Kanada'da ki burs olanakları ve ödenekler hakkında inan hiçbir fikrim yokben gittiğimde herkesle ingilizce konuşabilmiştim ya
şaşırmıştım hatta
otobüs çığırtkanı bile ingilizce konuşuyor diye
italyada bulamayacağınız bir şey bu
ek olarak ben çok renkli bir sosyal yaşam görmedim almanyada o biraz sıkmıştı beni
en azından italyadaki kadar canlı değildi
gerçi çıta yüksek biraz roma ve diğerleri?
hep çok renkli, çok kalabalık, her gün bir şey olan bir yerdir
kanadaya şöyle bir baktım burs olanakları vs diyor ama okul ödeneklerini karşılayan göremedim
eğer biliyorsan paylaşırsan sevinirim :/
Aaaaayyy kız Miss belli mi oluur yaaaValla benim niyetim yok ama zorla sürünüyor , geçende çiçek toplamış getirmiş....oğlum bak git diyen belediye işçisi amca tadındayım
Ayy ne güzel "oo piti piti karemela sepeti,hangi Avrupa ülkesi?"
Aöf mezunlarıda yüksek lisans yapıyor internetten yazınca bile çıkıyor yapanlar diplomanda aöf bile yazmıyor sen söylemezsen bile kimse bilmez misal.Benim kardeşim yolda gördüğü korelilerle bir sohbet ediyor onlardansın sandım.
Ben örgün kazandım ailem okutmadı. Aöf iktisat okudum ama dolu dolu bitirdim. Eğitime aç bu yavrucek
YLden devam edeyim diyorum ama akademik kariyer yapacaksam sonra bu benim ayağıma hep dolanır sanki diyorum.
Aynı bölümü okumaktan zevk alırım ama zaman kaybı olur gibi
Merhaba
Belki biliyorsunuzdur geçen sene eğitim amacıyla Avrupada bir ülkeye gitmiştim
Şimdi daha uzak bir ülkeye, hatta başka bir kıtaya gitme durumum var gelecek sene için
Ben çok istedim bunu
Halen de çabalıyorum bunun için
Amacım doktora yapmak
İdeallerime kavuşmak, araştırmacı olmak istiyorum
Yavaş yavaş profesörlerle iletişim kurmaya da başladım ancak kararsızım
Çünkü işin ciddiye bindiğini fark etmeye başladım
Daha önce yurtdışına gittiğimde çok zorluk yaşadım
Türkiyeyi ve ailemi çok özledim
Çünkü ailemden ayrı da yaşasam hep yakın şehirlerdeydik
Kafama estiğinde gidip gelebiliyordum
Şu an için ihtimalde üç ülke var:
1)İtalya - bu benim için çok rahat, çünkü daha önce de İtalyada yaşadım, okudum ve artık sistemini, dilini biliyorum hem de yakın, eğitim diğer ab ülkelerine göre çok ucuz
2)Almanya - yine sistemini bildiğim bir ülke, dili çok sorun görmüyorum, ingilizceleri zaten çok iyi almanca da öğrenirim zaman içinde sıkıntı değil, bir sürü de türk var alışmak sorun olmaz, eğitim bedava
3)ABD - kafamı en çok kurcalayan seçenek bu. doktora öğrencileri genellikle maaşlı ve sigortalı olarak çalışıyorlar başvuracağım üniversitelerde, herhangi bir okul ücreti de ödemiyorlar. Orada asistanlık sistemi var, asistan olarak başlarsam bu beni çok iyi yerlere taşıyabilir diye düşünüyorum ve zaten alanımda yapılan bir çok araştırmanın, çalışmanın merkezi abd ancak çok uzak.
Diğer iki seçenek çok daha rahat görünüyor çünkü bir fikrim var, daha önce bulundum ve en azından birkaç ayda bir TR ye gelebilirim, amerika deyince kaybolacakmış, yenilip yutulacakmış gibi hissediyorum kendimi orada
Bilemiyorum, başvuru zamanları yaklaşıyor
Üç ülkeye de başvuracağım ancak seçim konusunda emin değilim
Siz ne düşünüyorsunuz?
ek: yabancı dil yeterliliğimi baya yüksek bir puanla verdim ve abd'nin ales dengi bir sınavı var doktora için ona başvurdum, birkaç aydır çalışıyorum ve 2 ay kaldı sınava girmeye. yani artık yolu da yarıladım.
ek2: hepsinde uzmanlaşmak istediğim bölüm var.
Benide götürsene
Ben de geldim
Dil ve kariyer anlamında kesinlikle Amerika derim.
Yaşaması çok kolay, insanlarla anlaşması, düzen vs.
Sadece bizden çok farklılar, yalnız olduğunu zaman zaman çokça hissedeceksin ve cidden kural takıntılarına yorulacaksın.
Diğer iki ülkede yaşamadım kesin kanaat getiremem ama kariyer anlamında benim önerim Amerika yavrucum
Derdine kurban :)
Tanımadığım bir hemcinsimle gurur duydum şu an. Tebrik ederim... !!!
Nereyi seçersen seç umarım hep çok başarılı ve çok mutlu olursun..
Aöf mezunlarıda yüksek lisans yapıyor internetten yazınca bile çıkıyor yapanlar diplomanda aöf bile yazmıyor sen söylemezsen bile kimse bilmez misal.
oooooofülke bu haldeyken keske dertler sadece boyle olsa:) konuya cevap verenlerin genel ortalaması İtalya ponçik memleket diyip romantik takilanlardan olusmus :) Bir tek ben Akdeniz insanını irrite edici buluyorum galiba :) ıyyy yapış yapış :) Kuzey Avrupa(lı )gibi var mı beaaa Alman olur, Hollandalı olur hatta en güzeli İskandinav olur... kuzey insanı candır :)
Amerikada obez olup mini şort giymekte inat eden, kolları benim bacagım gibi olup da donut ustune donut goturen nüfus yuzunden yemek yiyememiştim :) hala da ellerinde litrelik içeçek kutuları burger gömme derdindeler :)
Vallahi ben Almanyayı hic düşünmezdim şahsen.
İtalyaya hep gitmek istemişimdir malumunuz erkekleriiiiiii
Ama tabiki idealleriniz var ve iyi bi gelecek için Abd. Ki okul ücreti falan ödemeyecek ayrıca maaşa bağlanacak oluşunuz da ekstra bi artısı bence
Tebrik ediyorum buarada sizi:)
Umarım hakkınızda hayırlısı olur
italya erkeği türk erkeğinin modifiye versiyonu
hayallerinizi yıkmak gibi olmasın ama
çok teşekkür ederim :)
Çok güzel anlaşılıyor. Özel sektörde bile ne kadar fark ediyor.
İllaki yapan var ben yapamam demiyorum. Bu yola baş koysam kağıt üzerinde eksik kalırım gibi geliyor.
Sen hoş söylemişsin ben yontulmuşu diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?