Hangi torun daha cok sevilir ?

Hic bu sekilde bir dusunceyi duymamistim.
Simdi benim kizim var annem babam bitiyorlar ona.
Kardesim bekar evlenip cocugu olunca onada aynisini yapacaklar.
Sadece benim kizim anneanne dede evinde buyudu yakinliklari daha fazla.bebeyken bosandim diye torundan ote oldu onlar icin.
Ve gelinler kv kp daha mesafeli oldugu icin.kizlarinin cocuklarini daha fazla gorurler en fazla.ama ayni kan ne demek anlamadim.
Sen evlatlik misin?
Yada neden simdiden hangi torunu severler kiskancligina giriyorsun.

Biz iki kız kardeş ikimizin de birer kizi var. Kız kardeşim iki ay önce doğum yaptı. Erkek kardeşim daha üniversite okuyor. Evli değil. O yüzden kesin diyemem ama ben bakıyorum annemin babamın tavırlarına bir torun daha fazla sevilemez diyorum. İkimizin kızı için de. Çok düşerler üstlerine. Geçen kız kardeşim yegenimi de alıp dışarı çıkmışlar kardeşim fotoğraf paylaşmış annem hemen altına kızım orda rüzgar var mı rüzgarsız tarafa oturun şapkasını da düzeltin kulağı açık kalmasın diye mesaj atmış. Ah annem ah :) merak etmeyin her torun sevilir. ;)

Merhaba kizlar... benim cocugum yok henüz.. evliyim..
benden sonra abimde evlendi.. onlarinda cocugu yok henüz ama abimle yengemde cocuk istiyor artik esimle bende..
Merak ettigim bir konu var: Kiz tarafinin cocugumu daha cok sevilir yoksa erkek tarafininmi?
yani söyle söyleyeyim annem mesela bir laf söyledi: Oglumun cocugu bana biraz daha yakin olur cünkü ayni kandan gibi bir laf etti.. ben üzüldüm acikcasi soncuta bende onun kiziyim.. esimde evet anliyorum deyince :KK53: böyle olduM :KK70:
yani onlara göre ogullarinin cocugu daha yakin oluyormus daha cok "seviliyormus" yani farkli oluyormus ne bileyim ya
sizcede böylemidir? ailenizde gözlemlediginiz böyle durumlar varmi?
sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda? genel olarak sormak istedim..
Evet aynen annenin dediği gibi ama buna üzülme kayınvalidenlerde çok sevecek...maalesef acı ama gerçek.halâ kız çocuklara miras bile verilmiyorken manevi boyutu bu kadar çabuk üst seviyeye çıkartamaz türk toplumu.
Yalnız bizler bunu değiştirebiliriz ve çocuklarımıza eşitligı öğretebiliriz

Genelde kiz tarafindan olan torun daha cok sevilir bizim buralarda :)

Bir de annenize soyleyin soy denen sey anneden yurur bilimsel olarak :) yani onun soyunu aslinda siz yurutuyorsunuz ama erkek egemen dunyada erkege vermisler soyadi yurutme isini maalesef

Bu fikre alissaniz iyi olur malesef yoksa cocuklariniz olunca cok uzulursunuz. Anneniz simdiden bu fikrini beyan ettiyse ilerde de bu yonde hareket edecektir. Abinin cocugu olunca senden bile yakin gorlulur daha degil cocugundan cunku sen artik evin kizi degil elin gelinisindir. Bu cahil dusunculer yillarca degismedi ne yazikki ve degismeyecek gibi gorunuyor. Allah akil fikir versin..

Çocuk oldu mu acaba zaman içerisinde. Ayrım yapıldı mı :KK53:

Konu hortlamis anam hangi kafayla yazmisim dedim seneler sonra bir kk ya bakayim dedimde. Evet allaha sükürler olsun iki tane kizim var. Abimlerin cocugu olmuyo malesef ama bu zaman icerisinde kardesimide evlendirdik ve onunda bir kizi oldu. Ayrimcilik olmuyor asla. Dedigim gibi ergen kafasiylami acmisim konuyu napmisim ne gereksiz seylere takilmisim diyemeden alamadim kendimi

benden sonra abimde evlendi.. onlarinda cocugu yok henüz ama abimle yengemde cocuk istiyor artik esimle bende..
Merak ettigim bir konu var: Kiz tarafinin cocugumu daha cok sevilir yoksa erkek tarafininmi?
yani söyle söyleyeyim annem mesela bir laf söyledi: Oglumun cocugu bana biraz daha yakin olur cünkü ayni kandan gibi bir laf etti.. ben üzüldüm acikcasi soncuta bende onun kiziyim.. esimde evet anliyorum deyince :KK53: böyle olduM :KK70:
yani onlara göre ogullarinin cocugu daha yakin oluyormus daha cok "seviliyormus" yani farkli oluyormus ne bileyim ya
Öyle deseler de emin ol kızların çocuğu nedense daha çok seviliyor

Sulalede biraz ben kiymetliyimdir(anne tarafı) babasız büyüdügümden kaynaklı ilgi hep benim ustumde olmuştur genelde. Ama diğer torunlar da der hep sevgiye en cok ihtiyacı olan babing diye. Kiskanilan felan olmadim acikcasi.

oluyor maalesef, örnek ben.
Annem abiminkileri daha çok seviyor çünkü onlarla yaşıyor. Birkeresinde annem ve yeğenlerim bendeydiler , Çocuklar saklambaç oynarken annem yeğenime beni görmüyorum sanarak işaretle yer gösteriyordu, ayrıca çok söylemiştir sen artık el oldun diye.

Kayınvalidemler kayınbiraderimin çocuklarını daha çok seviyorlar çünkü birlikte yaşıyorlar , kp derki, ben onları anne babalarından daha çok seviyorum.
Görümceminkileri onlardanda üstün tutarlar çünkü kızlarına hasretler (ikimizde yurtdışındayız).

Maalesef babaannem en çok halamın çocuklarını sever, kendi de söyler zaten. Babamı sevmezler pek, doğal olarak bizi de. Anneannem en çok teyzemin oğullarını severdi, çünkü en çok teyzemi sever, annemi haz etmezdi. Beni seven, ağzıma yemek tıkan tonton bir nine olmadı maalesef. Oğlumu da sanırım aynı son bekliyor. Her iki tarafın da favori torunu var çünkü:)

Bu durumdan bende muzdaripım maalesef,annemle babam kızlarla erkek evladı arasında çok çok açık açık ayrımcılık yaptı
Torunlari arasındada maalesef aynı ayrımı yapıyor benim çocuklarimi hiç ozlemez gormek bile istemezler umarım birgün sevmedileri o kızlarının eline düşürmez Allah onları
Ama su kadarını soyleyebilirim Allah bu duruma kimseyi dusurmesin çünkü çok çok zor anne tarafından dışlanmak

Bu ne kadar zaman geçirdikleriyle ilgili. Bir de anne babasini sevdiginde cocugu seviyorsun bence.
Ayrim olabilir ama erkeginkini ya da kizinkini daha cok severler gibi bir genelleme yapamam.

Babam da hep abimin çocukları olsun diye hayal kuruyor ama sebebi beni evlendirmek istememesi :D Yoksa biliyorum hepimizin olsun, hepsini çok sever.

————————————————-
Yil 2018 kizlar. Seneler sonra bir bakayim sayfaya dedim hic ilgilenmemisim. Cok gereksiz birseye takilmisim. Sükürler olsun ayrimcilik yok. Iki tane kizim var. Abimin malesef cocugu olmuyor. Rabbim isteyen herkese versin. Kardesimin kizi var ama. Dedigim gibi gereksiz alinganlik yapmisim rabbim daha büyük dertler vermesin. Takilmiyorum böyle seylere artik :) zaten konumu görünce cok sacma geldi yazdiklarim :)
Güncelleme yapmışsınız..Abinizin bebeği olmuyormuş.. İnşallah olur.. Anneniz bu düşüncesinden dolayı üzüldüümü hiç? Aynı can aynı kan.. Ona daha yakın olurum dediği için.. Merak ettim sadece..

Güncelleme yapmışsınız..Abinizin bebeği olmuyormuş.. İnşallah olur.. Anneniz bu düşüncesinden dolayı üzüldüümü hiç? Aynı can aynı kan.. Ona daha yakın olurum dediği için.. Merak ettim sadece..

Suan hepimizin duasi abimlerinde bir bebekleri olmasi. Cünkü bizim cocuklarimizi severken iclerinin nasil gittigini görüyoruz. Ikinci bebegime hamile kaldigimda onlara söylemekte cok zorlanmistik mesela :(
Sanirim annem öyle birsey söyledigini unuttu bile. Bazen insanlar bos bos konusur ya, onunkiside böyle bos bir muhabbetti :) cünkü suan her torununun sevgisi ayri oldugu gayet net gösteriyor

Rahmetli dedem mesela söylerdi hep halamin cocuklarini pek sevmezdi. Onlar x .. in torunlari derdi hep. Sanirim biraz ordan etkilenerekte acmisim konuyu :)

Back
X