• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi yabancı dili öğrenmeliyim?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.041
798
Dedim en iyisi kk kadınlarına danışayım....
Kızlar ben okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum ama mezun olunca bu işi yapmak istemiyorum.
İngilizcem gelişmiş düzeyde ve yanında 2.bir dil öğrenmek istiyorum.
Ama 3 dil arasında kararsız kaldım.
Japonca, ispanyolca ve almanca

Düşününce Almanca artık liselerde öğretiliyorum ayırt edici bir özellik gibi gelmiyor bana.
Ünide herkes ispanyolca alıyor çok yoğun bir rabet var..
Ama Japonca da bana önemli gibi geliyor..

Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar.. Hepinize şimdiden çooook teşekkürler.... :54: :16::16:

almancaa almancaaa :) cok guzel ve sexi bir dill :52: bende ogrenmeye clisiyorum

ingilizceden sonra gelişen 2. dil olarak ispanyolcayı ve 3. olarak çinceyi duymuştum çince çok zormuş ben ispanyolcayı tercih ederdim :)

almanca ögren
ingilizce iyiymis zaten almancayi daha kolay kaparsin
ama ben sevmiyorum almanca
burda yasadigim icin heralde
hala zorlaniyorum bazan

almancaa almancaaa :) cok guzel ve sexi bir dill :52: bende ogrenmeye clisiyorum

Bencede sexy bir dil ama ne bileyim iş imkanı için istiyorum :D

ingilizceden sonra gelişen 2. dil olarak ispanyolcayı ve 3. olarak çinceyi duymuştum çince çok zormuş ben ispanyolcayı tercih ederdim :)

Bende ispanyolca istiyordum ama japonca aklımı karıştıdı doğrsu :35:

almanca ögren
ingilizce iyiymis zaten almancayi daha kolay kaparsin
ama ben sevmiyorum almanca
burda yasadigim icin heralde
hala zorlaniyorum bazan

Of ya neden bu kadar çok dil varsa sanki :27:

İspanyolca bence canım. Onu da geliştirdikten sonra japoncaya geçiş yaparsın ne güzel:27:

ispanyolca dünyada en çok konuşulan ikinci dil.kesinlikle öğrenmelisin hem çok eğlenceli hem de basit.
almanca da güzel ama kaba bi dil ve bence öğrenilmesi daha zor.
japoncayı kasmaya gerek yok bence
şiir gibi bi dili olan ispanyolcayı tavsiye ediyorum:)

Sağolun kızlar şimdi başka birşey sorayım o zaman
Bizim evin yakınlarında bir dil kursu var... Mekan olarak şişli mecidiyeköy gibi bir yer değil daha çok İstanbul'un daha tam gelişmemiş kısımlarında ama tüm dil yerlerinden daha pahalı
Bana çok şey önerdiler... Kitaplar ücretsiz sınıflar 6-8 kişilik falan diye... Ama ismini ilk kez duydum

Tereddütlüyüm siz ne diyorsunuz_ siz gider miydiniz :26:

yabancı hoca var mıymış.eğer öyle bi imkan varsa mutlaka yabancı hocaları tercih et kulağın daha çok alışıyo.
hocalar tecrübeli mi onları araştır bence.
yeniyse pek sıcak bakmazdım açıkçası

Son düzenleyen: Moderatör:
Dedim en iyisi kk kadınlarına danışayım....
Kızlar ben okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum ama mezun olunca bu işi yapmak istemiyorum.
İngilizcem gelişmiş düzeyde ve yanında 2.bir dil öğrenmek istiyorum.
Ama 3 dil arasında kararsız kaldım.
Japonca, ispanyolca ve almanca

Düşününce Almanca artık liselerde öğretiliyorum ayırt edici bir özellik gibi gelmiyor bana.
Ünide herkes ispanyolca alıyor çok yoğun bir rabet var..
Ama Japonca da bana önemli gibi geliyor..

Tavsiyelerinizi bekliyorum kızlar.. Hepinize şimdiden çooook teşekkürler.... :54: :16::16:

ben ünv.tede okurken Fransızca kursuna gitmiştim ve gerçekten zor ama bir o kadarda öğrenmesi zevkli bir dil.fakat çok karmaşık.baya zorlanmıştım,ingilizce gibi değil.bir arada Japoncaya merak salmıştım ama ancak 2 ay dayanabildim o işkenceye:)..bence İspanyolca öğrenin,nedense içimden öyle geldi.

kesinlikle ispanyolca :51:
dünyanın birçok ülkesinde bilinir,
üstelik tüm güney amerika bu dili konuşuyo,
birde abd'de ingilizceden sonra en çok konuşulan dil bu olduğu için, bunun 2. resmi dil olmsı bile gündemde diye duydum..
dolayısyla japoncanın ve özellikle de almancanın hiçbir gereği yok diye düşünüyorum :31:

Sağolun kızlar şimdi başka birşey sorayım o zaman
Bizim evin yakınlarında bir dil kursu var... Mekan olarak şişli mecidiyeköy gibi bir yer değil daha çok İstanbul'un daha tam gelişmemiş kısımlarında ama tüm dil yerlerinden daha pahalı
Bana çok şey önerdiler... Kitaplar ücretsiz sınıflar 6-8 kişilik falan diye... Ama ismini ilk kez duydum

Tereddütlüyüm siz ne diyorsunuz_ siz gider miydiniz :26:

bence dilde deneyimli kurslara gidin..
hocalarla sistemini oturtmuş kurslara..
birde hocalar mümkünse yabancı olsun bence :34:

Bana da Japonca çok çekici geliyor nedense =)

kursu mutlaka araştır derim en azından orda okuyan birinden ön bilgi alabilirsin,hoca çok önemli

japonca gramer alfabe vs. yönünden basit bir dil. öğrenmesi seni zorlamaz. ispanyolca ülkemizde pekte işe yarayan bir dil değil. çince etkili ama öğrenilmesi çok çok zor. isteğin varsa bence zor bir dilden başla.

kesinlikle ispanyolca :51:
dünyanın birçok ülkesinde bilinir,
üstelik tüm güney amerika bu dili konuşuyo,
birde abd'de ingilizceden sonra en çok konuşulan dil bu olduğu için, bunun 2. resmi dil olmsı bile gündemde diye duydum..
dolayısyla japoncanın ve özellikle de almancanın hiçbir gereği yok diye düşünüyorum :31:

Evet İspanyolca daha çok yattı aklıma...
Sağolun kızlar kursları araştırıcam kesinlikle

Back
X