- Konu Sahibi serpil1818
-
Mutlaka trombofili testlerini yaptirin derim size. İlk bebegim karnimda 9 haftalikken kalbi durmustu biz kontrolde fark ettik. Genetik testlerim yapildi pihtilasma sorunum oldugu anlasildi. Ben zaten kalbi atan hersey yolunda giden bir gebeligin birden kalbinin durmasina ihtimal vermiyorum pek... simdi her gun kan sulandirici igne vuruyorum kendime. Eger test yaptirmasaydim bu gebeligimin saglikli devam etmesine ihtimal yoktu en azindan simdi ihtimal varTeşekkür ederim. Düşük başlamış artık dedi doktorum zaten 2 hafta belirti vermemişti. İlk hamileliğimdi Allah bir daha nasip eder bu kez sağlıkla inşallah.
Bir hafta oldu ben kürtaj olalı. Pazartesi kontrolüm var konusacağım doktorumla. 2 ayrı doktor gördü aslında ikisi de %90 kromozomal bir bozukluktan kaynaklandığını söylediler. Ben yine de trombofiliyi de soracağım.Mutlaka trombofili testlerini yaptirin derim size. İlk bebegim karnimda 9 haftalikken kalbi durmustu biz kontrolde fark ettik. Genetik testlerim yapildi pihtilasma sorunum oldugu anlasildi. Ben zaten kalbi atan hersey yolunda giden bir gebeligin birden kalbinin durmasina ihtimal vermiyorum pek... simdi her gun kan sulandirici igne vuruyorum kendime. Eger test yaptirmasaydim bu gebeligimin saglikli devam etmesine ihtimal yoktu en azindan simdi ihtimal var
Benim doktorum da kromozom oldugunu dusunuyordu gerek yok dedi ama sonra test sonucunu gorunce iyi ki yaptirmissin dedi bana. İlk bebeklerde kayip yasandiginda genelde kromozom oldugunu idda ediyor doktorlar hakli da olabilirler ama bu test herkese yapilmali bence.Bir hafta oldu ben kürtaj olalı. Pazartesi kontrolüm var konusacağım doktorumla. 2 ayrı doktor gördü aslında ikisi de %90 kromozomal bir bozukluktan kaynaklandığını söylediler. Ben yine de trombofiliyi de soracağım.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim :))
Bir de ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız?
Benim de kafama takıldı aslına bakarsan. Ben korunmayı bıraktım bir kimyasal gebeliğim oldu sonra hic ihtimal vermiyorken hamile olduğumu öğrendim hemen ertesi ay. Fakat hamile olduğumu bilmeden kan sulandıran ve ödem atan solgar'ın bromelain diye bir besin takviyesini kullandım. O mu vesile oldu hamile kalmama kafamı kurcalıyor. Pazartesi soracağım doktora ve testi yazmasını isticem. Allah kimseye yasatmasın, cabuk atlattım çok şükür psikolojik olarak ama bir daha yaşamak istemem aynı şeyleri..Benim doktorum da kromozom oldugunu dusunuyordu gerek yok dedi ama sonra test sonucunu gorunce iyi ki yaptirmissin dedi bana. İlk bebeklerde kayip yasandiginda genelde kromozom oldugunu idda ediyor doktorlar hakli da olabilirler ama bu test herkese yapilmali bence.
29 eylul de kurtaj oldum ocak ayina kadar korunmam gerektigini soyledi doktorum ilginc sekilde korunmayi biraktigim ay hamile kaldim rabbime binlerce sukur olsun. İnsallah bu kez sorunsuz sekilde alirim kucagima yavrumu. Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin evlat isteyen herkesi hayirlisiyla evlat sahibi yapsin insallah
Benim doktorum testi yazmayinca ben kendim bir genetik uzmaniyla gorustum ona kaygilarimi anlattim ve testi yaptirmak ostedigimi soyledim sonuc 1 ay sonra cikti ve sonuc ciktiktan 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. Yani cok kucuk bir farkla yirttim durumdan dusun...Benim de kafama takıldı aslına bakarsan. Ben korunmayı bıraktım bir kimyasal gebeliğim oldu sonra hic ihtimal vermiyorken hamile olduğumu öğrendim hemen ertesi ay. Fakat hamile olduğumu bilmeden kan sulandıran ve ödem atan solgar'ın bromelain diye bir besin takviyesini kullandım. O mu vesile oldu hamile kalmama kafamı kurcalıyor. Pazartesi soracağım doktora ve testi yazmasını isticem. Allah kimseye yasatmasın, cabuk atlattım çok şükür psikolojik olarak ama bir daha yaşamak istemem aynı şeyleri..
Amin canım. İnşallah sağlıkla hayırlı bir evlat nasip olsun, su gibi geçsin zaman :)
Allahın işi işte.. Herşey nasip kısmet.. Çok şükür ki öğrenmişsin.Benim doktorum testi yazmayinca ben kendim bir genetik uzmaniyla gorustum ona kaygilarimi anlattim ve testi yaptirmak ostedigimi soyledim sonuc 1 ay sonra cikti ve sonuc ciktiktan 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim. Yani cok kucuk bir farkla yirttim durumdan dusun...
İstanbuldayim. Devlette bu testleri uc dusuk olmadan yapmiyorlar. Ozelde de her yerde yapilamiyor malesef. İstanbuldaysan kendi hastanemi onerebilirimAllahın işi işte.. Herşey nasip kısmet.. Çok şükür ki öğrenmişsin.
Hangi şehirdesin bu arada?
Walla süper olur canım. Ben acıbademe gidiyorum kim bilir ne kadardır orda bu testler :))İstanbuldayim. Devlette bu testleri uc dusuk olmadan yapmiyorlar. Ozelde de her yerde yapilamiyor malesef. İstanbuldaysan kendi hastanemi onerebilirim
Gaziosmanpasa yeniyuzyil hastanesi var guzel bir hastane tavsiye ederim ben orda 860 a esimin ve benim genetik testlerimiz dahil yaptirmistimWalla süper olur canım. Ben acıbademe gidiyorum kim bilir ne kadardır orda bu testler :))
Trombofili haricindeki diğer gen testleriyle beraber mi bu rakam? Bayağı iyimiş ya çok teşekkür ederim :)Gaziosmanpasa yeniyuzyil hastanesi var guzel bir hastane tavsiye ederim ben orda 860 a esimin ve benim genetik testlerimiz dahil yaptirmistim
Evet canim ben 80 lira verdim genetik doktoruyla gorusmek icin danismanlik aliyorsun sonra o testleri yazdi 760 lira ben odedim ertesi gun esim gitti 100 lira da o odedi kan verdi bir ay sonra sonuclar ciktiTrombofili haricindeki diğer gen testleriyle beraber mi bu rakam? Bayağı iyimiş ya çok teşekkür ederim :)
Çok iyi walla fiyat cünkü 2000 tl falan okudum ben sadece trombofili testi için. sigortan var mıydı peki yoksa normal hali mi bu?Evet canim ben 80 lira verdim genetik doktoruyla gorusmek icin danismanlik aliyorsun sonra o testleri yazdi 760 lira ben odedim ertesi gun esim gitti 100 lira da o odedi kan verdi bir ay sonra sonuclar cikti
Tamam canım çok teşekkür ederim çok sağol. :)Var sigortam muhtemelen indirimli halidir bu. Ozelsigorta anlasmalari gilanda var sanirim arayip bilgi alabilirsin
Canim kan pihtilasmasi mi var sende oyuzden mi kan sulandirici igne vuruyorsun ne testi olarak yaptirdin onuMutlaka trombofili testlerini yaptirin derim size. İlk bebegim karnimda 9 haftalikken kalbi durmustu biz kontrolde fark ettik. Genetik testlerim yapildi pihtilasma sorunum oldugu anlasildi. Ben zaten kalbi atan hersey yolunda giden bir gebeligin birden kalbinin durmasina ihtimal vermiyorum pek... simdi her gun kan sulandirici igne vuruyorum kendime. Eger test yaptirmasaydim bu gebeligimin saglikli devam etmesine ihtimal yoktu en azindan simdi ihtimal var
Evet canim trombofili paneli yaptirdim genetik merkezinde orda ciktiCanim kan pihtilasmasi mi var sende oyuzden mi kan sulandirici igne vuruyorsun ne testi olarak yaptirdin onu
Aha benim bugun oldu kasilma seklinde bazen oluyo bazen sanci gibi giriyo bazen kasilma gibi giriyo boyle titriyo gibi rahmim yataktan cikamadim halaArkadaşlar size birsey daha sorcam kasiklardan hariç alt tarafınızda arada agri oluyor mu acaba oluyorsa nasıl bi agriniz oluyor bilgisi olan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?