Hangi ülkeyi seçmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam Amerika'yı seçerim. Avrupa'da ırkçılık giderek artıyor hem de doktora eğitimi için en iyi yer ABD'dir. ABD'ye gitmişken Küba, Brezilya falan gezersiniz ne güzel olur...Bizim akraba da çok memnun, fizyoterapi alanında doktora yaptı ve orada kaldı. Yalnız yılda bir defa falan geliyor Türkiye'ye. Aman zaten buranın cılkı çıktı, güvende yaşayacağım neresi olursa giderim şu an. Türkiye'de ne olacağı belli değil, belki ailenizi de götürürsünüz. O yüzden ABD diyorum.

bağlayan diye düşündüğüm bir tek ailem var başkası yok :)
nedense almanyaya giden insanlar da hep beğeniyorlardır
bana da dışarıdan hep çok soğuk görünmüştü, nasıl eğleniyorlar bu insanlar burada diye

amerika konusunda da kesinlikle öyle
yani benim profesörüm olmayan kadından 5dk içinde cevap alabildim mesela bunu türkiyede çok zor
kaç hafta bekliyorum bilmem yani
araştırma yapmak istiyorsun verilen rakamlar komik
lab ve program olanakları kısıtlı :/
yoksa seviyorum türkiyede yaşamayı ama..

ya sadece benim gözlemim değilmiş demek ki bu
ben deyince benle dalga geçiyorlardı
almanyaya p*k mu atıyorsun diye
tamam, disiplinli ve güzel ama çok üstün değil
bir de geriniyordu ex kişisi
almanyada okuyorum deutschland über alles bilmemne
en güzeli de o mor olsun

70-80 bin dolar yazıyor birkaç sene öncesi için bu meslek grubunun maaşı ben şok tabi

çok teşekkürler deneyimlerinizi paylaştığınız için LA bana fazla kaçar o yüzden daha alçakgönüllü davranıyorum :)) LA de yaşayıp memnun olmayan yoktur zaten diye düşünüyorum

ben çok bunları konuşan avrupalı da görmedim açıkçası ya
galiba refahlıktan ihtiyaç duymuyorlar

Eski sevgilim ABD'de psikoloji uzerine doktora yapmisti. 6 ayda bir falan geliyordu. Bazen Turkiye'den canli sinavlara katiliyordu.

daha fazla bilginiz var mı? mesela neresindeydi, memnun kaldı mı gibi?
benimkiler hep on-campus

onu garantilemeden gitmem zaten zeytin
okul masraflarını karşılayabileceğine dair bir belge göstermen gerekiyor
o yüzden vize alırken kabul edilen belgelerden biri de o asistanlık ya da okulun karşılayacağına dair belgesi
o olmazsa vize alamam, vize alamazsam da gidemem zaten
sorun yok

İngiltere'de master yaptım. Daha öncesinde de bir süre Amerika'da yaşadım. İkisini kıyaslamam gerekirse Amerika'yı çok daha fazla sevip rahat etmiştim. Çok kültürlülüğü, rahat oluşlarını seviyorum. Dezavantaj olarak kiralar ve sağlık giderleri pahalı. Sigorta şirketleri parsellemiş durumda her yeri. Eğitim açısından ise Amerika'nın yeri tartışılmaz. Zaten Avrupa'dan akın akın gelmeye çalışıyorlar, en azından "eğitim" bilim dalı için bu böyleydi.
İtalya'da bulunmadğım için çok yönlü bir yorum yapamayacağım ama kültürel olarak ve iklim olarak beklentilerini karşılar diye düşünüyorum. Ama senin yerinde olsam Amerika'yı seçerdim kesinlikle eğitimi ön plana alarak. Asistanlık sistemi en oturmuş yerlerin başında geliyor. Artı bilimsel araştırmalara rahatça destek bulabilirsin.

aöf herhangi bir engel oluşturur mu açıkçası bilmiyorum ya :/
ama içinize sinmeyecekse neden olmasın isterseniz baştan da okursunuz
yepyeni bölüm de okursunuz master da
hiç geç değil :)

senin gibi kafam olsa gitmem gerektiği yere gider eğitimimi tamamlar istediğim ülkede yaşardım,

yolun açık olsun , başarıların daim olsun güzel kardeşim.

teşekkürler

çok pahalı
bir destek de yok öğrenciye :/

Eşimle ABD de post doktora yaptı
Eşim ve biz çok memnun kaldık
ABD de yaşamak çok kolay rahat ve güvenli
Tek sorun uçak bileti pahalı senede 1/2 kez gelebilirsiniz ancak

neresinde yaptınız?

Tüm sayfaları okuyamadım ama ne kadar kalman gerekecek?

değişiyor. almanya/italya olursa 2 sene, amerikada genellikle 4-5 sene program uzunluğu (2 olan da var ama nadir)

ben gittiğimde herkesle ingilizce konuşabilmiştim ya
şaşırmıştım hatta
otobüs çığırtkanı bile ingilizce konuşuyor diye
italyada bulamayacağınız bir şey bu
ek olarak ben çok renkli bir sosyal yaşam görmedim almanyada o biraz sıkmıştı beni
en azından italyadaki kadar canlı değildi
gerçi çıta yüksek biraz roma ve diğerleri?
hep çok renkli, çok kalabalık, her gün bir şey olan bir yerdir

Just neden Kanada'yı düşünmüyorsun?

kanadaya şöyle bir baktım burs olanakları vs diyor ama okul ödeneklerini karşılayan göremedim
eğer biliyorsan paylaşırsan sevinirim :/

Neye gore secim yapmalisinki?
Mesela ben olsam Almanyaya yakinim dillerinide azcok konusabiliyorum ama daha cok italyaya gitmek isterdim heralde hem yeni dil yeni kultur hem ucuzluk hemde gezecek yeri cok oyuzden

Bu arada mesajların hepsini okudum ama alıntılarken bir seçtim bir seçmedim
Random yaptım :)
Geri dönmeye çalışacağım onlara ama şimdiden teşekkürler herkese fikri için
Ben sanırım önce abd sonra italya diye düşünüyorum. almanya da son seçenek
Bu üç ülkenin başvuru tarihleri farklı zaten, abdninkiler daha erken olduğu için cevapları daha erken gelir
Abd gelirse alır, giderim, gelmezse
İtalya ve almanyanınkiler de hemen hemen aynı zamana denk düşüyor daha ileri bir tarihte:))
O zaman onları değerlendiririm

Merhaba :)))

Öncelikle sizi tebrik ederim başarılarınızdan ötürü.

Bende sizin gibi bir çok avrupa ülkesinde bulundum. Almanya ve İtalya yıda biliyorum.

İtalya hakkında bende sizin gibi düşünüyorum. Çok güzel bir akdeniz ülkesi, yemekleri nefis, hayat pahalı değil, uzak değil. Ayrıca italyanları çok tatliş bulurum. Fakat almanya yı bir türlü sevemedim...

Açıkcası sizin yerinizde olsam, daha önce hiç bulunmadığım ve kültürlünü bilmediğim bir ülke ye gitmek isterdim.
Hem kendi kültürünüzü geriştirmek adına hemde alanınızda en iyi olan yere gitmenizi tavsiye ederim.

Yani ABD :)

Bence iyi bir arastir, hem egitim ucretleri dusuk hem de devletin dahi destek programlari var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…