• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi torun daha cok sevilir ?

sacmaligin daniskasi :19:

ilk torunu bizim bebek benim cocugumu daha az sevdiklerini dusunmuyorum..2. torun gelirsede sevgisi ayni olur bana kalirsa..ilk torunun sadece ilk goz agrisi olmasiyla bi ozelligi var diye dusunuyorum. erkekten olan soylarini devam ettiriyor ya belki annen onu demek istemistir. kaldiki erkegin spermi varsa kadininda yumurtasinin icerisinde buyuyor yavrucak. melek bunlar melek ayrim nasil yapilirki, Allah korusun :16::16:

maalesef bazı kişiler oğlunun çocuğunu daha çok seviyor

mesela annem bir gün dayımla konuşurken sordu:

abi;torunlar arasında sevgi farkı fln oluyo mu diye(tabi o zmnlar benim çocuğum yoktu)

dayım;olmaz mı gülüm olmaz mı,OĞULDAN TORUN BAMBAŞKA!

ben;:53::53::53::53::53:

annem;ama ne alakası var abi ikisi de senin çocuğunun çocuğu :26:

dayım;yok gülüm sen de görürsün zamanla

ben;:37::37::37::37::37::33::33::33::33::33::27::36:

not:şimdi 2 tane çocuğum var çok seviyorlar ama daha erkek kardeşim evlenmedi
bakalım evlenince BAMBAŞKA bir torun olacak mı :27:

Allah nasip edecek mi bakalım onlara torun ?

Orta da fol yok yumurta yok ayrıma başlanmış bile

Sağ salim torunum olacak mı diye düşünen yok, garanti belgesi var herhalde annenizin.. Hem oğlundan hem kızından kesin torunu olacak ama o daha görmediği torunları arasında ayrımı bile belirleyecek.. Akıl karı değil..

Allah herşeyin hayırlısını versin, evladında, torununda, anne-babanında..

valla oluyo heralde ya
ben mesela ilk göz ağrısı değildim ama annanem beni ayrı tutardı ,gerçi babam görevdeyken bana o baktı bende hep gider yanında olurdum ,ilk göz ağrısı olan dayımın kızı varken beni daha çok severdi

aile olarak bakarsak ben ilk göz ağrısıyım ama nekadar inkar edilirse edilsin kardeşim daha çok tutulur
yani ilk göz ağrısıyla alakası benim açımdan yoktu

gelelim benim çocuğuma gerçi daha doğmadı ama erkek olucak pek bi heyecan göremiyorum iki taraftada özellikle benim ailemde ilk torunları olucak kaynanam zaten ağzıyla herşeyi yapıyo ama icraata gelince yok ama kötü bişey duymadım kız olsun yok erkek olsun gibi hatta güzel şeyler söylüyo ama bilmiyorum

AMA.............
daha evlenmeden önce sözlenmemize az vardı kardeşimlle annemin konuşmalarını duymuştum çok kırılmıştım ki hala kırgınım ve bunu hamile kaldığımda ,okuyorum aynı zamanda ben bakarım yoğun olduğun zamanda dediğinde yüzüne vurmuştum inkar etmişti demedim diye yanlış duymuşum ki aynen böyle söyledi belki o anlık ağzından öyle çıkmış olabilir ama içinde olmasa söylemezdi her neyse

bebnim sözüm gündemde olunca kardeşime
-çocuğumunda bu günlerini görcekmiyim amanda torunlarım olcak mı diye seviyo kardeşimi
kardeşimde -biraz o tür şeylere uzak olduğu için yabanidir azıcık kendisi :1:
-evlenmicem ben ablam evlencek işte o yapsın torun seversiniz dediğinde annemin cevabı;
-ondan istemiyorum ben senden istiyorum oldu

aynen bunu söyledi yinede bilmiyorum oğlum olduktan sonra görücez bakalım

Son düzenleme:
valla hele bir torun olsun. Torun baldan tatlıdır. Benim ablam kaçarak evlendi. Annem hep derdi ben onun çocuğunu sevemem diye ama şimdi canlarından çok seviyorlar. Hatta bizden daha çok sevdiklerini belli ediyorlar :9:
anne babalar da bazen yanılabiliyorlar. Hele bir torunları olsun sen o zaman gör. Ben bizimkilerden biliyorum :27:

Benim babaannemde bize çok düşkündü amcamin çocuklarına yapmadığını bırakmazdı hele halalarım bizi öperdi onlar öyle bakardılar çocuktuk anlamazdik nasıl ki halalarım evlendi çocukları oldu babaannem onlara can veriyor biz amcaminkilerle aynı konuma düştük :-) annem çok kızardı halalarıma o da yiğen ayıptır diye şimdi yengemle annem babaanneme çok kızıyorlar hatta amcamin kızı hiç yanaşmaz onlara anne tarafına daha düşkün
Halamla babaannem karşılıklı oturuyorlar yengemle de biz halamin çocukları hep ordalar biz gitsek başım ağrıdi diye kovalardilar bizi

Herkes erkek çocuğunun çocuklarına ölür babaannem kızlarına :-)

Benim babaannemde bize çok düşkündü amcamin çocuklarına yapmadığını bırakmazdı hele halalarım bizi öperdi onlar öyle bakardılar çocuktuk anlamazdik nasıl ki halalarım evlendi çocukları oldu babaannem onlara can veriyor biz amcaminkilerle aynı konuma düştük :-) annem çok kızardı halalarıma o da yiğen ayıptır diye şimdi yengemle annem babaanneme çok kızıyorlar hatta amcamin kızı hiç yanaşmaz onlara anne tarafına daha düşkün
Halamla babaannem karşılıklı oturuyorlar yengemle de biz halamin çocukları hep ordalar biz gitsek başım ağrıdi diye kovalardilar bizi

Herkes erkek çocuğunun çocuklarına ölür babaannem kızlarına :-)

aynı bizi anlatmışın canım bizde de durumlar dediğin gibi babaannem kızlarına düşkündür ama evlat ayrımcılığı bana çok ters geliyor bir anne evlatlarını nasıl ayırabilir anlamıyorum:19:rabbim nasip ederde anne olursam ben inşallah böyle birşey yapmam hatta yapamam...:20:

ben doğmadan, 2 halamdan toplam 5 torunu olan dedem ve babaannem
ben doğunca şükürler olsun bi torunumuz oldu demiş :42: :44:

Bir nefesi,bir bebek kokusunu sabah akşam secde yaparak isteyenler varken,arayıpta bulamadığı bir bebek kokusuna hasret giden insanlar varken,bu evlat-torun ayrımı kadar iğrenç ve saçma birşey var mı acaba?

Lanet olsun Türk toplumunun cahilliğine.
Bulmuşlarda mundar ediyorlar.
Hamd olsun de,hepsini bağrına bas be cahil insan oğlu.
Kızı-erkeği,kızın çocuğu-erkeğin çocuğu diye birşey olabilir mi?
Allah her birine can vermiş,evlat nasip etmiş,kucaklarını bebekle,burunlarını bebek kokusuyla doldur muş.

Be nankör,be cahil insanlar,hamd olsun deyin biraz Allah ın aşkı için!

söyledikkerlnde doğruluk payı var
annem torununa karşı acaip pinti
karneden sonra notlar yüksek olunca annem kızıma 20 tl verdi kaynanam ise 50 tl blrde eşofman takımı, ve t-shirt almış annem beni bu konuda hep utandırdı kaynanaya karşı ki durumu kaynanamdan çok iyi,

Eski konu olmasina ragmen guncellenmesi icin yazicam tatsiz konudan muzdaribim. Kayinvalidem ogluma asiri düşkün iyiki bi altli ustlu oturuyoruz illa hergun gorcek selamimi almaz oturur bagira bagira cocugumu sever iyi hos sevsin ama takintili oglum onu daha cok sevcekmis beni bile istemicekmisbuyu yunce onunla yatcakmis onun soyu sopuymus annen benim kadar degerli olamaz dicek kadar ileri gitti halbuki en kucuk torunu kizinin da cocuklari var uzaktalar arada bi geliyorlar onlarin yannda bile benim oglumu seviyor.bi de ilerde onlara kosucakmis anneannesi 2. Plan diyor utanmadan .. Neymis soyadi ayniymis. Cahi insanlar soyadi olarak . cagdas insanlar zurriyet olarak bakiyorlar duruma annem her torununu cok seviyor ayirdigini gormedim.

Merhaba kizlar... benim cocugum yok henüz.. evliyim..
benden sonra abimde evlendi.. onlarinda cocugu yok henüz ama abimle yengemde cocuk istiyor artik esimle bende..
Merak ettigim bir konu var: Kiz tarafinin cocugumu daha cok sevilir yoksa erkek tarafininmi?
yani söyle söyleyeyim annem mesela bir laf söyledi: Oglumun cocugu bana biraz daha yakin olur cünkü ayni kandan gibi bir laf etti.. ben üzüldüm acikcasi soncuta bende onun kiziyim.. esimde evet anliyorum deyince :KK53: böyle olduM :KK70:
yani onlara göre ogullarinin cocugu daha yakin oluyormus daha cok "seviliyormus" yani farkli oluyormus ne bileyim ya
sizcede böylemidir? ailenizde gözlemlediginiz böyle durumlar varmi?
sizler ne düsünüyorsunuz bu konuda? genel olarak sormak istedim..
Bence alakası yok kim daha çok görülürse o sevilir gözden ırak gönülden ırak aynen böyle.

Eski konu olmasina ragmen guncellenmesi icin yazicam tatsiz konudan muzdaribim. Kayinvalidem ogluma asiri düşkün iyiki bi altli ustlu oturuyoruz illa hergun gorcek selamimi almaz oturur bagira bagira cocugumu sever iyi hos sevsin ama takintili oglum onu daha cok sevcekmis beni bile istemicekmisbuyu yunce onunla yatcakmis onun soyu sopuymus annen benim kadar degerli olamaz dicek kadar ileri gitti halbuki en kucuk torunu kizinin da cocuklari var uzaktalar arada bi geliyorlar onlarin yannda bile benim oglumu seviyor.bi de ilerde onlara kosucakmis anneannesi 2. Plan diyor utanmadan .. Neymis soyadi ayniymis. Cahi insanlar soyadi olarak . cagdas insanlar zurriyet olarak bakiyorlar duruma annem her torununu cok seviyor ayirdigini gormedim.

Ayrı konu açsan daha iyi bu şekilde insanlar ilk sayfadaki konuya göre yorum yazabilirler

4 yeğenim var. 2'si abimden 2'si ablamdan. Ailede böyle bir ayrımın a'sı mümkün olmuyor. Anneniz biraz patavatsızlık etmiş bence.

Back
X