Hamileyken temizlik..

Niye silemeyesiniz ki? Karin bile yeni yeni cikiyor. Sizi zorlar desek, degil. Alt tarafi raf siliceksiniz. Genel olarak cok bas donmeli bi hamilelikse zaten sormazdiniz diye dusunuyorum.

Ne güzel akıl veriyorsunuz..
Size tesadüfen Allah yardım etmiş de bir şey olmamış. Temizlik hamileye gayet de ağır bir iştir. Bir defa doktorlar sakın kimyasal soluma uzak dur derler. Siz bebeğinizi düşünmemişsiniz herkes de mi öyle yapsın?
Hep de çıkar biri 'aaa eskiler tarlada çalışıyormus ne olcakmış?' deyiverir zaten.

Hareket iyidir derken yürüyüşten, makul sayıda merdiven çıkmaktan, hamile pilatesinden bahsederler. Deli gibi bir yerleri ovmaktan değil..

Yapmayın gözünüzü seveyim mutfak dolapları da bırakın pis kalsın yani riske atmaya değermi bende yarıya kadar silip üstünü bırakıyorum bişey olursa vicdan azabı çekersiniz

Korkutmak gibi olmasın ama bi arkadaşım 8 aylık yer sildi doğum temizliği yaptı ve bebeğini kaybetti uzandığı için bağları kopmuş yavrunun Allah korusun hiç riske değmez

Korkutmak gibi olmasın ama bi arkadaşım 8 aylık yer sildi doğum temizliği yaptı ve bebeğini kaybetti uzandığı için bağları kopmuş yavrunun Allah korusun hiç riske değmez
Insanlar ciddiye almıyor ışte. Benim komsum son ayinda cam sildi . Neymiş evine gelenler kirli görmesin diye . Ama ne oldu. Kanamasi başladı. Hastaneye kostular bebek plasentadan ayrilmisti,bebeği kaybedebilirlerdi. Zavallı bebegi hemen sezeryan la aldilar ağzı burnu cigerlerine kadar kan gitmisti. Zavallı yavrucak iki ay yoğun bakimda kaldı. Birkez kalbi durdu annesi hayatının pismanligini yaşadı. Ama o günü geri getiremedi. Nolur yapmayın.
Biraz sabırlı olun eviniz kirli olsun ama yavrulariniz sizinle kalsın. Doğumdan sonra yine temizliginize devam edin. Yavrucak şimdi 6 aylık çok şükür artık iyi. Ama hala rahatsizliklari oluyor

Haklısın cnn insallah sağlıkla doğar bütün yavrular...artik çok dikkat edicem

Kızlar mutfak dolaplarıni silmek istiyorum ama endişeliyim biraz 24 haftalık hamileyim sizce bir sorun olur mu? Hamileyken. Temizliği nasıl yapıyorsunuz?
Altları silin üstleri de boyunun yettiği yeri dış kapakları tabi çok uzanmadan riske atmaya değmez

Çok kötü yaaa allahim kimseye göstermesin yani bi yer silmeyle mi oldu alla alla korktum ya

Bir sey olmaz inşallah ama yinede agir is yapmamak lazim.Supurmek , silmek toz almak cok zorlamaz ama kapilari, camlari gerekmedikce silmeye gerek yok.Dogum zamani yaptirsaniz yeter.Ben bunun pismanligini yasadim .
Zaten bir daha yapmam icimde bi şüphe doktora gidene kadar stres saracak her yanımı offf

Yaw tarlada calisiyolardida sanki iyi birseymis gibi lanse ediyolar birde.. insanoglu gucludur basa ne gelirse ceker ama..gerek var mi simdi boyle birseye.. buarada ilk hamileligimde bende fit bir anneydim ve son haftalara kadar full time calistim :) yas gectikce gebelikler cogaldikca vucudu zorluyor..bunda surekli bulanti var hala gecmeyen..azicik yurusem tas gibi bir gobek.. ki ben normalde gittigim yere yuruyerek gitmem kosarim o derece hareketli bi insanim..zaten evde oturmam surekli is yaparim cocuklarla parka gideriz birlikte markete gideriz vs..yer silerim vs yeri geldiginde.. ama artik karnim agriyo bazen hareket dahi edemiyorum. Bi gun cok zorlarsam ertesi gun yerinden kalkamiyorum agridan..bu tembellik degil, ama vucut goturmuyor artik bu kadar basit aslinda..dinlenme sansim pek yok..bakalim yuzduk kuyruguna geldik.. bide hastane cantalarini hazir edersem cok mutlu olcam

Ben hamileligimde temizliği kafama çok takip yaptım, sonuç bebeğim 35 haftalık doğdu... Gerek yok atraksyona... İkinci çocuğuma gebe kalırsam bı gün çok dikkat edicem inşallah... Gerek yok varsın pis kalsın,ya da birini tutun... Bebeginizden önemli değil hicbirsey...

Bazen bu temizlik işini anlamıyorum. Bir ev ne kadar kirli olabilir ki? Tadilat mı yapıldı, ya da taşınmamı oldu, ya da su falan mı bastı? Günlük hafif temizlik yapılan bir evde çok büyük ve acil temizlik yapmayı gerektiren ne olabilir ki? Cevremde bazı insanlar var gercekten amacları temizlik mi yoksa psikolojik olarak iyi hissetmeleri mi anlamıyorum.

Hamilelik gibi özel bir sağlık durumu yaşıyorsunuz. Aksi bir durumda hem sizin hem bebeğinizin allah korusun zarar görme ihtimali var böyle günlük değil büyük temizlik yapılmaya calışılıyor. Ayşe yaptı bir şey olmadı fatma yaptı bir şey olmadı bir güvence değil. Hamilelik o kadar özel ve kisisel bir durum ki bazen hekimlerin tecrübesi bile yetersiz kalıyor. Ben bu sayfalarda köpekten korkup bebeği karnında ölen de gördüm, dünyada beyin ölümü gercekleşip hatta ölüp bebeğine bir şey olmayan cennetlik anneler de var.

Ben de hic temizlik yapmıyor değilim ama mecburi ve hafif olanları yavas yavaş gücüm yeterse yapıyorum. İlk hamileliğimde yaptıklarımı simdi yapamıyorum. Yere bir sey döküldü ayaklı süpürgeyle alıyorum.iki dakika. Makinaya camasır atıp sepeti balkona esime attırıyorum. Buna ragmen gebeliğimde riskli bir gebelik olmadıgı.halde hemen karnım sertlesiyor. Ben de en ufak sey yapsam dinleniyorum yapıyorum. Elimden geldiğimce cocugumu ve kendimi kollamaya calısıyorum. Ki bu bahsettiklerim günlük isler. Camasır, bulasık, sofra toplama yemek yapma gibi. Allah hepimize bebeklerimizi saglıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ama bizimde zorlamamayı ögrenmemiz lazım. Gerisi allaha emanet.Bize belki bir sey olmuyor gibi görünüyor ama yorgunluk su miktarını ve kan akımını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Tüm evi elden geçirdikten sonra bunun olup olmadıgından nasıl emin olacaksınız?

+1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…