Hamileyken saç kestirdiniz mi?

kimberley

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
323
Merhaba 15 haftalik hamileyim... saclarim cok cansiz ve kiriklandi.... sacimin kiriklarini aldirmak ve boyunu da biraz kisaltmak istiyorum fakat cevreden de hamileyken sac kestirilmez sozlerini duyuyorum... siz hamileyken saclarinizi kestirdiniz mi?

bu soruyu hocalara da soruyorlar. Alakası yok deniyor. Yani kestirebilirsiniz.

kestirdim. çok dökülüyordu saçlarım. küt kestirdim ohhh mis, yıkayıp çıkıyordum. hem de gayet riskli bir hamileliğim vardı. çok okumuş etmiş etrafımdaki insanlar bile kestirmemin iyi olmadığını söylüyorlardı.
bebek rahminize düştüğünde ömrü belirlenmiştir onun. kestirin gitsin.

Kestirdim.

Hiç birşeye körü körüne inanmayın. Size sorgulayıp sual edebilmeniz için verilmiş aklınızı kullanın. Mantığınıza aykırı geliyorsa yapmayın.

boyanmaz anlarım da, kestirmek tamamen hurafe bence. Nasıl ki ana rahmine düştüğü an alın yazısı yazılıyorsa, dur çocuğum annen saç kestirdi gel alın yazını değiştirelim mi diyecekler? Hep bunu düşünürüm.

Kestiremedim 'eşim'in baskısı sebebiyle.
Bana kalsa 3 5 defa kestirecektim.
Bu saçma sapan hurafeler yüzünden saçlarım totomda geziyorum.
Dikişlerim iyileştiği an kuaförde soluğu alacağım.
Eğer eşinizin veya çevrenizin böyle batıl inançları ve baskısı yoksa, gidip kestirin.

Katılıyorum bebek ana rahmine düştüğü an kaderi yazılırmış kaderin önüne de kıytırık bir makas geçemeyeceğine göre?

Bütün hurafelere inanacak olsak hayat yaşanmaz. Bilimsel desteği olmayan hiç bir şeye inanmam. Size de tavsiye ederim bunu. Hayat bu şekilde daha güzel.

Ben de hamileyim kestirmeme sebebim karnimdaki bebek degil de esimin beni böyle begenmesi.
Yani esim kisa saca da hay hay canim dese ohoo ne modeller ne modeller. Hem bebege de iyi gelir sen mutlu o mutlu.
Cok hurafe var canim. Ben de bir ara cigere dokunma bebegin lekeli dogar diyenlere uyuzdum. Hayir insan durduk yere strese giriyor cünkü hormonlardan koruma ic güdüsüyle yasiyoruz sadece. Inanmasak bile cekimser kaliyoruz.
Ikinci hamileligimin rahatligindan hicbirseye kaafa takmiyorum.
Hepsi hurafe. Sen yanlis birsey yapmadiktan sonra ne sana ne bebegine zarar gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…