Hangi ay olursa olsun bebeklerimiz bizimle olsun...

Bak perisan kurabiye varr manyakk bişi ben bayılıyorum en azından
Yaziom
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım paket margarin (125g)
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
cevizfındıkkuru üzümkuru kayısı
Aldığı kadar un
pudra şekeri
Hazırlanışı
Fındık ve cevizleri ufalayalım (ben poşetin içerisine koyup dövecekle ezdim biraz) kayısıları ufak parçalar halinde kestim hepsini bir kaba alıp karıştırdım.Daha sonra pudra şekeri hariç geriye kalan tüm malzemeleri bir araya getirip yumuşak bir hamur elde edelim ve yemişlerimizi de katıp iyice yoğuralım.Hamurdan rastgele parçalar koparıp tepsiye dizelim 180 derecede kızarana kadar pişirip üzerlerine pudra şekeri serpelim.

Malzemeler2 paket petibör bisküvi3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı margarin1 su bardağı süt6 yemek kaşığı şeker1 paket krem şantiKrem şanti için 1 çay bardağı sütHindistan ceviziHazırlanışıKrem şantiye süt ilave edip mikserle koyu bir kıvama getiriyoruz. Diğer yandan bisküvileri ufaltıp kakao margarin ve şekerli süt ile (şekeri sütle karıştırıyoruz iyice ) yoğuruyoruz ve hamur kıvamına getiriyoruz. Daha sonra bisküvili karışımı içli köfte gibi açıp içine kremsantiyi koyup kapatıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Buzdolabında muhafaza edin krem şanti dışarıda kendini salar ve sıvı sekline gelebilir kurumaması içinde üzerini streçle kapatın. Afiyet olsun.

Bak bu da gusel . Tarif defterimde ekli

Malzemeler125 gr oda ısısında tereyağı (margarin de kullanılabilir)1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)Yarım su bardağı sıvı yağYarım çay bardağı çörek otu2 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı sirke1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı kabartma tozuAldığı kadar un 3-3, 5 su bardağıHazırlanışıUn ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180C de fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Bak bi en bayıldım ben corek otunu az atyoom icine b.peynir ve maydonoz katip yogruyorum hamurunu du fotosunuda koyum

Sekeri azaltion ama bi tatli kasi falan yiter

Malzemeler2 yumurta (sarisi üzerine)1 paket margarin2 çay bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı şeker2 çay kaşığı tuz2 tatlı kaşığı sirkeAldığı kadar unÜzeri İçin:Susam,Çörek otuYumurta sarısıHazırlanışıYumuşamış margarine tüm malzemelerimizi sırayla katıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ele yapışmayan sonra paraçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıp bıçakla hafif yan kesiyoruz. Yumurtasını susamını sürüp kontrollü pişiriyoruz. Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor şimdiden afiyet olsun.

Bide bu va deftetimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…