Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598
dogum yapan arkadaslar hic acikligi ve dogum isareti olmayan ben suni sanciyla dogurmak zorundayim haftam dolmus. basina boyle bisey gelenler ?
Bnm de doğum günüme kdr ne açıklığım vardı ne sancım 41. Haftada dogum yaptım normal doğum. Suni sancı normal doğum sancısından fena ama ben çok çekmedim. Normal ya da sezeryan kim nasıl isterse öyle doğursun tabi ancak doktorlar kadar insanlar da normal doğumdan korkup sezeryan istiyor oysa ameliyat o. Zorunlu hallerde olmadisı laxım kişilere bırakılınca tabiki sezeryan diyorlar abartmıyorum etrafımda tekim normal olan.

Kendi adima konusayim evet en iyisi normal dogumdur adı uzerinde normal ama sezeryan dogum yaptim yara acisi falan hissetmiyorum. Sezeryan sonrasi hicbir sikayetim yok yani dogum yapmis gibi degilim zorunlu sezeryan olacaklari da korkutmayalim.
aynen ben de bebeğimin boynuna kordon dolandığı için sezaryen oldu. Bebeğe ne olacak diye de spinal anestezi tercih ettim. Spinal dışında sezaryenden hiç sıkıntım olmadı. Çok rahat normal doğum yapanlar da var. ama saatlerce normal doğum sancısı çekip sezaryen olup ikisinin tadına da bakan da var.

Ama doğum şeklini biz seçmiyoruz kesinlikle katılmıyorum. Epidurali bile bazı annelere psikolojik sıkıntılar varsa önermiyor. Kendim bile spinalde bebek gittikten sonra tahammül etmek gibi bir amacım kalmadığından çok zorlanmıştım. Paniklemeye başladım. Epidural olup ıkınma hissini yaşayamayan ve sıkıntılı anlar yyaşayan tanıdıklarım oldu.

Sonuç olarak tıbbi bir durum yaşıyoruz. Doğum şekline annenin ve bebeğin durumuna göre hekim karar verir. Bu arada hatırlatayım, annenin normal doğum korkusu da tıbbi literatürlerde sezeryan sebebidir. Bu korkunun tıbbi açıdan anneyi ne kadar etkileyeceğini bilemeyiz çünkü.

ben normal istiyorum ilkinde epidural sezeryan oldum suyum bitmişti

aradan 8 sene geçmiş olacak bu ay gebe kalırsam bu yüzden normal doğumu zorlicam inşallah olur

Merhaba hayırlı geceler ya panik atak hastasıyım bende ve nefes darlığı problemi yaşıyorum atak sırasında acaba normal doğum mu yaptınız üstünden baya geçmiş ama umarım yazımı görürsünüz

2012 yılında takip ediyordum bu başlığı 2013 Ocak'ta kızımı epidural vajinal doğumla dünyaya getirdim. Ikınmakta zorlansamda güzeldi ağrısız acısızdı. Eşim yanımda doktorla sohbet ederek oldu doğum. Şimdi ikizlere gebeyim bu sefer sezeryan olur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…