Hamileyken temizlik..

Ben de yeni dogm yaptm 9 ay boyunca tum temizligimi kendm yaptm tabi dikkat ederrk kendimu yormadn en zoru mutfak tabiki onuda yaoabildgn kadarini yap digerlerini de esindn yardm istersn olmazsa kalsn bebegndn önemli degil ya

Evet canım kızın 10 senedir denemediği tedavi kalmadı 10 kez tüp bebek denedi çocuğu olmadı bidaha
Allah korusun yaa valla degmez aslinda.. o arkadasinda bilemezdi boyle olacagini... bi furya bu birazda dogumdan once buyuk temizlik olayi.. yardimcin varsa olur bal gibide esin yada birileri yoksa tek basina zor.. 8 aylikken perde takmak cok buyuk marifet degil.. ya basin donse ayagin kaysa merdivenden dussen vs. Bunun vebalini nasil tasirsin? Kurtarmaz senide bebeginide o temizlik... benim evim kucuk bu yuzden bazi seyleri degistirmem gerektigi icin elden gecirmek zorunda kaldim.. ama sade bebek icin degisiklik yapsaydim ugrasmazdim bu kadar. Dedim ya sade mutfak kaldi.. onuda belki hic yapmam dogumdan sonraya sarkar..nasilsa dogumdan sonraya gene kirlenmis olacak:)

Mutfak dolabı silmek 5 ay bekleyemeyecek bir aciliyet mi? Hayır bence. Ailen Yok eşin yoğun yardımcı almaya da gücün yoksa bırak bu haliyle kalsın.

hamılelık hastalık degıldır, dıkkatlı davrandıktan sonra ve rısklı bır gebelık durumu soz konusu degılse her iş yapılır, ayrıca temizlik yapıpta deterjana boğulmuyoruz herhalde makul ölçüde temizlik maddesi kullanıyoruz her daim...
ve evet hareket ıyıdır, ben bu kadar işlendim hiç yorulmadım hiçte bir sıkıntı yaratmadı bende hatta çok kolay bir doğum yaptım ..

Hamilelik hastalık değildir sözünü savunacak bir kişi de benimdir. Bence siz bu sözü çok yanlış anlamışsınız. Doğum iznime çıkana kadar çalıştım, asansör yerine merdiven kullandım. Allah'a şükür kolay bir hamilelik geçirdim. 10. haftada kanama geçirmeme rağmen risk ortadan kalkınca ben de tüm işlerimi yaptım -ama parantez açıyorum evde her işimi kendim görmedim- yapabileceklerimi yaptım. Ve bunların içinde hamile için tehlikeli olacak mutfak temizlemek yoktu..

Doktorların dediğine mi size mi inanacağız? Temizlik söz konusu olunca kadınların ne kadar abartacağını bildiği için doktorlar yasak der. Bu kadar basit. Çamaşır suyu solumak temas etmek, hele hele mutfak temizlerken olmazsa olmaz yağ-çöz solumak direk bebeği etkiliyor.
Tavsiye verirken biraz dikkatli olmakta fayda var. Özellikle bu kişi can taşıyorsa. Cahil biri size uyabilir mazallah..
İnşallah konu sahibi de böyle bir cahillik etmemiştir.

yahu hamileyken deterjan kullanılır mı mutfak temizlemek için. ben normalde bile krize giriyorum. ne solusan bebeğe gidiyor. ha sigara ha çamaşır suyu.

konu sahibi sanada silme dolap dedik yine bildiğini okumuşsun ee ne yordun o zaman bizi

valla temizlik yapacagım dıye camasır suyuna yag coze bulanan bırı ıse konu sahıbı bırsey dıyemem ama uzaktan sıkıp solumamaya ozen gosterıp ıslak bır bezle ıkı dolap kapagı sılmek ve kurulamak cok zor bır ıs degıl, sandalye kısmı dedıgım gıbı saglam ıse ve sızde dengelı hareket edersenız sıkıntı olmaz zaten o zaman sarkmanıza yada uzanmanıza gerek kalmadan ısınızı halledebılırsınız, bana sahsen doktorum hıc bu tar yasaklar koymadı tek yasagım ılk uc ay agır kaldırmak, son ıkı ayda cınsel ılıskı ıdı....
herkes temızlıkcı tutacak maddı guce sahıp degıl,herkesın eşi yanı aılesınden bırı gelıp yardımda edemeyebılır, eee yapılabılıyorsa kısının kendı ısını kendı yapmasından yanayım zaten yapamıyorsa zorlamaya gerek yok baska alternatıfler aranır, sunu da soyleyım ben dogum yapalı uzun zaman oldu dedıgım gıbı kolay bır gebelık ve dogum yasadım, cocugumda gayet saglıklı, dıkkat ettıkten sonra her iş yapılır hala bunu sonuan kadar savunuyorum...

ne kullanacaksınız pekı karbonat sırke falan mı bende onlardan rahatsız oluyorum sahsen... ıkı damla deterjandan bırsey olmaz o kadarda evham yapmayın , bızde hamıle olduk dogum yaptık olmedık yanı, asırı deterjan bagımlısı tıpler zaten mevzu bahıs degıl su an ama normal brı temızlıkte bazı seylerde olmazsa olmazdır.

kullanmayacaksınız direk.

kullanmayacaksınız direk.
valla sırf su da ne yazıkkı bazı kırlırı temızlemıyor hem ıs sadece temızlıkle bıtmıyor kı amasır bulasık hepsınde deterjan ve turevlerı kullanılıyor , sahsen bedenım kadar gıydıgım kıyafet yemek yedıgım tas ve evımde temız olmalı ve bazı malzemeler olmadan benım ıcın temızlık yapmanın bır anlamı yok, sız kullanmazsınız olur bıter hayat sızın ama ben kullandım her ısımıde yaptım ıyıkıde yaptım benımkendı adıma bır sıkayetım yok ...
sız yan gelıp yatın tadını cıkarın ne dıyım kı

iyide sizin kendi adınıza sorun olmaması herkese bu aklı verebileceğiniz anlamına gelmez ki. ben hamile iken uyuşturucu kullandım bebeğime bir şey olmadı sende kullan bir şey olmaz demekten farkı yok bu durumun. karşınızda ki kadını durup dururken riske sokuyorsunuz. neyse uzatmaya gerek yok zaten konu sahibi halletmiş sorununu size iyi temizlikler. bende yan gelip yatmaya piremsesliğe devama hayde..

Sandalyeye dengeli çıkılsa denmiş ama ileri hamilelik dönemlerinde vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden yürüyüş yaptığınız yolun özelliğine bile dikkat edin diyor uzmanlar bu bir. Karnınıza en az 4-5 kilo olması dengesizlik zaten. İkinci bir konu hamilelikteki tansiyon dengesizlikleri. siz iyiyim diye dağa tepeye tırmanırsınız. Bir anda o tansiyon düşer ya da yükselir, o zaman görürüm dengeyi.

Ayrıca bazılarımızın deterjanı solumadan rahat etmediğini biliyoruz. Ay çamaşır suyu koymadan temiz hissetmiyorum şekerim, porçözsüz temizlik mi olur laflarını kullanan bir dolu insan var. Sebzeye işkembeye çamaşır suyu vuran var. Kezzapla kullanırken zehirlenme oranlarında başa oynuyoruz. İşin ortasını bulamıyorken varsın mutfak dolabı da pis kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…