hangi branşa gidilir?

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
46
Bursa
Mrb kızlar, ilk defa gideceğim için bilmiyorum. göğüsümün tekinde bir sertlik var, ve tek göğüs ucumda sorun var gibi geliyor bana ve iyice korkmaya başladım, moralim bozuldu. doktora gidicem ama hangi branş bakıyor bilmiyorum. daha önce gidenler yardımcı olursa sevinirim.

Genel Cerraha Gidip Muayne olmanızda fayda var Senin Sorunun'a Genel Cerrah bakar. memografi isterler senden

Son düzenleme:
göğüs cerrahisine gideceksin cnm...
geçmiş olsun,umarım öemli bişey yoktur...

tşk ediyorum kızlar, internette baktım çok çeşitli branşlar yazılmış, genel cerrah, kadın doğum, jinekoloji vs. gibi o yüzden birebir gidenlere sorayım dedim.
Özel olarak göğüs cerrahisi mi var acaba ? Onu ilk defa duyuyorum

göğüs cerrahisine gideceksin cnm...
geçmiş olsun,umarım öemli bişey yoktur...
Göğüs cerrahı: , göğüs kafesini ve içindeki organları (akciğer, vb) etkileyen hastalıkların cerrahi tedavisini içeren bir tıp alanıdır.

bence jinekoloji ye gitmelisin
jinekologa gittigimde rutin meme kontrolu yapar hep
sonra o gerekli yere sevk eder bi$ey gorurse yada tahlilini vs ister

jinekoloğuna gidersen o seni gerekli yere yönlendirir.. zaten öncelikle ultrason isteyecektir.. hiçbirşey olmasa bile (inşallah yoktur zaten) yılda 1 kere ultrason çok faydalı, lütfen ihmal etmeyin..

Göğüs cerrahisiyle hiç ilgisi yok.
Jinekoloji de rutin kontroller sırasında meme muayenesi yapılır. Meme USG ve mamografi istenir.
Bir problem saptandığında hasta genel cerrahiye yönlendirilir.

Senin başvurman gereken bölüm genel cerrahi.
Telaşa kapılacak bir şey yok. ama ihmale de gelmez..
Bir an önce muayene olmalısın.

Geçmiş olsun..

Benimde göğsümde fibrokistik yapıda kistler var. 4 yıldır düzenli olarak kontrollere gidiyorum.
Genel Cerraha gitceksin. Ultrason isteyecek.
Genelde memenin iyi huylu kistleri oluyor.
Doktor gerekli görürse meme polikliniğe sevk eder.
6 ayda bir düzenli olarak kontroller devam edecek. Aksatmaman gerekiyor.
Adetin bittikten 1 hafta sonrada tüm meme çevresi ve koltuk altını muayene etceksin.
Eline gelen herhangi bir değişiklik var mı yok mu diye.
Doktora mutlaka gitmelisin. Bu tür şeyler ihmale gelmez.

bir de o organın adı göğüs değil meme
memeyle ilgilenen genel cerrahi
göğüs=toraks
göğüs cerrahi göğüs kafesi, acler vs ile ilgilenir.

benimde göğsümde ben vardı büyüyüp acıyordu. ben cildiyeye gittim. cildiyeci bakmadı bile. genel cerrahiyeye gitmemi söyledi. böle durumlara genel cerrah bakıyor

genel cerrahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…