Hangi yoldan gitmeliyim bilmiyorum:( sizce?

Aynı yatağa girme konusunda ise, daha önce aşık olduğum adamla evlilik planlarımda çok istiyordum birlikte olucaz die.Şuan böyle hayallerim yok.Ama sözlüm çok güzel davranan biri o anlamda hiç ilgimi çekmiyor sıfır diyemem ama evliliği düşünürken ilk 3 hayalimin arasında asla değil..Ki bizim forsatlarımız oluyor zaman zaman ben öyle ölmüyorum öpüşelim bilmemne die.Ama yapsada karşı koymuyorum.Bi kere çok itici gelmişti bu anlamda bana hatta o gün kesin ayrılmalıyım demiştim..Öle yani..

Öncelikle hakkımdaki güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Mahçup oldum. Fazla düşünmek gerçekten de insana zarar verebilen bir şey. Yani, ben de konumda e evliliğiniz çok güzelmiş o zaman, anlamına gelen cümleleri okuyunca şaşırmıştım. Her yönüyle düşünmekten çok güzel olan şeyleri görememişim resmen. Eski sevgilinde ahın kalmadığına çok çok sevindim ama sen neden ona mağlup olasın ki? Kötü olan, kötülük yapan (kısa vadede ne kadar kazanmış görünse de) her zaman mağluptur. Hayat yolu sadece bu dünyadan da ibaret değil hem. Seni mutlu sansın, sanmasın, mutlu olmayı hakeden sensin ya asıl mutlu edici olan bu.
Ama sonradan kesinlikle aşık olamam diyorsan, sözünde bile mutlu hissetmediysen durum biraz daha karışık. Kendimi düşününce, ben söz, nişan, evlilik hazırlığı ve düğün sürecinde bayağı havalardaydım, herkes heyecanlı ve mutlu olduğumu söylüyordu (çok benziyor durumumuz ya ondan kıyaslıyorum yanlış anlama). Eski sevgiline anlatamadıklarını anlıyorum, senin o daha saf masum, hayatın / ilişkilerin kötü belki de felaket yanlarını görmemiş naif halin onda kaldı çünkü. Senin masumiyetin, hayallerin onun ellerinde, sen onun yanında daha güzeldin belki (görünüş olarak değil kastettiğim). Ama şimdi farklılaştı her şey, seni hayatında hiç görmediğin kadar düşünen biri var.

Kadınlar olarak hep ikileminde kaldığımız hoyrat ama heyecanlı aşk mı yoksa, düşünceli, huzurlu ama heyecansız aşk mı ikileminde kalmışsın. Ancak, benim anladığım sen sözlüne karşı hani bir hayli boşsun, his olarak yani. Yanlış anladıysam kırılma lütfen. Sen sizi hiç bir olarak görmüyorsun, anladığım bu, hiçbir zaman öyle gördüğün oldu mu?
30 yaşımdayım demiştin, gerçekten yaşı insan düşünüyor, o içindeki anne olma tutkusundan ötürü ama sözlünle olsan da olmasan da (ancak evli bir insanın anlayacağı bir şey söyleyeyim), o kapıdan giriş kolay çıkış zor. Yani, düğünün tarihi belli olmak zorunda değil, yeter ki sen emin ol, senin içine sinsin. Aksi halde, ne düğününden tat alırsın, ne gelinliğinden, ne saçından, ne eşyandan.

Şu an biriyle görüşüyorum.Senin yaşadığın kararsızlıkları ben de yaşıyorum.Ailemle konuştum pek sıcak bakmasalar da kararını verdiysen sorun yok dediler.Görüştüğüm kişi iyi biri.Hep aynı şeyleri söylüyoruz aslında iyi biri amaaa.Amalar diziliyor arkasından. Aşık olduğum,sevdiğim adamla evlenemedim,o evli şimdilerde çocuğu olacak.Ve ben hala bekarım.Belki bunun etkisiyledir, belki yaş geçiyor yetişmem lazım diyedir bilemiyorum görüşmeye devam ediyorum şimdiki insanla.Onunla görüşmemiz kararsızlıklarımla başladı. Aşık olduğum adamdan ayrılmıştım,çok acı çekiyordum ailem istememişti,bana da uygun biri değildi mantığımın sesini dinledim ayrıldım.Hiç bu kadar acı çekeceğimi düşünmemiştim.Sonra arkadaşlar bu insanla tanıştırdı beni,hemen görüştüm ve kabul ettim.Belki de boşluktaydım bilemiyorum.O dönem kısa bir dönem heyecan duydum(eski aşkımda olduğu kadar olmadı hiç bir zaman),etkilendim,işte iyi birisi,her dediğimi yapıyor,beni kırmak istemiyor,incitmiyor vs.Cinsel anlamda da bişeyler hissettim onunla olur dedim aynı yatağı paylaşacağımı düşünebiliyordum.Ama çok değil 2 ay sonra kıyaslamalar yapmaya başladım.Eski aşkımla yaşadığım heyecan,mutluluk bunda yoktu,aklıma hep eski aşkım gelmeye başladı.Onun eksi yönlerini düşünerek,bunun iyi yönlerini düşünerek dengelemeye çalıştım duygularımı.Hiç birşey eskisi gibi olmaz dedim, yaş geçiyor bunları düşünecek yaşta değilsin dedim.Ama bu arada başkalarının yaşadığı ilişkilere gıptayla bakmaya başladım,ben onlar kadar mutlu değilim,heyecanlı değilim,monoton bir hayat yaşıyorum diye.Bu arada o kişiye kararsızlıklarımı belli ettim.Beni bekleyeceğini söyledi.İllişkimiz 3 yıla yaklaştı fakat ayrılıp birleşerek ve sürekli benim kararsızlıklarım,heyecansızlığım,istediğim mutluluğu bulamamamdan.Ve şimdi yine o dönemlerdeyim.Zorladım olur diye ama baktım olmuyor.Şimdilerde düşünüyorum niye üç yıl bekedin ki,o zamanda bitirip yoluna baksaydın ya.,O da yoluna bakardı.Hakkına girmezdin onun da. O içimden geçenleri tam olarak bilmiyor,yaşadıklarımı ben biliyorum tabi.. Kıyaslamaları geçtim artık sürekli kafamda onun hatalarıyla,yanlışlarıyla boğuşuyorum.Bana böyle dedi,beni burda anlamadı,bu espirime böyle cevap verdi,söylediklerimi anlamıyor,zaten çok yemek yiyor,(kiloluydu benden sonra bayağı kilo verdi ve fiziği iyi,ama bazen beğenmiyorum,bazen beğeniyorum)Bazen romantik bakıyor öyle bakmasını istemiyorum, bana yakınlaşmak istiyor öpmek vs hiç birşey hissetmiyorum ve aksine çoğunlukla itici geliyor.Sorsam birilerine aldatmıyorsa,bağırıp hakaret etmiyorsa,seni incitmiyorsa iyi bir eş olur ama ben şu aralar daha net biliyorum ki bunların da ötesinde derin bir sevgi istiyorum,aşk istiyorum,3 yılda sevmekten çok soğudum.şimdi ayrılma eşiğinde ve net karar verme aşamasındayım.Yaşım 29.Ve kısa bir zaman sonra 30 olacağım,bu yaştan sonra ne aşkı diyorum arada ama sonra diyorum ki mutlu olmak,heyecan duymak benim de hakkım.Dua ediyorum ve inanıyorum karşıma seveceğim biri çıkar.Çıkmasa da hatalarıyla sevaplarıyla bu hayat bizim.Kendi kararlarımı kendim vermeliyim,mutsuz da olsam yalnızken olayım en azından yalnızım hayatımda kimse yok derim.Ama sevmediğim biriyle evliyken içimde yaşadığım yalnızlığı kimseye anlatamam.

Albatros yazdıklarını okuyunca tüm yazdıklarını o kadar çok anladım içimde hissettimki.Ben ilk erkek arkaşımda 3 yıl çıktım bişey hissetmeden ne ayrılabiliyorsun ne mutlu sonunda ayrılmıştım ama hep o 3 yılıma üzülüyorum.Aşık olduğum adamla çok acı çeksemde hiç pişman olmadım onunla geçen 1 yılıma mesela..Bende senin gibi keşke 3 yıl hiç çıkmasaydım dedim hep keşke dedim ama hep..O kadar yılı nie geçirdim vs. Ama albatros olan olmuş de artık ve madem istemiyorsun sen ayrıl.BAk sen 3 yıl denemişsin olmamış ayrıl ve yoluna bak.aramızda 1 yaş var ne hissettiğini çok iyi anlıyorum, ben sözlüyüm sen ise 3 yıl geçirmişsin çok benzer yani..Bence düşüncelerini yaz bi yere evlensen ne hissedeceğini vs. ama istemiyorsanda zorunda değilsin unutma.

Bana gelince ben istediğim çok şeyi buluyorum sevgilimde ama aşk başka birşey tabi.Bu arada çok ciddi tartıştım sözlümle ve yüzüğü verdim eline.ama tamamen ayrılmadık aramızda geçti tüm bunlar, sonra devasa çiçekler felan geldi tabi...ama şuan konuşmuyoruz istesem şuan bitiririm..hep diyorum bi deftere yazmalıyım ne hissediyorum istiyormuyum ama hep öteliyorum kokruyorum belkide.Onu hiç özlemiyor değilim.ve garip gelicek bende itici buluyordum bazen ama insan alışıyormudur nedir yada giyimine özen gösteriyor vs. çekici buluyorum tip olarak.Ama hala aşk yok...Aşkı bulacağımı bilsem kesin ayrılırdım, ama bulamazsam sevgilim öyle sıcak öyle şefkat dolu sevecen iyi vicdanlıki beni sarar sarmalar bi koca olur aşık olmayacaksam tamda böyle bir adamla evlenmek istiyorum ben...Şuan bi karar verip arkasında durmalıyım, belkide bu ayrılık onu ne kadar çok istediğimide anlamamı sağlar.Yaşamalıydım bunu umarım sonum hayırlı olurş...

Yasık diyorum sadece size değer veren adama acıyorum.....
oyuncağınız mı sizin insanlar ,hayatları market mi girin çıkın kafanıza göre
olursa hamu suyu olmazsa çamur suyu diyin sözlenin ,sonra düğün hazırlığı yapın ,sözlnüzle ailesi szi mutlu etmeye çalışsın siz hala acaba diyin ....
siz kendinizi hiç o adamın yerine koydunuz mu ???????
Buradaki bayanlarda çok ilginç siz niyet etseniz evlenmeye ,sevseniz ama düğün arifesi sözlünüz çıkıp yeteri kadar sevmedim ,olmadı tumadı dese ayrılmak istese buraya yazar bintane lanet okursunuz ......
Demek ki erkeğinde kadınında vicansızı ,bencili aynı
birde yaptığı iyi bir şeymiş gibi buraya yazıyor ne istiyorsun arkadaşım sen o kadar kendinle meşgulsun ki zaten evlenip yuva kuracak yapın yok
alkış mı tutsunlar sevmediği sözlüsünden ayrılma kararı aldı iye sanki seni zorla nişanladılar ......
pess diyorum sana

Konularınıza baktımda, nişanlınıza büyü yaptırmışsınız o büyü kuzenine tutmuş ona aşık olmuş..Yok sonra onunda kocasına anlatmışsınız aynen cümleyi aktarıyorum "nşanlımın ailesini kadının kocasını aradım konuştum ,kendimi geri çektim birbirlerini yemelerini seyrediyorum .Ki çok zevkli tavsiye ederim." diyorsunuz.Siz mi vicdanlısınız bu durumda milletin aile karmaşına neden olup, karşılarına geçip izlerken zevk duyduğunu söyleyen biri olarak bırakın Allah aşkınıza.Kaldıki açtığınız konudada laf söylemediğiniz tartışmadığınız insan kalmamış..Bu durumda size düşmemiş bence insanların vicdanlarıyla hayatlarıyla ilgili yorum yapmak önce kendi hayatınıza bakın..

siz okumayı öğrenin derim ben önce ,büyü yaptıran ben değilim eski kayınvalidem ,çok gezdim çözülsün diye nitekim çözüldü de

kalkıp kimseyi aldatmadım,sukutu hayale uğratmadım ,kimsenin hayatını karıştırmadım ,hayatımı altüst edenlerin canına okudum ki herkes bunu yapar ,

Belki olur ,tutar diye kimsenin hayatına girmedim ,kimseyide hayatıma sokmadım ,kimseninde böyle bir baskı yapmasına izin vermedim ...

terbiyesizliğin haddi yok

Son düzenleme:
Ayrıldım üstelik kaç ay oldu, çok zordu üstelik. ama ben yine umutsuzum ve mutsuz ne zaman aile kurucam? onunla evlenseydim mutlu olacak mıydım? hayat çok zor..

Ayrıldım üstelik kaç ay oldu, çok zordu üstelik. ama ben yine umutsuzum ve mutsuz ne zaman aile kurucam? onunla evlenseydim mutlu olacak mıydım? hayat çok zor..

bu adam kesin seni mutlu eder
çocuklarına iyi baba olurdu
yaşınız da küçük değil
içinizde kalmamış aşkı da yaşamışsın
yazık etmişsin bence
en aşık olduğun adamla bile evlensen bitiyor heyecan bir süre sonra
bence artık mantıklı düşünme zamanı

ama belli sen aşk kadınısın
üzülsemde tutkuyu yaşayayım diyorsun
hakkında hayırlısı olsun
çekici ilgili sadık romantik anlayışlı ve iyi bir aile babası olacak adam seni bulsun inşallah

Onunla güzel zaman geçiriyorsan, önemli olan sana değer veriyorsa ilerde sende onu seversin mutlu olursun çünkü o hep yanında olur.

Kelin merhemi olsa başına sürer diycem. Bende sizinleaynı durumdayım belki okumuşsunuzdur. Ama sizin artılarınız fazla hem maddi yönden sıkıntı yok. Hem manevi açıdan. Ben önceden herşeyin hayalini kurardım. Ama o kadar çok yıprandım ki hayal kuramaz durama geldim. Benimde düşüncem aşk gelip geçicidir. O duyguları hissettiğiniz birinede sonradan hissetmiyceksiniz. Belki sevgi bağı daha kuvvetli olur ama bu zamanda dört dörtlük adam bulmak zor. Söz, nişan zaten bi tanışma kaynaşma sürecidir. Biraz zamana bırakın. Keşke kendim içinde bu kadar iyimser olabilsem.

Konu sahibi ayrılmış zaten adamdan. Alıntıladığınız ilk mesaj 2012de yazılmış, şimdi değil.

evet tüm bu denilenleri düşündüm ama mutlu olamadım, inşallah o çok mutlu olur çok ama çok isterim. ben evlenmek için çok zorladım kendimi. dışardan şimdi geçmişe bakınca yapabilirmişim gibi geliyor ama bu sadece yanılsama. Uzaktan herşey kolay içindeyken zoru. uygularla baş etmek zordu.

arkadaşlar bana da bi akıl verin. Ben de 5-6 aydır biriyle görüşüyorum, runawaybridee ben de senin gibi 30 yaşındayım. ilk görüştüğümde elektrik almamama rağmen, yaşım 30 oldu, herkese kulp taka taka evde kalacam,benim de evim olsun çocuğum olsun, bu çocukta yaşı iyi, işi gücü iyi, ailesi bizim ailemiz gibi, çocuk kültürlü kendini yetiştirmiş, gayet mantıklı diye görüşmeye devam ettim. ve biz evlenmek için yola çıktık. ama çocuk kilolu,giyim tarzını beğenmiyorum, yaşlı gösteriyor. Ben onu zayıflatırım, güzel giyinir halledilir diye düşündüm, bazen gözüme çok kötü geldi, bazen daha iyi geldi, ama başından beri çok da içime sinmedi, hep milletin eşine baktım ne güzel yakışıyorlar diye imrendim, insan olarak sempatik biri o yüzden görüşmeyi bitirmeyi düşünmedim.kendimi teselli ettim durdum'bak onun eşide kilolu, bak bunun eşide yanına yakışmıyo'.

Sonra ailecek bize tanışmaya geldiler, annem beğenmedi çocuğu 'senin yanına yakışmıyor dengin değil' diye laflar edince tüm moralim bozuldu, ama biz evlilik kararı almıştık kendi aramızda. Derken bir hafta sonra istemeye geldiler, annem yine çok moralsizdi, kimseyle ilgilenmedi ağla ağla öldü, benim de çok moralim bozuldu, sonra erkek arkadaşıma baktım hakkaten benim hayalimdeki insan o değildi. istemeye geldikleri günkü halini beğenmedim o günden sonra iyice soğudum ondan. İlişkimiz daha iyi olacağı yerde bende aşırı isteksizlik oluştu, sanki annemin o davranışı gözümü açtı. sonra beraberken ki konuşmalarımızı falan düşündüm, beğenmediğim bazı davranışlarını sözlerini düşündüm, iyice soğuttum kendimi.

Ne yapacağımı bilemiyorum ben sevmiyorum sanırım sırf mantıklı diye evlenilir mi? kimseyle tanıştırmaya cesaret edemediğim bir insanla nasıl düğün yapacam düğüm fotosu çektircem, zayıflar diye düşünüyorum ama adamın yapısı iri nasıl zayıflasın daha da kilo alır. işin kötüsü istemeye gelene kadar bana itici gelmiyordu mesajları falan hoşuma gidiyodu, ama yüzyüze gelince çok da mutlu değildim, hatta bikaç defa beni mutlu göremediğini söyledi, ben de mutluyum falan diyordum. ama sanırım hem onu hem kendimi kandırmışım. şimdi ona ümit verdim diye ayrılamıyorum ama evlenirsem de eşim bu diye koluna girip gururla doşamıyacam sanırım.

ne yapmalıyım bilmiyorum çok çabuk karar vermeliyim karşıdaki insanın duygularını daha fazla incitmeden.çünkü o beni seviyor. benim de derdim aşktan ziyade beğendiğim gözüme hoş gelen, yanıma yakışan, yani sevdiğim bi insanla evlenmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…