Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanada'da ki burs olanakları ve ödenekler hakkında inan hiçbir fikrim yok Ben sisteminin eğitim sisteminin Amerika'ya yakın olduğunu tahmin ediyorum ama Amerika'ya göre daha nezih bir ülke. O yüzden söyledim.

Aöf mezunlarıda yüksek lisans yapıyor internetten yazınca bile çıkıyor yapanlar diplomanda aöf bile yazmıyor sen söylemezsen bile kimse bilmez misal.

Ben de geldim
Dil ve kariyer anlamında kesinlikle Amerika derim.
Yaşaması çok kolay, insanlarla anlaşması, düzen vs.
Sadece bizden çok farklılar, yalnız olduğunu zaman zaman çokça hissedeceksin ve cidden kural takıntılarına yorulacaksın.
Diğer iki ülkede yaşamadım kesin kanaat getiremem ama kariyer anlamında benim önerim Amerika yavrucum

Derdine kurban :)
Tanımadığım bir hemcinsimle gurur duydum şu an. Tebrik ederim... !!!

Nereyi seçersen seç umarım hep çok başarılı ve çok mutlu olursun..

oooooof ülke bu haldeyken keske dertler sadece boyle olsa:) konuya cevap verenlerin genel ortalaması İtalya ponçik memleket diyip romantik takilanlardan olusmus :) Bir tek ben Akdeniz insanını irrite edici buluyorum galiba :) ıyyy yapış yapış :) Kuzey Avrupa(lı )gibi var mı beaaa Alman olur, Hollandalı olur hatta en güzeli İskandinav olur... kuzey insanı candır :)
Amerikada obez olup mini şort giymekte inat eden, kolları benim bacagım gibi olup da donut ustune donut goturen nüfus yuzunden yemek yiyememiştim :) hala da ellerinde litrelik içeçek kutuları burger gömme derdindeler :)

Vallahi ben Almanyayı hic düşünmezdim şahsen.
İtalyaya hep gitmek istemişimdir malumunuz erkekleriiiiiii
Ama tabiki idealleriniz var ve iyi bi gelecek için Abd. Ki okul ücreti falan ödemeyecek ayrıca maaşa bağlanacak oluşunuz da ekstra bi artısı bence

Tebrik ediyorum buarada sizi:)
Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Benide götürsene

haha tabii ki kazanırsam beklerim

heexee selam uzun zaman oldu
doğru sen de amerikadaydın
gerçi senin yanında eşin var şanslısın o anlamda :)
ben seni bi özelden ziyaret edeyim detaylar için
unuttum yaşadığın yeri

Derdine kurban :)
Tanımadığım bir hemcinsimle gurur duydum şu an. Tebrik ederim... !!!

Nereyi seçersen seç umarım hep çok başarılı ve çok mutlu olursun..

çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için

Aöf mezunlarıda yüksek lisans yapıyor internetten yazınca bile çıkıyor yapanlar diplomanda aöf bile yazmıyor sen söylemezsen bile kimse bilmez misal.

Çok güzel anlaşılıyor. Özel sektörde bile ne kadar fark ediyor.
İllaki yapan var ben yapamam demiyorum. Bu yola baş koysam kağıt üzerinde eksik kalırım gibi geliyor.

sookienin memleketi de var tercihlerim arasında ama
onlar sosyal hayat açısından bakıyorlar bence o anlamda haklılar
evet kuzey insanı saygılı, mesafeli ancak eğlence anlayışlarımız bile çok farklı
ben alman ve hollandalı arkadaşlarımla pek keyif alamıyordum açıkçası
ama ispanyol ve italyanlarla bir araya geldik mi kuduruyorduk hatırlıyorum

italya erkeği türk erkeğinin modifiye versiyonu
hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama
çok teşekkür ederim :)

Çok güzel anlaşılıyor. Özel sektörde bile ne kadar fark ediyor.
İllaki yapan var ben yapamam demiyorum. Bu yola baş koysam kağıt üzerinde eksik kalırım gibi geliyor.

bence daha çok onlara ne verebileceğini göstermenle ilgili
biliyorsun türkiyede reddedilip amerikadan, avrupadan kabul alan çok insan var
mesela benim çalışmak istediğim proflardan biri felsefe mezunu ama kadın koskoca arizona universitesine prof olmuş yani
bence geçmişin doluysa, tutkun varsa bir eksisi olmaz diye düşünüyorum
şahsen benim de lisans not ortalamam çok yüksek değil
ama bir şeyler yaptım, boş durmadım
bir de referans mektupları önemli

edit: niyet mektubuna da ağırlık veriyorlarmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…