Merhaba bayanlar. Ne zaman kendimi çıkmazda hissedersem kendimi burada buluyorum. Destek ve önerileriniz için teşekkür ederim şimdiden. Bu yaz kayınpederim vefat etti ve ardından borç bıraktı. Sağlığında kimseye söylememiş altından kalkmaya çalışmış borcu borçla kapatmış. Kayınpederimi de çok severdim. Eşimle birlikte başladık borçları ödemeye. 4 tane bilezik verdim borç kapansin diye. Durumu bilen eş dost da ucundan kıyısından tuttu sağolsunlar. Eşim de bana çok müteşekkir oldu. Şimdi ben aylardır maaşımı çekip eşime veriyorum borç bir anda kapanmıyor tabi ve bu aylarca böyle devam edecek. Eşim çok savurgan şu sıkışık zamanda gereksiz harcamalar yapıyor. ( ihtiyaci olan seyleri aliyor ama fiyatina bakmadan pahali aliyor) Ben de üstüne çok gidiyorum ayağını yorganına göre uzat, bak ben paramı sana veriyorum kendime harcamıyorum ona gore harca felan diyorum. Bugün yine bunları söylerken tamam gönderme 1 liranı istemiyorum ben hallederim felan dedi. Ben de saçmalama nasıl ödeyeceksin har vurup harman savurma diye öyle dedim dedim. Baya tartıştık. Konu anneme geldi. Annem çok cimriymis hiç destek çıkmıyormuş. Ben aileme destek çıkıyormuşum durumları iyiyken ama onlar benden para sakliyomus (ki gerçekten oyle) (bu arada esim annemden pek hoşlanmıyor bunun sebebi biz nişanlıyken esime yapilanlari begenmeyip kucumseyici konuşması. O gun bi laf etmedi esim benim hatrima ama anneme hep mesafelidir.) Esimin bana bunları söylemesi çok zoruma gitti. Bu arada annem düğün takılarının durduğunu sanıyor ve borç odedigimizi bilmiyor. Şuan çok sıkıştik paraya ihtiyacımız var. Nerden nasıl bulcam bilmiyorum. Eşimin akrabaları hep gönderiyor ama yetmiyor. Anneme isin icini anlatamam cok zor bir kadin aramiz cok kotu bozulur. Zaten esim tarafini da sevmiyor. Eşimden de bu tepkileri hiç beklemezdim çok kalbimi kırdı. Ben zaten elimden geleni yapiyorum Allah rızası için yardim ediyorum. Iki arada bir derede kaldim. Allah kimseyi esiyle ailesiyle parayla borcla sinamasin. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Birine bi cümle kursam benden kötüsü olmuyo. Hep birilerini memnun etmek için kendimden ödün verdim. Şimdi ben kendimi çok yorgun hissediyorum. Bazen ölsem de kurtulsam diyorum o derece.[/QUOTE
İyide kayınbabanın borcundan annene ne eşin ne sıfatla annene cimri diyebiliyo kadın mecburmu kayınbabanın borcunu ödemeye bide kadına cimri diyor sizde tasdikliyosunuz yapmayın Allah aşkına kadının üstüne vazife olmayan birşeyi bekliyosunuz bide kadını cimrilikle suçluyosunuz insaf yani