiden
bundan sonrası için dikkat etmeye calısıyorum
inşallah dogumdan sonra veririz bu kilolarıo bebeklerimiz sağlıklı olsunda gerisi önemli değil

BİLGİLENDİRMEN İÇİN TEŞK.CANIM BENDE ARAŞTIRIYORUM AMA UYGULAMAK ZOR OLUYOR BAZEN...

ben günde 4 bardak süt 2 salatalık 2 havuç bir tabak roka, maydanoz ve nane yiyorum. bunlar her gün olmazsa olmazlarım. ara öğün olark dağıttım bunları. çoooooook erken kalktığım için kahvaltı yapamıyorum. onu sütle telafiye gayret ediyorum. haftada bir kez de ya tavuk ya da et tüketiyorum. bu kadar.
abartmanın gereği yok bence. okuduğum pek çok yerde normal yediklerimize süt, süt ürünleri, meyve ve yeşillik eklememiz sölenmiş.
bebek zaten vücuttakiyle besleniyor. önemli olan bizim güçsüz kalmamamız.

bazi şyleri uygulamak çok zorrr yaaaa
bende duzenlı kahvaltımı ediyorum ögle ve akşam yemegimi yiyorum sütümü peynirimi eksik etmiyorum ama ek şeyleri cnm çok istiyorr surekli aç hissediyorum kendimi
bende biraz fala aldım dr um bu kadar alma dedi ama alıyorum
bu arada şöyle bişey var ben 44 kilo ile hamile kaldım çok kilo vermiştim dugun stresınden şuan 58 kiloym 28 . haftadayım ancak kendi kiloma ulaştım boyumla oranbtılı olarak yani 4 kilo fazlam var hamile olmadığımı varsayarsam ama dr yınede alma çok dedi
geçen ay çok dikkat etmeme ragmen 3 kilo almışım mesela

canım çok güzel en önemliside zaten süt ama ben senin kadar içemem ...:1shok:

bende 44 kilo ile başladım boyumda 166 ve şimdi 58 kiloyum tabi yine 1 kilo almadıysam ...Şeniz

Walla kıslar siz bide kiloyu düşünüyosunuz 44 kiloyla hamile kalsam dert edermiyim acaba :))) Ben hayatımda hiç olmadığım 68 kilo gibi bi kiloyla tesadüfen hamile kaldım :)) Hatta test yapmadan bi gün önce diyetisyenden de randevu aldım :)) Fakat boşa gitti ..Artık bişi yapamıyacağımdan az yemeye çalışıyorum ama 4-5 haftalık henüz kesin diil haftası böle olmama rağmen ne aşeriyorum ne bişi bari aşersemde kilo versem yemesem :))))

hemen hemen hergün 1haşlanmış yumurta ,süt ,mutlaka değişik bir meyva ,kuru yemiş.kuru yemiştende tiksindim valla zor yiyorum yani.onun dışında ekstra canımın çektiği şeylerden azar azar yiyorum.

kuru kayısı ve kuru incir mutlaka yiyorum çünkü gaz problemim var.yumurta laktaz süt ve peynir hergün mutlaka iki çeşitte meyve yiyorum.genelde sebze yiyorum ama haftanın en az 4 günü et balık veya tavuk tüketiyorum bide su var tabi günde iki litre...

• Zengin kalsiyum kaynağı olan süt, yoğurt ve peynir tüketin.

• Her gün 1 adet yumurta ya da 1 porsiyon etli sebze, kuru baklagil yemeye özen gösterin.

• Kuru baklagil ve bulgur karışımı yemekleri C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerle beraber tüketin.

• Zengin vitamin kaynağı olan taze, sebze ve meyveleri düzenli olarak her gün yiyin.

• Sebzelerin, makarna ve kuru baklagillerin haşlama sularını dökmeyin, bunları değerlendirin.

• Şeker yerine demir açısından zengin olan pekmezi seçin.

• Yiyecekleri hazırlarken ellerinizin temizliğine büyük özen gösterin. Sebze ve meyveleri iyice yıkayın, gerekirse sirkeli suda bekletin.

Bunları yapmayın:

• Kansızlığı önlemek amacıyla yemeklerle birlikte çay içmeyin, eğer çok içmek istiyorsanız yemekten 1-2 saat sonra ve açık olarak tercih edin.

• Hazır meyve suları, kolalı ve gazlı içecekleri mümkünse hiç tüketmeyin. Taze meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi seçin.

• Çiğ ve füme et ve balıkları, katkı maddeleriyle hazırlanmış salam, sucuk ve sosisleri hatta hazır gıdaları yemeyin.

• Kafeinli içecekleri (kahve ve çay) günde en fazla 2 bardakla sınırlayın, mümkünse hiç içmeyin.

• Sigara ve alkolü tamamen unutun. Sigara dumanı olan yerlerde bulunmayın.

dr. tavsiyeleri

muz ve çilek mutluluk hormonunu en iyi şekilde etkiliyormuş bilginize:)

Sabahları bulantım olduğu için, kızarmış ekmek üzerine tereyağı ve bal sürüp yiyorum.
Yanında da ıhlamur bazen böğürtlen çayı.

Öğlen ve akşam o gün ne pişirdiysem onu yiyorum. Kırmızı et ( genelde köfte), balık, tavuk, sebze, çorba ...
her çeşit yemek pişiriyorum evde. Bol yeşil salata çok seviyorum.

Aralarda süt, kuru kayısı, ceviz,badem, fındık... Abartmadan tabi. 3-5 tane.
Çeşit çeşit meyve yemiyorum. En çok yediğim elma.
Tabi bazı şeyler dokunmaya başladı. Örn dün gece salatanın içinde yediğim kru soğan yüzünden gece boyunca midem ekşidi yemek borum yandı.:çok üzgünü
m:

ya kızlar hepinizin yazdıklarını tek tek okudum da bebişimi ihmal ettiğimi düşündüm bi an:çok üzgünüm:

maşallah ne güzel besliyorsunuz kendiniziyerimseniben

valla özendim şimdi ben de dikkat etcem artık, mesela şimdi ceviz yemeye başladımsırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…