Hangi birini söylesem, derdim çok büyük çok

Merhaba bayanlar. Ne zaman kendimi çıkmazda hissedersem kendimi burada buluyorum. Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden. Bu yaz kayınpederim vefat etti ve ardından borç bıraktı. Sağlığında kimseye söylememiş altından kalkmaya çalışmış borcu borçla kapatmış. Kayınpederimi de çok severdim. Eşimle birlikte başladık borçları ödemeye. 4 tane bilezik verdim borç kapansin diye. Durumu bilen eş dost da ucundan kıyısından tuttu sağolsunlar. Eşim de bana çok müteşekkir oldu. Şimdi ben aylardır maaşımı çekip eşime veriyorum borç bir anda kapanmıyor tabi ve bu aylarca böyle devam edecek. Eşim çok savurgan şu sıkışık zamanda gereksiz harcamalar yapıyor. ( ihtiyaci olan seyleri aliyor ama fiyatina bakmadan pahali aliyor) Ben de üstüne çok gidiyorum ayağını yorganına göre uzat, bak ben paramı sana veriyorum kendime harcamıyorum ona gore harca felan diyorum. Bugün yine bunları söylerken tamam gönderme 1 liranı istemiyorum ben hallederim felan dedi. Ben de saçmalama nasıl ödeyeceksin har vurup harman savurma diye öyle dedim dedim. Baya tartıştık. Konu anneme geldi. Annem çok cimriymis hiç destek çıkmıyormuş. Ben aileme destek çıkıyormuşum durumları iyiyken ama onlar benden para sakliyomus (ki gerçekten oyle) (bu arada esim annemden pek hoşlanmıyor bunun sebebi biz nişanlıyken esime yapilanlari begenmeyip kucumseyici konuşması. O gun bi laf etmedi esim benim hatrima ama anneme hep mesafelidir.) Esimin bana bunları söylemesi çok zoruma gitti. Bu arada annem düğün takılarının durduğunu sanıyor ve borç odedigimizi bilmiyor. Şuan çok sıkıştik paraya ihtiyacımız var. Nerden nasıl bulcam bilmiyorum. Eşimin akrabaları hep gönderiyor ama yetmiyor. Anneme isin icini anlatamam cok zor bir kadin aramiz cok kotu bozulur. Zaten esim tarafini da sevmiyor. Eşimden de bu tepkileri hiç beklemezdim çok kalbimi kırdı. Ben zaten elimden geleni yapiyorum Allah rızası için yardim ediyorum. Iki arada bir derede kaldim. Allah kimseyi esiyle ailesiyle parayla borcla sinamasin. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Birine bi cümle kursam benden kötüsü olmuyo. Hep birilerini memnun etmek için kendimden ödün verdim. Şimdi ben kendimi çok yorgun hissediyorum. Bazen ölsem de kurtulsam diyorum o derece.[/QUOTE
İyide kayınbabanın borcundan annene ne eşin ne sıfatla annene cimri diyebiliyo kadın mecburmu kayınbabanın borcunu ödemeye bide kadına cimri diyor sizde tasdikliyosunuz yapmayın Allah aşkına kadının üstüne vazife olmayan birşeyi bekliyosunuz bide kadını cimrilikle suçluyosunuz insaf yani

Burada ters gıden bir şeyler var. Tabi akrabalar arası yardımlaşma iyi ama borcu olsun olmasın destek cıkmak nedir anlamadım dogrusu. Eşinizin akrabaları neden eşinize para gonderiyor ki ve eşiniz neden kabul ediyor.Adamın boyle guvendıgı yerler oldukca har vurup harman savurması normal tabı

Eşiniz düpedüz nankörlük yapmış gerçekten çok kırıcı çok incitici siz bu kadar iyi niyet taşırken hemde annenizi bencede hiç dahil etmeyin zaten araları iyi değilmiş uzun yıllarda bu konu yüzünden laf dinlersiniz Allah kolaylık versin :/

Kp mallarını satıp ödeyemiyor musunuz?Yaptığınız harekete karşılık eşinizin başının üstünde taşıması gerekirdi şahsen ben vermezdim

Mal olduğu için reddi miras yapmadık ve borçların çoğu elden.
Eğer miras borçtan büyükse bir varlığını satın borç kapanır böylelikle.
Ailenize de maddi konularla ilgili bşy demenize gerek yok bu sizin ev içinde olan durumunuz özel yani.
Eşinize de madem savurgan paranızın tamamını vermeyin ya da ödemeyi ben yapacağım sen paramı bana ver deyin.

Mal olduğu için reddi miras yapmadık ve borçların çoğu elden.
mal varsa neen bu kadar sıkıntı çekiorsunuz satılsın tüm mallar kv sağ ise ona bırakın bir ev zaten babadan maaşta kalmıştır belkide kendisinin maaşı vardır..
kalan parayıda mirasçılar bölüşsün.
kolay yol varken neden zoru seçerki insnalar anlamıyorum şahsen be kp rimin borcunu ödemezdim bana mı yapmış, beni ilgilendirmez der geçerdim. eşim içinde benden habersiz yüklü miktar borç yapsa elime sürmem (vakti zamanında ona çok yardımcı oldum kendi borçlarını ödemesi için ama baktım ki verdikçe istiyor çektim elimi ayağımı ne hali varsa görsün kafasındayım artık )

Merhaba bayanlar. Ne zaman kendimi çıkmazda hissedersem kendimi burada buluyorum. Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden. Bu yaz kayınpederim vefat etti ve ardından borç bıraktı. Sağlığında kimseye söylememiş altından kalkmaya çalışmış borcu borçla kapatmış. Kayınpederimi de çok severdim. Eşimle birlikte başladık borçları ödemeye. 4 tane bilezik verdim borç kapansin diye. Durumu bilen eş dost da ucundan kıyısından tuttu sağolsunlar. Eşim de bana çok müteşekkir oldu. Şimdi ben aylardır maaşımı çekip eşime veriyorum borç bir anda kapanmıyor tabi ve bu aylarca böyle devam edecek. Eşim çok savurgan şu sıkışık zamanda gereksiz harcamalar yapıyor. ( ihtiyaci olan seyleri aliyor ama fiyatina bakmadan pahali aliyor) Ben de üstüne çok gidiyorum ayağını yorganına göre uzat, bak ben paramı sana veriyorum kendime harcamıyorum ona gore harca felan diyorum. Bugün yine bunları söylerken tamam gönderme 1 liranı istemiyorum ben hallederim felan dedi. Ben de saçmalama nasıl ödeyeceksin har vurup harman savurma diye öyle dedim dedim. Baya tartıştık. Konu anneme geldi. Annem çok cimriymis hiç destek çıkmıyormuş. Ben aileme destek çıkıyormuşum durumları iyiyken ama onlar benden para sakliyomus (ki gerçekten oyle) (bu arada esim annemden pek hoşlanmıyor bunun sebebi biz nişanlıyken esime yapilanlari begenmeyip kucumseyici konuşması. O gun bi laf etmedi esim benim hatrima ama anneme hep mesafelidir.) Esimin bana bunları söylemesi çok zoruma gitti. Bu arada annem düğün takılarının durduğunu sanıyor ve borç odedigimizi bilmiyor. Şuan çok sıkıştik paraya ihtiyacımız var. Nerden nasıl bulcam bilmiyorum. Eşimin akrabaları hep gönderiyor ama yetmiyor. Anneme isin icini anlatamam cok zor bir kadin aramiz cok kotu bozulur. Zaten esim tarafini da sevmiyor. Eşimden de bu tepkileri hiç beklemezdim çok kalbimi kırdı. Ben zaten elimden geleni yapiyorum Allah rızası için yardim ediyorum. Iki arada bir derede kaldim. Allah kimseyi esiyle ailesiyle parayla borcla sinamasin. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Birine bi cümle kursam benden kötüsü olmuyo. Hep birilerini memnun etmek için kendimden ödün verdim. Şimdi ben kendimi çok yorgun hissediyorum. Bazen ölsem de kurtulsam diyorum o derece.
annen eşinizin babasının borcu için size yardım etmek zorunda mı canım öyle şey mi olur
şu eşe bak kıymet bilmiyor daha neler yapmışsınız da onun için

Annenize ne kp borcundan zaten reddi miras yapmamışsınız zaten mal da varmış
Satın malı borcu ödeyin kalanı paylaşın borcu siz ödeyeceksiniz çalışan olduğunuz için miras ortak olacak ama olur mu öyle şey

Miras sizin borç sizin...
Anneniz sağlığında size ne payı verecekmiş çok pardon? Kadın ölmeden para hesabı yapar gibi...
Bence eşinizi konuşturmayın anneniz ile ilgili.
Onlarda öyleyse sizde böyle.
Kayınpederinizin mirasından kalan bir şey satın ödeyin madem...
Sizden daha nasıl bir fedakarlık bekliyor adam anlamıyorum.
Altınlarınızı vermişsiniz, maaşınızı veriyorsunuz, anneniz neyi niye versin?

Anneniz neden kayinpederin borcuna yardım edecek yok daha neler. Valla kusura bakmayın ama eşiniz bence nankörlük ediyor.

O Bileziklerinde yerine gelecegini sanmam üstüne ustluk eşiniz sizi daha da çok suçlayacak gibi geliyor bana nedense. Belki beklentiniz de yok ama eşinizin su an size olan tavrı normal değil.

Çok saçma bir iş yapmışsınız umarım pişman olmazsınız tabi ortalama şartlarda düşünüyorum. Babadan kalan mal varsa önce borçlar düşülür sonra pay edilir madem malı vardı da siz neden hem maaşınızı hemde bileziklerinizi vermişsiniz birde eşiniz neden ailenizin destek olmasını istiyor adamın borcu da var malı da var kapatın işte borcunu yok milletten para toplamalar sizin ailenizden beklenti içine girmeler pek anlam veremedim.

Bu gözler bunuda gördü ya, eş maaşından sonra eşin ailesinden gelecek paraya göz dikenlero_Omadem mal varlığı var ve hepiniz ortak hak sahibisiniz neden siz ödeyip diğerleri ile aynı malı alasınız, mal paylaşımında size fazlasını vermek durumundalar.Yada satarsınız birşeyler borcu kapatır kalanı paylaşırsınız.

Back
X