- 30 Nisan 2014
- 2.647
- 9.801
- 358
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Sen de inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir, bebeğini kucağına alırsın.burcubahar0635 @elvanelvan88 sağlıkla kucağınıza alın inşallah ikinize de hayırlı olsun.
Süreç nasıl gelişiyor o konuda fikrim Yok da ilk hamileliğimde bende "daha çok erkendi sanki yapabilecek miyim nasıl olacak" gibi paniğe kapılmıştım. 3 -5 gün sürdü bu panik çünkü kimyasal gebelikmiş
Sonrakilerde o kaygı olmadı , devamı gelecek mi sağlıklı ilerleyecek mi kaygısı vardı çünkü ama henüz kısmet olmadı sağlıklı bir hamilelik.
Tüm bunlardan yola çıkarak ilk öğrenildiğinde bu düşüncelerin normal olduğu kanaatindeyim. Zamanla herşey yoluna oturur. Vücudun da psikolojin de 9 ay hazırlanacak zaten. Anın tadını çıkarın , sağlıkla kucağınıza alın inşallah
merhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Nasıl da gittim geçen seneye, öğrendiğim ilk anlara.
İlk gün içim dışıma çıkana kadar ağladım, hatta en net hatırladığım eşim rahatlıcaksan vur hadi demişti de yapıştırmıştım bir tane :)
4 gün ağladım.
Sonra normale döndüm yavaş yavaş, bulantılar başladı.
Bi gün baktım bulantım yok.
Ben yine içim dışıma çıkana kadar ağladım "Allahım midem bulanmazsa ben onun orda olduğunu nasıl anlarım." diye.
O yüzden bulantılarımı çok sevdim ben :)
Konu kaydı anlatırken.
Böyle anlattıkça da ağlarım hâla işte şapşallığıma.
Tebrik ederim, harika bi hamilelik geçirir ve sağlıklı bir bebek alırsınız inşallah kucağınıza.
Bende senin gibiydi isteyerek hamile kaldim ama ogrendigimde hic bisey hissedemedim sonra karnin buyudukce utandim kendimi mutsuz hissettim ama kizim dogdu dogumda agladim.kuveze girdi agladim simdi cok sukur 2.5 aylik laf attgimda nasil guluyor anlatamam okadar guzelki aşık oluyorsun:) onunla yasamaya biryerlere gitmeyi ögreniyorsun ben evden cikaya korktum ilk etapta esim hepsini ogrenicem diyip hadi cikalim dedi disari ciktik:) araba kullandik yuruyus yaptik restorana gittik yani anladikki bebekle hersey yapiliyor:) zamanla alisacaksin ve iyiki dogurmusum diceksin emin ol
ay ben ikiz olduugunu bi duydum hastanenın onunde hem aglıyorum hem zıplıyorum.hem ağlıyorum hem kocama bakıp laaaaaaan sçtım ben,vallaha sçtım...oğlum ıkız laan.baya ikiz dedi dıye bagırıyorum :)
hayır kucuklukten berı ıkızım olsun dıye delırıyodum..nasıl bı dengesızlıktı anlamadım... ayarlarım bozulmustu
.... benım de boyle abıdık bı anım var...ayy ıyı kı dogurduk dimi kız :
Onları büyütürken nasıl zıplıyodun acaba, ben direkt onu düşündüm :)
Benim ilerizekalı eşim de ayrıntılı ultrasona kadar "Aaa! Burda bi bebek daha var!" cümlesini bekledi.
Ayrıntılı ultrasondan çıktığımızda tek hissettiği hayal kırıklığıydı.
Salak ya yemin ederim salak.
İyi ki doğurmuşuz :)
Hep derim Allahım iyi ki bana bırakmadın diye.
Yoksa muhtemelen menapoza iki kala ben hala "Dur ya biraz daha tadını çıkaralım şu evliliğin, olmasın demiyorum ama erken daha." havasındaydım
bu kırmızı başlıklı sorunun cevabını vermeyı cok ısterdım :) lakin ben de bilmiyorum :) :) :)
erkekler normal de ıkızden tırsar ama senın eşin yürek yemiş heralde:)
valla benımkı de eşimin gazıyla oldu.yoksa bende 5 sne dusunmezdım....
allahım cok sukur kı herıfı dınledım de hayatım x2 şekilde degıstı :)
Çocuklar nasıl, ne yapıyorlar? Cherry teyzeden selam ikisine de!
Adi ole ama.. korunma yontemi deil zaten adi uzerinde ertesi gun hapi :)Ertesi gün hapı demeyelim bence, yılda 2,3 kez den fazla kullanılması önerilmiyor, yanlış yönlendirme olmasın.
Mrb bende yeniyim tebrikler peki ilk belirtilerin nelerdi bende supheleniorm ama baska seylere yoruyorum suan bazi rabatsizligimdw vardaBiz de bir yıllık evliyiz.Olsun olabilir diyorduk sürpriz oldu.Heyecan duygusallık biraradaydı.Çok mutlu olduk.Dünyanın en güzel şeyi sanki daha kucağıma almadım ama hareket ediyor ya böyle pıtır pıtır neler hissettiğimi anlatamam.
Bikaç çekincem var tabi.İyi anne baba olabilir miyiz?Bizim onu sevdiğimiz kadar o da bizi sever mi ?
Arada diyorum bu olsa da olur dediğimiz halimiz.Aramadan nasip oldu.İçim içime sığmıyor.Doktora gideceğim zaman heyecandan uyuyamıyorum kızımı göreceğim diye.
Bence ilk şokunuz geçince mutlu olacaksınız siz de
bu kırmızı başlıklı sorunun cevabını vermeyı cok ısterdım :) lakin ben de bilmiyorum :) :) :)
erkekler normal de ıkızden tırsar ama senın eşin yürek yemiş heralde:)
valla benımkı de eşimin gazıyla oldu.yoksa bende 5 sne dusunmezdım....
allahım cok sukur kı herıfı dınledım de hayatım x2 şekilde degıstı :)
O sence keske buraya yazmayip icinde tutsaydin. Bu konuda hassas cok insan var. Deli ne demek ?Bence gebeliğin planlı olması için insanın deli olması lazım (annelerden özür dileyerek...).
Ben bebeğimi büyütürken, beni zorladıkça şöyle düşünüyordum: "hiç çocuk düşünmeyen biri değilim , o zaman iyi ki geciktirmemişim. Büyüyecek ve tekrar özgürlüğüme kavuşacağım :))"Bende aynı senin gibi hissediyordum. Ki hala hissediyorum. Bebek odasınj hazırladım bakıp bakıp. Az kaldı uykusuz günler., özgür olmayan hayat diye söylemiyorum. Daha hissetmiyorum belki ondan. Yada doğunca değişir inşallah. Bende senin gibi korkuyorum yanlız değilsin.
merhaba kızlar...
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Bugün hamile olduğumu öğrendim.Ne hissetmem ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.Beni burda bilen bilir hiçbir zaman çocuk meraklısı bir insan olmadım ve düşünmedim de hatta istemiyodum bile.Zaten tedavi olmadan nasıl hamile kalabildim anlamış değilim çünkü azılı bir pko hastasıydım.Doktor normal yollarla hamile kalmama imkansız gözüyle bakıyodu.Bu yaşadığım mucize mi yoksa kaderim mi ne desem bilemiyorum.Psikolojik açıdan hiç hazır değildim.Aldırmayı düşünmüyorum tabii ki ama korkuyorum işte.Ne hissetmem gerektiğini ve ne düşüneceğimi bilemiyorum.Sanki bu sabahtan itibaren bütün özgür ve rahat hayatım ebediyen bitmiş gibi hissediyorum.Bi sabah kalktım ve tüm hayatım değişti.
Hamileliğini benim gibi öğrenenlerden akıl istiyorum.Naptınız,bu fikre nasıl alıştınız?Nerden başladınız? İçimi dökmek istedim lütfen biraz anlatın bana, tecrübelerinizi paylaşın.
Sizi çok çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynısını yaşadım. Gerçekten çok zor, çok yıpratıcı bir ruh haliYa sevdigin adam istemiyorsa ve seninde yasin geciyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?