Hangi Doğum şeklini seçelim?

hangi doğum şeklini düşünüyorsunuz

• epidural ile normal doğum

OY: 827 31,8%
  • epidural ile sezeryan

OY: 290 11,2%
  • normal doğum

OY: 1.224 47,1%
  • sezeryan

OY: 257 9,9%

• Ankete Katılan
    2.598

adı üstünde normali o :)
bende bi aksilik olmadığı sürece Allah nasip ederse inşallah normal istiyorum
ben hem panik atak hastasıyım hem tansiyon problemim var hemde geçmişte vajinusmus yaşadım..
buna rağmen normal düşünüyorum..
zaten ben yaparsam şu forumda herkes yapar heralde:)

Sevgili dostlar,

Tıbbi bir zorunluluk olmadıkça, doğum şekline bebeğin karar vermesi en sağlıklısıdır. Anne adaylarının pek çok farklı sebepten yanlış yönlendirildiğinin ve korktuklarının farkındayım. Doğum hakkında bir şey bilmemek de bu korkuları tetikliyor.

Bir doğuma hazırlık eğitimine katılmanızı ve doğum tercihlerinizi ondan sonra belirlemenizi tavsiye ederim. Bu eğitimler sayesinde, doğumunuza fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak hazırlanmış olacaksınız. Ücretli kurslar olduğu gibi, çok cüzi ücretler talep eden staj eğitimleri ya da ücretsiz seminerler de oluyor, şehrinizdeki eğitimleri takipte kalmanız faydalı olacaktır.

Yine de pozitif bir doğuma gitmek için gerekli olan adımları özetlemeye çalıştım:

http://www.mucizen.com/pozitif-doguma-goturen-6-adim/

Faydalı olmasını dilerim. Sevgiler.

Sezaryen bir doğum şekli değildir. Doğuma engel durumlarda anne ve bebek hayatını kurtaran bir ameliyattır. Ama gerçekten gerekli ve acil durumlarda...

Normal durumlarda tabiki normal doğum heryönden en iyisi aksini düşünmemek gerekir, korkular bi şekilde yenilebilir yeterki bebeğin ve annenin sağlığı yerinde olsun...

Normal dogum da artik normal degil ki.
Suni sanci veriyorlar,kendi sancimizla dogum yapmamis oluyoruz.
Kesik atiyorlar,kendi acilmamizla çıkmamış oluyor.
İbrahim Tatlises i annesi yalniz başına dogurmus.ne suni sanci ne kesi.
İste o normal dogum.
Eskiler in,şimdikiler out :)

Normal dogumun da normal yaptirildigini sonuna kadar beklemediklerini dusunuyorum. Spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim bence cok iyiydi insallah yine öyle olur.

tansiyon düşüklüğüm olduğu için spinal sezaryen ile doğum yaptım iyikide öyle yapmışım 6 saat sonra ayağa kalktım bir dahada hiç yatmadım eve geldiğimde de çocuğumla kendim ilgilendim 1 hafta sonra tamamen normal hayatıma dönmüştüm

Merhaba arkadaşlar , ben normal doğum yapmak istiyorum. Bebeğim 38. Haftada 4kg ı geçti . Ama ultrasonda yanılma payı oluyor diye beklemek istedim. Şu an 39+6dayız. Bir daha kiloya bakmadık çok büyük bir bebek de olabilir. Nst ve ultrasonda kalp atışı kontrolü yaptı doktor. Her sey normal, suyumuz yeterli. Bana destek olacağını ama bebeğin omzunun takılma riski de olduğunu söyledi. Kararı bana bıraktı. Cuma günü yine kontrolüm var. Ne yapmalıyım?

benim daha var ama düşünemiyorum bile çok korkuyorum epidural normal istiyorum ama ne olur bilemem.Normal yapmaya dayanabilir miyim emin değilim

doğum şekli SEÇİLECEK bir şey değildir. her kadın normal doğum yapmalıdır eğer sağlık sorunu yoksa. tercihe bırakılmamalı. sezeryan bir ameliyattır. ben mecburi sezeryan olacağım ama normal doğum çok isterdim. doktorum normal i sormadı bile direk sezeryan dedi omurgamda sorun var çünkü. konu başlığı çok komik ve yanlış, bence adminlerin el atması lazım uygun görürlerse değiştirilsin konu başlığı. Mune

Konu başlığı için normalde konu sahibesinin talebi gerekiyor ama konuyu açan üyemiz uzun süredir siteye girmemiş, çoğunluk değiştirilsin derse değiştiririz. Karar sizlerin.

Yıllarca insanlar sezaryeni keyfi seçerken seçiliyordu da normali isteyince niye seçilmez oluyor. Zaten sağlıklı koşullarda seçiyoruz bunu belirtmeye lüzum yok..Ekstra bir sıkıntı varsa ve vücuda uygun değilse zaten dr ona göre müdahale ediyor..Doğum şeklinin epidural mi normal mi yada sezaryen mi oluşu tercihe bağlı bişey sonuçta insanlara normal yaptırmayıp diğer seçenekleri sunan doktorlar var ne yazıkki..Bence başlık gayet yerinde..Ben de tamamiyle normal doğumu tercih ediyorum ve doktorum da bu düşüncede ama tabi o esnada ne olur hiç bilemiyorum

bence değiştirilmesi lazım gelişmiş ülkelerde normal doğum da hasta tarafından seçilmiyor zaten mecburi bir durum yoksa sezeryan ın adı bile anılmıyor. yine de siz bilirsiniz. bu başlıkla anne adayları yanlış yönlendiriliyor bende sanki gerçekten sezeryan mı olsam normal mi olsam tercihe bırakılmış , pembe mi mavi mi kazak mı seçmeliyim gibi bir izlenim oluşuyor.

Tamamiyle haklısınız zaten olması gereken normal doğum..Fakat bizim ülkemizde bu anlayışı zamanını ve parasını düşünen bencil doktorlar oluşturdu sektör de ona göre ilerledi..Ama artık bu tarz konularla kişiler birbirini bilinçlendiriyor hızla..Genel kabul normal doğumu savunuyor artık..

Ben yurtdisinda yasiyorum ve mecbur kalinmadikca sezaryan olunmaz en iyisi bence sezeryan olanlar cogu pisman oluyor omur boyu yarasi gitmiyor soguklarda falan sizladigini soyluyolar en guzeli normal dogum

Yanlis Olan Birsey Yok. Kendi Adina KonuS Lutfen. NAsilsa Sen Normal Dogum IstiyorsAn Baskalarida Sezeryan Isteyrbilir. Sezeryanin Dogru Yada yanlis Yontem Olduguna Sen Karar Veremezsin

Normal doğum en sağlıklısı ileride ağrınız olmaz en azından.

Ben yurtdisinda yasiyorum ve mecbur kalinmadikca sezaryan olunmaz en iyisi bence sezeryan olanlar cogu pisman oluyor omur boyu yarasi gitmiyor soguklarda falan sizladigini soyluyolar en guzeli normal dogum
Kendi adima konusayim evet en iyisi normal dogumdur adı uzerinde normal ama sezeryan dogum yaptim yara acisi falan hissetmiyorum. Sezeryan sonrasi hicbir sikayetim yok yani dogum yapmis gibi degilim zorunlu sezeryan olacaklari da korkutmayalim.

dogum yapan arkadaslar hic acikligi ve dogum isareti olmayan ben suni sanciyla dogurmak zorundayim haftam dolmus. basina boyle bisey gelenler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…