- 30 Ocak 2016
- 665
- 765
- 53
Daha önce kv rahatsızlandı.Bizde gittik hastaneye doktora oradan eczaneye ilaçlarını aldık yemek yaptım yedik.Sonra balkonda oturuyorum bunlar beni çağırdı içeriye içeri girdim eşim olacak şahıs anneme bir şeyler de dedi ne deyim ben dedim.Anlamadim meğer eve gotugöt bakacakmişız.neyse ben akıl edemedim.esim olacak mahluk ile eve geldik.basladi başımın etini yemeye.Yok işte kendi annen olsa şöyle de böylede bende dedim ki:
Kardeşlerinin de anası gelininizin de anası eniştenizin de anası ama nedense ben bir şey yapıyorum halen ben kotu ediyorsunuz dedim.Sonra kv ye dedim başbaşa kalamiyoruz diye hemen oğluna diğerlerine yetiştirmiş o da.bir daha da bir şey paylaşmak dedim tovbeliyim kv ile havadan sudan ötesi yok.Aslinda eşim ilerde havadan sudan konuşuyorum çünkü tuhaf aile hemen kaynima diğerlerine kadar yetiştiriyorlar.pes ettim buraya derdimi yazdım sadece.
Öncelikle merhaba,
Hemencecik konuya gireyim.Sorun eşim.Ben evlendiğim güne lanet eden birisi olup çıktim.Önce eşimin eniştesi,sonra kaynım ve eltim,şimdi yine kv.Sorun şöyle eşim evlendiğin gününden bu yana annemde annem dedi beni yalnız birakti.Anacığına bağımlı aşırı bir şekilde.O kadar sürtüşme yaşadım baş edemedim.Baktım kendi sağlığım çocuğun sağlığı gidecek.Pes ettim.Kendimi kurtarma peşindeyim.Bir ara eşime bak hayatımız geçiyor bırak hayatımızi yaşayalım dedim.Bana dediği cümle annemin daha az ömrü var dedi.Bu sözü de duydum.Yani eşim kendini ailesine adayacağına annesine adamış olduğunu öğrendim.Bu yüzden ki kendimce önlem alıyorum.Daha evliliğimizin ikinci ayında ayiktim ama iş işten geçti.Evliliğimin ikinci ayında gezmeye güzel bir yere gittik bana dedi ki annemide getirelim dedi.Sonra bende sorgular başladı.Kvmin 1 oğlu 1 kızı daha var iki yıl gözlemledim oğlu hiç sallamıyor.Kızıda kaçarak evlenmis ona da ses çıkaramıyor.her şey bizim üzerimizde.Bir de çalışan kişileriz.Çocuga kv bakıyor.Eşim olacak şahıs annemde annem diyor.Anneler günü bende anne olmama rağmen tutup kendi annesinin anneler gününü kutladı(k) sonra diğer çocukları piyasada yok kaynım hanımına jest yapmış özel bir yerlere götürmüs(onunda annesi ama hiç sallanıyor
sallamiyor yani).Ben garpsiyorum normal mi?
Haklisiniz anormal. Madem öyle evlenmeseymis otursaymis anasinin dizinin dibinde.Öncelikle merhaba,
Hemencecik konuya gireyim.Sorun eşim.Ben evlendiğim güne lanet eden birisi olup çıktim.Önce eşimin eniştesi,sonra kaynım ve eltim,şimdi yine kv.Sorun şöyle eşim evlendiğin gününden bu yana annemde annem dedi beni yalnız birakti.Anacığına bağımlı aşırı bir şekilde.O kadar sürtüşme yaşadım baş edemedim.Baktım kendi sağlığım çocuğun sağlığı gidecek.Pes ettim.Kendimi kurtarma peşindeyim.Bir ara eşime bak hayatımız geçiyor bırak hayatımızi yaşayalım dedim.Bana dediği cümle annemin daha az ömrü var dedi.Bu sözü de duydum.Yani eşim kendini ailesine adayacağına annesine adamış olduğunu öğrendim.Bu yüzden ki kendimce önlem alıyorum.Daha evliliğimizin ikinci ayında ayiktim ama iş işten geçti.Evliliğimin ikinci ayında gezmeye güzel bir yere gittik bana dedi ki annemide getirelim dedi.Sonra bende sorgular başladı.Kvmin 1 oğlu 1 kızı daha var iki yıl gözlemledim oğlu hiç sallamıyor.Kızıda kaçarak evlenmis ona da ses çıkaramıyor.her şey bizim üzerimizde.Bir de çalışan kişileriz.Çocuga kv bakıyor.Eşim olacak şahıs annemde annem diyor.Anneler günü bende anne olmama rağmen tutup kendi annesinin anneler gününü kutladı(k) sonra diğer çocukları piyasada yok kaynım hanımına jest yapmış özel bir yerlere götürmüs(onunda annesi ama hiç sallanıyor
Daha sütten kesilmeden neden evlenmiş sordunuz mu?
Halen çocuk baktiriyorsunuz diyorsunuz ya.Bakmasın istemiyorum.Bakici tutarım ben.Hiç değil ise kafam rahat eder.Nicin anlamıyorsunuz ki?
Öncelikle merhaba,
Diğerleri mis gibi.Kadın hasta olunca biz koşuyoruz diğerlerinin umrunda bile değil.Vallahi bıktım pes ettim.
Her evladın aileye düşkünlüğü aynı değildir tabi, diğer kardeşlerle kıyaslamayın bence. Annene şöyle yapıyorsun bana da yap diyeceğine, ben bunu istiyorum desen (anne ile karşılaştırmadan) belki kocanı daha çok kendine çekebilirsin. Annenden rahatsız oluyorum değil de yalnız baş başa bir şeyler yapalım desen daha olumlu sonuç alabilirsin gibime geliyor (öyle yapıyorsundur demiyorum, yazdığından çıkarımda bulundum sadece)
Ama kıyaslama yaparsan sen itici olursun, buna dikkat etmek gerek. Haklı iken haksız duruma düşmemek gerek.
Annesini kimse sallamadigi icin bu durumun farkinda olup hayirli evlat olmak istiyormus gibi geldi..
Eşiniz belli ki annesini çok seviyor. Ben böyle şeylere üzülürüm nedense. Annesini sevmeye çalışın ama kendiniz de bir annesiniz, güzelce anlatın ve annesine saygı duyun. Ne güzel işte adamın zaafı annesi akıllı olun zaafına oynayınÖncelikle merhaba,
Sorun annede ailede yetistirme tarzinda. Yani ana kaynak orda.
Cocuklarini bir birey olarak yetistirmiyorlar kendilerine bagimli yetistiriyorlar. İclerinden bazi cocuklari uyanip kendilerini o bagimliliktan kurtariyor ve bir birey oldugunun farkina variyor. Sizin esiniz gibiler varmiyor. Nasil yetistirildilerse oyle devam yani.
Esiniz tabiki annesini unutmasin. (bunu ne yazikki dillendirmek zorundayim).
Cunki bazi kafalar, ne yani, annesini atsin mi kafasina giriyorlar.
Kendi hayatini yasamak demek, ailesini unutmak kenara atmak demek degil. Bazilari bunlari birbiriyle bagdastiriyor ne yazikki.
Yani kisaca Allah akil fikir versin diyorum toplumumuza.
Sizi hizmetci olarak goren kayinvalideniz sizi esinizden dolayi oyle goruyor. Yani kisaca ogluna davranisi neyse size de yansiyor. Yoksa kendini bilen bir adam kendine, annesi dahi olsa saygi gosterilmesini bekler. Ayni sekilde esine.
Sizin esinizde kendisini unutmus annesi icin yasiyor. Yani hala bir birey olamamis..
Sizde arada kayniyorsunuz. Bu annelerine olan borclari bitmeyecek bu kuzularin...
Cunki anneleri oyle isliyor icine. Bunlarda inaniyor.
Halbuki saglikli bir anne karsiliksiz beklentisiz yapar herseyi. Beklentisi olmaz. Araya gelin girince kendi menfaatlari icin yan cevirirler..ben seni buyuttum dokuz ay karnimda tasidim vsvs diye acitasyon. Ama en buyuk kotulugu kendi ogullarina yapiyorlar boylelikle haberleri yok. Bir insan bir insani kendine bagimli tutmamali. Bebeklikten ciktiktan sonra o cocuga hayatinin sorumlulugu kendi uzerinde oldugunu, ve kendi hür iradesiyle secimler yapabildigini gostermelidir. Ama onun yerine olmayan hastaliklar uretirler, acitasyonlar, sensiz ne yaparimlar ucusuyor havada. Hos oyle kadinlarda daha ayri birey olabilmis de degildir zaten. O yuzden ayak bagi oluyorlar.
Neyseee... Allah sabir versin size diyorum.
Ya işte kendini kimse sallamıyor eşimle 8 sene beraber yaşamışlar.Zaten biz evlendikten annesi hasta oldu vs.Biktim artık bu işin sonunu iyi görmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?