Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
oh içimi açan konu. way be sana imrendım. gezip tozdum oraları eğitimin kalitesini falan bilemem. ama italyayı cok begenmıştım. hem yaşanması kolay hemde insanları sıcakkanlıydı. geceleri akıyorduk publara giriyorduk. publarda herkes kendi halinde keyif yapıolardı. türkiyedeki gibi yavşama tavlama olayı yok. eğitimini bilemiyorum işte.
hele ki roma. cok begenmiştim. hep orda kalsam die dusundugum ülkeydi.

Çok güzel anlaşılıyor. Özel sektörde bile ne kadar fark ediyor.
İllaki yapan var ben yapamam demiyorum. Bu yola baş koysam kağıt üzerinde eksik kalırım gibi geliyor.
Devlette çalışmayı düşünersiniz hiç bir fark yok eşit örgün ve aöf yinede araştırın.

O tutku bende var inanki var. Keseyi doldura doldura bitirdim. Sınavdan sınava değil kitapları okudum araştırdım kendim öğrendim. Diploma notum iyi. Bak çok güzel bir noktaya parmak bastın. Referans. Ben o referans mektubunu gidip kime yazdıracağım.
O yüzden tekrar çift dikişin alası olacak gibi duruyor.
Şu sıra kafam dolu biraz rahata erince düşüneyim.
Yardımlarınızı alırım o zaman.

ya bırak boşver bence yontulmamışlar
böyle anneci, kıskanç, baskıcı, dominant
aman aman
kendilerine bakıyorlar oradan bir artıları var
bazıları çok züppe giyiniyor o ayrı

Türevi diyelim o zaman.
Hergün kısa paçalarıyla patron yanımdan geçince ayak bileklerine bir daha bakıyorum.
Annanem görse yazık pantolonu çekmiş der

Devlette çalışmayı düşünersiniz hiç bir fark yok eşit örgün ve aöf yinede araştırın.

Derdim iş sıkıntısı değil. Her ne kadar çıkacak olsamda iyi bir işim var. Eğitime devam etmek istiyorum Aöf bana her şekilde dezavantaj yaratıyor.
Marmara üni ve istanbul üniden bir kaç tane hoca ile tanışmıştım. Pek ihtimal vermiyorlar. Aöf olduktan sonra ilerleyemezsin, bir yerde tıkanırsın dediler. Onu takıyorum ben.

Takma boş ver sen elinden geleni yap.Aöf mezunları ögretmenlik için formasyon bile alıyorlar.

almanyada arastirma icin bulundum ABD dede egitim icin.
almanyada ingilizce egitim veren universite sayisi az, ama almancan varsa imkanlar iyi, bolumun ne bilmiyorum ama science ve engineering alanlarinda baya iyiydiler. doktora yaparken teaching yada research asistan oluyorsun ve verdikleri miktar sana yeter.
abd'de imkan cok genis ama belli iyi okullara kabul alman zor olabilir, cunku yabanci ogrenci fazlaca var.
buyuk sehirlerde verdikleri asistan parasi anca yeter, yani yasarsin ama gerisini hayal etme derim :)
daha kucuk sehirlerdeki iyi universiteleri dusunursen cok rahat yasarsin ve imkanlarindan faydalanirsin ama bazialri gercekten koy :) in the middle of nowhere, o derece yani :)
ayrica abd ile ilgili sru sormak kistersen mesaj atabilirsin.
kolay gelsin ins.

roma bir aşk ya o kadar güzel bir şehir daha yok

bak o kısmı es geçmişim
o zaman haklısın
okuyup hocalarla aranı iyi tutup referans mektubu kapmaya bakmanı tavsiye ederim
çünkü hemen hemen bütün üniversiteler istiyor en az 1
amerikada 3ten aşağı isteyen görmedim ve bazıları da bu mektup sahiplerinin en az 2si, en az 1i eğitim hayatından insanlar olmalı diye şart koşuyorlar

harikaaa
sana şimdiden bol şans
yerinde olsam teredüt etmeden ABD ye geçerdim

teşekkür ederim

büyük şehirleri bunu düşünerek çok tercih etmedim
küçüklerinde hayat nasıldır bilemiyorum ben en iyi atayım bir mesaj size :)

edit: alanım psikoloji

Ben döndüm justcım, yüksek lisans bitince döndük.
Sor sor elimden geldiğince yardımcı olurum

Turist olarak mı geldiniz? Yaşayınca biraz farklı, Batı Avrupa ülkesi olması gereği herkes üç beş günlük yaşam bazında konuşabiliyor ama kalıcı bir şekilde burada yaşamaya başladığınızda, üniversitelerde, devlet kurumlarında vs. bu durum hiç böyle değil. Genellikle ya bilmiyorlar İngilizce veya bilseler bile konuşmaya isteksizler. Mesela bizim dili İngilizce olan bir dersin bütün materyalleri Almanca idi. Bu durumu başka şehirlerde eyaletlerde okuyanlardan da duyuyorum.

aynen turist olarak gelmiştim
yaşayacak kadar almanca öğrenirim diye düşünüyorum ancak dersi kaldıramam
ingilizcede bile zorlanıyor insan bazen çünkü akdemik dil ağır geliyor
kitapları yurtdışından temin etme seçeği vardır diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Almanya için dil konusunu iyi düşünün derim. Hangi üniversite Almanya'da bu arada? Ne alanında doktora peki?

Almanya için dil konusunu iyi düşünün derim. Hangi üniversite Almanya'da bu arada? Ne alanında doktora peki?

yine 3 tane var dağınık olarak
başvuru sitesinden tek seferlik ücretle 3 ya da 4 tane başvurabiliyoruz diye biliyorum
psikoloji :) (nörobilim/bilişsel/deneysel) birisi

ya ne guzel bir dert bu cok imrendim size ben de yuksek lisans icin yurtdisi dusunuyorum ama ben turkiyede yasamadigim icin yurtdisi olarak turkiyeyi de degerlendirmek istiyorum. burdaki yorumlara okuduktan sonra almanya iyice dustu gozumden yalniz. gunes olmayan bir ulkede yasamayi dusunemiyorum hic abd bana da cok uzak geliyor bu arada.ama sizin kariyeriniz icin en iyi secenek abd gibi duruyor. basarilariniz bol olsun daima

gerçekten mi? hangi ülkedesiniz?
türkiyede de çok iyi okullar var ancak ben araştırmacı olmak istediğim için yurtdışı düşünüyorum...
en azından benim alanım için büyük engeller var türkiyede gereken önemi de almıyor :/
almanyanın en güney frankfurtta bulundum, gittiğimde kıştı yazın nasıldır bilemiyorum ama ben donmuştum
öyle bir soğuk yok
dedim ben can veriyorum beni gömün
bir de gün aydınlansa da sadece karın beyazlığı yansıyordu ne bileyim gökyüzü gri falan, alışkın değilim tabi ben izmirden, italyadan sonra

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…