Hamileyken saç kestirdiniz mi?

Bende kestirdim.Hurafelerle kafanizi kariştirmayın

Kestirilir bende yarin dogurmazsam gideyim diyordum bebek gelince zor olur gitmem kizimda var vakit bulamam. Saclar zaten harika uzuyor hamileyken ondan simdi kestir saglikla uzasin

Yarın doğurmazsam gideyim lafına öyle özendim ki anlatamam
Ya düşünsene kadın doğuracak bildiğin kıskandım :D
Hayırlı doğum dilerim.
Kuaföre de bence doğumdan önce git

hamile olduğumu öğrendiğim ilk hafta gittim hiç kestirmediğim kadar kısa kestirdim hafifledim sanki :D

Merhaba 15 haftalik hamileyim... saclarim cok cansiz ve kiriklandi.... sacimin kiriklarini aldirmak ve boyunu da biraz kisaltmak istiyorum fakat cevreden de hamileyken sac kestirilmez sozlerini duyuyorum... siz hamileyken saclarinizi kestirdiniz mi?
Canim niye kesilmesin hurafe o duyduklarin.yok cocugun omru kisa olur yok akli kisa olur hepsi hurafe.
Sagliga zsrr olsa doktorun soyler zaten tipki boyama dedigo gibi kestirmede der.
Dinimizcede sakincasi olmadigini diyanet soyledi.
Cevremde ablam,kuzenim kestirdi cok zeki cok saglikli cocuklari var massalah.

Yarın doğurmazsam gideyim lafına öyle özendim ki anlatamam
Ya düşünsene kadın doğuracak bildiğin kıskandım :KK70:
Hayırlı doğum dilerim.
Kuaföre de bence doğumdan önce git

Haha canim oyle cabuk geciyorki hamileligin tadini cikarmaya bak yakinda doguma gidiyorum diye konu acarsin haaa :)

Saka maka cumlemize amin bekleyen herkesi rabbim saglikla kurtarsin.

Kizimda hic gecmemisti zaman ama bunda kuafore vakit bulamadim, bakalim sancilar gelmezse yarin ben kuafore :)

14 haftadan beri yaklaşık üç haftada bir kestiriyorum rahim ağzı yetmezliği yüzünden riskli bi gebeliğim var sarklaj yapıldı serklaj zamanı yatarken bunaldım gittim kısacık kestirdim baya kısacık hem de uzun bi süre de uzatmayı düşünmüyorum saçla uğraşmak istemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim

Hayirli olsun bebeginiz ben hamile iken sacimi kestirmedim hurafe ama etkilendim galiba ve oglumu 3 yasinda trafik kazasinda kaybettim yani sacla ömrün bi alakasi yokmus nasil rahatsan oyle davran
Allah sabrınızı artırsın başınız sağolsun,çok çok üzüldüm inanın.

Bi kurtulamadık şu hurafelerden ,evet kesilir ben kestirdim ,doğumdan sonra bir daha kestirdim saçlarımla ilgilenemiyordum

Annem söylerdi gebeyken saç kesilmez diye ama neden hatırlamıyorum canım ne gibi zararı olur bilemiyorum

Saç kesilince bebeğin kordon bağı da kesiliyormuş. Aman ha yapmayın öyle şeyler. :KK53:

Aydinlattigin icin tesekkurler... ben sac kestirince ayrica bebegin kordonunun kopacaginin yani sira annenin de kulaginin falan da düşecegini duymustum icimi rahatlattin... eskiden olsa ben de gulup gecerdim boyle batil inanclara ama konu karnindaki 3 aylik bebegin olunca inan bana aldigin havadaki tozdan bile korkuyorsun ona bisey olur diye... en azindan dalga gecmeyebilirdin !!!

Saçını kestirme bebeğin ömrü kısa olur diyenlere, o zaman saçımı topuğuma kadar uzatayım bebeğin ömrünü uzatayım diyorum :)

Ben kestirdim cunku ilerde dahada cansizlasip dokuluyo. Kestirince benim dokulmeler durdu keske ilk zamanlar kestirseydim diyorum. Banada cok dediler dinlemedim hic..

Aydinlattigin icin tesekkurler... ben sac kestirince ayrica bebegin kordonunun kopacaginin yani sira annenin de kulaginin falan da düşecegini duymustum icimi rahatlattin... eskiden olsa ben de gulup gecerdim boyle batil inanclara ama konu karnindaki 3 aylik bebegin olunca inan bana aldigin havadaki tozdan bile korkuyorsun ona bisey olur diye... en azindan dalga gecmeyebilirdin !!!

Burnu da düşüyormuş annenin diyolla.
Allah aşkına akıl mantık işi şeylerden endişe edin. Mesela arabada taktığınız emniyet kemerinden, saç boyamaktan ne bileyim ıspatlanabilir şeylerden korkun, saç kestirmekten değil.

Cevap veren herkese tesekkur ediyorum anladigim kadariyla cogunluk kestirmis saclarini :-) normalde batil inanclarim yoktur ama konu bebek olunca insan bu derece paranoyaklasabiliyormus :-)

Daha konunuzu okumadan başlığınızı okuyarak anladım batıl inançlar yüzünden açıldığını.Yav hala bu saçmalıklara inanan kaldı mı ki?

Merhaba 15 haftalik hamileyim... saclarim cok cansiz ve kiriklandi.... sacimin kiriklarini aldirmak ve boyunu da biraz kisaltmak istiyorum fakat cevreden de hamileyken sac kestirilmez sozlerini duyuyorum... siz hamileyken saclarinizi kestirdiniz mi?
daha şımdı kuafor den geldım :süslü: 12+2 yim, çok ta güzel oldu :KK37:

niye ki ?

Back
X